FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 08 nov 2020, 20:09

Vala ako nam vezni red Brtan - Vojnović (Radulović) sakrije loptu onda ne znam. Sutra im izaći s 4 tehnički potkovana vezna (Štila, Bekrić, Meša i Bojo) i Hajdarom na zadnjem veznom tako da bi bi činili romb koji bi prvo brojčano nadjačo vezni red Borca gdje pogotovo Vranješ ne igra odbranu.

Vlado obrij pichku Vicom :bih:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 nov 2020, 20:10

braco je napisao/la:
08 nov 2020, 20:09
Vala ako nam vezni red Brtan - Vojnović (Radulović) sakrije loptu onda ne znam. Sutra im izaći s 4 tehnički potkovana vezna (Štila, Bekrić, Meša i Bojo) i Hajdarom na zadnjem veznom tako da bi bi činili romb koji bi prvo brojčano nadjačo vezni red Borca gdje pogotovo Vranješ ne igra odbranu.

Igrat ce im vjerovatno onaj Meleg od prve.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 08 nov 2020, 20:15

😂😂😂😂 to braconiiiii
Željezničar za život cijeli!

segasega
Kontakt:

Post Postao/la segasega » 08 nov 2020, 20:15

Brkooo je napisao/la:
08 nov 2020, 19:57
PointBlank je napisao/la:
08 nov 2020, 01:09
Brkooo je napisao/la:
06 nov 2020, 21:00
Joj kad pocne ona prica da treba obici nize lige, vrvi sve od talenta, samo treba obici i pokupiti talente. Mi ono kao drzava puna talenata, stoje u redu talenti, samo ih kao treba izbrusiti. Tesko nam priznati da generalno nismo talentovani za fudbal(imamo par izuzetaka), odnosno nemamo talenata koliko mislimo da imamo. Nismo evropski Brazil kao sto u svojim glavama to mislimo.

Evo uzeli smo kao dvojcu talenata iz federalne lige. Mehic i Subasic. Prvi je trenutno rezerva u federalnoj ligi (a ima radijus kretanja kao sestar) a i drugi bi ubrzo mogao njegovim stopama.
Ma mislim da to nije generalno do talenta. Talenat posjeduje svako, koliko toliko, al ko pravi od talenta gotovu stvar za buducnost? Koliko se zapravo radi na djeci od najmladjeg uzrasta? Pogotovo u ruralnim sredinama..

Zato ozbiljni klubovi imaju akademije i internate. Dovedes djecu i radis na njima.
Znaci obaveze od jutra do mraka, disciplina. Obroci, skolske obaveze, treninzi u skladu sa razvitkom i potrebama, fudbalski treninzi, prepoznavanje odredjenih mogućnosti s naglaskom pravljenja terena da se iste poboljsaju (brzina, tjelesni balans, snaga), itd itd.

Prvo krenes od pretpostavke da kod nas djeca nemaju normalnu ishranu, koja je potrebna za sportiste i razvoj tijela. Pa i mi stariji od 20,25 i 30+ kad krenemo trenirati, raspitujemo se za plan treninga, kako sta, koja ishrana, kalorije, masti, ugljikohidrati, proteini.. znaci pravis plodno tlo, stvaras predispozicije da se desi napredak.
Gdje se to kod nas radi? Ne rade ni Zeljo/Sarajevo, a kamo li Bratstvo iz Gracanice.
Nasa djeca imaju sve naopako, govorim generalno.. s treninga u pekaru, buhtla, pizza, sendvic, gazirano. Nema dodatnih treninga, ne rade na sebi dovoljno, nema ih ko usmjeriti.
Kad vidis kako trenira reprezentacija, sve ti bude jasno. Par zabica, preskakivanja, igraju ševe, dodave i trening-utakmica izmedju sebe. To vidis i s mladjima, i vidis da s tim nema napretka. Nije fudbal i brusenje fudbalskog talenta samo trening koji se desava regularno, mnogo toga ima i pored, po mom misljenju. Dzeko je mozda i uspio jer je otisao u sredinu gdje se mogao pravilno razviti, fudbalski.

Kod nas nema ekonomsko-materijalno-fizicke predispozicije za usmjeravanje talenta.
Primjer, dzaba ti dijete koje radi s kompjuterom, razumije tu masinu na prvi pogled, dobar je i to, al ako ga ne usmjeris i ne obrazujes, nikad nece znati c++, javu, sta vec. A ako ga usmjeris, razvalit ce mozda. Jel talenat ili rad na prirodnom talentu.
Za mene je isto i u fudbalu. Ima prirodno haos brze djece, djece koja brzo razmisljaju i brzo se krecu. Snazni u duelima, znaju lopte. Milion puta sam cuo za izraz - zna mali lopte. A ko radi na tome sto on zna, kako napreduje? Ili se vratimo na ono, baci se lopta, ševa, medjusobno se podijele i cao. Ja kad sam trenirao, tako je bilo.. dodjemo na teren, zagrijemo se trcanjem, klasicnim vjezbama, baci se lopta, malo kofole kretanje u liniji, i odma dvije tri ekipe, i udri dok se ne zavrsi trening. Mislim da sam imao 9 godina tad.

Sva poenta mog posta, iako ga sad ni sam ne skontah nakon čitanja :rol: , jeste da trebas imat sistem koji ce RAZVIJATI igraca, a ne reci eh eto talenat je, bice nesto od njega. Hoce kar1na.
Hoces igraca, hoces uspjeh? Ulozi u njega, radi na njemu, mozda ti se i vrati, a hoce bar na nekih 30%. Veliki klubovi imaju velike akademije, pa nekad dobiju nekog top igraca, a sta mi ocekujemo?

Jbg, nemamo sistem od pocetka, znaci prvo se ne radi s djecom na pravi nacin, a onda ocekujes od vec fizicki razvijenih igraca da napreduju nesto. A ni oni do nedavno nisu imali ispravne uslove.. jel ono Kostic bio kad se pocelo pricati o prehrani, suplementima, ovom onom.. koliko god on bio pogresan lik i cijela ta situacija, ovo je i bilo na mjestu. Npr. Dado super igrac, al dok fizicki nije nadosao, duele gubio ko od sale, jel tako bilo? Nije se mogao ni ispoljiti na pravi nacin. Sad "sazrio", dosao sebi, bio glavni u ekipi. Ali Dado je radio na sebi i privatno..
Jbg tako nam je.
:bow: :salut:
To je to..
Zekljo dok ne napravi kamp,mora sa nekim klubom iz nizeg ranga 1 federalna liga,napraviti neku filijalu,gdje Ce se razvijati ovi igrači koji izlaze iz juniora.al ne tipa posudba vec i stručnu pomoć i usavršavanje...posudba je svaka fula bila,jer mozemo se mi koliko hocemo nadati al mi nemamo bas toliko stručnih trenera,koji imaju taj tajming sa mladim igračima....

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 08 nov 2020, 20:15

LjoZee je napisao/la:
08 nov 2020, 20:10
braco je napisao/la:
08 nov 2020, 20:09

Igrat ce im vjerovatno onaj Meleg od prve.
Meleg igra ofanzivnog veznog ili krilo. Jedino da stavi Melega kao centralnog veznog umjesto nekog od Brtan-Vojnović (Radulović) ili Vranješa da povuče na tu poziciju, a Melega kao ofanzivnog veznog. Kako god obje varijante su preofanzivne i ne vjerujem da će se usudit tako krenuti.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 nov 2020, 20:24

braco je napisao/la:
08 nov 2020, 20:15
Meleg igra ofanzivnog veznog ili krilo. Jedino da stavi Melega kao centralnog veznog umjesto nekog od Brtan-Vojnović (Radulović) ili Vranješa da povuče na tu poziciju, a Melega kao ofanzivnog veznog. Kako god obje varijante su preofanzivne i ne vjerujem da će se usudit tako krenuti.
Ma nema on sta izgubiti. Njima igra samo pobjeda tj. njemu da ne dobije nogu.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 08 nov 2020, 20:41

Ako veseli sutra krene od prve minute ranicu se

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 08 nov 2020, 20:42

Kometa je napisao/la:
08 nov 2020, 20:41
On može krenuti samo na doner. Mrtvac.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 08 nov 2020, 21:07

@braco

Ko sudi sutra? Kakav nam je skor sa tim sudijom i je li im'o nekih gluposti u karijeri?

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 08 nov 2020, 21:13

:plac:
SudoHusika je napisao/la:
08 nov 2020, 21:07
@braco

Ko sudi sutra? Kakav nam je skor sa tim sudijom i je li im'o nekih gluposti u karijeri?
Sto se tice sudije u Banjaluci mozes biti samo ****

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 nov 2020, 21:14

@braco

"Utakmica Borac - Željezničar se igra od 18 sati. Glavni sudija na utakmici je Frano Jelić, a pomoćnici su Davor Beljo i Stefan Tešanović."

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 08 nov 2020, 21:19

Kometa je napisao/la:
08 nov 2020, 20:41
Ma kloc je svoje zavrsio :puke:

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 08 nov 2020, 21:20

@braco

Ove sezone nam sudio u tekmi sa Krupom...za prije ne znam

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 nov 2020, 21:21

Dejan1921 je napisao/la:
08 nov 2020, 21:20
@braco

Ove sezone nam sudio u tekmi sa Krupom...za prije ne znam
Nafakali nam je reklo bi se :rol:

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 08 nov 2020, 21:34

@braco

Sudio nam je 2 put u karijeri. Protiv Krupe ove sezone i prošle sezone protiv Zvijezde 09 na Grbavici 6:0.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 08 nov 2020, 21:54

bolje je pitanje jel sudio borcu i kako nego nama realno 😁😁

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 08 nov 2020, 22:04

Robust je napisao/la:
08 nov 2020, 21:54
bolje je pitanje jel sudio borcu i kako nego nama realno 😁😁
Borac kad on sudi 2 pobjede i poraz

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 08 nov 2020, 22:10

@braco kompjuter!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 nov 2020, 22:13

08 nov 2020, 22:10
@braco kompjuter!
Kocis li se?

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 08 nov 2020, 22:13

Dole je uvijek bilo teško igrati,velike su tenzije bivale.Oni pod pritiskom navijaca igrali kao da im je zadnja.Opet i naši bili pod pritiskom jer nije lako igrati i slušati njihove nacionalisticke ispade,psovke,prijetnje...I u takvim okolnostima smo znali uzeti.Sutra je prvi put dole bez navijaca i mislim da je to naša prednost,medjutim dosta,dosta cesto smo poslije Derbija narednu utakmicu znali odigrati katastrofalno.Nadati se da to sutra nece biti slucaj i da cemo se kuci vratiti sa tri boda.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, bvsic, Orvel i 28 gostiju.