FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

AlfredNobel
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AlfredNobel » 08 nov 2020, 22:15

Testo je napisao/la:
08 nov 2020, 22:01
Kombinacija TSS - Peci bi bila puno bolja imam osjećaj, a nikad nisu zaigrali zajedno.
Pejović je pregorio, naročito su postala iritantna ubacivanja iz kornera i slobodnjaka.
Sušić i Pejović nisu igrali zajedno?
Ne može biti bolja taj tandem od Đokanović-Pejović, zato što Sušić ne postoji u defanzivi, lako ga prolaze i kad ispadne, treba mu godina da se vrati. Samim tim, Pejović se brže umara, jer mora raditi za dvojicu, tj. trčati i zatvarati, a tu onda troši bruku energije.

Jedina mogućnost koja postoji za Sušića je pozicija desetke, tj. Rahmanova. Tu bi došao do izražaja i to je njegova prirodna pozicija, gdje je bliže golu, gdje može podvaliti loptu, ošutati, prilaziti nazad do dvojca iza njega i dalje distribuirati loptu. Dokaz ti je tekma s Celticom, gdje je odigrao odlično. Međutim, nesreća mu je ta što je tu Amar, koji je fenomenalan, koji je među tri najbolja u ligi i bez kojeg je igra lošija. Znam da zvuči smiješno, Tino koji je takav kalibar i klasa da nema mjesta pored Rahmana, ali tako je. Naravno, ni pod razno ne treba pomjerati Amara, čisto eto da se napravi mjesto Sušiću.
Ne znam, ne vidim rješenje i kako bi se on mogao uklopiti, i sve sam više mišljenja da od njega nema ništa.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 08 nov 2020, 22:15

emir79 je napisao/la:
08 nov 2020, 21:58
Luda kuća opet ovdje. Ne mogu ni zamisliti sta ce biti ako gubari sutra dobiju u BL.
Jedni napadaju sve živo i što treba i što ne treba, a drugi brane i što treba i što ne treba.

Jedni ne smiju kritikovati, jer je to odma zbog Husrefa, a drugi ne smiju braniti jer zbog Sabrine.

Ma mrš ba
Nije problem kritikovat, kritikuju svi..il oni koji imaju zivce. Problem je taj i napadaju se ljudi koji su tu i navrate samo kad je kiks da napisu kritiku. Nikad ih nema kad treba ozbiljnu analizu iznijet, kad treba lijepo pisat i kad se treba zezat. I to je opravdano i takve treba napadat realno. Ostalo ima neslaganja u misljenju al se ne napadaju. Pa Denchi sam sebi nekad kontrira i niko ga ne napada
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 08 nov 2020, 22:18

AlfredNobel je napisao/la:
08 nov 2020, 22:15
Testo je napisao/la:
Kombinacija TSS - Peci bi bila puno bolja imam osjećaj, a nikad nisu zaigrali zajedno.
Pejović je pregorio, naročito su postala iritantna ubacivanja iz kornera i slobodnjaka.
Ne može biti bolja taj tandem od Đokanović-Pejović, zato što Sušić ne postoji u defanzivi, lako ga prolaze i kad ispadne, treba mu godina da se vrati. Samim tim, Pejović se brže umara, jer mora raditi za dvojicu, tj. trčati i zatvarati, a tu onda troši bruku energije.

Jedina mogućnost koja postoji za Sušića je pozicija desetke, tj. Rahmanova. Tu bi došao do izražaja i to je njegova prirodna pozicija, gdje je bliže golu, gdje može podvaliti loptu, ošutati, prilaziti nazad do dvojca iza njega i dalje distribuirati loptu. Dokaz ti je tekma s Celticom, gdje je odigrao odlično. Međutim, nesreća mu je ta što je tu Amar, koji je fenomenalan, koji je među tri najbolja u ligi i bez kojeg je igra lošija. Znam da zvuči smiješno, Tino koji je takav kalibar i klasa da nema mjesta pored Rahmana, ali tako je. Naravno, ni pod razno ne treba pomjerati Amara, čisto eto da se napravi mjesto Sušiću.
Ne znam, ne vidim rješenje i kako bi se on mogao uklopiti, i sve sam više mišljenja da od njega nema ništa.
Sušić i Đokanović nisu igrali skupa, Đokanoviću je nadimak Peci. :mrgreen:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 08 nov 2020, 22:20

Samo još da pohvalim Dupovca. Kako dobro čovjek igra, skidam kapu, yebeni Nesta. Puno zdravlja majstore još dugo da igraš na ovom nivou.

Saban123
Kontakt:

Post Postao/la Saban123 » 08 nov 2020, 22:22

Ne sekirajte se za Sušićevu platu, ima Nam za to sve...

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 nov 2020, 22:23

Ne znam po meni Sušić vise moze igrati recimo sto Pejovic igra. Nije mi 10 tka, spor je ne vrsi presing, ne ubacuje se iz drugog plana sve to Rahman bolje radi. Sušić mi je recimo kao pirlo da zadrži loptu, okrene stranu, stane na loptu taj neki centralni vezni. Protiv Celtica je igrao 10 al on tu utakmicu proveo na nasoj polovini i igrao na nacin sto sam napisao kao pirlo.
Djokanovic - Sušic ispred Rahmanovic sto znaci morao bi izbaciti Pejovića iz prvih 11
Zadnja izmjena: bordobijeli, dana/u 08 nov 2020, 22:25, ukupno mijenjano 1 put.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 08 nov 2020, 22:23

I ja sam poprilično za to da se Pejović malo klupira. Čisto da se lik odmori te da vidimo na šta će ličit Andrej - Tino dvojac. Sa slabijim ekipama bi moglo pravo efikasno biti, a evo već poslije pauze idealna prilika da se protiv Olimpika isproba. I danas smo proigrali kad je TSS ušao, igra se momentalno ubrzala i dobili smo okomitost. Pejović je umoran i u evidentnom padu forme.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 08 nov 2020, 22:24

I na kraju krajeva..teren ko na Otoci..i tamo smo dali glupe golove..i danas smo jedino mogli tako realno
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 nov 2020, 22:25

Ma šta te čudi to za plate, sasvim normalno na našem debilnom podneblju. Svima puna usta kako treba dobro platiti nekog klasnog igrača, šatro svi u fazonu 'koliko para toliko muzike' i ta srranja. Dovede se Sušić, normalno da će imati najveću platu, jer nije prosječan igrač, već igrač koji je bio najbolji u HNL-u, koji ima ispunjen CV jakim klubovima u odnosu na nas, koji ima nastupe na SP. Uostalom, svi smo gledali tekmu s Celticom, vidjeli pravog Sušića i primjer kako izgleda jedan klasan igrač. Valja brat loptu na 20 metara od gola kao da igra protiv Čelika, a ne jednog Celtica, još na leđima nosi onu aždahu Scott Browna.

Najdebilnije nešto je gledati koliku ko ima lovu i stalno spominjati kako je qarina za 15 milja koje prima mjesečno. Shvatite već jednom da ga vi ne plaćate iz svog džepa, već Klub iz svog. Shvatite da kod svakog dovođenja postoji rizik, normalno da je on veći kad dovodiš klasnog igrača. Shvatite da je normalno da igrač bude flop, imao on četiri ili 15 milja. Šta bi bilo da je došao Beqiraj i na koncu se ispostavi da je flopina teška, a tamo lik više od 20 milja tražio?
Pa vi bi se bacali s Avazovog kad bi mi trošili kao Zvezda i Partizan, a u isto vrijeme imali bruku škarta, na koje bi bile bačene te pare. Barca plati više od 100 miliona za Coutinha, Dembelea i Griezmanna, prva dvojica flopovi za sada, treći se tek sad malo budi igrom, a ne može more s plaže pogoditi. Platimo Mustedanagića pišljivih 150.000, pa neka frka što momak još nije pokazao šta zna zbog problema privatnih koje je imao.

Razmišljajte malo, malo te vidike proširite, ne budite kao balkonci. Nećete tzv. kapitalce koji koštaju, onda neka se Klub vrati dovođenju Rustemovića, Šišića, Krajišnika i sličnih, oni malo koštaju, pa i ako budu loši, yebat ga. Jeste da se Evropa i titula nikad neće vidjeti s njima, ali barem ćete biti mirni kad znate da imaju par hiljada eura.
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 08 nov 2020, 22:31, ukupno mijenjano 1 put.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 nov 2020, 22:30

skoroalen je napisao/la:
08 nov 2020, 22:18
Testo je napisao/la:

A eboga nadimci, ja kontao o Pejoviću govori. :mrgreen:

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 08 nov 2020, 22:37

Prvo ja ne kritikujem Susic za danasnji remi niti je on kriv za danasnji rezultat. Ja pricam o tome da je covjek hronicno povrijedjen i ako vec to moram da kazem evo reci cu licno mi jos davno rekao KARABEG da je Tino hronicno povrijedjen igrac i da je takav dolazio i dok je dobijao pozive i igrao za repku. Znaci zvanicni doktor nase ekipe, nije doktor iz Doma zdravlja ga jednom pregleda, nego covjek koji zna njegov zdravstveni bilte godinama.
Al sta ces ti to ovdje nekome objasnjavati, znaju ljudi da je on dobar i zdrav, malo ga samo yebe plastika kad igra na njoj protiv Krupe i krompir teren protiv Radnickog.
Eh sad ako je poenta drzati igraca u ekipi koji ce odigrati jednu-dvije dobre utakmice eto primjer Celtic gdje je bio dobar pa nece igrati narednih 5 i tako u krug ko Svrzino kolo i to sve za platu ne 15k eura nego maraka, a i to je puno onda smo na pogresnom putu.
Ako je nekome bitno to sto se on zove Tino Susic i igrao za par solidnih ekipa u ligama Belgije, Holandije, Austrije i za Hajduk, ako gledamo njegovu historiju a ne doprinos za ekipu za pare koje dobija, onda smo i tu donji.
Od donekle dobre transfer politike dosli smo do toga da za sad imamo bacene pare za Zinedina, da imamo jako veliki platu Tine a ne donosi prevagu, da imamo ekipu bez napadaca.
Ovo sve pisem da bi skrenuo paznju na SD koji je zaduzen za igrace, ponajvise. Ne dovodi bukvalno sam Emir al je mozda najodgovorniji. Ako vec nije mogao iz bilo kojeg razloga dovesti nekog napadaca a imao je 3mjeseca ako ne i vise, mogao je dovesti evo Bekica. Reci trazio sam bolje, trazio sam top napadaca nisam uspio, doveo sam Bekica. Niko mu rijec ne bi rekao. Ovako je kriv najvise da mi je rodjeni brat.
Jednostavno nakon hajke navijaca tj HZ na upravu Tino je doveden samo da bi utisao tu pobunu, ne ulazim u to da li je opravdana ili ne. To me nikad nije zanimalo jer nisam na Sjeveru i ne zamaram se time.
Nije se pitalo koliko kosta nego je bilo samo daj dovedi da ga se koliko toliko smire barem jedan dio navijaca. U pozadini toga i euforiji niko nije razmisljao da li je taj covjek zdrav.
Sto znaci da nisu iato aršini u dovonjenju igraca, sa nekim se cjenkamo tipa Anel, a neki se dovode bez problema koliko god da kostaju.
Al dok je ovaca bice i vune.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 08 nov 2020, 22:41

Jest raja teska, odmah se uhvati price da je neko kompleksas zbog njegove plate i slicno. Fazon je sto ne daje onoliko koliko je placen, to isto ja tebe zaposlim u svoju firmu dam ti 15 hiljada i ocekujem od tebe normalno najvise, a ti svako malo ides na bolovanje i slicno. Ne placamo mi njega iz svog dzepa, nego je poenta da klub moze dovesti nekog ko ce se isplatiti za te pare i to je to. Niko ne osporava njegov kvalitet koji je pokazao protiv Celtica, al necemo gatat koju utakmicu moze igrati, a koju ne. To je poenta.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

hamsik
Kontakt:

Post Postao/la hamsik » 08 nov 2020, 22:45

Ako vama ne valja Sušić e ja ne znam ko vaaaam je onda dobar lik je vrh šteta što ga te povrede handre...
FKS

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 08 nov 2020, 22:45

skoroalen je napisao/la:
08 nov 2020, 22:18
Testo je napisao/la:

Ma ta ovaj Alfred zna neka prati Barcu radije.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 nov 2020, 22:48

A trebamo priznati da smo i mi pitari seronje, jedva cekamo da kritikujemo. Kljuc je smanjiti ocekivanja i biti realan al tesko to ide kod nas mi smo navikli od euforije do očaja, takvi smo **** nas :rol:

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 nov 2020, 22:52

zlo87 je napisao/la:
08 nov 2020, 22:41
Jest raja teska, odmah se uhvati price da je neko kompleksas zbog njegove plate i slicno. Fazon je sto ne daje onoliko koliko je placen, to isto ja tebe zaposlim u svoju firmu dam ti 15 hiljada i ocekujem od tebe normalno najvise, a ti svako malo ides na bolovanje i slicno. Ne placamo mi njega iz svog dzepa, nego je poenta da klub moze dovesti nekog ko ce se isplatiti za te pare i to je to. Niko ne osporava njegov kvalitet koji je pokazao protiv Celtica, al necemo gatat koju utakmicu moze igrati, a koju ne. To je poenta.
To svakako, normalno da se može i treba dovesti igrač koji će biti korisniji, to se slažem. I ja sam sve više mišljenja da je on flop i da je to to, ali vidjećemo do kraja. Kažem samo da mi je van pameti gledati platu igrača svaki put, pogotovo to nekom nabijati na nos, eto Hadžija je mogao znati da će ispasti ovako. Sutra neka dođe Beqiraj, Hadžić, peti, deseti, hoćemo li stalno spominjati njihove plate? Ne do bog dovesti recimo Kangu što je u Zvezdi, tamo neke bogovske cifre i on se pokaže kao flop. Imate primjer i Ibaneza iz Zrinjskog, sigurno ima veliku cifru, a učinak nula.

Opustite se, bilo je i biće takvih promašaja, sve je to normalno. Da treba tražiti isplativijeg od Sušića, treba.

head88
Kontakt:

Post Postao/la head88 » 08 nov 2020, 22:58

Samo da napišem da se vidimo u najljepšem mjesecu a to je Maj, kako taj mjesec volim, a konstruktivnih kritika treba biti, ali ne treba biti bezobrazan i nezahvalan.
IGRAJ BORDO BIJELI!!

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 08 nov 2020, 23:08

Ja samo znam da se ne sekiram ni sekunde, i da stignu ostali na isti bodovni saldo, nemam brige. Znam da je ova ekipa najbolja, najraznovrsnija, s glavom i repom, uz odlično vođenje s klupe. Znam da je ekipa s pobjedničkik mentalitetom i karakterom, tako da no sikiriki.

Slažem se s onima koji govore kako se treba gledati dosta realnije i spustiti malo. Nije ni čudo da ste vazda nešto šokirani, kad u derbiju očekujete nekakve petarde, piišanja, prekucavanja itd. Dođe remi, i tad ste nešto šokirani, prepadnete se kao zadnje pickice, kao da se liga završava naredni vikend. Kad uslijedi jedan kiks ili remi, odmah panika i odmah ništa ne valja, a prošle sedmice sve bilo med i mlijeko. Kad skontate da će biti uspona i padova, dobrih i loših formi pojedinaca, loših igara itd. Sve neki snovi o deset bodova razlike na kraju, kao da je to bitno. Malo više realnosti nije na odmet, niti smo bog i batina za ovu ligu, niti možemo imati sve pobjede.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 08 nov 2020, 23:13

zlo87 je napisao/la:
08 nov 2020, 22:41
Tako je to je sva priča.
I naravno da će me kao navijača zanimati njegova plata, odnosno zanima me koliko će on doprinijeti na terenu, srazmjerno sa svojom platom.
Pustite se te priče, ne treba da nas zanimaju plate. Nije to fazon.
Fazon je što se dadne toliko nekome od koga nema baš koristi, a za dobrog napadača zapelo je oko par hiljada i bilo je teško izdvojit pare za kakvu ubicu u napadu.
Općenito ovo kažem, nevezano za Sušića.
Sad eto svi pametni, a da imamo 4-5 igrača beskorisnih koji imaju astronomske plate vi pojedini bi glave ovdje skidali, kao što se radilo birvaktile kada je Said bio masno plaćen bez adekvatnih minuta na terenu.

siroliver69
Kontakt:

Post Postao/la siroliver69 » 08 nov 2020, 23:33

Celava ubleha, m'rš pravac Kakanj!!!
Bod danas je taman s Cim smo raspolagali na terenu, ja zadovoljan. I kakav je teren bio gluho bilo
Sutra ako krmad ne dobije, smio bih odmah titulu potpisati
Nema razloga za brigu, braco
Ako svinjo.gojstvo sutra ne dobije, zrinjski ce biti drugi na kraju na - 9 iza nas

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adoado, Amidzaa, bhfanatic14, boki86, Bordo10, bvsic, crnehorde, Google Adsense [Bot], N3R3D, Proximic, SineTalexy, TETRAPAK i 79 gostiju.