RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

oldbridge
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la oldbridge » 23 dec 2010, 23:02

a cunami, zašto si ti šutio ? Zašto nisi gospodina Novakovića ispravio ako je negdje pogriješio ?
daj ne serendaj majketi..

A što se tiče skupštine, ništa posebno. Vrijeme pred nama će nam pokazati kako je i šta je ..

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.

MUSVDG

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 23 dec 2010, 23:40

Jesu li navijaci sve dogovorili sa upravo kluba ko ce i sta ce gdje biti???Jesu moj prijatelju i sad pojedinci zele da promjene statut a oko toga ima gomila posla.Ja sam se ugodno osjecao jer sam kroz razgovore sa rajom znao da ce promjene doci i samo se nadam da ce biti puno bolje nego sto je bilo.Ali sam veceras vidio hrabrost pojedinaca koji su na kafama prejaki na rijecima a kad dodje momenat da se nesto kaze,svi sute.Ja sam navijac koji bude sa rajom na kraju tribine i mladja raja su uzela stvar u svoje ruke i svaka im cast i sta se ja imam javljat?
Sve je receno na skupstini i onaj momak sto je citao neko pismo je rekao da je dogovoreno sta i kako ce ko radit ali pojedinci traze neke zahtjeve koji se ne mogu donjet na jednom sastanku.
Ali ne zelim raspravu jer smo dobili sta smo zeljeli i sad je red na upravi i na nama da pokusamo Velez vratit gdje mu je i mjesto ali prvo malo stabilizacije jer se nagomilalo problema i previse.
Sad me kao covijek koji voli Velez,koji je citav zivot uz Velez,koji je Mostarac,zanima ko ce biti direktor a ko predsjednik a i ko ce biti trener ali to cemo da znamo tek za koji dan ali sam nakon vecerasnje skupstine i promjena sretan jer se nadam boljem Velezu ali isto tako,pojedini sto su izlazili na binu i pricali su bili bez kvalitetnih argumenata i nisu sve znali unutar kluba a nesto bi da pricaju.Nekad je bolje presutit sto ne znas nego se ofirat a bilo ih je...

drH
Kontakt:

Post Postao/la drH » 24 dec 2010, 00:07

Ma dobro je rekao Cevra Eni, da je populisticki navijac. Na onaj nacin kako je on nastupio se nemogu stvari rijesiti. RA je veceras iako su momci mladi i rijetko ko ima vise od 25 godina, nastupili jako mudro. Najlakse je bilo doci razvaliti sve, istuci Piku i ostale i sta??... Nista, Velez bi se nakon toga vjerovatno raspao. Nego su momci prije mjesec dana poceli dogovarati dnevni red sjednice i svi ljudi koji su bili kandidati su prvo dobili njihovu saglasnost. Tako da je RA jos jednom pokazao da je poslije rata organizovaniji nego sam Velez. Za sve ono za sto su se borili bojkotom, veceras su postavljeni temelji da se to i ostvari.

RODJENI I KAD UMREM :twisted:

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 24 dec 2010, 00:21

Slazem se u potpunosti ali svi znamo da je bilo rijeci da ce pojedinci izaci i javno prozvati pojedince koji su nanjeli stetu Velezu i drago mi je zbog tih pojedinaca da nisu to uradili jer bi ukaljali sve sto je RA uradio u proteklom periodu jer su momci za izabranim UO radili nekoliko dana na pripremanju skupstine i svih detalja i skoro se sve znalo ko ce sta i gdje biti samo je skupstina bila formalnost.Ali cika Eno,kojeg znam i jako cijenim,nije bio dobro upucen i zato je onako govorio ali svo moramo znat da se statut ne moze promjenit tek tako i na brz nacin nego treba vremena.RA je pokazao da,kad treba,da rade veoma ozbiljno i transparentno sto me raduje ali pojedinci zele da se mjesaju u to sve jer bi izgleda oni bolje uradili.Pamtim Tucu,Fitilja,Čeću i moje je vrijeme proslo ali me pogodi kao covijeka koji voli Velez kad mi neko kaze sto nisi izasao na binu i nesto rekao.Moje je vrijeme proslo i ja se sad mogu samo divit momcima iz vrha RA kako i sta rade u ovim teskim vremenima gdje skoro svi zele da nas ugase.Veceras je bilo divno osjecati se pripadnikom RA i covijekom koji voli Velez jer emocije su proradile skoro kod sviju ali ima mladje raje koja ne znaju sta je Velez nego idu zato sto se tamo okuplja raja i neko od njihovih prijatelja

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 24 dec 2010, 00:30

Nermin Nikšić, koji je dobio najviše glasova, uživa najveće povjerenje navijača.

„Svi smo nezadovoljni stanjem u Veležu. I zato sam sebi, uoči ove Skupštine, postavio pitanje: Što mi još i ovo treba. A za to imam tri veoma jaka razloga. Prije sam postao Veležovac nego sdepeovac. Obećao sam svom 17. godišnjem sinu da nećemo 'proklizati'. I treće, obećao sam, u to vrijeme, direktoru kluba Sedinu Tanoviću, da se neću uključivati u rad kluba, jer je bila predizborna kampanja, da ne bi rekli da to radim zbog SDP-a. Ali, isto tako, rekao sam mu da. kad pobijedimo na izborima, što se i ostvarilo, eto mene da zajedno napravimo evropski Velež“, kazao je Nermin Nikšić, koji je ovim riječima „zapalio“ salu.

Ko da sam slušo Josipa Broza majke mi :D .Sad abd ako bude premijer vidičete kad se budu dovlačili ovi ušljiguzi u klub i da se njemu šlepaju.Partizani svi smo brača a drug Rambo nam je čača.Ali je dobro,ako nam ispune i 30posto obečanja,ko na konju smo.A hoče sigurno,ja vjerujem jer su i dobri ljudi i nismo valjda opet pogriješili pa njih izabrali.
RA bravo, odličan istup.
Centar Kralj Fahd bravo,odličan prijem.
A posebno bravo ljudima koji su mjesecima okupili ovu ekipu iako su ih sputavali svi,o svom trošku putovali i ostali ono što jesu uvijek bili CRVENA ARMIJA.i još učinili da svak ono što hoče može da kaže,ali izgleda mnogima su se oči otvorile tek večeras,jer u stvari nikad nisu ni htjeli da vide kako stvari stoje,pa nisu ništa ni govorili.

Od Pike sam tražio da mi da avion i on mi gao i MI LETIMO.šta ču od ovog tražiti, ovaj premijer hebote?ahhahaha 8-)

ROĐENIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 24 dec 2010, 00:47

Dobili smo sta smo htjeli i sad je na upravi sve.Prvo opstanak,a onda stabilizacija kluba a nikakve price i evropi i slicnim stvarima i nebulozama jer smo zakucano za dno a mi bi iduce godine u evropu odmah.Volio bi kad bi se stabilizovao klub pa da jaci nego ikad krenemo na tu famoznu evropu a do tad,Velezu vratit stari sjaj i vratit ga na mjesto koje mu i pripada.
Veceras su navijaci,simpatizeri,pa i igraci i svi ljudi koji vole Velez pokazali kako se voli klub i da je klub jedino sto nas ne moze podijelit i sto nas spaja a Velez je uvijek spajao ljude i mislim da cemo od veceras i izbora novih ljudi koji,nadam se,prije svega vole Velez pa tek onda sve drugo,da cemo postat jak i stabilan klub i da cemo prkosit svima u granicama normale i da nigdje necemo zatvrata vrata g.uzicom i da cemo biti gospoda kakva smo uvijek i bila
VOLIM TE MAMA AL NE KAO VELEZ

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 24 dec 2010, 01:04

cunami bice ovo oke, napokon krecemo u ispravnom pravcu!

samo se ne treba zanositi i letiti previsoko,

imperija se gradi godinama a rusi za tili cas!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 24 dec 2010, 01:43

Imperija se gradi godinama ali imam osjecaj da u nas pojedinci zele tu imperiju da izgrade preko noci.
Vise volim gledat Velez 4-5 godina kao stabilnog premijerligasa,koji ce proizvodit svoje igrace i prodavat svake godine jednog ili dvojicu i tako pocet zaradjivat,pa napravit stadion,maloj raji obezbjedit uslove i sl. a ne da gledam Velez kojeg ce mi okivat u zvijezde i reci borimo se za evropu i raja se nalozi i to se srusi ko kula od karata.Sve treba pustit svojim tokom da ide pa makar u evropu otisli za 10 godina ali da napravimo normalan klub a prije svega zdrav a ne da zivimo u iluzijama i sl.Malu raju treba vracat u omladinski pogon Veleza jer je male raje sve manje zbog raznih situacija.Dobro je onaj profesor sa dif-a reko veceras:Imamo krasne djece u omladincima koji su talenti i moze se od njih napravit igrac i kasnije prodat ali izgleda da to u klubu ne znaju.Svi zele klub preko noci ali moramo biti svijesi da ne moze.Imamo mi i u prvom timu par mladih igraca koji su Velezova djeca,prosli omladinski pogon a trenutno su u prvok timu i vrijede puno (Zolj,Demic,Kazazic,Cemalovic,Jazvin...i dr.) i na njima Velez i na drugim madicima treba pare uzet a ne da stalno prosimo i idemo u dogovanja.Napisao sam neki dan na ovom forumu da je Velez bio rasadnik talenata i zaradjivao lovu na svojim igracima i da tim putem samo treba nastavit jer nema druge egzistencije nego zarada od domaceg proizvoda a sve ostalo visi u zraku.Ja shvatam da ljudi koji sjede u upravnom odboru nemaju vremena za to ali ako zele normalan klub,to moraju pocet radit i to odmah odnoseci se na ovaj upravni odbor a ne da nam igraci odlaze dzaba kao sto je Pika rekao za Vladu,Colica a za male pare Majkic.Buducnost nije samo jedna sezona nego narednih 10 jer se samo tako moze napravit normalan klub i zdrava cijelina

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 24 dec 2010, 10:13

samo laganini,
kamen po kamen - izgradit cemo mi ovo!

ne brine mene gradnja, brinu mene vise osobe koje mogu unjeti/unositi negativnu energiju u klub!

toga se trebamo ponajvise paziti narednih mnogo godina!

Velež ispred svega, treba da bude svima nama.
znaci privatne zelje, ambicije, ideologije etc sve to ide na drugo mjesto kada je rijec o Veležu
To kada budemo(mnogi od nas) znali razdjeliti ispravno, bice od nas dobar klub.

Velež za sva vremena, Velež do iznemoglosti...
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 24 dec 2010, 11:27

Evo vama vase Carine :D
Eto ucinjen je prvi kroak, neko je morao sve te ljudi okupiti i objasnjavati se sa njima. Neka ne budete u nekoj euforiji, oni su tu, ali jos nisu 100 posto. I nece nikad biti dok ne vide da mi SVI to hocemo. Zadovoljan sam, da ne lazem, prvim korakom kako njih tako i RA.
RA mora konacno preci na visu stepenicu, i rijesiti svoj najveci problem. A to je da radi PO PAPIRIMA. Znaci, ne kao sad , nekako ilegalno ili neka dijecija radinost, nego konacno mora raditi kako i zasluzuje i kako se uvijek i radilo. Ovako, nema dalje. Hoce, nece, njihov problem, a do tad mi ostali moramo nastaviti tamo gdje smo stali jer se ne smijemo samo na njih osloniti. Jedva cekam dan kad ce Maslesa i ekipa MORATI imati svugdje otvorena vrata i morat ce se slusati njihova rijec...To je vrlo bitna stvar, jer momci zive za Velez, a sistem je takav, kakav je...Sve je papir....
Ljudi koji su sad preuzeli klub naici ce na milion problema, pola od njih nisu ni svjesni, i moramo svi biti njihov motor za rad. Po prvi put imamo mocne ljude, ljude koji vedre i oblace i dajmo im punu podrsku. A te price da ce se uvuci opet neko, nema nista od toga, Niksic i ekipa ce moci "gutati" sve na sta naidju, a da to ovi progutani nece biti ni svjesni.
I zato Vas molim, nemojmo prebacivati odmah loptu na njih, lopta je CITAVO vrijeme na nama....Uskoro ce i u javnost izaci jos jedan bum, a on ce biti samo potvrda da smo najveci klub na ovim prostorima...
Ostat ce samo rad, a budite sigurni da su ovi izabrani ljudi odlicni, i da ko god hoce da nesto radi za klub, imat ce otvorena vrata...svi su pristupacni....
Sve vise i vise ljudi se ukljucuje u rad kluba, svak na neki svoj nacin, i to je ono najbitnije.....
Ne treba ni vise pametovati sta treba i kako treba, ekipa nam je potpuno svjesna kako se pravi zdrav klub, samo im dajmo podrsku...

I samo da dodam jos jednu stvar, a to je da Vas molim da konacno budemo malo liberalniji i malo smireniji kod donosenja zakljucaka. Vjerujte mi, a nisam ni ja znao, da se mnogo, mnogo novca trosi na stvari koje nisu za javnost, na nekakve "sporedne" troskove, jer takav nam je sistem, sport i drzava. Jbg, nikom nije drago, ali eto samo da se i to ukalkulise. Shvatit ce svi koji hoce da shvate. I ja sam htio postaviti brdo pitanja, ali sam vec ranije dobio odgovore koji su me iznenadili.

Bitno je da smo ostali i pored politike i svega ostalog....Sad, idemo dalje 8-)

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 24 dec 2010, 15:51

Ja brate znam da niko nije govorio da zeli iduce godine u europu pa to nebi bilo u filmu naucne fantastike svak isto misli ove godine izboriti opstanak a iduce 2 godine se stabilizirati u sredinu tabele to su najbitniji koraci po meni a tako i vecina RA misli bio sam jucer na sjednici najvise mi se svidio komunjara Niksic svojim govorom.
Samo jedan klub Velež Mostar

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 dec 2010, 17:46

Mrzi me sada da citam dugometrazne postove pa bi zamolio nekoga da mi kaze je li ovo znaci da se RA vraca na tribine?
Moze odgovor i na PP ako nije za ovde.
Hvala.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

'ta će on
Kontakt:

Post Postao/la 'ta će on » 24 dec 2010, 21:19

:mrgreen:
Zadnja izmjena: 'ta će on, dana/u 01 avg 2012, 14:32, ukupno mijenjano 1 put.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 dec 2010, 21:41

Dobio sam odgovor na PP,ne moras jos da se treznis. :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 26 dec 2010, 22:25

Mitrović dolazi 3. januara, prvo pojačanje Hadžiđulbić
Prva sjednica novog Upravnog odbora Veleža bila konstruktivna budući da je donesena odluka o novom treneru

Danas je održana prva sjednica novog Upravnog odbora Veleža. Najvažnija odluka tiče se novog trenera. Tako će igrače Veleža u proljetnom dijelu sezone gotovo sigurno voditi Milorad Mitrović.

Novi strateg Rođenih, kako saznajemo, u Mostar bi trebao doći 3. januara 2011. godine kada bi se saradnja ozvaničila. Osim o treneru, govora je bilo i o igračkom kadru, a vrlo je moguće da prvo pojačanje ove zime bude golman Emir Hadžiđulbić kojem bi to bio treći dolazak u Mostar.

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 27 dec 2010, 09:38

AMADUDI je napisao/la:Mitrović dolazi 3. januara, prvo pojačanje Hadžiđulbić
Prva sjednica novog Upravnog odbora Veleža bila konstruktivna budući da je donesena odluka o novom treneru

Danas je održana prva sjednica novog Upravnog odbora Veleža. Najvažnija odluka tiče se novog trenera. Tako će igrače Veleža u proljetnom dijelu sezone gotovo sigurno voditi Milorad Mitrović.

Novi strateg Rođenih, kako saznajemo, u Mostar bi trebao doći 3. januara 2011. godine kada bi se saradnja ozvaničila. Osim o treneru, govora je bilo i o igračkom kadru, a vrlo je moguće da prvo pojačanje ove zime bude golman Emir Hadžiđulbić kojem bi to bio treći dolazak u Mostar.
Daj Bože da se ovo obistini.Pravi trener i jedan od meni najdražih igrača koji su nosili crveni dres!Popravi mi dan odma Amadudi. :mrgreen:
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

zabrinuti hero
Kontakt:

Post Postao/la zabrinuti hero » 27 dec 2010, 21:10

Čim sam došao s puta čuo sam dobre vijesti. Čestitam RA, svaka čast momci. Čestitam i novom UO. Provjerene informacije, ne pitajte od koga, direktno sa sjednice UO prvo Tana, a onada Nermin su direktno razgovarali sa MItrovićem i definitivno on dolazi za trenera. Vila se čuo sa Hadžijom i on je spreman doći ukoliko mu Zvijezda da papire. Vila je predsjednik jer Nermin ne može zbog CIK-a biti ovlaštena osoba, ali će sigurno on biti ključni čovjek u upravi. Spominjani su, ne znam da li su i dogovoreni, Stokić i Rizvanović. Traži se vezni i špic. Navodno je samo Asim otišao iako će se pokušati i snjim razgovarati. Ovo je trebalo "rođenim". Čuo sam od svog prijatelja da pola UO u Nerminovoj režiji utorak ide u Sarajevo da pokuša ugovoriti generalnog sponzora i još neke sponzore. Iskreno se nadam da će ovo biti Veležovo proljeće... Jedva čekam da počne... Naprijed Velež ljubavi moja...

cunami
Kontakt:

Post Postao/la cunami » 27 dec 2010, 21:45

Sve je ovo dobro i napokon se krenulo sa radom kako i treba ali sto se tice igraca,Rizvanovicu kuca daleko bila od Veleza.Igrat za Svinjski pa doci u Velez i ovdje da mu neko skanira ime???Nama to ne treba.Ne valja Svinjskom pa daj ga u Velez dovdedi.I ko jos zna ko ce doci osim mozda Hadzije a da trener nije dao zeleno svijetlo??Bude li se ista radilo iza ledja trenera,ode trener u roku 5 minuta kuci.Ako zelimo normalan klub,onda trener dovodi igrace a ja cu licno svaku utakmicu da j.ebem majku Rizvanovicu ako dodje u Velez

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 27 dec 2010, 22:00

Pred kraj polusezone u Gradaccu se pricalo da ce i Hadzija dobiti slobodne papire jer u Zvijezdi nisu bili zadovoljni onim sto je on pokazao.Za sada su Zvijezdu napustila sestorica igraca medju kojim nije Hadzija,ali dosao je novi trener Jovic pa ce i on dodatno skresati igracki kadar kada podju pripreme.Uglavnom Hadzija posljednje 4 utakmice nije branio i presjedio je na klupi a nas razervni golman se pokazao kao puno bolje rjesenje.Jedino sto je dobro branio je protiv Sarajeva gdje nas je spasio tezeg poraza,dok je u ostalim utakmicama primio dosta pacerskih golova.Ako bude branio kao sto je u Zvijezdi nece vam biti neko veliko pojacanje.
Sto se tice sponzora koje trazite po Sarajevu,sumnjam da ce od toga biti neke velike koristi.Pogledajte samo kakva je finansijska situacija sto se tice sporta u Sarajevu,klubovi ili se gase(RK Zeljeznicar,ZOK Imzit Dobrinja)ili strajkuju (KK Bosna,FK Sarajevo) ili primaju platu svake pola godine(RK Bosna),tako da ce uprava Veleza tesko naci neke pare.
U svakom slucaju zelim vam puno srece u nastavku prvenstva i da se vratite u vrh BiH fudbala jer vam je tu i mjesto.Pozz iz Gradacca.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []