Newcastle United F.C.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
- Per Ciljan Skjelbred
- Kontakt:
Re: Newcastle United F.C.
Odgođeno protiv Birminghama, možda je i bolje jer se pisalo da Carroll neće biti spreman za nastup. Kad smo već kod Carrolla, u medijima se pojavila informacija da su Yidsi poslali 15M punudu za njega, glupost bi ga bila prodavati...
sta bi sa prodajom kluba? Koliko mi se cini trebala vas je kupiti porodica iz Katar-a, koja je ujedno i organizator SP 2022.
Big club, great history, Nottm Forest.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ma to se povlaci vec nesto duze, ali...Ne vjerujem da ce se to desiti u bliskoj buducnosti, tako da...onoffon je napisao/la:sta bi sa prodajom kluba? Koliko mi se cini trebala vas je kupiti porodica iz Katar-a, koja je ujedno i organizator SP 2022.
Nije me bilo dugo, a svakako je bila ova stanka(nekompletno kolo), pa se i nije moglo dosta toga propustiti. Cisto sumnjam da cu odgledati i ovu tekmu za vikend, al' se iskreno nadam da ce @Per Ckiljan to odgledati i docarati mi/nam/ kako smo stojali i ima li napretka.
Sto se tice nekih novosti, ono sto je zanimljivo je da ce Pardew traziti produzenje ugovora sa Bartonom. Btw, bitno je istaci da je u javnost procurila vijest da ce ga Ashley prodati za svega 1.5 miliona funti sto je zbilja presmijesno. Sam Barton je izjavio da nema namjeru napustati St. James Park, te da je sasvim sigurno da vrijedi vise.
Takodjer, ucestale su vijesti o (konacnom) produzenju ugovora sa S. Taylorom. Eh, nekako mi je tesko u to povjerovati, jer su pergovori bili prekinuti, a Arsenal i LIverpool se spominjali kao njegove moguce destinacije, sada se ipak prica okrenula u drugom pravcu te postoje naznake da ce ostati kod nas. No, vidjecemo sta nam to buducnost donosi.
Jose Enrique ce takodjer dobiti produzenje ugovora, a Pardew ce po svemu sudeci ostaviti Ben Arfu koji se oporavlja u februaru. Dakle, nije toliko lose kako se mislilo nakon smjene Hughtona.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- Per Ciljan Skjelbred
- Kontakt:
Sve to djeluje odlično, ali Pardew zapravo o ničemu tu ne odlučuje, sve je zapravo na debelom, koji prema Keeganovim riječima nezna ništa o nogometu. Prodaja Bartona bi značila borba za opstanak, uz to neka još proda Carrolla to bi bilo samoubojstvo. Što se tiće S.Taylora ne znam što bi rekao, ako on želi otiči pustio bi ga jer nema smisla zadržavati ga u Newcastleu ako on to ne želi. Jose Enrique će vjerojatno produžiti ugovor jer je sam mnogo puta izjavio da mu se sviđa život na sjeveroistoku, ako nas nije napusito prošlo ljeto kad se ispalo u Championship, nevidim razloga zašto bi sada napustio klub. U Francuskim medijima se posljednjih dana piše da je Ben Arfa blizu trajnog prelaska u Newcastle, te bi on postao prvo Pardewovo pojačanje. Također sve se više spominje da će jedan od dvojca Xisco i Best napustiti United, mislim da tu Xisco ima pole position za napustiti klub, prvenstveno zbog plače.Monolog je napisao/la:Ma to se povlaci vec nesto duze, ali...Ne vjerujem da ce se to desiti u bliskoj buducnosti, tako da...onoffon je napisao/la:sta bi sa prodajom kluba? Koliko mi se cini trebala vas je kupiti porodica iz Katar-a, koja je ujedno i organizator SP 2022.
Nije me bilo dugo, a svakako je bila ova stanka(nekompletno kolo), pa se i nije moglo dosta toga propustiti. Cisto sumnjam da cu odgledati i ovu tekmu za vikend, al' se iskreno nadam da ce @Per Ckiljan to odgledati i docarati mi/nam/ kako smo stojali i ima li napretka.
Sto se tice nekih novosti, ono sto je zanimljivo je da ce Pardew traziti produzenje ugovora sa Bartonom. Btw, bitno je istaci da je u javnost procurila vijest da ce ga Ashley prodati za svega 1.5 miliona funti sto je zbilja presmijesno. Sam Barton je izjavio da nema namjeru napustati St. James Park, te da je sasvim sigurno da vrijedi vise.
Takodjer, ucestale su vijesti o (konacnom) produzenju ugovora sa S. Taylorom. Eh, nekako mi je tesko u to povjerovati, jer su pergovori bili prekinuti, a Arsenal i LIverpool se spominjali kao njegove moguce destinacije, sada se ipak prica okrenula u drugom pravcu te postoje naznake da ce ostati kod nas. No, vidjecemo sta nam to buducnost donosi.
Jose Enrique ce takodjer dobiti produzenje ugovora, a Pardew ce po svemu sudeci ostaviti Ben Arfu koji se oporavlja u februaru. Dakle, nije toliko lose kako se mislilo nakon smjene Hughtona.
Svrake, spremate li se za debakl
gotivim Newcastle, al mislim da nema šanse protiv Cityja, realno. Per Ciljan, kako je stanje sa povredama i kartonima u timu?

Zadnja izmjena: onoffon, dana/u 26 dec 2010, 19:59, ukupno mijenjano 2 puta.
- Per Ciljan Skjelbred
- Kontakt:
Ma uvjeren sam da ćemo dobit City, napaljeni su prvo zbog ozljede Ben Arfe (Da Jongu sigurno neće biti lako igrati) i drugo jer su na nepošten način izgubili na početku ove sezone u gostima.onoffon je napisao/la:Svrake, spremate li se za debaklgotivim Newcastle, al mislim da nema šanse protiv Cityja, realno. Per Ciljan, kako je stanje sa povredama i kartonima u timu?
Svi koji su igrali portiv Liverpoola će opet biti spremni i uz to još se vrača prvi stoperski par Wille i Colo, tako da će oni vjerojatno početi utakmicu. Još je upitnik tko će na vrata jer se Harper oporavio do ozljede. Na poziciji beka će igrati opet Jose Enrique i Simpson, to nema smisla mjenjati. Također i u vezi sve funkcionira odlično tako da nevjerujem ni da će tu Pardew išta mjenjati. U napadu od prve minute sigurno igra Carroll sad je samo pitanje hoće li uz njega početi Amoebi od kojeg još od Sunderlanda nismo vidjeli ništa ili Nile Ranger koji je u prošloj utakmici napravio dar mar u obrani Liverpoola u nkeoliko navrata.
Kakva je situacija u vezi Stevena Taylora?Da li se predomislio i odlucio ostati u klubu,steta za takvoga igraca sto mu karijera stagnira,po meni uz Carrolla on je najbolje sto svrake imaju trenutno..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Solidna igra Newcastlea. Ovaj Carroll je zvijer, pa čovjek zračni duel izgubiti ne može.
Ovaj Enrique je preloš, ne znam šta mu se desilo ali trenutno ne može ništa. Ponašao se
kao obični dedo koji se gura da uđe u autobus.
Ovaj Enrique je preloš, ne znam šta mu se desilo ali trenutno ne može ništa. Ponašao se
kao obični dedo koji se gura da uđe u autobus.
- dr.van nostrand
- Kontakt:
kod rez. 1:2 u napadu Ranger spusta loptu za Nolana , eh da je tu zabio Nolan, a vec u sljedecem napadu Tevez kaznjava promasaj domacih i postize gol i tu se vec utakmica rez. zavrsila .
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
silver & black
Steta stvarno steta da lopta nije htela u gol,City ovo vise sretno nego spretno i na znanje Teveza kao i obicno pobedio.
Da je bilo nereseno bilo bi apsolutno zasluzeno ali ovako jedan veoma veoma glup poraz.
Carrol igracina,mislim da je izgubio samo jedan duel i to onaj od Lescotta na pocetku tekme,od tada rutinski je pobedio u svakom.
Sta je sa Harperom,sto ne brani? Krul apsolutno nije kvaliteta za EPL,previse kikseva u nekoliko tekmi sto sam ja gledao u predhodnih nekoliko sezona.
Jonas takodje danas veoma dobar,imao nekoliko zapazenih prodora ali nekoliko puta nije imao zadnji pas.
Da je bilo nereseno bilo bi apsolutno zasluzeno ali ovako jedan veoma veoma glup poraz.
Carrol igracina,mislim da je izgubio samo jedan duel i to onaj od Lescotta na pocetku tekme,od tada rutinski je pobedio u svakom.
Sta je sa Harperom,sto ne brani? Krul apsolutno nije kvaliteta za EPL,previse kikseva u nekoliko tekmi sto sam ja gledao u predhodnih nekoliko sezona.
Jonas takodje danas veoma dobar,imao nekoliko zapazenih prodora ali nekoliko puta nije imao zadnji pas.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
E moj Per Ciljane, ja ti rekoh ti svoje pa svoje
šalim se kume, svaka čast na odigranoj tekmi danas, jest da ste izgubili, al Newcastle je igro odlicno.

- _karabaja_
- Kontakt:
Newcastle pobijedio sam sebe sa dva prejeftina gola na pocetku utakmice, prvi gol golmanova greska dodaje loptu Tevezu, a drugi gol igrac Newcastlea koji je imao loptu napuca sam svog igraca i primise drugi gol i tu je utakmica bila gotova.
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Nisam gledao utakmicu(sad sam tek vidio rezultat, pa mi je i lakse sto ne odgledah), pa ne mogu govoriti o igri te o dobrim i losim stranama iste. Jednostavno, ovo je bila teska utakmica, ali ipak sam se nadao nekom pozitivnijem rezultatu, pa i krajnje je vrijeme da pocnemo i na St. James Parku osvajati bodove.
Sto se tice Krula @Devile, godine mu idu u prilog. Da je kiks golman, ne bih to bas tako rek'o, ali da moze puno bolje - to stoji. No, ja sam siguran da ce on biti sve bolji i bolji, no ostaje nam da vidimo. Harper se oporavio od povrede, ali kako je Krul par utakmica fenomenalno branio, zasluzio je da ostane "jedinica", a do kad ce tako biti, to samo Pardew zna.
Sto se tice Krula @Devile, godine mu idu u prilog. Da je kiks golman, ne bih to bas tako rek'o, ali da moze puno bolje - to stoji. No, ja sam siguran da ce on biti sve bolji i bolji, no ostaje nam da vidimo. Harper se oporavio od povrede, ali kako je Krul par utakmica fenomenalno branio, zasluzio je da ostane "jedinica", a do kad ce tako biti, to samo Pardew zna.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- legenda reala
- Kontakt:
Monolože jes vam dobar onaj Carol ,koliko je napredovao od zadnji put kad sam ga gledao,pa za njeg nema izgubljene lopte,prije nije umio da hoda ,a vidi ga sad
trenutno ,sigurno najbolji engleski napadač
trenutno ,sigurno najbolji engleski napadač
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- Per Ciljan Skjelbred
- Kontakt:
Nisam ni ja gledao utakmicu nego kao i @Monolog samo vidio samo rezultat i golove. Očekivao sam pobjedu, ali eto jeftini golovi, ali i Nolanov promašaj nas koštali bodova.
Već sutra protiv Tottenhama inače Newcastleove ''stare mušterije''. Biti će zanimljivo vidjeti u kojoj formaciji i sa kojim igračima će Pardew početi utakmicu jer Nolana nema.
Nadam se ovakvom sastavu:
Krul
Simpson-Willie-Colo-Enrique
Routledge-Tiote-Barton-Jonas
Carroll-Ranger
Također očekujem Goslinga na klupi...
Već sutra protiv Tottenhama inače Newcastleove ''stare mušterije''. Biti će zanimljivo vidjeti u kojoj formaciji i sa kojim igračima će Pardew početi utakmicu jer Nolana nema.
Nadam se ovakvom sastavu:
Krul
Simpson-Willie-Colo-Enrique
Routledge-Tiote-Barton-Jonas
Carroll-Ranger
Također očekujem Goslinga na klupi...
- dr.van nostrand
- Kontakt:
45 + min. fantasticna odbrana Krula ,
doduse uz "malu" pomoc stative a Roman P. ne moze da vjeruje kako lopta nije nasla put do mreze ..na kraju 1 pol. 0:0 .

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black
silver & black
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Konacno sam nasao malo vremena i pogledao posljednji mec(istina, pogledao sam snimku i to neku skracenu verziju iste) u kome smo porazeni. Crottenham je bio bolji, to niko ne spori, ali moram priznati da sam ocekivao da napravimo nesto vise(argumenti su zakon velikih brojeva i bolja forma Newcastlea u gostima), no nismo to napravili. Poraz nije smak svijeta, te jos nista nije izgubljeno; dakle i dalje mozemo sa pravom ocekivati respektabilnu poziciju na kraju sezone.
Sto se tice nekih informacija kada su novi igraci u pitanju, najsvjezija je ona iz Barcelone(davno se Jonas dovodio u kontekst sa katalonskim divom). Naime, radi se o mogucnosti dolaska Ariola Romeu iz Barcelone na jednogodisnju posudbu. Kako sam vec pisao na Barcinoj temi, o ovom igracu ne znam bas nista(dakle, nisam imao priliku gledati ga), ali sam citao komentare o njegovim igrama. Radi se o defanzivnom veznom koji po potrebi moze igrati i stopera. Eh, pitanje je koliko bi se i kod nas naigrao, jer je Tiote vec pokazao da je pravo pojacanje, tako da...
Kako se na pocetku sezone pisalo o mogucoj posudbi Robbie Keane-a(isti je odbio da predje u Newcastle), tako se sada sve vise suska o njegovom dolasku. Naime, procurila je vijest da je sam Robbie zainteresovan za dolazak u redove Svraka, ali pitanje je da li je to neka novinarska patka ili prava vijest. Iskren da budem, to bi bilo pravo pojacanje, jer bi uz Carrolla svakako bio napadacka igla, a poznavajuci Keaneovu snalazljivost i Carrollovu skok igru, ovo bi mogla biti dobitna kombinacija.
Eh, jos jedna stvar. Dakle, prica se i o mogucem dolasku Leedsovog krilnog igraca Bjelokoscanina Max Gradela u ovom prijelaznom roku. U suprotnom smjeru bi otisao Leon Best(svakako nije u prvom planu trenera Pardewa), a sam trener Leedsa Grayson, ima zelju da dovede Leona. Dakle, ovdje bi se radilo o klasicnom swap dealu.
Sto se tice nekih informacija kada su novi igraci u pitanju, najsvjezija je ona iz Barcelone(davno se Jonas dovodio u kontekst sa katalonskim divom). Naime, radi se o mogucnosti dolaska Ariola Romeu iz Barcelone na jednogodisnju posudbu. Kako sam vec pisao na Barcinoj temi, o ovom igracu ne znam bas nista(dakle, nisam imao priliku gledati ga), ali sam citao komentare o njegovim igrama. Radi se o defanzivnom veznom koji po potrebi moze igrati i stopera. Eh, pitanje je koliko bi se i kod nas naigrao, jer je Tiote vec pokazao da je pravo pojacanje, tako da...
Kako se na pocetku sezone pisalo o mogucoj posudbi Robbie Keane-a(isti je odbio da predje u Newcastle), tako se sada sve vise suska o njegovom dolasku. Naime, procurila je vijest da je sam Robbie zainteresovan za dolazak u redove Svraka, ali pitanje je da li je to neka novinarska patka ili prava vijest. Iskren da budem, to bi bilo pravo pojacanje, jer bi uz Carrolla svakako bio napadacka igla, a poznavajuci Keaneovu snalazljivost i Carrollovu skok igru, ovo bi mogla biti dobitna kombinacija.
Eh, jos jedna stvar. Dakle, prica se i o mogucem dolasku Leedsovog krilnog igraca Bjelokoscanina Max Gradela u ovom prijelaznom roku. U suprotnom smjeru bi otisao Leon Best(svakako nije u prvom planu trenera Pardewa), a sam trener Leedsa Grayson, ima zelju da dovede Leona. Dakle, ovdje bi se radilo o klasicnom swap dealu.

- mexy_whites
- Kontakt:
Tesko za Gradela...A kakav je ovaj Best? Znam da je u Coventryu bio solidan.
Side before self
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Vidio sam da si mi to rek'o i na tvojoj temi, tako da...Puno igraca(posebno krilnih) se dovode u kontekst sa Newcastleom, a najbolje mi je bilo da tebe pitam, jer ipak si ga gled'o vise negoli ja i znas puno vise o njemu.
Sto se tice Leona, steta po njega je sto je kod nas(tesko da ce dobiti priliku, moram biti iskren). Da se razumijemo, ne mislim ni da ce kod vas(ukoliko dodje) biti najbolji igrac i najbolji strijelac, no ipak bi imao vise prostora za igru, a to bi se i vama i njemu dobrano isplatilo. Da je Hughton ostao, mozda bi on i dobio nekakvu priliku za igru, kod Pardewa ce to biti isuvise tesko.
Sto se tice Leona, steta po njega je sto je kod nas(tesko da ce dobiti priliku, moram biti iskren). Da se razumijemo, ne mislim ni da ce kod vas(ukoliko dodje) biti najbolji igrac i najbolji strijelac, no ipak bi imao vise prostora za igru, a to bi se i vama i njemu dobrano isplatilo. Da je Hughton ostao, mozda bi on i dobio nekakvu priliku za igru, kod Pardewa ce to biti isuvise tesko.
- mexy_whites
- Kontakt:
Nevezano za ovo gore, mene je iznenadilo koliko Newcastle oscilira ove sezone. Bas kao i Leeds. Gledam tekmu protiv Sunderlanda, Ville ili Liverpoola, ili Chelskog u liga kupu, i stvarno budem impresioniran. I onda gledam mec protiv WBA, Boltona i ostanem zgrožen. Kao dva razlicita tima. Meni je posebno zao Hughtona jer smatram da kad neko uvede tim u PL onako kako je on ucinio, da zasluzuje vise respekta od uprave.
Jer evo npr. Boro je ispao u Champ, nije se rasprodao, bio je favorit za ulazak pored Newcastla i tamo se u prvoj sezoni nije uopce dobro proveo pod Southgateom, a ovaj ih je vodio i u PL. I opet su mu dali i u drugoj ligi dovoljno prostora da pokaze sta zna. Hughton nije mogao s vama napraviti mega rezultat ove sezone. Da je kojim slucajem bio ubjedljivo zadnji pa otkaz bi bio koliko toliko opravdan ali ovako ne. Jos sam cuo da je uprava zeljela dovesti trenera koji ce klub pomaknuti naprijed :S To ne razumijem jer je Pardew u tom slucaju krajnje nepogodan, mada nije los trener. Da ste htjeli korak naprijed doveli bi npr. O'Neiila.
Jer evo npr. Boro je ispao u Champ, nije se rasprodao, bio je favorit za ulazak pored Newcastla i tamo se u prvoj sezoni nije uopce dobro proveo pod Southgateom, a ovaj ih je vodio i u PL. I opet su mu dali i u drugoj ligi dovoljno prostora da pokaze sta zna. Hughton nije mogao s vama napraviti mega rezultat ove sezone. Da je kojim slucajem bio ubjedljivo zadnji pa otkaz bi bio koliko toliko opravdan ali ovako ne. Jos sam cuo da je uprava zeljela dovesti trenera koji ce klub pomaknuti naprijed :S To ne razumijem jer je Pardew u tom slucaju krajnje nepogodan, mada nije los trener. Da ste htjeli korak naprijed doveli bi npr. O'Neiila.

Side before self
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.