bomber je napisao/la:Mi smo jedini klub u siroj regiji koji ima svoj stadion a nisam siguran samo za Zvezdinu Marakanu. Stadion sa pomocnim terenom kao i Plavi zamak su u Zeljinom vlasnistvu 100% i samo zbog toga je citava prica oko novog stadiona realna. Mi imamo sta ponuditi a ako zelimo nov stadion moramo nesto dati za uzvrat. To ce biti dio zemljista gdje ce Slovenci praviti trzni centar koji ce zauvijek biti njihov i nema price o nikakvoj koncesiji. Kasnije ce biti samo uspostaviti odnose sa Opcinom Novo Sarajevo kao i sa gradom u vezi prelaza vlasnistva a mora se napraviti i izmjena u regulacionom planu izgradnje tog dijela Sarajeva. To i nece biti problem jer je postojeci pravljen prije otprilike 30 godina, neka me neko ispravi ako grijesim, a desilo se puno stvari u medjuvremenu koji su uticali da mora doci do izmjene.
Potrebno je usvojiti zakon o javno - privatnom partnerstvu jer su slovenci projekat pravili na principu tog zakona i zbog toga su potrebni ti "novi" odnosi sa opcinom i gradom.
Zeljo ne daje svoje pare, pare ne daju ni opcina, ni grad, ni kanton, ni federacija ni drzava. Svu finansijsku konstrukciju zatvara investitor i ako je njima u interesu bice i Zelji. Zeljo dobija stadion po svim kriterijima UEFA/FIFA na koristenje u vlasnistvu 100% a za uzvrta daje dio zemljista slovencima za trgovacki centar. Ovo je i vise nego dobro unosna INVESTICIJA.
Sta mi to sada imamo od oronulog pomocnog terena koji izgleda kao da je iz afrike gdje je Eto'o ucio prve fudbalske korake. Sansa postoji a da li ce biti iskoristena to zavisi od ovih faktora koje sam prije naveo. Takodje da napomenem da je investitor duzan napraviti pomocne terene van grada za trenazni proces, opet da napomenem da niko ne daje pare osim investitora a te terene sigurno nece koristiti samo Zeljo. U planu su 5 terena, 1 sa pravom stadionskom travom i sve potrebno za njegovo odrzavanje, 3 travnata i jedan sa plasticnom travom. Naravno tu spada i izgradnja svlacionica.
Zasto bi bas Slovenci pravili trzni centar na oronulom pomocnom terenu