Tuzlanski Chat

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

ASD
Kontakt:

Re: Tuzlanski Chat

Post Postao/la ASD » 12 nov 2020, 12:55

Slobodas je napisao/la:
12 nov 2020, 10:36
Ako bi gledali prognoze kroz matematiku trebalo bi ovako nesto da bude , ali mislim da ce biti puno zanimljivije da ce biti jako mala razlika :D

slika
Jasmin će biti jači od stranke.
Kao stranka generalno nisu samo gubili glasove. Dosta su ih i dobili izlaskom Bijedića.

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 12 nov 2020, 12:58

Beduin je napisao/la:
12 nov 2020, 10:10
ASD je napisao/la:
12 nov 2020, 00:45
Probisvjet je napisao/la:
11 nov 2020, 23:33
Pitam mladje? Zasto glasati za SDP ako jedni te isti imaju posao, a ostali nista? Mozda bi trebalo malo rpomjena. NASA STRANKA je realno korektnija.
Nekome sav kajmak, a nekome ni kap mlijeka. Dosta u PM!
Pa to bi se moglo nazvati promjenom jer nisu na vlasti i rijetko su gdje bili. Čak i ova Platforma bi se mogla nazvati promjenom jer su novi na političkoj sceni (neću da ulazim u to koje su njihove namjere i motivi, mada je jasno s kim će u koaliciji).
Zelena koalicija realno nije promjena. Na svim mogućim su vlastima i ne rade dobro.
Jesu li se izjasnili iz NS ili Platforme sa kim (ne)bi u koaliciju, koga ne smatraju dobrim za vlast? Ili briju svoju furku pa kome se priklone zarad stolice i dizanja ruke?

Mogu samo zamisliti kad bez maski navale u onim redovima gurkat se, puhat za vrat drugima i razglabat o svemu, korona skok u najavi 😂
Ja ti samo mogu reci za suprugu sta je rekla kad su joj postavili to pitanje.

Prvi potez će biti da vidimo ko to sačinjava Gradsko vijeće u novom sazivu nakon Loklanih izbora 2020. godine, ko čini taj tim od 31 vijećnika. Kod nas opet je “normalno” da čim sjednete u udobne fotelje da se prave nekakve koalicije zarad formiranja vlasti, a fiktivni principi, koji su tako sačinjeni, rijetko su ispoštovani… Ali, koliko je to realno; vi prvo morate upoznati te ljude, da li je normalno da se ulazi u brak nakon prvog sastanka? Ne, pa tako nije ni normalno praviti koalicije i šta već još sa ljudima koje ne poznajete, to je isto kao brak, neka vrsta zajednice iz koje je često teško izaći i ako sa pogrešnim ljudima uđete u tu zajednicu, ostaju duboke posljedice na građane – u braku naravno na djecu. Dakle, najviše ispaštaju oni koji od vas najviše i očekuju, najranjivije društvo – za koje ste vi u politici dužni da brinete. Idemo sa gore navedenim inicijativima, djelovanjem, i da vidimo ko će podržati, a ko neće… Ja sam uvijek spremna podržati ideje koje su u interesu građana. Isto tako veoma sam spremna glasati protiv bilo koje inicijative koja urušava dostojanstvo građana, ljudi koji su nas izabrali – da mi otac rođeni pokrene inicijativu, ako smatram da je loša za naše drustvo, grad, glasaću protiv – ne postoji ta cijena kojom mogu biti kupljena. Jedino što mogu obećati je da ću snositi odgovornost za svoj rad u Gradskom vijeću i ako bih ikada uradila nešto što se kosi sa principima koje svaki član Platforme živi, mene neće niko trebati smjenjivati – sama odlazim.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 12 nov 2020, 13:29

Jedno je sigurno u Tuzli, NS nece sa SDP, SD, SDA to znam odgovorno....
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 12 nov 2020, 13:40

I još jedno je sigurno, ako Idana postane gradski vijecnik, imat' ćete nekog ko prati forum od 2008 godine ;) i nekog kome ćete se moći obratiti sa problemima kad želite, na kafi ili kako god. Na kraju krajeva, najvažnije je da vi glasate, jer je to najmoćnije nenasilno sredstvo koje imamo u demokratskom društvu i moramo ga koristiti.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 nov 2020, 13:50

TaRgEt_ je napisao/la:
12 nov 2020, 13:29
Pa kad im je SDP-SD prosli put krao glasove na lokalnim izborima.

Sve stranke trebaju imati oci i na ledjima. Pracenje listica do odredista. Upisivanje neregularnosti zvanicno na svakom glasackom mjestu, a ne ma hajde ba.

Nadam se da ova platforma nije zelena kao NS prosli put.

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 12 nov 2020, 13:56

tuzlak1987 je napisao/la:
12 nov 2020, 13:50
TaRgEt_ je napisao/la:
Pa kad im je SDP-SD prosli put krao glasove na lokalnim izborima.

Sve stranke trebaju imati oci i na ledjima. Pracenje listica do odredista. Upisivanje neregularnosti zvanicno na svakom glasackom mjestu, a ne ma hajde ba.

Nadam se da ova platforma nije zelena kao NS prosli put.
toga se najvise i bojim... radi se sa posmatracima Platforme bas kao sto si gore naveo, ali realno ovi svi drugi imaju puno vise iskustva, vise od 20 godina (znaci bezbroj izbornih ciklusa da se uhodaju kako ukrasti i promjeniti rezultate u svoju korist).

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 nov 2020, 13:57

Jedno 70 posto pregledača je iz SDA.

Što se tiče Platforne. Ne znam kakva je situacija u Tuzli ali većinom je i njih SDA popunio, bar u kantonu.

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 12 nov 2020, 14:01

ASD je napisao/la:
12 nov 2020, 13:57

Što se tiče Platforne. Ne znam kakva je situacija u Tuzli ali većinom je i njih SDA popunio, bar u kantonu.
ima ona staljinova, NIJE BITNO KO GLASA, VEĆ KO BROJI GLASOVE... nadam se da nece biti tako i ovdje

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 12 nov 2020, 14:02

ASD je napisao/la:
12 nov 2020, 12:55
Slobodas je napisao/la:
12 nov 2020, 10:36
Ako bi gledali prognoze kroz matematiku trebalo bi ovako nesto da bude , ali mislim da ce biti puno zanimljivije da ce biti jako mala razlika :D

slika
Jasmin će biti jači od stranke.
Kao stranka generalno nisu samo gubili glasove. Dosta su ih i dobili izlaskom Bijedića.
Ovo su glasovi za pojedince i 2016 je bio jaci od stranke za preko 10k glasova

Lista stranaka koje su usle u vijece

SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 14.610(31,11%) Glasova, 11 - Mandata
SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 8.348(17,78%), 6-Mandata
SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ 4.829(10,28%)Glasova , 4-Mandata
TUZLANSKA ALTERNATIVA 4.598(9,79%)Glasova, 3-Mandata
HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BIH 2.952(6,29%), 2-mandata
DEMOKRATSKA FRONTA 2.760(5,88), 2-Mandata
BOSS - BOSANSKA STRANKA-MIRNES AJANOVIĆ 2.223(4,73), 2-Mandata
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 12 nov 2020, 14:03

mahic je napisao/la:
12 nov 2020, 14:01
ASD je napisao/la:

ima ona staljinova, NIJE BITNO KO GLASA, VEĆ KO BROJI GLASOVE... nadam se da nece biti tako i ovdje

btw. ja ne znam nijednu osobu iz SDA koja je u Platformi u Tuzli... u gradskom odboru ili na listi. ne znam za ova druga mjesta u kantonu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 nov 2020, 14:03

mahic je napisao/la:
12 nov 2020, 14:01
ASD je napisao/la:

Biće sto posto.
SA SD-om, SBB-om i DF-om će na mnogim biralištima imati odnos 4 na 1.
Dovoljno im je samo tog jednog potkupiti na par birališta i tu mogu čuda uraditi.

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 12 nov 2020, 14:03

TaRgEt_ je napisao/la:
Znaci nece ni sa kim sto znaci da idu u opoziciju sto indicira da se dzaba glasa za njih :rol:
Zadnja izmjena: Slobodas, dana/u 12 nov 2020, 14:08, ukupno mijenjano 2 puta.
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 12 nov 2020, 14:05

Ima kvalitetnih kadrova za vijecnike ove godine, za razliku od gradonacelnika, i bit ce zanimljivo pratiti s kim ce formirati vecinu u vijecu. Izvjestan scenario je da Jasmin dobija i da je mrtvo čupanje za većinu u vijeću.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 12 nov 2020, 14:13

mahic je napisao/la:
12 nov 2020, 13:40
I još jedno je sigurno, ako Idana postane gradski vijecnik, imat' ćete nekog ko prati forum od 2008 godine ;) i nekog kome ćete se moći obratiti sa problemima kad želite, na kafi ili kako god. Na kraju krajeva, najvažnije je da vi glasate, jer je to najmoćnije nenasilno sredstvo koje imamo u demokratskom društvu i moramo ga koristiti.
a i ti se nisi godinama javio sad se aktivirao kad treba glasati za zenu , pa lahko je tako sto ti ili doticna niste ucestvovali u radu foruma u najtezim danima lahko je sad pred izbore obecavati to svi rade :rol: :wave:
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 12 nov 2020, 14:24

Slobodas je napisao/la:
12 nov 2020, 14:13
mahic je napisao/la:
12 nov 2020, 13:40
a i ti se nisi godinama javio sad se aktivirao kad treba glasati za zenu , pa lahko je tako sto ti ili doticna niste ucestvovali u radu foruma u najtezim danima lahko je sad pred izbore obecavati to svi rade :rol: :wave:
hahahaha, imam 350 komentara u ovih 12 godina, sto znaci 30-ak godisnje. Nisam htio da smaram prije ;) Cujemo se ljudi. Sve naj.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 12 nov 2020, 16:43

mahic je napisao/la:
12 nov 2020, 12:58
Beduin je napisao/la:
12 nov 2020, 10:10
ASD je napisao/la:
12 nov 2020, 00:45

Pa to bi se moglo nazvati promjenom jer nisu na vlasti i rijetko su gdje bili. Čak i ova Platforma bi se mogla nazvati promjenom jer su novi na političkoj sceni (neću da ulazim u to koje su njihove namjere i motivi, mada je jasno s kim će u koaliciji).
Zelena koalicija realno nije promjena. Na svim mogućim su vlastima i ne rade dobro.
Jesu li se izjasnili iz NS ili Platforme sa kim (ne)bi u koaliciju, koga ne smatraju dobrim za vlast? Ili briju svoju furku pa kome se priklone zarad stolice i dizanja ruke?

Mogu samo zamisliti kad bez maski navale u onim redovima gurkat se, puhat za vrat drugima i razglabat o svemu, korona skok u najavi 😂
Ja ti samo mogu reci za suprugu sta je rekla kad su joj postavili to pitanje.

Prvi potez će biti da vidimo ko to sačinjava Gradsko vijeće u novom sazivu nakon Loklanih izbora 2020. godine, ko čini taj tim od 31 vijećnika. Kod nas opet je “normalno” da čim sjednete u udobne fotelje da se prave nekakve koalicije zarad formiranja vlasti, a fiktivni principi, koji su tako sačinjeni, rijetko su ispoštovani… Ali, koliko je to realno; vi prvo morate upoznati te ljude, da li je normalno da se ulazi u brak nakon prvog sastanka? Ne, pa tako nije ni normalno praviti koalicije i šta već još sa ljudima koje ne poznajete, to je isto kao brak, neka vrsta zajednice iz koje je često teško izaći i ako sa pogrešnim ljudima uđete u tu zajednicu, ostaju duboke posljedice na građane – u braku naravno na djecu. Dakle, najviše ispaštaju oni koji od vas najviše i očekuju, najranjivije društvo – za koje ste vi u politici dužni da brinete. Idemo sa gore navedenim inicijativima, djelovanjem, i da vidimo ko će podržati, a ko neće… Ja sam uvijek spremna podržati ideje koje su u interesu građana. Isto tako veoma sam spremna glasati protiv bilo koje inicijative koja urušava dostojanstvo građana, ljudi koji su nas izabrali – da mi otac rođeni pokrene inicijativu, ako smatram da je loša za naše drustvo, grad, glasaću protiv – ne postoji ta cijena kojom mogu biti kupljena. Jedino što mogu obećati je da ću snositi odgovornost za svoj rad u Gradskom vijeću i ako bih ikada uradila nešto što se kosi sa principima koje svaki član Platforme živi, mene neće niko trebati smjenjivati – sama odlazim.
Evo drug ja ti obecavam, ako odem glasati, da ti supruga dobija glas od mene, a ti nama ovdje javno moras obecati da ce supruga biti na strani sporta i Slobode nase, ukoliko budu isle neke inicijative u tom smjeru. Je li fer?
A ako kojim slucajem se presaltas na onu tamo temu plavo-bijelih komsija, ja i ti cemo licno popiti kafu, M...a. Mislim da je vise nego fer i Slobodaski. :mrgreen:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 12 nov 2020, 17:05

Da li ja smijem glasati za gradonacelnika iz jedne stranke ,a za gradsko vijece dati glas osobi iz druge stranke ?

Moj glas jedino siguran ima Selma Catibusic iz platforme :ljepota:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 12 nov 2020, 17:08

harry_90 je napisao/la:
12 nov 2020, 17:05
Da li ja smijem glasati za gradonacelnika iz jedne stranke ,a za gradsko vijece dati glas osobi iz druge stranke ?

Naravno da smijes. Ja samo ne znam za koliko njih se moze glasati za vijece, 1 glas za GV ili moze njih par?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 12 nov 2020, 17:10

harry_90 je napisao/la:

Selmica ce forumu biti sto je ona bosanska diletta portalu :ljepota:
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 12 nov 2020, 17:16

Beduin je napisao/la:
12 nov 2020, 17:08
harry_90 je napisao/la:

Naravno da smijes. Ja samo ne znam za koliko njih se moze glasati za vijece, 1 glas za GV ili moze njih par?
Dobro da znam,posto nikad nisam glasao,ali rekao sam sebi da cu izac samo radi Selmice,makar koronu fasovo,da samo zna kakav sam rizik preuzeo izvela bi me na kafu :ljepota:

Htjeo sam dat glas onoj Emini iz df-a,ali necu,Selma je otpuhala ljepotom i mozgom :beba:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 9 gostiju.