Tuzlanski Chat

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Pity1900
Kontakt:

Re: Tuzlanski Chat

Post Postao/la Pity1900 » 12 nov 2020, 17:21

Beduin je napisao/la:
12 nov 2020, 17:08
harry_90 je napisao/la:
12 nov 2020, 17:05
Da li ja smijem glasati za gradonacelnika iz jedne stranke ,a za gradsko vijece dati glas osobi iz druge stranke ?

Moj glas jedino siguran ima Selma Catibusic iz platforme :ljepota:
Naravno da smijes. Ja samo ne znam za koliko njih se moze glasati za vijece, 1 glas za GV ili moze njih par?
Mozes za stranku, ili za bilo koji broj kandidata unutar jedne stranke. Samo ne smiješ miješati stranke, što čini mi se dosta našeg naroda ne zna, pa se tako poništavaju listići.

I da jedan papir je za kandidata, sasvim drugi za vijeće. Znači možeš harry.
FK Sloboda Tuzla

Pushko92
Kontakt:

Post Postao/la Pushko92 » 12 nov 2020, 17:22

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 12 nov 2020, 17:23

Ma Selmica je zmajo i ja cu za nju glasati :D
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 12 nov 2020, 18:46

Beduin je napisao/la:
12 nov 2020, 16:43
mahic je napisao/la:
12 nov 2020, 12:58
Beduin je napisao/la:
12 nov 2020, 10:10

Jesu li se izjasnili iz NS ili Platforme sa kim (ne)bi u koaliciju, koga ne smatraju dobrim za vlast? Ili briju svoju furku pa kome se priklone zarad stolice i dizanja ruke?

Mogu samo zamisliti kad bez maski navale u onim redovima gurkat se, puhat za vrat drugima i razglabat o svemu, korona skok u najavi 😂
Ja ti samo mogu reci za suprugu sta je rekla kad su joj postavili to pitanje.

Prvi potez će biti da vidimo ko to sačinjava Gradsko vijeće u novom sazivu nakon Loklanih izbora 2020. godine, ko čini taj tim od 31 vijećnika. Kod nas opet je “normalno” da čim sjednete u udobne fotelje da se prave nekakve koalicije zarad formiranja vlasti, a fiktivni principi, koji su tako sačinjeni, rijetko su ispoštovani… Ali, koliko je to realno; vi prvo morate upoznati te ljude, da li je normalno da se ulazi u brak nakon prvog sastanka? Ne, pa tako nije ni normalno praviti koalicije i šta već još sa ljudima koje ne poznajete, to je isto kao brak, neka vrsta zajednice iz koje je često teško izaći i ako sa pogrešnim ljudima uđete u tu zajednicu, ostaju duboke posljedice na građane – u braku naravno na djecu. Dakle, najviše ispaštaju oni koji od vas najviše i očekuju, najranjivije društvo – za koje ste vi u politici dužni da brinete. Idemo sa gore navedenim inicijativima, djelovanjem, i da vidimo ko će podržati, a ko neće… Ja sam uvijek spremna podržati ideje koje su u interesu građana. Isto tako veoma sam spremna glasati protiv bilo koje inicijative koja urušava dostojanstvo građana, ljudi koji su nas izabrali – da mi otac rođeni pokrene inicijativu, ako smatram da je loša za naše drustvo, grad, glasaću protiv – ne postoji ta cijena kojom mogu biti kupljena. Jedino što mogu obećati je da ću snositi odgovornost za svoj rad u Gradskom vijeću i ako bih ikada uradila nešto što se kosi sa principima koje svaki član Platforme živi, mene neće niko trebati smjenjivati – sama odlazim.
Evo drug ja ti obecavam, ako odem glasati, da ti supruga dobija glas od mene, a ti nama ovdje javno moras obecati da ce supruga biti na strani sporta i Slobode nase, ukoliko budu isle neke inicijative u tom smjeru. Je li fer?
A ako kojim slucajem se presaltas na onu tamo temu plavo-bijelih komsija, ja i ti cemo licno popiti kafu, M...a. Mislim da je vise nego fer i Slobodaski. :mrgreen:
Slobodno drug, znas i sam da se zovem Mirza Mahic, i supruga Idana. Nema razloga da se krijemo ko smo. Sve sto bude pozitivno podrzati ce naravno, a normalno je da prica sa gradjanima, naravno i sa navijacima, simpatizerima Slobode fudbalske, pa tako i ostalih sportova; da vidi ako se sta moze unaprijediti i poboljsati. Uglavnom, slobodno i Idanu i mene mozete bilo kada zaustaviti na ulici ili da sjednemo da se ispricamo. To je normalno svugdje u svijetu da ljudi koji rade u gradskom vijecu da imaju politiku otvorenih vrata (doduse kod nas nije normalno); a ne da se samo ubiru pare, i kriju od naroda, istog naroda koji ga je i birao.

mahic
Kontakt:

Post Postao/la mahic » 12 nov 2020, 18:48

Slobodas je napisao/la:
12 nov 2020, 17:23
Ma Selmica je zmajo i ja cu za nju glasati :D
Selma je super djevojka u svakom pogledu, zasluzuje podrsku.

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 12 nov 2020, 19:49

...
mahic je napisao/la:
12 nov 2020, 18:46
...
Ja ti samo mogu reci za suprugu sta je rekla kad su joj postavili to pitanje.

Prvi potez će biti da vidimo ko to sačinjava Gradsko vijeće u novom sazivu nakon Loklanih izbora 2020. godine, ko čini taj tim od 31 vijećnika. Kod nas opet je “normalno” da čim sjednete u udobne fotelje da se prave nekakve koalicije zarad formiranja vlasti, a fiktivni principi, koji su tako sačinjeni, rijetko su ispoštovani… Ali, koliko je to realno; vi prvo morate upoznati te ljude, da li je normalno da se ulazi u brak nakon prvog sastanka? Ne, pa tako nije ni normalno praviti koalicije i šta već još sa ljudima koje ne poznajete, to je isto kao brak, neka vrsta zajednice iz koje je često teško izaći i ako sa pogrešnim ljudima uđete u tu zajednicu, ostaju duboke posljedice na građane – u braku naravno na djecu. Dakle, najviše ispaštaju oni koji od vas najviše i očekuju, najranjivije društvo – za koje ste vi u politici dužni da brinete. Idemo sa gore navedenim inicijativima, djelovanjem, i da vidimo ko će podržati, a ko neće… Ja sam uvijek spremna podržati ideje koje su u interesu građana. Isto tako veoma sam spremna glasati protiv bilo koje inicijative koja urušava dostojanstvo građana, ljudi koji su nas izabrali – da mi otac rođeni pokrene inicijativu, ako smatram da je loša za naše drustvo, grad, glasaću protiv – ne postoji ta cijena kojom mogu biti kupljena. Jedino što mogu obećati je da ću snositi odgovornost za svoj rad u Gradskom vijeću i ako bih ikada uradila nešto što se kosi sa principima koje svaki član Platforme živi, mene neće niko trebati smjenjivati – sama odlazim.
Respect za predstavljanje. Skrivanja braće, sinova, oceva i sl iza nekih nikova i promocije njihovih stranaka je i previše.
Samo i kod vas nailazimo na floskule. Koje tačno incijative? Kada ste vec na sportskom forumu evo nekoliko.
Koji je vaš stav po pitanju sporta? Koji je naš klub? Koji je omjer raspodjele para između sportskih klubova?
Koji je stav po pitanju kapitalnih investicija u sportske objekte?
Koji je vaš stav po pitanju nastavka gradnje Tušnja? Treba nastaviti, treba čekati ulagača, treba sve prodati i na drugoj lokaciji, treba srušiti pa ponovo sve, treba li možda na istoku napraviti betonsku tribinu odmah na proljeće sa manjim brojem mjesta poput one drvene svojevremeno. Koja bi se koristila kao prelazno riješenje?
& $ ?

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 12 nov 2020, 21:05

Ljudi koji su se vratili iz Svedske u svoju drzavu i zele da je naprave boljom definitvno imaju moj glas, 99% ljudi to ne bi uradilo.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 12 nov 2020, 22:51

Jedno je sigurno u svemu ovome a to je koliko smo nezrela sredina za otvorene demokratije. Gledam i slusam i cudom se cudim svaki put jovo nanovo...
Jedina nepoznata u ovoj jednacini je koji krac nisam ispalio odavde jos 98me...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 nov 2020, 00:45

Skojevska je napisao/la:
12 nov 2020, 21:05
Ljudi koji su se vratili iz Svedske u svoju drzavu i zele da je naprave boljom definitvno imaju moj glas, 99% ljudi to ne bi uradilo.
Da, to je za veliku pohvalu i samo na osnovu toga zaslužuju da ih se bar razmotri prilikom glasanja.

desperados
Kontakt:

Post Postao/la desperados » 13 nov 2020, 01:08

Pa eto usao je dio SDP-a u vlast sa SDA i sta smo dobili? Govorim za kanton prije 2 godine.

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 13 nov 2020, 09:20

Samo treba glasati za mlade ljude ispod 30 godina dosta mi je i ove raspale dijaspore sto samo se-re kako treba sta da se uradi a kad su se trebali zrtvovati i graditi drustvo poslije rata prvi su pobjegli i ostavili prostor ovim sumarima da nas vode.

Ko god je bio sposoban otisao je iz Tuzle (generacije 70-80) sto u Sarajevo sto vani i samo su sebe gledali zato sad 90% firmi (privatnih) po gradu i kantonu vode ljudi iz drugih sredina koji su ostali ovdje i gradili biznise.
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 13 nov 2020, 09:37

Menadjer.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 13 nov 2020, 10:31

Probisvjet je napisao/la:
13 nov 2020, 09:37
Menadjer.
jel kalajli il' belajli :urnebes:

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 13 nov 2020, 14:48

:rol:
slika
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 13 nov 2020, 17:07

Nesto kontam, bio bi veliki gubitak kada Mirnes ne bi usao u vijece. Progurao je dosta znacajnih stvari za gradjane Tuzle i sprijecio nekoliko otimacina, kao npr. taxu sto su superdini uveli.
Ipak navijem najvise za mledost i NASU STRANKU. Sto neko rece to bi bila jedina promjena.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 13 nov 2020, 20:23

Za koliko kandidata za vijece mozes glasat iz jedne strane i uopsteno kako to ide?
Sloboda ili ništa.

- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 13 nov 2020, 20:59

Možeš za sve iz jedne stranke, ali ne možeš za kandidate iz različitih stranaka. Bar mislim da je ovako, trebalo bi biti.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 13 nov 2020, 21:27

Probisvjet je napisao/la:
13 nov 2020, 17:07
Nesto kontam, bio bi veliki gubitak kada Mirnes ne bi usao u vijece. Progurao je dosta znacajnih stvari za gradjane Tuzle i sprijecio nekoliko otimacina, kao npr. taxu sto su superdini uveli.
Ipak navijem najvise za mledost i NASU STRANKU. Sto neko rece to bi bila jedina promjena.
Cini mi se da je upravo on bio uz TA taj koji je donosio prevagu u vijeću. Treba se sjetiti i kako je za prošle izbore išao razglas sa partizanskim pjesmama. Sjećamo se tih izbora i savršeno jasno u čiju korist je to bilo.
& $ ?

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 13 nov 2020, 21:28

Aerials je napisao/la:
13 nov 2020, 20:59
Možeš za sve iz jedne stranke, ali ne možeš za kandidate iz različitih stranaka. Bar mislim da je ovako, trebalo bi biti.
to je glupo.
Sloboda ili ništa.

- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 13 nov 2020, 21:31

Nadovezao bi se za BOSS i Mirnesa jako ga cijenim i postujem i mogu reci da se je izborio za dosta dobrih stvari, sigurno ima jedan glas iz moje porodice :thumbup:
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.