...
mahic je napisao/la: ↑12 nov 2020, 18:46
...
Ja ti samo mogu reci za suprugu sta je rekla kad su joj postavili to pitanje.
Prvi potez će biti da vidimo ko to sačinjava Gradsko vijeće u novom sazivu nakon Loklanih izbora 2020. godine, ko čini taj tim od 31 vijećnika. Kod nas opet je “normalno” da čim sjednete u udobne fotelje da se prave nekakve koalicije zarad formiranja vlasti, a fiktivni principi, koji su tako sačinjeni, rijetko su ispoštovani… Ali, koliko je to realno; vi prvo morate upoznati te ljude, da li je normalno da se ulazi u brak nakon prvog sastanka? Ne, pa tako nije ni normalno praviti koalicije i šta već još sa ljudima koje ne poznajete, to je isto kao brak, neka vrsta zajednice iz koje je često teško izaći i ako sa pogrešnim ljudima uđete u tu zajednicu, ostaju duboke posljedice na građane – u braku naravno na djecu. Dakle, najviše ispaštaju oni koji od vas najviše i očekuju, najranjivije društvo – za koje ste vi u politici dužni da brinete. Idemo sa gore navedenim inicijativima, djelovanjem, i da vidimo ko će podržati, a ko neće… Ja sam uvijek spremna podržati ideje koje su u interesu građana. Isto tako veoma sam spremna glasati protiv bilo koje inicijative koja urušava dostojanstvo građana, ljudi koji su nas izabrali – da mi otac rođeni pokrene inicijativu, ako smatram da je loša za naše drustvo, grad, glasaću protiv – ne postoji ta cijena kojom mogu biti kupljena. Jedino što mogu obećati je da ću snositi odgovornost za svoj rad u Gradskom vijeću i ako bih ikada uradila nešto što se kosi sa principima koje svaki član Platforme živi, mene neće niko trebati smjenjivati – sama odlazim.
Respect za predstavljanje. Skrivanja braće, sinova, oceva i sl iza nekih nikova i promocije njihovih stranaka je i previše.
Samo i kod vas nailazimo na floskule. Koje tačno incijative? Kada ste vec na sportskom forumu evo nekoliko.
Koji je vaš stav po pitanju sporta? Koji je naš klub? Koji je omjer raspodjele para između sportskih klubova?
Koji je stav po pitanju kapitalnih investicija u sportske objekte?
Koji je vaš stav po pitanju nastavka gradnje Tušnja? Treba nastaviti, treba čekati ulagača, treba sve prodati i na drugoj lokaciji, treba srušiti pa ponovo sve, treba li možda na istoku napraviti betonsku tribinu odmah na proljeće sa manjim brojem mjesta poput one drvene svojevremeno. Koja bi se koristila kao prelazno riješenje?