Bosna i Hercegovina - Iran 12.11.2020

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Tristan10
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Iran 12.11.2020

Post Postao/la Tristan10 » 13 nov 2020, 18:53

Jedna od bolji stvari sto nam se mogla desiti jeste ovaj poraz protiv Irana, koji bi trebao konacno svima da otvori oci, da za reprezentaciju trebaju da igraju najbolji igraci, a to su u 98% slucajeva igraci koji igraju vani, u boljim ligama, klubovima. Isto tako treba da znaci, da mi nismo velika drzava, i vrijedno se boriti za svakog igraca koji ima kvalitet da ojaca nasu reprezentaciju. Bez ikakvih argumenata su se ismijavali klubovi ko LASK i Malme, ili lige kao sto su Danska ili Svedska. Bez ikakvih argumenata, kad su miljama ispred nas. Nazalost smo ovog Huseina Balica izgubili, a to je steta za nasu reprezentaciju, jer smo mala drzava, sa malim fondom igraca. Nudio nam se, nije niko reagovao iz Saveza i strucnog staba, i tako ga izgubili. Neko kritikuje Svedsku ligu, a Muamer Tankovic predje iz Hammerby u AEK, udje u prvoj utakmici protiv Leicester u Evropa Ligi i postigne pogodak i automatski postane standardan igrac tog kluba. Takav Muamer Tankovic je 25-30% bolji od bilo kojeg krilnog igraca koji je opcija iz domace lige. Isto tako vazi i za ostale igrace na drugim pozicijama. Kriteriji su postavljeni tako, da ako momak nije novi Pjanic, nema ga smisla zvati, kao eto nije prevaga. E upravo to je krivo razmisljanje, jer ako imas nekoliko igraca koji su i za nijansu bolji od trenutnih igraca, to ti u konacnici moze da znaci da li ces se plasirati na neko takmicenje ili ne, jer su i protivnici slicnog kvaliteta.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 nov 2020, 19:30

Nema potrebe da toliko napadate admina. Kao da vam je lik familiju pobio u najmanju ruku. Svi smo mi frustrirani i ljuti ali ne treba prelaziti granice. Slazem se da treba da se vise pise o katastrofalnoj politici vodjenja reprezentacije, poziva igracima, te neplanskog izbora trenera. Ss.ba bi trebao o tome, postoje javno dostupne informacije, cinjenice za koje ne treba ni sipa ni policija. Ne treba ocekivati od njih ni da budu 60 minuta iz najboljih dana, ali ovo sto se sada pise je premalo. Postoji toliko stvari koje bi se mogle napisati, potkrijepljene cinjenicama. Jedino da Avdu Avdica angazuju pa da dignu i istrazivanje na veci nivo :mrgreen:.

Sto se tice trenera, dakako da treba dati sansu Osimu. Zeljeznicar koji je debelo limitiran i rekao bih prosjecan tim gura odlicno za svoje finansijske uslove. Bolje od Sarajeva u medjusobnim duelima, ali naravno to prepiranje pitari-manijaci ce uvijek ici naustrb reprezentacije. Ne znam kako vas nije sramota vise. Koga boli briga ko koga vodi.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 20:10

Izbor selektora uopste nije neplanski. Od Ćire na ovamo, svaki selektor izabran je planski da se zadovolje navijači.

To je u posljednjih 10 godina jedini kriterij, kako ne vidite to?

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 nov 2020, 20:21

Ako su navijaci samo ovi iz Zelje i Sarajeva onda jeste tako. Bazdarevic jer su Zeljini lobirali za njega. Prosinecki jer su pitari bili protiv Osima. Pape je bio dobar izbor, tu se nema sta zamjeriti. Kodro, opet Sarajevo. Bajevic da primiri navijace, a opet da Osim slucajno ne bi bio trener. Treneri su se uglavnom birali samo da nije "morz" kako ga zovu. Kodro je bio prije Cire, ali uglavnom isti kriterij.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 nov 2020, 20:45

admin je napisao/la:
13 nov 2020, 20:10
Izbor selektora uopste nije neplanski. Od Ćire na ovamo, svaki selektor izabran je planski da se zadovolje navijači.

To je u posljednjih 10 godina jedini kriterij, kako ne vidite to?
Dakle, neplanski :mrgreen:

Cisti populizam. Bitno je bilo da se zadovolje navijaci, da se podilazi neukoj svjetini - a ne da se dovede neki ozbiljan i sposoban trener koji ce donijeti rezultate tj. neki plasman.
Sa takvim populizmom smo protračili citavu deceniju u kojoj smo smijenili 4-5 selektora.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 13 nov 2020, 21:09

Bundesliga je napisao/la:
13 nov 2020, 20:21
Ako su navijaci samo ovi iz Zelje i Sarajeva onda jeste tako. Bazdarevic jer su Zeljini lobirali za njega. Prosinecki jer su pitari bili protiv Osima. Pape je bio dobar izbor, tu se nema sta zamjeriti. Kodro, opet Sarajevo. Bajevic da primiri navijace, a opet da Osim slucajno ne bi bio trener. Treneri su se uglavnom birali samo da nije "morz" kako ga zovu. Kodro je bio prije Cire, ali uglavnom isti kriterij.
Po tvojoj teoriji Osim je trebao voditi rep od postanka?

Iritantno je kako pojedinci jos uvjek dozivaju Ciru a zna se da je bilo slicnih izleta i igraca slicnih referenci kao sa Dušanom. Iran, Rijeka...igraca iz dojnjeg dijela hrvatske lige itd
Ali jedna pobjeda protiv jaceg protivnika i sve se to brzo zaboravi..

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 13 nov 2020, 21:09

Nije istina da se je Selektor birao da bi se navijaci zadovoljili!!
Nek stave Anketu javno
Barbarez
Osim
Bajević
Itd
Pa da vidimo tko ce pobijedit?

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 nov 2020, 21:26

harixs je napisao/la:
13 nov 2020, 21:09
Po tvojoj teoriji Osim je trebao voditi rep od postanka?
Naravno da nije, ali ju je trebao voditi. Bolji Prosinečki koji je bio pomoćnik Biliću i vodio Azerbejdžan neko vrijeme? A nema pojma o našoj reprezentaciji što se i vidilo. Baždarević je čisto oživljavao karijeru na repki, francuski drugoligaši nisu referenca a i u njima je imao katastrofalne rezultate kad je ulazio u prvu ligu. Još lik govorio da je htio da vodi 10 godina reprezentaciju :bow:. Osim zna ovaj hamelj i tu je svakodnevno, kod njega bi ovi igrači iz Premijer lige ako se već moraju pozivati sigurno bolje igrali. A da ne govorim o ovim što igraju na strani. Ne može mi Prosinečki biti draži od našeg da ga yebeš, a ispostavilo se ni bolji. Ali je samo bilo da ne bude Željin pa daj i žutog da se uči.

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 13 nov 2020, 21:33

Kad Osim prođe makar u grupnu fazu Europske lige s Zeljom, slobodno nek mu daju mjesto selektora. Do tada, nosi sve domace i potrosene jugoslavenske trenere dalje od reprezentacije..

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 21:39

zenicanin je napisao/la:
13 nov 2020, 21:33
Kad Osim prođe makar u grupnu fazu Europske lige s Zeljom, slobodno nek mu daju mjesto selektora. Do tada, nosi sve domace i potrosene jugoslavenske trenere dalje od reprezentacije..
Opet idemo u krivom smjeru. Nije bitan Osim, ali je bitno naglasiti da su i ovi selektori prolazili u te grupne faze. Pun im CV evropskih klupskih uspjeha. Nema gdje stati sta su sve ostvarili.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 21:42

Vrebac je napisao/la:
13 nov 2020, 21:09
Nije istina da se je Selektor birao da bi se navijaci zadovoljili!!
Nek stave Anketu javno
Barbarez
Osim
Bajević
Itd
Pa da vidimo tko ce pobijedit?
Naravno da se islo da se navijaci zadovolje. Nije vas nekoliko na forumu navijaci, ima ih jos koliko hoces. I onda se izvasera, vidi se ko ce najbolje proci kod vecine i on bude selektor. Svi kao neki izbori, nekakva neizvjesnost, su zapravo bili farsa. Ja sam recimo dva mjeseca unaprijed znao uvijek ko ce biti selektor.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 13 nov 2020, 21:43

Susic je bio dobar do famozne prijateljske protiv USA. Poslije toga Boze sacuvaj
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 21:46

BosniaBoston je napisao/la:
13 nov 2020, 21:43
Susic je bio dobar do famozne prijateljske protiv USA. Poslije toga Boze sacuvaj
Pape je imao najbolje rezultate. A, kaako smo mi uvijek isticali da su trenutni rezultati najvazniji, onda je i nas najbolji selektor.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 13 nov 2020, 21:49

Osim je nas najveci strucnjak ali nosi breme toga sto je Zeljovac i sin Ivice Osima. Po meni svaki njegov potez bi bio unaprijed iskritikovan. Zato samo Sergej Barbarez, imao bi podrsku javnosti, nije korumpiran, ne j...zivu silu a trenersko znanje je manje bitno u cijeloj prici .

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 13 nov 2020, 21:55

admin je napisao/la:
13 nov 2020, 21:39
zenicanin je napisao/la:
Opet idemo u krivom smjeru. Nije bitan Osim, ali je bitno naglasiti da su i ovi selektori prolazili u te grupne faze. Pun im CV evropskih klupskih uspjeha. Nema gdje stati sta su sve ostvarili.
Saglasan sam s tobom da se islo da se navijaci zadovolje. Sad kad bi vracali teme unazad selektora i utakmica, mogli bi sigurno procitati da ogromna vecina je podrzala i mislila da su oni pravi izbori za selektora. Na greskama nismo naucili, vrijeme je da dodje neko ( zasto ne i stranac) ko poznaje moderan fudbal. Platiti vise treba al' ako ce donijeti plasman na SP ili EP isplatit ce se sigurno. Svi ovi treneri nisu nista uradili u zadnje vrijeme (10 godina). Ipak kod nas se zna kako dolaze i selektori i igraci, da je savez kriminalan i postavlja se pitanje je li njima uopste u interesu da dodje neko kvalitetan a njima nepodoban.
Kuca se pravi od temelja a ne od krova kao sto si napisao i u potpunosti sam saglasan s tvojim postovima u vezi ovoga.
Moje se odnosilo na neke koji prizivaju skoro iste ljude koje vrijeme vec odavno gazi..
Da se razumijemo, da je moj rodjeni Zenicanin i brat kandidat, ako nisi kompetentan za to mjesto, vala nemoj preuzimati Bgt.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 nov 2020, 22:12

zenicanin je napisao/la:
13 nov 2020, 21:55
admin je napisao/la:
13 nov 2020, 21:39
zenicanin je napisao/la:
Saglasan sam s tobom da se islo da se navijaci zadovolje. Sad kad bi vracali teme unazad selektora i utakmica, mogli bi sigurno procitati da ogromna vecina je podrzala i mislila da su oni pravi izbori za selektora. Na greskama nismo naucili, vrijeme je da dodje neko ( zasto ne i stranac) ko poznaje moderan fudbal. Platiti vise treba al' ako ce donijeti plasman na SP ili EP isplatit ce se sigurno. Svi ovi treneri nisu nista uradili u zadnje vrijeme (10 godina). Ipak kod nas se zna kako dolaze i selektori i igraci, da je savez kriminalan i postavlja se pitanje je li njima uopste u interesu da dodje neko kvalitetan a njima nepodoban.
Kuca se pravi od temelja a ne od krova kao sto si napisao i u potpunosti sam saglasan s tvojim postovima u vezi ovoga.
Moje se odnosilo na neke koji prizivaju skoro iste ljude koje vrijeme vec odavno gazi..
Da se razumijemo, da je moj rodjeni Zenicanin i brat kandidat, ako nisi kompetentan za to mjesto, vala nemoj preuzimati Bgt.
Opet cemo se upecati o moranju plasmana na veliko takmicenje. Svjetsko prvenstvo je nemoguca misija, sve i da nas Mourinho preuzme. Novog selektora, kako god se zvao, ne treba s tim uslovljavati. Plasman na EP 2024. postaviti kao neki realan cilj, ali to treba biti samo jedan od zadataka novog selektora i saveza. Mislim da je jacanje domaceg takmicenja u ovom trenutku najvazniji cilj koji treba postaviti pred Savezom. Mislim tu na infrastrukturu, jacanje omladinskih pogona, ,mnogo vise novca od tv prava za klubove.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 13 nov 2020, 22:22

Evo ja koji navijam za FKS bi zelio vidjeti Osima, jer pokusavam objektivno koliko mogu da sagledam stvari. Ima nesto stu mu je i otac imao i zna da promjeni u toku igre ako neide, bar vise put sam to primjetio a ne ko neki sivonja da navali. Iskreno ja bi volio njega vidjeti kao selektora. Drugo, ova sportsport.ba vremenom sve gori i gori, jes fin pristup i dezajn itd.ali vjesti katastrofa i cesto birane. Npr.kad repka pobjedi milipn pohvala, tu se baci kakav intervijuv 3 4 pa i 5 igraca itd. A kad izgubimo nista, jedan tekstic i onda mazanje ociju drugim tekstovima, problemima susjeda koji nisu isto otisli na takmicenje itd. isto ko da se pokusava da spusti neki naboj uz bacanje vjesti na druge stvari. Isto tako, novinari imaju standard pitanja, kakva je atmosfera i jel idemo na pobjedu, jok idemo da izgubimo. Imali iko muda od vasda postavi pitanje, npr Bajevicu sto nije igrao Demirovic jet znate da nempze u takmicarskim zbog suspenzije. Zasto ste pozvali milosevica koji igra uzasno uzasno svaku tekmu a ne nekog mladjeg igraca ili par njih da se vidi sta imamo, jer svi znamo koliko moze pjanic i dzeko itd. Zasto niko nepita, sto se nije pokusalo kako je i Misimovic zelio i predlagao u vezi lige nacija, jer smo znali da nema nista od toga??? I milion drugh stvari sto nisu po standardu i poslata pitanja od saveza koja smijete pistavljati!!
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 13 nov 2020, 22:24

Islo se na to da se navijaci zadovolje ali u finalnom krugu izbora. Kada ti na kraju predloze ocajnog i manje ocajnog trenera, naravno da ce navijaci u tom izboru biti na strani onog manje ocajnog. Medjutim, u trenutnoj situaciji selektor je samo kozmetika, povrsina. Problem je sistem, kojeg je jako tesko promjeniti iz temelja, jer odlucuju klubovi iz zadnjih liga kojih ima najvise

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 13 nov 2020, 22:25

admin je napisao/la:
13 nov 2020, 21:46
BosniaBoston je napisao/la:
13 nov 2020, 21:43
Pape je imao najbolje rezultate. A, kaako smo mi uvijek isticali da su trenutni rezultati najvazniji, onda je i nas najbolji selektor.
Razumijem da si sarkastican ali evo za druge. To sto ste se jedva plasirao na jedno prvenstvo i tamo popusio sa 20 igraca iz liga petice ne znaci da je dobar selektor :mrgreen:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 nov 2020, 22:41

Čuj nije se plasirao u evropsko takmičenje i to mu kao nekakav fejl. Dovedi najbolje trenere svijeta i nek treniraju ovakvog Želju i nek se plasiraju ja im dukat dajem. Ni oni prije timovi koje je trenirao nisu imali ni blizu kvalitet za prolazak u grupnu fazu. I sve naše klubove. Sarajevo ima pare i opet ne može, a od svih klubova ima najviše šansi upravo zbog tih novaca koje imaju. Ti nazovimo ih argumenti nemaju veze s vezom.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN, Google Adsense [Bot] i 4 gosta.