Bosna i Hercegovina - Iran 12.11.2020

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

zenicanin
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Iran 12.11.2020

Post Postao/la zenicanin » 13 nov 2020, 22:45

Da, trenutno je Sp nemoguca misija, EP se mora 2024.

Postaviti razvoj omladinskog dubala kao prioritet. Koliko je moguce trebamo kopirati belgijski sistem razvoja fudbala. Dugotrajan proces bi to bio al' neku promjenu moramo uraditi. Do tada, cekati da se ukaze neko iz dijaspore..

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 nov 2020, 22:52

Bundesliga je napisao/la:
13 nov 2020, 22:41
Čuj nije se plasirao u evropsko takmičenje i to mu kao nekakav fejl. Dovedi najbolje trenere svijeta i nek treniraju ovakvog Želju i nek se plasiraju ja im dukat dajem. Ni oni prije timovi koje je trenirao nisu imali ni blizu kvalitet za prolazak u grupnu fazu. I sve naše klubove. Sarajevo ima pare i opet ne može, a od svih klubova ima najviše šansi upravo zbog tih novaca koje imaju. Ti nazovimo ih argumenti nemaju veze s vezom.
Citava PLBIH sa svih svojih 12 klubova vrijedi 54,65 mil. Npr. sam Miralem Pjanić vrijedi 50 miliona :mrgreen:

Citav Željo (sa svih svojih 26 igraca u rosteru) vrijedi 5,8 miliona , otprilike kao neki prosjecan igrac Mainza ili Osasune :mrgreen: i sad je mjerilo što se Osim sa Željom nije nigdje plasirao :crazy: al yebo njega, daj dovedi Prosineckog za selektora, jer je on zaboga vodio Azerbejdzan :tokralju: nije ti šala :crazy: eto to su kriteriji Misimovića, Kajtaza i Begić kada su birali selektore.

Btw. Miske je direktni "krivac" za dovođenje žute ublehe Roberta, on je pregovao sa njim po Zagrebu, on ga je muntao, on ga je doveo u NSBIH...i kako to da niko iz medija ne postavi pitanje našem vrlom Misketu - Halo ljudino, ima li đe tvoje krivice u svemu tome ? Robert bivši, a ti i dalje u Savezu..pa baš fino.
:puke: :puke: gade mi se naši poltronski mediji.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 13 nov 2020, 22:55, ukupno mijenjano 2 puta.

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 13 nov 2020, 22:53

13 nov 2020, 22:41
Čuj nije se plasirao u evropsko takmičenje i to mu kao nekakav fejl. Dovedi najbolje trenere svijeta i nek treniraju ovakvog Želju i nek se plasiraju ja im dukat dajem. Ni oni prije timovi koje je trenirao nisu imali ni blizu kvalitet za prolazak u grupnu fazu. I sve naše klubove. Sarajevo ima pare i opet ne može, a od svih klubova ima najviše šansi upravo zbog tih novaca koje imaju. Ti nazovimo ih argumenti nemaju veze s vezom.
Naravno da jest fejl. Pa jedan Dudelange se plasirao nedavno u EL a nasi vrli strucnjaci i timovi ne mogu. Niski su nam kriteriji, niski.. Ne trebamo se cuditi ovakvim rezultatima.

Prvi koji se plasira u EL iz nase lige slobodno nek bude trener, do tada nikom dati ni da pridje repki..

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 nov 2020, 22:59

Bolje uslove ima Dudelange od naših klubova. Kod nas struju i vodu ne mogu platiti. Igrača ne mogu zadržati ni pod razno. Svake godine novi tim se pravi i ajde ti nešto ostvari. Dajte čovjeku priliku, pa ako ne ide otići će i gotovo. Vidimo princa, karinu sa Neretve. Četiri poraza i dva remija pa ga niko ne proziva. Da Osim ima takve rezultate yebavali bi mu majku na sve strane. Pusti licemjerja.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 13 nov 2020, 23:04

Čuj niko ga ne proziva, kako to? Ja gdje god pogledam - fb, twitter, reprezentacija-ba, klix, portal komentari, ljudi ga kritikuju. :?

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 nov 2020, 23:09

Jedino ga u komentarima i kritikuju i na Klixu. Ovo ostalo slabo.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 nov 2020, 23:15

Niko njega ne kritikuje, niti ima muda da ga priupita za neke njegove propuste :kafa: Posebno ne Klix.
Umjesto toga naš tehnički direktor i koordinator nacionalnih selekcija Bosne i Hercegovine , porucuje javnosti:
Misimović o budućim Zmajevima: Ne volim ucjenjivanje, ili će igrati srcem za BiH ili neće
https://www.klix.ba/sport/nogomet/misim ... /200817138

Ko sad neke zayebane poruke :rol: a on i Elvedin doveli Prosineckog i Bajevića na klupu, za godinu dana sletili u četvrti pot sa njima.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 13 nov 2020, 23:16

Prosinečki je bio i više nego dobar izbor kada je dobio funkciju. Tako da blatiti ime Zvjezdana u vezi toga je smiješno i neukusno.
"We need to suffer. And we need to fight."

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 13 nov 2020, 23:21

Vaha je najbolje objasnio naše stanje u savezu i repki :kafa: Klopp da dodje unistila bi ga politika,savez i menadzeri :wave:

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 13 nov 2020, 23:24

13 nov 2020, 22:59
Bolje uslove ima Dudelange od naših klubova. Kod nas struju i vodu ne mogu platiti. Igrača ne mogu zadržati ni pod razno. Svake godine novi tim se pravi i ajde ti nešto ostvari. Dajte čovjeku priliku, pa ako ne ide otići će i gotovo. Vidimo princa, karinu sa Neretve. Četiri poraza i dva remija pa ga niko ne proziva. Da Osim ima takve rezultate yebavali bi mu majku na sve strane. Pusti licemjerja.
Posto je navedena vrijednost klubova, trenutno Dudelange vrijedi oko 2 mil € .. Dakle kvalitet igraca po tom kriteriju je losiji nego Zeljo, Sarajevo.. ipak neko ih je uspio odvesti u EL.
Da su uslovi za PLBIH losi toliko, vala nisu. To sto neko krade klub problem je mentaliteta.

Bajevic je morao sam dati otkaz poslije Irske. Isto smo popustili Bazdarevicu i Prosineckom.. Neka ga jos malo i dobijemo ovo.. U recenici gdje sam spomenuo Osima, spomenuo sam i potorosene jugoslavesnke trenere ( gdje spadaju sva 3 zadnja) kojima isto nije trebalo dati pristup prije ni ubuduce nikom njihovog kalibra.

Pratim reprentaciju, svejedno da li na Grbavici, Kosevu, ili Bilinom bez obzira na selektore i igrace. Nijedan od zadnja 3 mi nije drag bio kada se birao, upravo sto su potroseni bili.. Al' Boze moj ipak je grb taj koji nose bitniji od mog neslaganja s izborom igraca i selektora. Nek bude Osim eto, nek proba kako kazete, al' vjeruj da ces me se sjetiti kad budu losi rezultati, a ja i tebe ako budu dobri i priznati da si bio upravu.

Savez je rak rana ovoga svega, sve dok se tu ne desi promjena nabolje, nemamo sta ocekivati. Njih ne interesuje ni reprezentacija ni PLBIH, vec samo licni interes.

Nadam se da ce ipak neko imato makar malo moralne odgovornosti da krene u razvoj omladinskog fudbala, infratrukture itd. Do tad, nema od nas nista, vec se uzdaj u dijasporu koja ce sve vise odbijati pozive za BIH.

Lijep pozdrav, zivio !

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 13 nov 2020, 23:28

Misimovica odavno treba nabiti nogom iz saveza jer se previse uvezao sa menadžerskim agencijama... on, spaha i menaf kodro su zajedno lokali u nekoj sarajevskoj birtiji kad su progurali mehu kodru za selektora na ustrb puno kvalitetnijeg osima... medjutim nekim cudom srbi iz saveza blokirase mehu... pa je onda cupao nogama i rukama da robert menadzerski bude selektor jer su braca juricic dobro platili za to da on bude selektor a da osim ne bude jer on ne suruje sa menadjerima i iste tjera od Zelje pa kao takav Osim nije pozeljan Misketu jer nema tal od njega... dakle odj.eb od saveza treba dati "legendama" spahi i misketu... pa za njih je krimos begic mala maca...

I valjda je konacno vakat da neko iz PLBIH dobije sansu za selektora a da to nije neka kvazi legenda i sl bullshit prica (ne racunam hadziabdica, dajdzu i ostale jer su oni vodili reprezentaciju kad niko nike htio vodi)... a ko treba voditi repku nego daleko najtrofejniji trener u PLBIH... vakat je...

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 13 nov 2020, 23:31

A čekaj, otkud informacija da je Miske uvezan za tim menadžerskim gnjidama? Jel ti oni rekli ili on?

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 nov 2020, 23:37

Miske je nafatao i doveo Žutog u selekciju, jel tako - tako je...on ga je muntao po Zagrebu i onaj na kraju pristao....koje su bile njegove preporuke osim tog Azerbejdzana nikome nije jasno, al dobro, nebitno više.
Dalje znamo šta se izdešavalo, trpali su nas redom ko kurave, Finska, Armenija, Grčka, izredali se svi nad nama, kvalifikacije pukle ko lubenica, Finska bila druga i otišla na Euro, Robert dao otkaz, priznao svoju krivicu, mahnuo raji, više nije selektor :salut: a Miske koji ga je doveo i dalje tehnički direktor reprezentacije :rol: :lol: ja dobre emisije.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 13 nov 2020, 23:40, ukupno mijenjano 1 put.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 13 nov 2020, 23:40

let3 je napisao/la:
13 nov 2020, 23:37
Miske je nafatao i doveo Žutog u selekciju, jel tako - tako je...on ga je muntao po Zagrebu i onaj na kraju pristao....koje su bile njegove preporuke osim tog Azerbejdzana nikome nije jasno, al dobro, nebitno više.
Dalje znamo šta se izdešavalo, trpali su nas redom ko kurave, Finska, Armenija, Grčka, izredali se svi nad nama, kvalifikacije pukle ko lubenica, Finska bila druga i otišla na Euro, Robert dao otkaz, priznao svoju krivicu, mahnuo raji, više nije selektor :salut: a Miske koji ga je doveo i dalje tehnički direktor :rol: :lol: ja dobre emisije.
A ko je u tom momentu bio bolji izbor od Prosinečkog? Navedi mi jedno ime.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 13 nov 2020, 23:43

Captain4 je napisao/la:
13 nov 2020, 23:40
let3 je napisao/la:
Dalje znamo šta se izdešavalo, trpali su nas redom ko kurave, Finska, Armenija, Grčka, izredali se svi nad nama, kvalifikacije pukle ko lubenica, Finska bila druga i otišla na Euro, Robert dao otkaz, priznao svoju krivicu, mahnuo raji, više nije selektor :salut: a Miske koji ga je doveo i dalje tehnički direktor :rol: :lol: ja dobre emisije.
Amar Osim jedno 3X bolji strucnjak od žutog šarlatana, Husref Musemić bolji takođe. Još je Amar tada bio i jedini protukandidat za selektora ako se sjecas, ali Miske ga prekrižio ko IKS-OKS :mrgreen:
Eto navedoh dvojicu.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 14 nov 2020, 00:02

let3 je napisao/la:
13 nov 2020, 23:43
Captain4 je napisao/la:
13 nov 2020, 23:40
let3 je napisao/la:
Amar Osim jedno 3X bolji strucnjak od žutog šarlatana, Husref Musemić bolji takođe. Još je Amar tada bio i jedini protukandidat za selektora ako se sjecas, ali Miske ga prekrižio ko IKS-OKS :mrgreen:
Eto navedoh dvojicu.
To možeš sada tvrditi, a ni to nije sigurno ako im uporediš karijere.

Kad se birao selektor, Prosinečki je miljama bio bolji selektor od Amara. Savez se vodio pretpostavkom da će nas Prosinečki odvesti na EURO, to se nije desilo i naravno da je neuspjeh i tragedija kad se pogleda naša reprezentacija sa drugima iz naše grupe. Da li bi nas Amar odveo, ne znam, možda, ali u tom momentu Amar je bio gori izbor i to možeš vidjeti ako vratiš koju godinu na temi Novi sekektor reprezentacije. Većina forumaša je bila za Roberta, pogriješili su i to je to.

Ko god bude, neka složi repku za EURO24.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 14 nov 2020, 00:03

zenicanin je napisao/la:
13 nov 2020, 23:24
Lijep pozdrav, zivio !
Nije problem, ako pogrijesim ja cu priznati gresku. Nisam ja od onih sto idu glavom kroz zid. Samo kazem da covjeku treba dati sansu jer poznaje ovaj mentalitet, kakav je lopovluk ovdje, a moze sigurno natjerati igrace da daju sve od sebe. Slazem se, savez je najveci problem i ako njih moze koliko toliko kontrolisati i odyebati moglo bi biti necega. Nemam ja nista protiv tebe i navijaca ove reprezentacije, vec grobarskog saveza, menadzera, smijesnih trenera. Zivio ti meni.

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 14 nov 2020, 00:06

Trener iz PLBiH ni pod razno.
Na vrh glave ziheraske igre nasih klubova u evropi gdje mole Boga da prime sto manje golova umjesto da pokusaju napokon nesto uraditi. Igras protiv predstavnika Andore i izjavis uz Bozju pomoc i srecu mozemo se nadati povoljnom rezultatu.
Cuj osim trener, Boze sacuvaj sta sve neces procitati, jbt 99% ljudi zna kako je taj osim osvajao trofeje u nasoj cemer ligi, dok 1 % se prave ludi pa nece da priznaju da su vrsene mutne radnje. Druga stvar nece on cupati raspalog zelju guranjem igraca u reprezentaciju a znamo da bi to radio. Na kraju krajeva da je ista valjao kao trener napravio bi karijeru vani pa makar u toj nekoj solidnoj ligi u evropi. Za nasu ligu moze proci a za reprezentaciju nema sanse.
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 14 nov 2020, 00:15

Captain4 je napisao/la:
14 nov 2020, 00:02

To možeš sada tvrditi, a ni to nije sigurno ako im uporediš karijere.

Kad se birao selektor, Prosinečki je miljama bio bolji selektor od Amara. Savez se vodio pretpostavkom da će nas Prosinečki odvesti na EURO, to se nije desilo i naravno da je neuspjeh i tragedija kad se pogleda naša reprezentacija sa drugima iz naše grupe. Da li bi nas Amar odveo, ne znam, možda, ali u tom momentu Amar je bio gori izbor i to možeš vidjeti ako vratiš koju godinu na temi Novi sekektor reprezentacije. Većina forumaša je bila za Roberta, pogriješili su i to je to.

Ko god bude, neka složi repku za EURO24.
Tvrdio sam ja i tada, kad je imenovan Žuti za selektora. Može se lako provjeriti u Arhivi njegove teme.

Zapravo, ispostavilo se da je Robert Prosinečki najlošiji selektor Zmajeva !
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak navečer doživjela je četvrti poraz u kvalifikacijama za EURO 2020.

U jedanaestom međusobnom susretu sa Grčkom Zmajevi su poraženi peti put, koji je šanse za prvi plasman na kontinentalni šampionat svedene su na domen teorije, makar kroz kvalifikacije.

Aktuelne kvalifikacioni ciklus je šesti u kojem najbolji bosanskohercegovački fudbaleri pokušavaju izboriti nastup na Evropskom prvenstvu. Prethodnih pet kampanja za plasmana na EURO okončano je neuspješno, a šeste od neuspjeha dijeli tek meč devetog kola u kojem bi Finci pobjedom nad Lihtenštajnom "čekirali" mjesto među učesnicima narednog EP.

Šesti pokušaj plasmana na EURO, koji je očito propao, ima i rezervni plan, onaj kroz Ligu nacija. No, budemo li u ovom takmičenju igrali kao u gostujućim utakmicama u ovim kvalifikacijama, crno nam se piše.

Naime, u četiri gostujuće utakmice ovoga ciklusa Zmajevi nisu uspjeli osvojiti ni jedan bod, što je podatak koji Roberta Prosinečkog čini najlošijim selektorom na klupi našeg nacionalnog tima kada je riječ o kvalifikacijama za EP.
https://****/vijest/brojevi-ne-laz ... jeva/55212

Za fijasko zvani Prosinecki i propale kvalifikacije je morao odgovarati i Miske ! pustiti Žutog niz vodu, sebe izvuci iz te price, njega otpustiti i hajmo dalje. Pravimo se da ništa nije bilo.
Nije to kokrekto, nije to ljudski. Treba svako da snosi svoj dio odgovornost pošteno i odgovorno.
Ja sam ga doveo, ja sam pojeo gov.na, ja sam pogriješio u procjeni i ja sad dajem neopozivu ostavku :salut: tako to rade profesionalci....al nema ništa od toga kod nas jbg.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 14 nov 2020, 00:16, ukupno mijenjano 1 put.

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 14 nov 2020, 00:15

Kad će biti izvlačenje grupa za kvale za SP 2022?
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.