Ne vjerujem u to, pogotovo sto je Alibegovic tu u reprezentaciji vec nekoliko godina.Tracy3McGrady je napisao/la: ↑11 nov 2020, 08:34Ma sredit će se to, možda ne za ove kvale, ali j buducnosti svakako.
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
-
- Kontakt:
Ma kako nije , odavno veću glupost nisam vidio . Vodili pri kraju treće četvrtine 17 razlike , ovi ih preokrenuli, Ismet stvarno dobro igrao , izdominirao prvu četvrtinu bukvalno ...Ghuraba je napisao/la: ↑11 nov 2020, 02:55Je li to nesto posebno lose uradio na kraju, nisam gledao zadnju cetvrtinu?bombaysaphire je napisao/la: ↑10 nov 2020, 23:37A ne vjerujem majke mi , pravi bilmez još se lafo čudi...
Što je najgore, dobro je igrao ...
Samo je lik pravi , 3-4 puta mu sviraju korake na pivotiranju ...
Na 208 centimetara sramotno mali raspon ruku , mislim da ne može loptu uhvatiti jednom rukom , odraz je posebna priča... Ubio se za pivota u rukometu .
On je totalno neatletican i netalentovan, ali je jak kao bik i na racun toga 'prezivljava' u ovom sportu. Naucio je poprilicno dobro izvoditi slobodna bacanja i zato ce uvijek biti blizu DD ucinaka na ovom nivou ABA2 lige. Da je poceo raditi sa 6-7 godina, mozda je do danas mogao biti puno ozbiljniji kosarkas, ali ni ovako njemu nije toliko lose. Medjutim, kalibar za reprezentaciju nije i svaki put kad upadne na skraceni spisak, to nam je alarm da od nas nema nista.
Nego, meni je jos uvijek neki gorak okus u ustima zbog informacije da se Garza i Alibegovic vode kao stranci. Od obojice se moze ocekivati neki euroligaski nivo (Amar je vec sad solidan u rangu ispod, a Luka je svakako veci potencijal od njega), a mi smo prinudjeni izabrati jednog (ili cak nijednog, ako se odlucimo na pravog naturalizovanog Amera). Njih dvojica se kod nas vode isto kao sto su se Omic ili Begic vodili u Sloveniji, a oni s tom zemljom nemaju apsolutno nikakvu vezu. Ispade da je skroz nebitno to sto je jedan njihov roditelj Bosanac i sto imaju direktnu vezu s nasom drzavom. Neko je vec spominjao Armeniju i definitivno je apsurdno da pola njihove reprezentacije cine stranci, a za nas ne mogu igrati ni oni koji imaju milion poveznica s BiH. Ne kontam kako neko ko je Bosanac i ko bez ikakvih problema dobije nas pasos ne moze igrati za nas samo zato sto je rodjen u Italiji (ovdje konkretno mislim na Alibegovica)...![]()
Milošević ( ne znam sjećaš li ga se , za Igokeu igrao ) i on nosili ekipu , doduše imao je par izgubljenih lopti sve koraci ...
E sad preokrenuli ih ljudi i vode 78:75 , 15 ili 16 sekundi do kraja i promaše bacanje , Ismet skoči i lopta je u njegovim rukama znači imaju realno šanse za produžetak , i brat Ismet ni pet ni šest lika što je stajao pored njega direkt u glavu laktom , znači nevjerovatno

Nesportska i kraj , znači nemoguće u kakvom trenutku lik laktom namjerno udara protivnika , ispod svog koša niko ga nije udvojio , moraš pogledati...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Gegic ide korak po korak,Samo dalje 

po statistici vidim da se Kameni opet posprdao. da te cuva ne znam ti kako slab igrac, valja imat 90% realizacije...odlicno zavrsava sve oko kosa. a kad vidis kakve gluposti rade neki centri poout sejfica, i to kroz citavu karijeru,mislim da je razumjevanje igre jedna od najbitnijih stvari za svakog kosarkasa, a kameni za sada pokazuje finu zrelost, iako mu je tek 20 g. osjeca prostor oko sebe tj.geometriju terena...rijetko radi glupe greske....a vremenom ce jos napredovat kao dodavac s visokog posta.
generalno mislim da je prevazisao ovaj nivo,ali eto ,misko ima svoje planove.
pogledam na eon-u kad stignem kuci.
samo jos slobodna popravit...ovo je rezultat rada u teretani,ljetos sam ga vidio,ima bas zajeb.anu rucku
samo jos slobodna popravit...ovo je rezultat rada u teretani,ljetos sam ga vidio,ima bas zajeb.anu rucku
Ekstra odigrao, samo eto slobodna bacanja su problem. Ni to nije nesto sto ne moze popraviti.AirRamiz je napisao/la: ↑12 nov 2020, 14:51po statistici vidim da se Kameni opet posprdao. da te cuva ne znam ti kako slab igrac, valja imat 90% realizacije...odlicno zavrsava sve oko kosa. a kad vidis kakve gluposti rade neki centri poout sejfica, i to kroz citavu karijeru,mislim da je razumjevanje igre jedna od najbitnijih stvari za svakog kosarkasa, a kameni za sada pokazuje finu zrelost, iako mu je tek 20 g. osjeca prostor oko sebe tj.geometriju terena...rijetko radi glupe greske....a vremenom ce jos napredovat kao dodavac s visokog posta.
Steta sto nije visi 4-5 cm, ja bih mu prognozirao velike domete u tom slucaju. Ovako, mozda nivo ABA lige bude vrhunac.
Sposoban je on za puno vise od aba lige.
niko gegu da pohvali, lider ekipe a clutch ko doncic
pored snage, imponuje pokretljivost kamenog,kao primjer pogledat onu blokadu, poslije koje je izasao, uz komentar komentatora da je kameni napravio show za 23 min.
s jedne strane terena se uz par koraka stvorio na suprotnoj, i izblokirao protivnika gotovo uz aut liniju...imao je i odlicnih preuzimanja i istrcanih kontri...pogodio fino i dvije poludistance mada jednom sigurno uz malo srece, od tablu.
ja sigurno ne bih habao tastaturu na momka za kojeg smatram da mu je Aba vrhunac...a vidjecemo sta vrijeme nosi
s jedne strane terena se uz par koraka stvorio na suprotnoj, i izblokirao protivnika gotovo uz aut liniju...imao je i odlicnih preuzimanja i istrcanih kontri...pogodio fino i dvije poludistance mada jednom sigurno uz malo srece, od tablu.
ja sigurno ne bih habao tastaturu na momka za kojeg smatram da mu je Aba vrhunac...a vidjecemo sta vrijeme nosi
Djeluje da je malo popravio vodjenje lopte i odmah prodori bolje izgledaju. On je meni preslikani Westbrook (za siromasne, naravno) i s pravom se fura na njega.

Danas su dvije trojke usle kao kap (2/2 za tri), a prije dva dana je ispaljivao cigle s distance. Ok, nema suta, nece ga ni imati i tu prica zavrsava. Medjutim, slobodna bacanja moze i mora popraviti (bar na 75+ posto), jer bi mu to donijelo najmanje jos 2-3 poena u prosjeku. S onim ukrstenim dvokorakom ce relativno cesto uhvatiti protivnickog kosarkasa na krivoj nozi. Iz takvih situacija uvijek dobijes dva bacanja, a Gegic po pravilu oba profula. Takodjer, ja bih se na njegovom mjestu potrudio da naucim neke osnovne stvari na niskom postu. U oba ova meca se cesto spustao dolje, ali to je uglavnom zavrsavalo neslavno jer nema tehnike. Jaci je od ogromne vecine svojih cuvara i skoro sve ih moze izgurati (jucer je viseg i krupnijeg Mahkovica u 2-3 navrata bez problema izgurao), ali sve je to uzaludno ako se sav pogubis nakon toga.
Ako je skoncentrisan na mec, od njega uvijek mozes ocekivati 5+ skokova i 5+ asistencija. Ako na to doda jos 4 pogodjena bacanja i 4 polaganja/zakucavanja, onda to ode na dosta dobre brojke.
Popravio je igru u postu, sad Dzemic vrti akcije non stop za njeg dole. Pored odbrane, najveca njegova prednost je njegova kreacija, on moze izmislit asistenciju kad svaka akcija propadne, sto je uivjek dobra stvar u zadnjim minutamaGhuraba je napisao/la: ↑13 nov 2020, 02:21Djeluje da je malo popravio vodjenje lopte i odmah prodori bolje izgledaju. On je meni preslikani Westbrook (za siromasne, naravno) i s pravom se fura na njega.![]()
Danas su dvije trojke usle kao kap (2/2 za tri), a prije dva dana je ispaljivao cigle s distance. Ok, nema suta, nece ga ni imati i tu prica zavrsava. Medjutim, slobodna bacanja moze i mora popraviti (bar na 75+ posto), jer bi mu to donijelo najmanje jos 2-3 poena u prosjeku. S onim ukrstenim dvokorakom ce relativno cesto uhvatiti protivnickog kosarkasa na krivoj nozi. Iz takvih situacija uvijek dobijes dva bacanja, a Gegic po pravilu oba profula. Takodjer, ja bih se na njegovom mjestu potrudio da naucim neke osnovne stvari na niskom postu. U oba ova meca se cesto spustao dolje, ali to je uglavnom zavrsavalo neslavno jer nema tehnike. Jaci je od ogromne vecine svojih cuvara i skoro sve ih moze izgurati (jucer je viseg i krupnijeg Mahkovica u 2-3 navrata bez problema izgurao), ali sve je to uzaludno ako se sav pogubis nakon toga.
Ako je skoncentrisan na mec, od njega uvijek mozes ocekivati 5+ skokova i 5+ asistencija. Ako na to doda jos 4 pogodjena bacanja i 4 polaganja/zakucavanja, onda to ode na dosta dobre brojke.
Nije on popravio igru u postu, vec je tek poceo da je igra.
Zasad to ne izgleda impresivno, ali se vidi da ima kapacitet da bude dobar u tom segmentu. Snazan je i okretan, sad jos samo da malo nauci pivotirati.

Gegicu je ABA 1 liga plafon i to timovi tipa Krka, Split, Zadar itd. kao i Vrabcu koji je isto izgledao prosle sezone u ABA 2 i trpao protivnike. Vjerujem da mu je uvijek to i bio domet ali eto stvorio se taj hype oko tih famoznih fizikalija pa se ocekivalo da moze biti novi Satoransky. Ni jedna ozbiljna ekipa na vecem nivou nece uzeti takvog igraca i dati mu 20-25+ minuta na terenu.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Slazem se. Ne mislim ni ja da on moze dobaciti dalje od aba lige, kao ni Vrabac ili Atic. Njima trojici je ta liga plafon i s tim se moramo pomiriti. Medjutim, smatram da je Amar inteligentniji od Adina i da moze imati i vise nego solidne brojke na tom nivou (navodio sam u proslom postu o kojim brojkama mislim). Nema kvalitet za 4 najbolje ekipe u ligi, ali recimo za ekipe poput Igokee, Mege ili FMP-a vjerujem da ce imati, tj. ne mislim da mu je taj nivo nedostizan. A, nama je igrac na tom nivou uvijek koristan jer nemamo pretjerano kvalitetno bazu kosarkasa.Ethel je napisao/la: ↑13 nov 2020, 10:14Gegicu je ABA 1 liga plafon i to timovi tipa Krka, Split, Zadar itd. kao i Vrabcu koji je isto izgledao prosle sezone u ABA 2 i trpao protivnike. Vjerujem da mu je uvijek to i bio domet ali eto stvorio se taj hype oko tih famoznih fizikalija pa se ocekivalo da moze biti novi Satoransky. Ni jedna ozbiljna ekipa na vecem nivou nece uzeti takvog igraca i dati mu 20-25+ minuta na terenu.
Pa u biti je tako, problem je sto su te recimo ekipe iz sredine tabele trenutno ekipe u kojima je mala sansa da zaigra, sumnjam da bi otisao u Igokeu i tamo je Atic presedan, u Megi su talenti ili iskusniji igraci iz BeoBasketa, FMP igraci iz Zvezdinog pogona ili stranci sa potencijalom da zaigraju za Zvezdu itd., tako da mu ostaje opcija mozda negdje vani da zaigra na malo vecem nivou, mozda ko Sulejmanovic da uleti u tim iz donjeg dijela tabele ACB lige pa da tu uspije malo nasminkati statistiku. Kod nas ce uvijek biti na spisku jer nemamo tu bazu igracu sto opet vise govori o bh kosarci nego o njemu.Ghuraba je napisao/la: ↑13 nov 2020, 21:00Slazem se. Ne mislim ni ja da on moze dobaciti dalje od aba lige, kao ni Vrabac ili Atic. Njima trojici je ta liga plafon i s tim se moramo pomiriti. Medjutim, smatram da je Amar inteligentniji od Adina i da moze imati i vise nego solidne brojke na tom nivou (navodio sam u proslom postu o kojim brojkama mislim). Nema kvalitet za 4 najbolje ekipe u ligi, ali recimo za ekipe poput Igokee, Mege ili FMP-a vjerujem da ce imati, tj. ne mislim da mu je taj nivo nedostizan. A, nama je igrac na tom nivou uvijek koristan jer nemamo pretjerano kvalitetno bazu kosarkasa.Ethel je napisao/la: ↑13 nov 2020, 10:14Gegicu je ABA 1 liga plafon i to timovi tipa Krka, Split, Zadar itd. kao i Vrabcu koji je isto izgledao prosle sezone u ABA 2 i trpao protivnike. Vjerujem da mu je uvijek to i bio domet ali eto stvorio se taj hype oko tih famoznih fizikalija pa se ocekivalo da moze biti novi Satoransky. Ni jedna ozbiljna ekipa na vecem nivou nece uzeti takvog igraca i dati mu 20-25+ minuta na terenu.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Kameni dobar ,snazan ,dobar pregled ,jedno dobro kucanje ,drugo od obruc.Gegic Malo bez mozga ,ali izgleda dosta bolje nego prosle godine.
Da je Kamenjas visi 5 cm, smio bih se zakleti da bi dobacio do nba. Ovako se nadam da ce biti legitimni clan eurolige.
- legenda reala
- Kontakt:
Dobar Kamenjas u oba pravca, napreduje iz godine u godinu vidi se
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Steta,zbog ovih gluposti na kraju.jbt,nisu U stanju da naprave akciju za Kamenog ,nego Hasandic glumi Allena a Zahiragic -Stepha .
Aj ovog "sutera" Hasandica,pa daj covjece ispisi se iz kosarke.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.