Da potvrdim i ja. Nekad malo skuplji od Dragana i CPU ali top je.
Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
27.10.2020
- IlCapitano
- Kontakt:
Ekran mi pobijelio dok sam igrao FM, AMD GPU not recognized u Device Manageru i BIOS-u. Crkla je l' tako? Ventilatori se vrte, ali nema slike nikako.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
-
- Kontakt:
Ne znam jesi li nasao nesto al probaj teledigital ja dok sam zivio na Bjelavama koristio sam njihov internet.scarr je napisao/la: ↑03 nov 2020, 16:36Izvinite sto ovdje pisem al' ne znam na koju temu bih, ova mi nekako najprikladnija. Naime treba mi samo internet pristup u Sarajevu - Zaima Šarca (zvanično pripada Bjelavama), logosoft nije opcija jer ne pokrivaju taj teren, txtv takodjer kazu samo pokrivaju Dobrinju, telemach koliko znam nema opciju samo internet. Da li postoji jos neka realna opcija a da nije sugavi bhtelecom?
Željezničar šampion
#nastaviniz #ukost #plavoproljece
#nastaviniz #ukost #plavoproljece
Imas li integrisanu? Prikopcaj na nju, delete drivere skroz pa probaj tu.IlCapitano je napisao/la: ↑14 nov 2020, 18:27Ekran mi pobijelio dok sam igrao FM, AMD GPU not recognized u Device Manageru i BIOS-u. Crkla je l' tako? Ventilatori se vrte, ali nema slike nikako.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- IlCapitano
- Kontakt:
Imam integrisanu, radi normalno. Probao sam i drugi monitor prikopčati za AMD nema slike.harden je napisao/la: ↑14 nov 2020, 23:10Imas li integrisanu? Prikopcaj na nju, delete drivere skroz pa probaj tu.IlCapitano je napisao/la: ↑14 nov 2020, 18:27Ekran mi pobijelio dok sam igrao FM, AMD GPU not recognized u Device Manageru i BIOS-u. Crkla je l' tako? Ventilatori se vrte, ali nema slike nikako.
Obrisao sam sve drivere sa AMD utilitiem ali neće sad kad instaliram onaj AMD-ov program za drivere/održavanje šta je već da ga pokrene nikako. Ne prepoznaje mi AMD nikako kao da ne postoji nigdje. Izvadio je, očistio, vratio nazad, ventilatori se vrte baš brzo i glasno na njoj, ali ne daje sliku nikako.
A vjerovatno je riknula... Na koji program mislis, Radeon Software ili ono za automatski prepoznavanje i skidanje drivera? Ako je ovo drugo nemoj to ni skidati, skini direkt zadnji driver sa stranice.IlCapitano je napisao/la: ↑14 nov 2020, 23:17Imam integrisanu, radi normalno. Probao sam i drugi monitor prikopčati za AMD nema slike.harden je napisao/la: ↑14 nov 2020, 23:10Imas li integrisanu? Prikopcaj na nju, delete drivere skroz pa probaj tu.IlCapitano je napisao/la: ↑14 nov 2020, 18:27Ekran mi pobijelio dok sam igrao FM, AMD GPU not recognized u Device Manageru i BIOS-u. Crkla je l' tako? Ventilatori se vrte, ali nema slike nikako.
Obrisao sam sve drivere sa AMD utilitiem ali neće sad kad instaliram onaj AMD-ov program za drivere/održavanje šta je već da ga pokrene nikako. Ne prepoznaje mi AMD nikako kao da ne postoji nigdje. Izvadio je, očistio, vratio nazad, ventilatori se vrte baš brzo i glasno na njoj, ali ne daje sliku nikako.
Koja grafa?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- IlCapitano
- Kontakt:
Radeon Software Adrenalin. Instalira ga i kad pokrenem ništa se ne dešava. Prije danas sam ga normalno otvarao, instalirao drivere itd.
Sapphire R9 270. Preko 5 godina me služila, bez i jednog problema.

pozdrav jel ima neko da zna oko portova,, nek sej avi u PP hitno trebam ovo rijesit zvao sam telekom al nista koristim ADSl ..
Sinoc ugasio PC normalno, danas da upalim nece... nista se ne desi. Iskljucim iz struje i ukljucim, upali se do Windows log in screena i zamrzne tu. Opet ugasim, provjerim sve kablove i upali se normalno treci put. Radio 20ak minuta normalno, ugasim i da upalim opet - nista, isto ko prvi put. Radi sad evo, samo me strah ugasiti
sta bi moglo biti, napojna, maticna?

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Meni to vuče na napojnu, imao sam sličan problem i bila je napojna.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Izdat ce me najpouzdanija komponenta, Seasonic od 650WUnofficialpage je napisao/la: ↑17 nov 2020, 17:54Meni to vuče na napojnu, imao sam sličan problem i bila je napojna.

Meni je slicno bilo dva puta i oba puta otislo napajanje. Doduse bilo je i lose uvijek pa nisam bio iznenadjen.harden je napisao/la: ↑17 nov 2020, 17:30Sinoc ugasio PC normalno, danas da upalim nece... nista se ne desi. Iskljucim iz struje i ukljucim, upali se do Windows log in screena i zamrzne tu. Opet ugasim, provjerim sve kablove i upali se normalno treci put. Radio 20ak minuta normalno, ugasim i da upalim opet - nista, isto ko prvi put. Radi sad evo, samo me strah ugasitista bi moglo biti, napojna, maticna?
Ovo mi nema logike da bude do napojne.harden je napisao/la: ↑17 nov 2020, 17:30Sinoc ugasio PC normalno, danas da upalim nece... nista se ne desi. Iskljucim iz struje i ukljucim, upali se do Windows log in screena i zamrzne tu. Opet ugasim, provjerim sve kablove i upali se normalno treci put. Radio 20ak minuta normalno, ugasim i da upalim opet - nista, isto ko prvi put. Radi sad evo, samo me strah ugasitista bi moglo biti, napojna, maticna?
I meni, bio bih siguran da je ona... al kasnije nesto razmisljam, mozda nije freezalo uopce, ali mi nisu radili mis i tastatura, isto ugaseniBlejzer10 je napisao/la: ↑17 nov 2020, 19:01Ovo mi nema logike da bude do napojne.harden je napisao/la: ↑17 nov 2020, 17:30Sinoc ugasio PC normalno, danas da upalim nece... nista se ne desi. Iskljucim iz struje i ukljucim, upali se do Windows log in screena i zamrzne tu. Opet ugasim, provjerim sve kablove i upali se normalno treci put. Radio 20ak minuta normalno, ugasim i da upalim opet - nista, isto ko prvi put. Radi sad evo, samo me strah ugasitista bi moglo biti, napojna, maticna?

Konfiguracija računara ?harden je napisao/la: ↑17 nov 2020, 19:08I meni, bio bih siguran da je ona... al kasnije nesto razmisljam, mozda nije freezalo uopce, ali mi nisu radili mis i tastatura, isto ugaseniBlejzer10 je napisao/la: ↑17 nov 2020, 19:01Ovo mi nema logike da bude do napojne.harden je napisao/la: ↑17 nov 2020, 17:30Sinoc ugasio PC normalno, danas da upalim nece... nista se ne desi. Iskljucim iz struje i ukljucim, upali se do Windows log in screena i zamrzne tu. Opet ugasim, provjerim sve kablove i upali se normalno treci put. Radio 20ak minuta normalno, ugasim i da upalim opet - nista, isto ko prvi put. Radi sad evo, samo me strah ugasitista bi moglo biti, napojna, maticna?
mal' sam bio nervozan pa sam istek'o odmah umjesto da provjerim.
Ryzen 5 2600, 16GB 3000MHz Crucial Ballistix, RX580 8GB, Seasonic 650W, Gigabyte B450M-DS3H...meepo je napisao/la: ↑17 nov 2020, 19:20Konfiguracija računara ?
80+ Gold, G serija.
Ma jok to. Napojna je zadnje sto bi ovdje moglo prouzrokovati te probleme. RAM pa graficka. Ja imam 5700 XT pa sam imao tonu problema s driverima i općenito AMD je dosad imao problema s GPU driverima tako da ako si nedavno radio update drivera GPU-u to isto moze biti problem. Mozes li bootati u safe mode ?
Valjal ovo cemu. I koja bi graficka trebala doc. PC barem 10 godina nisam uzeo. Pa sam zaboravio kako ide sve to.

I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.