Savez napolje
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Savez napolje
Sutra nek naprave nerijesen rezultat ili kojim slucajem nespretno ubace loptu u mrezu talijana, sve ce so ovo fino zataskat do naredne blamaze.
Scenario vidzen vise puta.
Senilni Bajevic bi trebao prvi da odstupi ako ima imalo obraza.
Scenario vidzen vise puta.
Senilni Bajevic bi trebao prvi da odstupi ako ima imalo obraza.
To je najbolje rijesenje, ali nam treba ekipa pametnih momaka koja ce to pokrenuti.samobih je napisao/la: ↑17 nov 2020, 15:15Mislim da bi trebalo razmotriti opciju promjene ljudi u savezu na regularan način počevši od lokalnih, kantonalnih saveza gdje bi svaki kanton predložio ljude koji su adekvatni da budu u savezu, bivši igrači reprezentacije i sl. Trebalo bi dobro izanalizirati taj sistem i mogućnost promjene ljudi na ovaj način. Možda je ta mogućnost i lakša uz ove promjene koje su počele da se dešavaju i u politici pa u dogovoru sa tim ljudima koji bi vjerujem imali više sluha. Napraviti plan i progurati barem jedan dio stručnih ljudi koji imaju autoritet i čiji glas će se čuti.
Da digne masu i napravi pritisak. Da ih se pocne prozivat javno po imenima i koje sve stvari su radili bez logike i znanja, a ima ih masu.
Onda da se nadje podrska u vidu starih legendi preko nekih videa, intervjua, konstantnih nekakvih pritisaka. Da se digne glas, objavi bojkot.
Ima puno ljudi koji ne znaju tko su oni sta rade zapravo i tko je glavni krivac za ovo sve, vecina ljudi idalje govore igraci i treneri krivi. Da se zna tko stoji iza svega.
Kada se vidi nesto da se desava i da je lijepa prica, pozvati igrace na bojkot, vjerujem da bi velika vecina stala uz navijace i tad bi se osjetilo sve...vidili smo po Pjanicu da zeli neku promjenu.
Poslje naci ljude koji ce ih zamjenit, strucne ljude, sa fudbalskim znanjem i koji ce srcem raditi. Nominivati ih i podrzati.
Slicno kao u klubu neki statut nesto uraditi.
A to sve jedino mogu uraditi vece grupe kao fanatikosi, legion itd...uz narod
Ali nema niko zelje kod nas izgleda, nesto bas previse se suti i pusta se sve ispod radara sto rade..onda i zasluzujemo ovo sve.
BašČelik!
Bitan je sistem i struktura saveza, a ne samo ko je predsjednik. Evo da ti sutra Džeko dođe za predsjednika saveza, situacija ne bi bila ništa bolja jer bi mu bile vezane ruke.
U nekom paralelnom univerzumu kad bi se krenulo čišćenje saveza od nesposobnih ljudi i lopova, prvo se treba krenuti od nižih nivoa jer od toga sve kreće. Dakle ljudi često zaboravljaju spomenuti naprimjer u federaciji kantonalne saveze. Ljudi dragi kakav je to šljam. Reprezent bh. politike. Odatle sve kreće, prijedlozi i za više nivoe (tipa izvršni odbor NFSBiH) unutar saveza kreću od tih nižih razina. Jedan od primjera je da je prije sigurno jednu deceniju fudbalski saveza KS kao kandidata za člana IO fudbalskog saveza BiH predložio lika kao što je Jusuf Pušina. Onda krenut entiteske saveza, pa tek onda kompletan. E tad mogu doći za predsjednika osobe poput Džeke. Ovako mislim da bi mu bilo vezane ruke kao npr. u politici načelnik što može qrcu svirat ako je u vijeću većinski opozicija koja će sve blokirati.
Stvarno nemam pojma kako je to moguće to čišćenje izvesti. Evo i sad kad pročitaš neke kandidate za IO u ovim predstojećim fudbalskim izborima bude čovjeku šega. Previše je prljave politike upleteno u savez tipa da Džemidžića postavi SDA za generalnog sekretara.
Ne vidim ideju kako da se poboljšaju ove stvari koje sam naveo u postu. Kako u svakom kantonalnom savezu postaviti poštene i sposobne ljude? Previše je to ljudi i saveza da bi se to moglo izvesti, a da ne spominjem kojom bi se to metodologijom moglo izvesti.
U nekom paralelnom univerzumu kad bi se krenulo čišćenje saveza od nesposobnih ljudi i lopova, prvo se treba krenuti od nižih nivoa jer od toga sve kreće. Dakle ljudi često zaboravljaju spomenuti naprimjer u federaciji kantonalne saveze. Ljudi dragi kakav je to šljam. Reprezent bh. politike. Odatle sve kreće, prijedlozi i za više nivoe (tipa izvršni odbor NFSBiH) unutar saveza kreću od tih nižih razina. Jedan od primjera je da je prije sigurno jednu deceniju fudbalski saveza KS kao kandidata za člana IO fudbalskog saveza BiH predložio lika kao što je Jusuf Pušina. Onda krenut entiteske saveza, pa tek onda kompletan. E tad mogu doći za predsjednika osobe poput Džeke. Ovako mislim da bi mu bilo vezane ruke kao npr. u politici načelnik što može qrcu svirat ako je u vijeću većinski opozicija koja će sve blokirati.
Stvarno nemam pojma kako je to moguće to čišćenje izvesti. Evo i sad kad pročitaš neke kandidate za IO u ovim predstojećim fudbalskim izborima bude čovjeku šega. Previše je prljave politike upleteno u savez tipa da Džemidžića postavi SDA za generalnog sekretara.
Ne vidim ideju kako da se poboljšaju ove stvari koje sam naveo u postu. Kako u svakom kantonalnom savezu postaviti poštene i sposobne ljude? Previše je to ljudi i saveza da bi se to moglo izvesti, a da ne spominjem kojom bi se to metodologijom moglo izvesti.
Ne moze se to iz korijena promjeniti, jedino da pomru svi, ali se moze nesto.
Nema saveza koji je perfektan u svakom smislu, posebno kod nas na balkanu.
Hrvati kritikuju i Sukera i neke ljude kako kradu, a viceprvaci. Za Mamica da ne govorim.
Srbi kriminalce u savezu imaju, ali nema sad da se sramote i npr golman da igra u dresu od igraca. Jest da im rezultat nedeostaje, ali to je sada nesto drugo.
I Englezi su imali sa Big Samom onaj problem dok ga nisu razotkrili, a sta ima to sve koje ne otkriju.
Neke ljude uspjeti zamjeniti da bar se zna o fudbalu vise malo u savezu i da nema sramocenja tolikog.
Kao da oni ne bi htjeli uzeti pare od evropskog i podijeliti izmedju sebe, ali to su invalidi koji ne znaju.
Npr savez je nikakav, ali imas Misketa tu koji se izborio za Svedjane. Da je nagovorit jos takvih kao Miske da se uvale u fotelje, koji hoce dobro.
Ne moze se imati perfektan savez od kantona do gore, ali se moze izboriti za bar nesto, polahko, kolilo toliko. Ali kod nas je ne moze i to je to.
Da je nekog kao Dzeku za predsjednika iako su vezane ruke u nekim sltuacijama radi ljudi ispod..neka ga u vrhu. Nece onda 100% stvari biti ovoliko lose.
Hrvati kritikuju i Sukera i neke ljude kako kradu, a viceprvaci. Za Mamica da ne govorim.
Srbi kriminalce u savezu imaju, ali nema sad da se sramote i npr golman da igra u dresu od igraca. Jest da im rezultat nedeostaje, ali to je sada nesto drugo.
I Englezi su imali sa Big Samom onaj problem dok ga nisu razotkrili, a sta ima to sve koje ne otkriju.
Neke ljude uspjeti zamjeniti da bar se zna o fudbalu vise malo u savezu i da nema sramocenja tolikog.
Kao da oni ne bi htjeli uzeti pare od evropskog i podijeliti izmedju sebe, ali to su invalidi koji ne znaju.
Npr savez je nikakav, ali imas Misketa tu koji se izborio za Svedjane. Da je nagovorit jos takvih kao Miske da se uvale u fotelje, koji hoce dobro.
Ne moze se imati perfektan savez od kantona do gore, ali se moze izboriti za bar nesto, polahko, kolilo toliko. Ali kod nas je ne moze i to je to.
Da je nekog kao Dzeku za predsjednika iako su vezane ruke u nekim sltuacijama radi ljudi ispod..neka ga u vrhu. Nece onda 100% stvari biti ovoliko lose.
BašČelik!
Savez treba mijenjati, oni su krivi jer nema sistema i zato jer su okrenuli navijače protiv reprezentacije.
Ali, ali, ali, nije savez kriv što npr. Kolašinac napravi tri amaterske reakcije iz kojih padnu tri gola Holandije ili što Pjanić ne može prebaciti živi zid iz slobodnog ili što neometan sa 16 metara loptu šalje na tribine...
Sad kad je došlo do samog dna bagru iz saveza treba rastjerati, ali igrači su ti koji igraju na terenu, to nikada ne smijemo zaboraviti.
Ali, ali, ali, nije savez kriv što npr. Kolašinac napravi tri amaterske reakcije iz kojih padnu tri gola Holandije ili što Pjanić ne može prebaciti živi zid iz slobodnog ili što neometan sa 16 metara loptu šalje na tribine...
Sad kad je došlo do samog dna bagru iz saveza treba rastjerati, ali igrači su ti koji igraju na terenu, to nikada ne smijemo zaboraviti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Pa ja sam i napisao da je nemoguće da se promjeni to u kantonalnim savezima ali nije to baš tako "Da je nekog kao Dzeku za predsjednika iako su vezane ruke u nekim sltuacijama radi ljudi ispod" kao što si napisao. Primjer;mrAdislic je napisao/la: ↑17 nov 2020, 16:43Ne moze se to iz korijena promjeniti, jedino da pomru svi, ali se moze nesto.
Navodno je Misimović kad je Meša dobio otkaz, bio za to da Kodro bude novi selektor. Izvršni odbor (a moram opet ponovit, članovi odbora su izabrani prema prijedlozima kantonalnih i regionalnih saveza) su rekli ne može, selektor će biti Robi. I šta tu može jedan Misimović? Može samo glavu spustit i poklopit se. Isto tako bi bilo da ima još 3 Misimovića u savezu. Zato je IO prebitan, a samim tim i kriminalci u kantonalnim savezima.
Sutra ćeš opet imati iste kriminalce u IO i kad se bude biro selektor izabrat će nekog ala Krstajića, a neće možda neku puno bolju dostupnu opciju ako postoji u tom trenutku. I ti sa debilom od selektora nećeš bajramski turnir uzeti, jer džaba ti 10 Šveđanina koje Misimović pronađe ako ih vodi neko ko ne zna. Imaš bezbroj takvih primjera u fudbalu. Isto ova repka nije toliko loša da ne može proći grupu sa Finskom, Grčkom i Armenijom ali džaba kad taj koji ih vodi kao selektor ne zna kako proći tu grupu.
Naprimjer član IO Muhidin Raščić. Dolazi iz BPK. Prvo kako je taj čovjek član IO ako u tom trenutku fudbalski savez BPK nikada nije bio preregistrovan u ministartvo obrazovanja, kulture i sporta pa je samim tim rad tog saveza već dugo bio nezakonit. Drugo čovjek je poznat kao jedan od grobara bh. fudbala, stara garda lopova. Treće, štimao je izbore u FS BPK kako njemu odgovara. Nisam iz BPK ali ovo se sve vrlo lako da provjeriti.
I taj Muhidin sutra treba da izabere nekog selektora koji će nas odvesti na neko takmičenje? Misliš da će taj izabrat nekoga na osnovu referenci, na pošten način? To te pitam jer si napisao:
Druže podcjenjuješ ove faktore koje sam napisao, ako sutra 10 Muhidina Raščića budeš imao u IO i oni donesu neku odluku, da izvineš da imaš 5 Misimovića mogu se samo saget IO. Nisu stvari toliko jednostavne tipa dovesti 5 legendi u savez i biće ok. Neće biti druže, ovo je yebena žabokrečina koja da je pravne države davno bi bila počišćena.Npr savez je nikakav, ali imas Misketa tu koji se izborio za Svedjane. Da je nagovorit jos takvih kao Miske da se uvale u fotelje, koji hoce dobro.
Ja ne mogu da shvatim kako svi nesto ocekuju, kao neke promjene u Savezu. Ljudi od toga nema nista, pa kakva drzava takav savez, kod nas se mora Ustav Drzave prvo mjenjat, pa tek onda sve ostalo da bi mi mogli ocekivat neki boljitak sto se tice fudbala ili nekog drugog sporta. Da nema dijaspore, ova reprezentacija bi bila u rangu Moldavije nazalost.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Vidi politiku od Sjeverne Koreje i našu. Oni su više puta bili na Svijetsko Prvenstvo od naše, još se redovno plasiraju na kontinentalno Prvenstvo dok mi nismo sposobni da pobijedimo Armence, Fince, Sjeverne Irce, Grce da pobijedimo. Nama je trenutno dovolnjo da protiv jednog dobrog igraca od protivnika igramo i on ce nama uništit isto kao je nas Mikhitaryan uništio. Drugo je politika i drugo je sport, ali na kraju si upravu jer se politika mješa naš sportu, a naša politika je uzasna...BIHfan je napisao/la: ↑17 nov 2020, 17:21Ja ne mogu da shvatim kako svi nesto ocekuju, kao neke promjene u Savezu. Ljudi od toga nema nista, pa kakva drzava takav savez, kod nas se mora Ustav Drzave prvo mjenjat, pa tek onda sve ostalo da bi mi mogli ocekivat neki boljitak sto se tice fudbala ili nekog drugog sporta. Da nema dijaspore, ova reprezentacija bi bila u rangu Moldavije nazalost.
@braco Druze razumijem ja sta hoces reci, govorio sam i ja da je tesko isto i da ima svakakvih malverzacija.
Ali lijepo je opet izboriti se i imati neku legendu kao Misketa tu da eto predlozi Kodru, zaganja Svedjane. Samo se pojavi igracima da ga vide, i samim time dobiju motivaciju. I skontaju da je tu covjek koji zna, a ne neki levati.
Trebaju samo veliki zivci da se bori protiv ovog olosa, ali evo Miske dokazuje da se moze i polahko se utapa tu s njima, ne zali se i predlaze bar.
Vjeruj da je se tu izboriti za jos neke ovakve legende i da imaju volju za radit kao on, bile bi neke stvari drugacije.
Kad vec svi kazemo skupa da ih se ne moze skinuti, da je bar lobirati da se ubace neki dobri bivsi igraci sa znanjem ili da se skinu neki koji mogu bar, a ne dici ruke od svega i govlriti kako ne moze.
Miske zasluzuje postovanje jer se bar cupa, pokusava i radi nesto..sa jos njih par na finim pozicijama to bi bar na nesto licilo.
Zamisli Dzeko na nekoj dobroj poziciji i stopiraju ga za projekat neki. Dzeko kaze novinarima to i to, taj i taj. Sve bi bilo drugacije.
Ali lijepo je opet izboriti se i imati neku legendu kao Misketa tu da eto predlozi Kodru, zaganja Svedjane. Samo se pojavi igracima da ga vide, i samim time dobiju motivaciju. I skontaju da je tu covjek koji zna, a ne neki levati.
Trebaju samo veliki zivci da se bori protiv ovog olosa, ali evo Miske dokazuje da se moze i polahko se utapa tu s njima, ne zali se i predlaze bar.
Vjeruj da je se tu izboriti za jos neke ovakve legende i da imaju volju za radit kao on, bile bi neke stvari drugacije.
Kad vec svi kazemo skupa da ih se ne moze skinuti, da je bar lobirati da se ubace neki dobri bivsi igraci sa znanjem ili da se skinu neki koji mogu bar, a ne dici ruke od svega i govlriti kako ne moze.
Miske zasluzuje postovanje jer se bar cupa, pokusava i radi nesto..sa jos njih par na finim pozicijama to bi bar na nesto licilo.
Zamisli Dzeko na nekoj dobroj poziciji i stopiraju ga za projekat neki. Dzeko kaze novinarima to i to, taj i taj. Sve bi bilo drugacije.
BašČelik!
https://www.kli.x.ba/sport/nogomet/misi ... /201117115
Miske
O ovome bas govorim. Zamisli da je imati jos par ljudi ovakvih u savezu.
Ako ne moze iz temelja kako kazemo svi.
Mozemo se boriti bar za nesto.
Otprilike je vecinu pokrio oko cega smo pricali svi i jos stvari sramotnih koje je bilo. I sramota ga je sta rade za vecinu stvari kako sam i kaze.
Vidi se da mu se radi iza ledja i da su ga htjeli nogirati nekako, jer im se ne uklapa, samo da ne izgubi volju.
Kaze za Zeljkovica lijepe rijeci i da je zeljan rada. Pa cemo da vidimo.
Bilo bi pravo dobro izboriti se za jos nekog kao Miske da su dobri sa zivcima i da se cupaju sa ovim smradovima.
I nije dobio ni marke za ove tri godine kako kaze. Samo borba i zelja, a ne kukanje po drustvenim mrezama.
Miske

Otprilike je vecinu pokrio oko cega smo pricali svi i jos stvari sramotnih koje je bilo. I sramota ga je sta rade za vecinu stvari kako sam i kaze.
Vidi se da mu se radi iza ledja i da su ga htjeli nogirati nekako, jer im se ne uklapa, samo da ne izgubi volju.
Bilo bi pravo dobro izboriti se za jos nekog kao Miske da su dobri sa zivcima i da se cupaju sa ovim smradovima.
I nije dobio ni marke za ove tri godine kako kaze. Samo borba i zelja, a ne kukanje po drustvenim mrezama.

Zadnja izmjena: mrAdislic, dana/u 17 nov 2020, 22:25, ukupno mijenjano 1 put.
BašČelik!
"Nismo uspjeli u baražu sa Sjevernom Irskom, a u to vrijeme se raspisuje konkurs za tehničkog direktora. Meni niko ništa ne javlja, a ja trenutno imam tu poziciju. Niko mi nije javio i uz dogovor s vrhom saveza samo se jedna osoba pojavljuje, a to je pomoćni trener reprezentacije koji je blizak Begiću i njegovim najbližim saradnicima. Mislim da je to apsurdno. Barem da je neko rekao 'Miske, tražimo rješenje, nisi bio dobar'. Ja sam dobio već informacije od nekih ljudi iz Izvršnog odbora da se nešto sprema iza leđa, da pazim, mada su se svi ponašali isto prema meni, kao i ja prema njima. Za mene su to neke igre u kojima ne želim učestvovati. Meni je krivo da mi niko nije rekao 'pogriješio si, loše si radio...' ili bilo šta. Onda mi je zanimljivo da se kandidovao neko iz aktuelnog stručnog štaba, što je pravi šlag na tortu", ispričao je.

Ko je taj što se kandidovo na Misketovu poziciju: Musa, Cviko ili Čustović?
Čelik Zenica 1945
Cviko vjerovatno. Sarajevski ker kao begic. Ista je to klapa.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Eto čovjek reče isto ono što sam ti napisao, ko da sam znao.mrAdislic je napisao/la: ↑17 nov 2020, 21:53https://www.kli.x.ba/sport/nogomet/misi ... /201117115
Miske![]()
![]()
I nije dobio ni marke za ove tri godine kako kaze. Samo borba i zelja, a ne kukanje po drustvenim mrezama.![]()

Ništa iznenađujuće na kraju krajeva, svi znamo kako funkcionišu stvari.
Zato lopovi i ne daju struci puno prostora, jer im ne sute. Jedan po jedan poceli su progovarati, ovo je strasno sta se radi. Od muke vjeruj te nisam ni gledso zadnje 3 utakmice, a bolje sto nisam. Ovo je smijesno vise, samo procitajte misimovicev intervju.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Sve dok je politike u sportu, nece biti napretka u nasoj drzavi. Imali smo generaciju s kojom smo trebali igrati jos dva takmicenja pored onog Svjetskog. Dobijali smo i grupe po mjeri, ne mozes reci da smo osim nosioca, imali kvalitetnije reprezentacije od nas u grupi gdje bi i sa nekih 20 bodova islo na prvenstva.
Nacekat cemo se do sljedeceg velikog takmicenja sa trenutnom selekcijom igraca.
Nacekat cemo se do sljedeceg velikog takmicenja sa trenutnom selekcijom igraca.
Begic Pilav Dzemidzic su tri najveca kera u savezu pa onda ide Sarajcic, Begagic i ta kompanija.
Jeste vidjeli kakav je teren dobila Slavija od onog projekta sto je trebalo 15 terena biti napravljeno?
Eno ih pisu savezu
Jeste vidjeli kakav je teren dobila Slavija od onog projekta sto je trebalo 15 terena biti napravljeno?
Eno ih pisu savezu

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
E dokle je to došlo, kad raja spas vide u nekakvom Vici iz Banjaluke, Dodikovom rođaku.
Kolika štetočina i dušman bh fudbala moraš bit!?

Kolika štetočina i dušman bh fudbala moraš bit!?
-
- Kontakt:
Pa kad su pokvarene i koruptivne Balije gore nego neki prosjecni cetnik. Vise se ti njih pazi, od tog cetnika znas sta ces dobiti i on to ne krije. Sva se politika u BIH bazira na toj filozofiji. Nemoj mi reci sad da je vise zla pravim Bosancima nanije Dodik nego dinastija Izetbegovic i kompanija? Ono u sustini obe opcije nabijem na k.. i da se ja pitam zavrsili bi na Golom Otiku gdje im je i mjesto, ali budimo realni pa priznajmo sta su Izetbegovici uradili od ove drzave..
Znaci tako Cviko, lagano ga Misketu zavuce.
A doktor, koji se samo pojavio, to je isto jako.
Dobar dan ja sam doktor Dzemidzic, gdje su vam igraci da ih pregledam, uplatite 5000KM na moj racun.
A doktor, koji se samo pojavio, to je isto jako.
Dobar dan ja sam doktor Dzemidzic, gdje su vam igraci da ih pregledam, uplatite 5000KM na moj racun.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.