Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

harden
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la harden » 17 nov 2020, 19:48

meepo je napisao/la:
17 nov 2020, 19:44
Ma jok to. Napojna je zadnje sto bi ovdje moglo prouzrokovati te probleme. RAM pa graficka. Ja imam 5700 XT pa sam imao tonu problema s driverima i općenito AMD je dosad imao problema s GPU driverima tako da ako si nedavno radio update drivera GPU-u to isto moze biti problem. Mozes li bootati u safe mode ?
On kad se pokrene boota normalno, radio je preko 2h.. Ali vecinom se samo trznu ventilatori na sekund i ugasi se.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 nov 2020, 19:51

harden je napisao/la:
17 nov 2020, 19:48
meepo je napisao/la:
Ma jok to. Napojna je zadnje sto bi ovdje moglo prouzrokovati te probleme. RAM pa graficka. Ja imam 5700 XT pa sam imao tonu problema s driverima i općenito AMD je dosad imao problema s GPU driverima tako da ako si nedavno radio update drivera GPU-u to isto moze biti problem. Mozes li bootati u safe mode ?
On kad se pokrene boota normalno, radio je preko 2h.. Ali vecinom se samo trznu ventilatori na sekund i ugasi se.
Kad si ga zadnji put očistio ? Imas li filtere na kućištu ? Kakvo ti je hlađenje je li onaj cooler sto dodje uz procesor ili si uzimao nesto dodatno ?

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 17 nov 2020, 19:55

meepo je napisao/la:
17 nov 2020, 19:51
harden je napisao/la:
17 nov 2020, 19:48
meepo je napisao/la:
Kad si ga zadnji put očistio ? Imas li filtere na kućištu ? Kakvo ti je hlađenje je li onaj cooler sto dodje uz procesor ili si uzimao nesto dodatno ?
Ma uredno je sve, mijenjao pastu na cpu i gpu prije mjesec, imaju 4 ventilatora za protok zraka, cpu ne ide preko 65c a gpu ispod 85c.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 nov 2020, 19:58

Dex je napisao/la:
17 nov 2020, 19:45
Valjal ovo cemu. I koja bi graficka trebala doc. PC barem 10 godina nisam uzeo. Pa sam zaboravio kako ide sve to.
slika
Procesor ti je i3-9100f. Imas K,KF i F oznake kod procesora. K ti znaci da je unlocked za overclocking, F znaci da nema integrisanu graficku i KF mislim da je jedno i drugo :lol: . Uglavnom ne dobijes integrisanu a ne pise nigdje koja je diskretna. Za što ti treba racunar ?

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 17 nov 2020, 20:52

meepo je napisao/la:
Izgleda nije napojna, bootala 3x sad na PCu... Ram prodje Memtest, ostala jos grafa da se testira.. Furmark?

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 17 nov 2020, 21:12

Moze biti i do diska, meni je tako na starom PC ledilo, nije se htjelo upaliti, restartovao se i nakon toga vrlo brzo bio i blue screen. Zamijenio disk i sve uredu.
27.10.2020

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 17 nov 2020, 21:24

Grafa izgleda, PC bootao 4-5 puta zaredom sa HD7750... Probat cu drivere izbrisati, mada ne bi valjda to imalo veze kad komp nije htio ni trznuti.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 nov 2020, 21:42

harden je napisao/la:
17 nov 2020, 21:24
Grafa izgleda, PC bootao 4-5 puta zaredom sa HD7750... Probat cu drivere izbrisati, mada ne bi valjda to imalo veze kad komp nije htio ni trznuti.
Imao sam ja slicnih problema sa 5700 XT. Koristi DDU da kompletno uklonis drivere inace ces imati i dalje problema.

Probaj ovo

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 17 nov 2020, 23:41

meepo je napisao/la:
17 nov 2020, 19:58
Dex je napisao/la:
Valjal ovo cemu. I koja bi graficka trebala doc. PC barem 10 godina nisam uzeo. Pa sam zaboravio kako ide sve to.
slika
Procesor ti je i3-9100f. Imas K,KF i F oznake kod procesora. K ti znaci da je unlocked za overclocking, F znaci da nema integrisanu graficku i KF mislim da je jedno i drugo :lol: . Uglavnom ne dobijes integrisanu a ne pise nigdje koja je diskretna. Za što ti treba racunar ?
Programiranje, videomontiranje i povremeni gaming susreti. Ma nisu mi jasni bili ti brojevi nikako, isto kakav debil. Zadnji PC koji sam kupio je bio Pentium 4. Nisam ni pratio toliko trziste PC-a otkad aam poceo koristit Laptop. Pocelo mi ic na qrac cistit HPov laptop, treba mi 3 sata da ga rastavim.
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 nov 2020, 09:35

nemoj se brinuti ni Intel sam ne zna sta ima u ponudi

slika

al ima i gore, npr modeli monitora
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 18 nov 2020, 17:05

Dex je napisao/la:
17 nov 2020, 23:41
meepo je napisao/la:
17 nov 2020, 19:58
Dex je napisao/la:
slika
Programiranje, videomontiranje i povremeni gaming susreti. Ma nisu mi jasni bili ti brojevi nikako, isto kakav debil. Zadnji PC koji sam kupio je bio Pentium 4. Nisam ni pratio toliko trziste PC-a otkad aam poceo koristit Laptop. Pocelo mi ic na qrac cistit HPov laptop, treba mi 3 sata da ga rastavim.
Kupi AMD procesor onda. Intel je ok za gejming ali je sranje sto se tiče produktivnosti u odnosu na AMD. Ako hoces da ti preporucim neku konfiguraciju reci mi koliki ti je budzet pa ti ja napisem sta mozes dobiti u tom rangu.

Sto se tiče HP laptopa imao sam davno jedan dok sam jos studirao nakon godinu dana izvadio spuzvicu iz njega :D vec nekih 5-6 godina koristim Macbook i smatram da je sve ostalo smece, ne zbog toga sto je macbook Apple i sto je fancy vec sto je isplativ na duze staze i sto je super recimo za developere i kreativce a i tesko im cijena pada.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 nov 2020, 16:44

meepo je napisao/la:
17 nov 2020, 21:42
I dalje nisam rijesio nista sa PCem pa ako imas prijedlog kakav :mrgreen:

Grafa i napojna testirane na drugom pcu, rade. Kad god ugasim PC i hocu odmah da ga upalim, nema sanse, nemoguce. Na hladno pali u vecini slucajeva. Mijenjao bios bateriju, probao drugi slot za ram... nemam drugi ram i drugu plocu da testiram, a ne mogu uzeti oboje ybg, ne znam kako da otkrijem sta je problem. RAM prodje 2h Memtesta uredno, grafa moze satima vrtiti Furmark ili bilo koji drugi stress test, cpu vrti Prime95 bez problema... Izgleda cu se morati kockati pa uzeti plocu.

Modularna je napojna, probao sam i drugi kabal za cpu/gpu, isto. Kad se upali racunar najnormalnije radi, igram i igrice vise sati, samo nakon gasenja nema sanse da se upali.

Nekad se upali a ne baci sliku te ne ocita mis/tast. Stoji crn ekran dok ne ugaism.
Zadnja izmjena: harden, dana/u 20 nov 2020, 16:47, ukupno mijenjano 1 put.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 20 nov 2020, 16:46

nazalost ostaje maticna onda, nema sta drugo vise ni biti.
27.10.2020

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 nov 2020, 16:49

leorey je napisao/la:
20 nov 2020, 16:46
nazalost ostaje maticna onda, nema sta drugo vise ni biti.
Izgleda ... vizuelno sam je pregledao, svi kondenzatori i ostalo izgleda OK. Kao i u napojnoj.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 20 nov 2020, 17:17

Haj probaj kad nece da se upali, isključi strujni kabl pa pritisni par puta dugme za paljenje, pa onda opet ulici strujni i vidi hoce li se upaliti
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 20 nov 2020, 17:28

Imao sam ja isti problem prije nekoliko godina, danima sam sve pokušavao i mjenjao na kraju bilo do matične, povadio šta mi je valjalo i kupio novu centralnu.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 20 nov 2020, 17:29

harden je napisao/la:
20 nov 2020, 16:44
meepo je napisao/la:
17 nov 2020, 21:42
I dalje nisam rijesio nista sa PCem pa ako imas prijedlog kakav :mrgreen:

Grafa i napojna testirane na drugom pcu, rade. Kad god ugasim PC i hocu odmah da ga upalim, nema sanse, nemoguce. Na hladno pali u vecini slucajeva. Mijenjao bios bateriju, probao drugi slot za ram... nemam drugi ram i drugu plocu da testiram, a ne mogu uzeti oboje ybg, ne znam kako da otkrijem sta je problem. RAM prodje 2h Memtesta uredno, grafa moze satima vrtiti Furmark ili bilo koji drugi stress test, cpu vrti Prime95 bez problema... Izgleda cu se morati kockati pa uzeti plocu.

Modularna je napojna, probao sam i drugi kabal za cpu/gpu, isto. Kad se upali racunar najnormalnije radi, igram i igrice vise sati, samo nakon gasenja nema sanse da se upali.

Nekad se upali a ne baci sliku te ne ocita mis/tast. Stoji crn ekran dok ne ugaism.
Ma driveri su ti 100% u pitanju , jesi uradio DDU ? Ja sam bio upgrade na 20.7.1 prije par mjeseci i pocelo mi da treperi odradim downgrade na 20.4.x isti vrag, pokusao DDU i tad sam uspio vratit kako je bilo. Isto kad si instalirao windows ? Koji si performans mode stavio u Windows settings ? I koji ulaz koristis na monitoru za video input ? Ako si iz Sarajeva ajde javi mi se u DM pa cemo se skontati kako da testiras maticnu i RAM.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 20 nov 2020, 17:37

Azpi je napisao/la:
20 nov 2020, 17:17
Haj probaj kad nece da se upali, isključi strujni kabl pa pritisni par puta dugme za paljenje, pa onda opet ulici strujni i vidi hoce li se upaliti
Tada se pali nakon ukljucivanja kabla bez da pritisnem dugme :rol: ubacim kabal i upali se, dugme ni ne dirnem.
meepo je napisao/la:
20 nov 2020, 17:29
Ma driveri su ti 100% u pitanju , jesi uradio DDU ? Ja sam bio upgrade na 20.7.1 prije par mjeseci i pocelo mi da treperi odradim downgrade na 20.4.x isti vrag, pokusao DDU i tad sam uspio vratit kako je bilo. Isto kad si instalirao windows ? Koji si performans mode stavio u Windows settings ? I koji ulaz koristis na monitoru za video input ? Ako si iz Sarajeva ajde javi mi se u DM pa cemo se skontati kako da testiras maticnu i RAM.
Probao sam i stare drivere, grafa stock i undervoltana, bez drivera, nista... nije to do toga,PC trzne na sekund samo, to ni ne dodje do drivera. Displayport kabal, imam 2 tako da sam i to testirao, drugi kupio kad mi se monitor random gasio na sekundu, na kraju to samo freesync bug. High performance je u Windowsu. Windows star 3-4 mjeseca... Probao sam i drugu uticnicu, produzni, reko da eliminisem neki problem sa strujom.

Morat cu skrsiti 150KM na novu plocu il da trpim ovo dok ne ode sve u 3 lijepe :puke: Nisam iz Sa ybg. Da je makar nesto riknulo 100% pa odem i kupim to, ovako ni tamo ni 'vamo.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 20 nov 2020, 20:04

harden je napisao/la:
20 nov 2020, 17:37
Azpi je napisao/la:
20 nov 2020, 17:17
Tada se pali nakon ukljucivanja kabla bez da pritisnem dugme :rol: ubacim kabal i upali se, dugme ni ne dirnem.
Provjeri kontakt ploce i kucista, pokusaj paljenje direktno na pinove, negdje ti je problem sa strujom, jer ovako kad ga skroz ispraznis od struje eto upali se sam

Provjeri kablove negdje da neki nesto ne dira, nema neku rupu i slicno
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 21 nov 2020, 02:22

slika
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.