Novi selektor reprezentacije BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

TheChief
Kontakt:

Re: Novi selektor reprezentacije BiH

Post Postao/la TheChief » 19 nov 2020, 00:23

Bundesliga je napisao/la:
19 nov 2020, 00:22
To da bi zvao domace ili mnogo njih je mit jer je javno rekao sta misli o njima. To da li bi se uklopio u savez ili ne ne znas i samo nagadjas. Ocigledno je da covjeka ne volis zbog nekih drugih stvari. Kakve su sve ublehe dobijale priliku on je premija. Daj mu priliku pa onda sudi, ja ti kazem da stranci bi se syebali kad bi dosli ovdje i trebali raditi u ovakvim uslovima. Muslin nije mogao sa FS Srbije a da moze sa ovim lopovima iz NFSBiH :rol:. Bajevic je vazio za nekakvog strucnjaka, a zvao je najvise igraca iz nase lige u historiji i obrukao se naravno. Sa lopovima treba neko ko zna njihove trikove i marifetluke, onda im nece biti kao sto rade sa Zeljom ili drugim klubovima u ligi. Eno ti Konakovic, zna lopine iz SDA i najbolje se bori protiv njih.
:thumbup:

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 nov 2020, 00:24

Vidjet ćemo kad Vico stigne kakvi su planovi jer se to lako može pročitati prema govoru jel ima cilj da se nešto napravi ili da se sjebe do kraja
mosa lošmi stićko tit-ula!

Hasansas1978
Kontakt:

Post Postao/la Hasansas1978 » 19 nov 2020, 00:27

Zlatko DALIC jer i Ciro nas je nakon uspjeha sa Hrvatskom digai u visine..Isto bi bilo i sa Dalicem..

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 19 nov 2020, 00:27

jel Barbarez sazrio ko poker igr.. pardon, nogometni trener
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 19 nov 2020, 00:32

Bundesliga je napisao/la:
19 nov 2020, 00:22
To da bi zvao domace ili mnogo njih je mit jer je javno rekao sta misli o njima. To da li bi se uklopio u savez ili ne ne znas i samo nagadjas. Ocigledno je da covjeka ne volis zbog nekih drugih stvari. Kakve su sve ublehe dobijale priliku on je premija. Daj mu priliku pa onda sudi, ja ti kazem da stranci bi se syebali kad bi dosli ovdje i trebali raditi u ovakvim uslovima. Muslin nije mogao sa FS Srbije a da moze sa ovim lopovima iz NFSBiH :rol:. Bajevic je vazio za nekakvog strucnjaka, a zvao je najvise igraca iz nase lige u historiji i obrukao se naravno. Sa lopovima treba neko ko zna njihove trikove i marifetluke, onda im nece biti kao sto rade sa Zeljom ili drugim klubovima u ligi. Eno ti Konakovic, zna lopine iz SDA i najbolje se bori protiv njih.
Selektor ne može savezu ništa, jer je njihov zaposlenik. Konaković djeluje neovisno o SDA i takmiči se s njima na istom polju, te nije u podređenom položaju dok selektor jest.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 19 nov 2020, 00:38

Zvjezdan Misimović: "Pozvali su Ermedina Demirovića, igrača koji igra u njemačkoj Bundesligi i znali su da nema pravo nastupa protiv Holandije i Italije zbog prenesenih kartona iz mlade reprezentacije. Jedina opcija je bila da mu se dadne prilika protiv Irana na Koševu u prijateljskom susretu. Tu priliku mu nisu dali, bilo me stid pogledati momku u oči nakon utakmice. Pozivaju se neki fudbaleri bez ikakvog osnova i bez ikakvih kriterija. Pojavljuju se neki ljudi u Nogometnom Savezu preko noći. Ne znam ni sam ko su i odakle dolaze."

:think:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 nov 2020, 00:39

Novi predsjednik NS BiH, novi selektor

Ono što je svakako zanimljivo jeste i to da je selektor Dušan Bajević utakmicom protiv Italije završio svoj mandat na klupi Zmajeva i da će na njegovo mjesto doći novo trenersko ime, što znači da ćemo početak narednih kvalifikacija dočekati i s još jednom promjenom na klupi i svakako da novog selektora očekuje puno posla od prvog dana imenovanja.

Također, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine dočekat ćemo i s novim predsjednikom Nogometnog saveza BiH s obzirom na to da je Elvedinu Begiću istekao drugi mandat, a očekuje se da će na njegovo mjesto doći predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković.

Mladen Krstajić : Vico Zeljković i ja imamo iste poglede na fudbal,sarađivaćemo u budućnosti.

Zeljković,koji se povlači zbog odlaska na čelo FS BiH i Krstajić su dugo samostalno razgovarali u hotelu Palisad,a kasnije im se priključio i trener Partizana Savo Milošević

Ovo je bilo 20og jula mislim da se već zna na osnovu ovog ko će biti novi selektor

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 nov 2020, 00:43

Moze itekako. Nikad u historiji nije bilo ovoliko poziva igracima iz nase lige. Te nikada u historiji nije ovoliko igraca proslo kroz reprezentaciju u tako kratkom vremenskom periodu. Sve zavisi kako se postavis i dogovoris. Bio je savez i prije, a nije bilo ovoliko prodavanja igraca preko repke. Ovo je na mnogo vecem nivou. Dakako i da savez treba mijenjati. Ako ovaj Vico dovede Krstajica onda je to bruka i mnogo gori izbor od Osima.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 19 nov 2020, 00:45

Sta koga briga sta je Barbarez radio u svoje privatno vrijeme i sa svojim parama. Zavrsio karijeru, zelio da radi ono sto nije mogao kao sportista, izcejfio i kraj price.
Kao igrac je bio sportista i vodza za primer, kakvog nikad necemo imati.

Igrao pokera jer se razumije u tu igru, njegova privatna stvar, nije se vucao po Ilidzanskim kafanam, nego po Las.Vegasu i to u vrijeme kada nije obnasao nikakvu funkciju.

Sergej, Kodro, Bolic, to su ljudi koji bi trebali sjediti u savezu. Svjetske fudbalske licnosti bez oraha u dzepovima i zeljni dokazivanja.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 nov 2020, 00:53

Tekashi je napisao/la:
19 nov 2020, 00:45
slika

:pray: :pray: :pray: :pray:
On ili Buvač bi bili idealno rješenje
Pogotov Muslin jer je već imao situaciju sličnu gotovo kao našu u Srbiji i izvukao ih je i odveo na SP

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 19 nov 2020, 02:19

Jest Muslin autoritativan, iskusan i dobar trener, ali Amar Osim najbolja opcija. Poznaje ligu, poznaje igrace, autoritativan, nema pardona, dace sve od sebe i domaci covjek..dajmo sansu domacem treneru kojem ce to biti vrh posao i da se trudi. Vinko Marinovic isto nije los, ali to mi lici ma igraca saveza za razliku od Osima

Neko kao Muslin i kad bi nesto napravio ode on dalje ne veze ga nista. Amar bi gradio sve i idealno za duzeg ugovora. Samo kad bi dobio podrsku sviju nas. :opaopa:
Ali pored Vice ne, cisto sumnjam da bi on bio za njega.

Prica se i da je Vico za stranca nekog bas zbog toga da mu ne govore kako gura neku stranu. Sad to ima i plisa i minusa.
Mislim da bi neko kao Prandelli eto koji se povezivao s nama unjeo puno ozbiljnih stvari u ekipu, ali opet on ode cim se ukaze neka prilika, a i koliko bi mu se strucni stab mjesao i punio mozak menadjerskim igracima nekim za koje on nema pojma.
BašČelik!

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 19 nov 2020, 02:45

Evo opet onih standardnih floskula tipa "poznaje ligu", "poznaje igrače", "naš mentalitet" i slične gluposti. Kakve veze ima poznavanje naše lige i igrača s trenerskim poslom? Onaj ko je kvalitetan, on će napraviti rezultate, bio on u Zambiji, Španiji ili Bosni. Ulazimo u 2021. godinu, a vi i dalje lupate te nebuloze, koje veze žive nemaju. Daću i ja sve od sebe majke mi, mogu li i ja onda biti selektor? Mrak mi na oči padne momentalno..

Još mi je je jači ovaj što kaže, parafraziram, kako treba dovesti domaćeg trenera, a nekog Srbina, jer Muslin ne zna s kim ovdje ima posla. :eh:
Pa Muslin je imao posla s 3x gorom mafijom u Srbiji, većim pritiscima, pa se nosio s tim. O čemu pričamo?

Ne kažem da sam za Muslina ili nisam, dobar i iskusan trener. Samo nemojte lupati kao maksumi i prosipate neke klišeje, koji su bili u "trendu" prije 20 godina. Te poznaje ligu, mentalitet, naše igrače, ovo podneblje, ebaće im mater i slično.

Da mogu birati, kontaktirao bih Željka Buvača ili Zlatka Dalića. Prandellija bih odmah prekrižio.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 19 nov 2020, 02:56

Kad je bio izbor Prosineckog, tad sam za Amara rekao "neka do slijedeceg izbora selektora bar bude trener u drugoj Austrijskoj ligi, ja cu biti za njega". Naravno, ni od toga nije bilo nista.
Kakav crni Amar. On samo u Zelji moze biti autoritet.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 nov 2020, 03:43

Glupani iz Saveza su prokockali šansu sa Amarom kad su birali žutu prevaru ispred takvog jednog trenera :tokralju: Amar sad ima preći, važniji i bolji posao :thumbup: nema potrebe da se izlaže histerisanju domacih navijaca i medija kojima je nabio komplekse za dva života :kafa:

Uostalom, Husref je slobodan trenutno, što da ne ? svakako je bolji strucnjak od zadnja 4 selektora.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 19 nov 2020, 04:16

Sve zivi treneri magovi vode polovicne reprezentacije kao sto smo mi.

Treneri Finske, Islanda, Poljske , Ceske su inace trenirali Monako, Romu, Everton, samo mi izmisljamo toplu vodu.

Sergeju dati odrijesene ruke i dugorocan plan. :kafa:

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 19 nov 2020, 07:46

Samo Dzenan Uscuplic! :bih:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 19 nov 2020, 08:00

Savez nema plan, sistem koju će prenijeti na selektora, ovaj to ne može prenijeti na igrače, a igrači naravno vide da su na sceni javašluk, korupcija i prilagođavaju se.
Nerealno je očekivat da igrači mogu stvorit neki timski duh i rezultate, ako za to ne postoji organizacioni temelj u savezu.
Svaka pozitivna vibracija se istopi nakon 2 dana amaterskog, kafanskog okupljanja. Svaki igrač skonta da je bolje i lakše odmarat, nego ginut.
To se onda vidi i na terenu, razbijena vojska koja igra alibi igru. Bez sistema, cilja i stvarnog zalaganje.
Savez skida odgvornost sa sebe birajući selektora "po želji javnosti" (naravno prvo se kandidati svedu na one koji im odgovaju) , a onda sa svakim igra svoju igru korupcije, neprofesionalizma.

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 19 nov 2020, 08:15

Amar nikad!
Eto Vicinih i Šeranićevih pulena pa nek' dogovaraju i krče repku do kosti.
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 19 nov 2020, 08:46

Ja još nikog od pitara ne vidjeh da je spomenuo Husrefa, niti da 'gura' nekog svog. To je razlika, ali pošto si panj u glavi, znam da neće shvatiti.

"Ima preći i važniji posao".. :mrgreen: :salut:
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 19 nov 2020, 08:47, ukupno mijenjano 1 put.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.