Holandija-BiH/BiH-Italija (15.11/18/11)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Holandija-BiH/BiH-Italija (15.11/18/11)
Beduin, licno mislim sve to isto kao ti.
Mislim da je trebao sve reci sto prije (nije da ga niko nije pitao nista u ovih 3 godine, mislim tu na vjerovatno sve novinare sa svih medija), a da je bolje ikad nego nikad.
Ne poslije S. Irske... covjek od integriteta je trebao istupiti odmah kad je selektor izabran bez njega a njegovo ime iskoristeno kao paravan, zar ne? Sto cekati da te iko ista pita uopste, imas Facebook, napises ‘Nisam birao selektora, koriste moje ime za svoje prljave radnje’ - objavice cijeli svijet
A mislim da je njegov istup direktan odgovor na nase pisanje, Zato pitam doktora koji nas pljuje jesmol uradili dobro ili lose sto smo konacno nakon 3 godine izazvali prvu reakciju
Mislim da je trebao sve reci sto prije (nije da ga niko nije pitao nista u ovih 3 godine, mislim tu na vjerovatno sve novinare sa svih medija), a da je bolje ikad nego nikad.
Ne poslije S. Irske... covjek od integriteta je trebao istupiti odmah kad je selektor izabran bez njega a njegovo ime iskoristeno kao paravan, zar ne? Sto cekati da te iko ista pita uopste, imas Facebook, napises ‘Nisam birao selektora, koriste moje ime za svoje prljave radnje’ - objavice cijeli svijet
A mislim da je njegov istup direktan odgovor na nase pisanje, Zato pitam doktora koji nas pljuje jesmol uradili dobro ili lose sto smo konacno nakon 3 godine izazvali prvu reakciju
Miske ce vjerovatno biti sankcionisan u savezu ili mozda sam napustiti uskoro jer je prekrsio Kodeks o ponasanju clanova nogometne/fudbalske reprezentacije.
"U javnim nastupima nije dozvoljeno iznošenje negativnih stavova, vrijeđanja ili klevetanja drugih pripadnika nogometne organizacije, a izjave za sredstva javnog informisanja su dozvoljene samo u skladu sa internim pravilima Saveza koja se odnose na ovu oblast, tj. po odobrenju predsjednika, potpredsjednika ili generalnog sekretara, i u skladu sa aktima koji regulišu pravila komuniciranja. "
Slicno vazi i za igrace koji su isto u Kodeksu ponasanja, ali ima i Pravilnik o reprezentacijama gdje pise (clan 23):
"Igrači državnih reprezentacija Bosne i Hercegovine mogu davati izjave za javnost, intervjue za štampu, radio, televiziju i portale ( u toku priprema prema izboru selektora ), na način da to ne šteti NS/FS BiH-a, niti nogometu/fudbalu u cjelini. Izjave koje se odnose na unutrašnje stvari NS/FS BiH-a, posebno o treningu, taktici i sl. mogu se davati samo uz prethodnu suglasnost NS/FS BiH-a. Protiv igrača koji da štetnu izjavu po NS/FS BiH, selektora ili zaposlenika u stručnom rukovodstvu reprezentacije, vodstvu reprezentacije, drugom igraču državnih reprezentacija BiH ili o zaposleniku administracije NS/FS BiH-a, biti će pokrenut disciplinski postupak pri Disciplinskoj komisiji NS/FS BiH;
"U javnim nastupima nije dozvoljeno iznošenje negativnih stavova, vrijeđanja ili klevetanja drugih pripadnika nogometne organizacije, a izjave za sredstva javnog informisanja su dozvoljene samo u skladu sa internim pravilima Saveza koja se odnose na ovu oblast, tj. po odobrenju predsjednika, potpredsjednika ili generalnog sekretara, i u skladu sa aktima koji regulišu pravila komuniciranja. "
Slicno vazi i za igrace koji su isto u Kodeksu ponasanja, ali ima i Pravilnik o reprezentacijama gdje pise (clan 23):
"Igrači državnih reprezentacija Bosne i Hercegovine mogu davati izjave za javnost, intervjue za štampu, radio, televiziju i portale ( u toku priprema prema izboru selektora ), na način da to ne šteti NS/FS BiH-a, niti nogometu/fudbalu u cjelini. Izjave koje se odnose na unutrašnje stvari NS/FS BiH-a, posebno o treningu, taktici i sl. mogu se davati samo uz prethodnu suglasnost NS/FS BiH-a. Protiv igrača koji da štetnu izjavu po NS/FS BiH, selektora ili zaposlenika u stručnom rukovodstvu reprezentacije, vodstvu reprezentacije, drugom igraču državnih reprezentacija BiH ili o zaposleniku administracije NS/FS BiH-a, biti će pokrenut disciplinski postupak pri Disciplinskoj komisiji NS/FS BiH;
-
- Kontakt:
Svaka Misketu cast sto je uopste ovako nesto rekao. Naravno da je malo kasno, ali covjek je jos uvijek uposlenik Saveza, a rekao je sve ovo. Kud ces dalje kad ona krava ne da na presicama novinarima pitanje postaviti, vec im ona bira sta smiju a ne smiju pitati.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
-
- Kontakt:
Svaka cast Miske, svr.simo na tvoje izjave, jes da kasnis 3 godine, al sta ima veze, heej kako si je znao podvaliti Grafiteu, pa gol Spancima, ma heeej...
Nemojte samo suplju kako je i Begic sutio, za Begica znamo da je smrad, a ovaj je trebao progovoriti davno !
Nemojte samo suplju kako je i Begic sutio, za Begica znamo da je smrad, a ovaj je trebao progovoriti davno !
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
Pa nije Miske toliko neozbiljan i glup, ko ni Pjanić, da govori usred takmičarskih ciklusa. To se ne radi.
Ovo je pravi trenutaak da se stvari stave na sto, na samom kraju propalog ciklusa, pred izbor selektora, izbor u savezu.
Šteta što Džeko šuti, ovako potvrđuje da je kolovođa ove mahalskokafanske ekipe, koja se liže s Begićem.
Ovo je pravi trenutaak da se stvari stave na sto, na samom kraju propalog ciklusa, pred izbor selektora, izbor u savezu.
Šteta što Džeko šuti, ovako potvrđuje da je kolovođa ove mahalskokafanske ekipe, koja se liže s Begićem.
Hahaha... pa govorio upravo u sred ciklusa. Da je htio cekati da se ciklus zavrsi, sacekao bi do danas. Izbjegle bi se neugodnosti pred utakmicu s Italijom.
Tesko prevalit preko jezika da je sportsport pomogao da se bar nesto pomakne s mrtve tacke
Tesko prevalit preko jezika da je sportsport pomogao da se bar nesto pomakne s mrtve tacke

-
- Kontakt:
Admine i vi ste poceli pisati kad i Miske govoriti u javnosti, otprilike u to vrijeme
. Opet kazem bolje ikad nego nikad u oba slucaja. Ova utakmica sa Italijom bi se izgubila svakako, rekao Miske nesto ili ne. Ne gura Misimovic propalitete i poluigrace u prvi sastav, ne postavlja igrace na neprirodne pozicije, ne ostavlja odbranu na vjetrometrini. Neka je rekao sad, za ubuduce. Ovi ostali lopovi u savezu i sada brane svoje guzice i hoce po starom. Opet bi dovodili nekog propaliteta na klupu.

-
- Kontakt:
Znaci tri godine vidis da ide lose ali sutis da nesto ne narusis? Gdje ce gore narusavanje od toga da smo nivo Latvije npr. Pusti suplju...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
- PointBlank
- Kontakt:
Nije teško, ali vam treba nešto još ubjedljivije.
Treba vam posebna sekcija, serija clanaka iste tematike, treba vam jedan "Avdo Avdic", jedan bezobrazan, informacijama potkovan, direktan, kulturan, ali i dosadan novinar. Novinar kojeg nije strah, koji razotkriva i postavlja stvari na svoje mjesto.. Tad bi imali citanost samo takvu, mislim imate i sad, ali ubijali bi razotkrivajuci bh. fudbalsku mafiju. Centralni dnevnik bi pao k. za uši, pogotovo kad skontaš dokle seže kriminal u fudbalu, od kantonalnih saveza, pa sve do vrhuške...
Svojevremeno ste napravili veliku frku tekstom o velikoj propasti jedne dinastije. To treba ovom društvu, u ovom sportskom kontekstu. Crno na bijelo, da se zna
Nije Misketovo da govori nego prije vase - mislim na medije...a sutite godinama kao kakve curice. Nemojte se samo naci uvrijedjeni.
I taj clanak sto ste bili napisali, najveću krivicu ste prebacili na Misimovica a covjek je ponajmanje kriv.
I da, reagovao je Miske i poslije Armenije ali se njega ne pita.
Uglavnom neargumentovano pisete.
...
Da vi novinari radite svoj posao dosta toga bi se moglo promijeniti...ali ne, vi ne radite svoj posao, vi samo raduckate...ono, ako nesto stignete ali ništa konkretno.
Vi ne smijete postaviti skakljivo pitanje na presicama...
Da nema foruma bili biste oskudni s novostima samo tako.
Pocnite napokon raditi svoj posao. Svako ce vam reci da ste do sada velika NULA. Čast izuzecima.
I taj clanak sto ste bili napisali, najveću krivicu ste prebacili na Misimovica a covjek je ponajmanje kriv.
I da, reagovao je Miske i poslije Armenije ali se njega ne pita.
Uglavnom neargumentovano pisete.
...
Da vi novinari radite svoj posao dosta toga bi se moglo promijeniti...ali ne, vi ne radite svoj posao, vi samo raduckate...ono, ako nesto stignete ali ništa konkretno.
Vi ne smijete postaviti skakljivo pitanje na presicama...
Da nema foruma bili biste oskudni s novostima samo tako.
Pocnite napokon raditi svoj posao. Svako ce vam reci da ste do sada velika NULA. Čast izuzecima.
-
- Kontakt:
I ne znam kako Misimovicu za ovaj intervju neko moze nesto reci. Je li vi shvatate da je on ovim vjerovatno zatvorio vrata za bilo koju funkciju u savezu i ubuduce? Vama novinarima nista nije na kocki, to je vas posao da pisete, izvjestavate. A opet pljujete po covjeku koji je rekao sve bez obzira na posljedice u buducnosti.
Hvala Miske za Svedjane,i sretno dalje.Valjda se vrati kad budu pravi ljudi u savezu
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
mosa lošmi stićko tit-ula!
-
- Kontakt:
Poltron obicni, sto je dokazao tokom prijenosa utakmica. Lako moguce.
Ako neko mora neka to bude general RahimićBundesliga je napisao/la: ↑19 nov 2020, 12:38Poltron obicni, sto je dokazao tokom prijenosa utakmica. Lako moguce.
mosa lošmi stićko tit-ula!
-
- Kontakt:
Moze, svakako neko ko ima uticaja i veze vani. Treba znati privuci igrace iz dijaspore. Nece Baljic nekog traziti, taj bi gurao iz nase lige i Turske.1921boy je napisao/la: ↑19 nov 2020, 12:40Ako neko mora neka to bude general RahimićBundesliga je napisao/la: ↑19 nov 2020, 12:38Poltron obicni, sto je dokazao tokom prijenosa utakmica. Lako moguce.
Ne bih rekao da je Misimovic zatvorio vrata. Koliko znam, a znam, dovoljno je dobar sa novim predsjednikom tako da nema tu zatvaranja vrata. I ne treba, nama treba sto vise bivsih reprezentativaca ostvarenih u zivotu u i oko reprezentacije. Naravno, licno ocekujem da nece dozvoliti da budu ikebane, kako sami kazu. Da li im odgovara da to budu u datom momentu neka svako sam procijeni. I to sto je bivsi reprezentativac ne mora nista da znaci. Recimo Suker je vece ime od svih nas ih zajedno pa ga nesto ne postuju navijaci u HR jer po njihovom sudu radi grozan posao.Bundesliga je napisao/la: ↑19 nov 2020, 12:30I ne znam kako Misimovicu za ovaj intervju neko moze nesto reci. Je li vi shvatate da je on ovim vjerovatno zatvorio vrata za bilo koju funkciju u savezu i ubuduce? Vama novinarima nista nije na kocki, to je vas posao da pisete, izvjestavate. A opet pljujete po covjeku koji je rekao sve bez obzira na posljedice u buducnosti.
-
- Kontakt:
To je opet nagađanje jer činjenice su da su raspisali konkurs za poziciju koju on trenutno obnaša. Ne mora to značiti što je dobar sa novim predsjednikom, imaju i SDA i HDZ svoje kadrove u savezu. Nadam se da će ostati jer ima veze vani i može dovesti igrače u reprezentaciju koji bi možda inače bili izgubljeni. A da li će ostati vidjet ćemo. Mnogo ih je popljuvao javno da bi mu tek tako prešli preko toga.admin je napisao/la: ↑19 nov 2020, 12:47Ne bih rekao da je Misimovic zatvorio vrata. Koliko znam, a znam, dovoljno je dobar sa novim predsjednikom tako da nema tu zatvaranja vrata. I ne treba, nama treba sto vise bivsih reprezentativaca ostvarenih u zivotu u i oko reprezentacije. Naravno, licno ocekujem da nece dozvoliti da budu ikebane, kako sami kazu. Da li im odgovara da to budu u datom momentu neka svako sam procijeni. I to sto je bivsi reprezentativac ne mora nista da znaci. Recimo Suker je vece ime od svih nas ih zajedno pa ga nesto ne postuju navijaci u HR jer po njihovom sudu radi grozan posao.