Istina da ne može sam držati sredinu, Flick je evidentno eksperimentisao i mislio da ćemo gore s velikim pritiskom moći ostvariti pobjedu u ovom susretu. A nije loše nekada eksperimentisati, bar u ovakvoj utakmici.
Samo po meni je problem što svaki put se u zadnje vrijeme kritikuje Javi, koji u proteklim utakmicama i nije bio toliko loš. Napravi on grešaka ali i masu stvari ispegla. Isto tako ne vidim problem, da bar neke utakmice počinje od početka. S tim da u formaciji 4-1-4-1 to nikako ne ide, jer ne može on biti usamljena šestica, jer to nije igrao i kada je bio na top nivou što se fizičke snage tiče. A da je npr spreman samo za 10-15 minuta i da nikad ne može više uskočiti, pa onda mislim da bi u tom slučaju bilo ludo od Flicka da ga opšte u kadar stavlja.
Mislim da Flick za sada dobro dozira, a ne treba sumnjati da zna koliko koji igrač može pružiti i na kojem je nivou po pitanju fitnesa.
Mislim ne treba zaboraviti da je Javi jučer u vezi igrao samo do 19. minute...A uzroci slabijeg izdanja su između ostalog bili i što većina igrača nije bila na nivou. Pored Neuera možda 2-3 igrača da su nešto pružili. A i razumljivo je nakon reprezentativne stanke, a i bit će ovakvih utakmica zbog ovakvog tempa. A kada nam je sada još i Tolisso izostao, koji jedini može na određen način Kimmicha zamijeniti, što se kreacije tiče, onda je jasno da ovo lošije izgleda na terenu.