Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
29
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 139

SMR187
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la SMR187 » 25 nov 2020, 16:58

Belmin6 je napisao/la:
25 nov 2020, 16:53
Do čega bi moglo biti, golf5 je auto.

Kad hoću da izbacim onu tečnost na staklo, kad stisnem ono brisac prema sebi neće da izbacuje naprijed, a nazad na staklo izbacuje?
Zuji li pumpa kad povuces onu rucicu? Moguce da je pumpa otisla, ali 95% da je samo zacepljeno. Jesi li probao procistit one otvore necim?
Ako nisi, najbolje ti je uzmi komad elektro zice, oguli je, pa sa onim pramenovima malo procackaj.
I meni se nedavno zacepilo na zadnjem brisacu, malo ga procistio, baca bolje nego ikad
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 25 nov 2020, 21:53

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 26 nov 2020, 17:20

Apsolutno savršenstvo. Vrh autoindustrije. :tokralju:

Neg, Coyote na aparatima. :cool:

05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 27 nov 2020, 11:47

Iz Volkswagena je stiglo saopštenje u kome se zvanično potvrđuje da će 2023. godine prestati da proizvode Passat u svojojoj fabrici Chattanooga u SAD.

Volkswagen je istovremeno najavio ulaganje od 800 miliona dolara u proširenje Chattanooga fabrike, kako bi bila spremna za proizvodnju električnog modela ID.4.

Ovaj električni crossover će u Chattanoogi početi da se pravi 2022. godine, a 2023. će dostići puni kapacitet proizvodnje.

Kao što je navedeno na početku, 2023. tamo prestaje proizvodnja američkog Passata koji na tržištu SAD neće dobiti nasljednika. Imajući u vidu popularnost SUV/crossover modela (što pokazuje i uspjeh modela Atlas koji se takođe pravi u Chattanoogi), ovakva odluka i ne iznenađuje
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 27 nov 2020, 20:02

Ne znam ima li ovdje neko da se malo razumije u to, naime imam daljinsko zakljucavanje na autu (aftermarket, ne fabricko) ali sam zijanio oba daljinca, e sad kontam da uzmem novi set, nije puno para, i kontam da to sam stavim, zao mi davati 30KM za ruke kad vjerujem da nije komplikovano uopste jer svakako vec postoji centralna brava i vec je tu daljinsko ugradjeno....e sad me zanima, mogu li samo "precvikati" stari konektor od daljinskog i spojiti zice od novog konektora na zice od starog ? na ovo mislim:
slika
jer tu svakako nije potrebno puno zica spojiti: minus, plus, zakljucavanje, otkljucavanje, zmigavci, a vjerovatno (kazem vjerovatno) su te zice, tj boje njihove iste na svim konektorima...bi li to moglo tako fercerati ? hvala unaprijed svim ljudima dobre volje :)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 27 nov 2020, 21:16

Daleko ispred vremena, svakako za balkanske pojmove, anomalija za ovo podneblje.
Plus koliko transparentan lik, ima klip u kojem je prezentirao full finansije, svoju platu, platu zaposlenih itd.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 28 nov 2020, 00:10

Papastathopoulos je napisao/la:
27 nov 2020, 20:02
Ne znam ima li ovdje neko da se malo razumije u to, naime imam daljinsko zakljucavanje na autu (aftermarket, ne fabricko) ali sam zijanio oba daljinca, e sad kontam da uzmem novi set, nije puno para, i kontam da to sam stavim, zao mi davati 30KM za ruke kad vjerujem da nije komplikovano uopste jer svakako vec postoji centralna brava i vec je tu daljinsko ugradjeno....e sad me zanima, mogu li samo "precvikati" stari konektor od daljinskog i spojiti zice od novog konektora na zice od starog ? na ovo mislim:
slika
jer tu svakako nije potrebno puno zica spojiti: minus, plus, zakljucavanje, otkljucavanje, zmigavci, a vjerovatno (kazem vjerovatno) su te zice, tj boje njihove iste na svim konektorima...bi li to moglo tako fercerati ? hvala unaprijed svim ljudima dobre volje :)
Bukvalno nadji isti set konekcije, tj. Ima ih par pa se razlikuje broj pinova i raspored žica, ali isti nadji i samo kutiju na taj konektor prikopcaj i imaš daljinsko odma
Da se djabe ne peglas sa žicama iako ni ti nije komplikacija
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 28 nov 2020, 13:54

Asteriks je napisao/la:
27 nov 2020, 11:47
Mišljenje o Mercedesu C klasi 180,2.0 benzin coupe 2001g
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 28 nov 2020, 16:09

C klasa tih godina je sinonim za pouzdanost, ali uvijek imas izuzetaka a obzirom na starost treba testirati dosta toga. Istina do kraja 2003. bilo je nekih caka elektro prirode, ali msm da se ne bi trebalo raditi o vecim zahvatima. 2.0 je atmosferski benizac, a imas i onaj 1.8 sa kompresorom. Lanac je umjesto zupcastog i kod ovog Merca kad je pravilno odrzavan vijek trajanja tog lanca ide blizu 280k.

Mnogo trosi, oko 9l kombinovane.

Provjeri kapa li sta blizu tockova, onda ono ispod motora na cistoj podlozi, kakva je letva volana, zadnje solje, crijeva itd. Kasnije imas par dijelova na ovjesu koji se mijenjaju u intervalu blizu 60k (vazno da li je radjena redovna zamjena). Pregledaj ima li gdje korozije na rubovima itd.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 30 nov 2020, 20:34

Azpi je napisao/la:
28 nov 2020, 00:10
Papastathopoulos je napisao/la:
27 nov 2020, 20:02
slika
Bukvalno nadji isti set konekcije, tj. Ima ih par pa se razlikuje broj pinova i raspored žica, ali isti nadji i samo kutiju na taj konektor prikopcaj i imaš daljinsko odma
Da se djabe ne peglas sa žicama iako ni ti nije komplikacija
A fazon je druze u tome sto je u mene ovo daljinsko+alarm pa se razlikuje malo ovaj konektor u odnosu na ove standarne setove samo daljinskog zakljucavanja pa ne mogu pronaci da je isti set sa istim konektorom...tj mogu al je skupo...pa sam kontao malo oko tih zica se zezat da ih prespojim al strah me da nesto ne zeznem...a opet kontam da to nije toliko komplikovano i da bi mogao sam to odraditi :)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 02 dec 2020, 01:02

Neko prijedlog do 12 000 KM. Na sta se bazirati, kvalitet, iskustva?

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 02 dec 2020, 01:09

OsmaDolazi je napisao/la:
02 dec 2020, 01:02
Za šta ti najviše treba , malo , srednje, manuelni ili automatik ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 02 dec 2020, 09:35

bombaysaphire je napisao/la:
02 dec 2020, 01:09
Pa ovako. U braku sam i otac male curice. Vec sam vozio Golf 6 4 motion i nedavno je udao za 18 000. Sa obzirom da je vrijeme Covid-a nebih da se previse uvaljujem pa zato i pitam sta bi valjalo uzeti za pare do 12 000 a da je pouzdano jer i nisam neki poznavalac.

Recimo ovaj Golf me perfektno sluzio zadnje 3 godine. Nema gdje sa njim nisam otisao i popeo se. Vjerovatno ne mogu parirati quatru ali u svakom slucaju, odlicno mi se pokazao i ovaj 4 motion sistem.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 02 dec 2020, 10:16

02 dec 2020, 09:35
Pa ovako. U braku sam i otac male curice. Vec sam vozio Golf 6 4 motion i nedavno je udao za 18 000. Sa obzirom da je vrijeme Covid-a nebih da se previse uvaljujem pa zato i pitam sta bi valjalo uzeti za pare do 12 000 a da je pouzdano jer i nisam neki poznavalac.

Recimo ovaj Golf me perfektno sluzio zadnje 3 godine. Nema gdje sa njim nisam otisao i popeo se. Vjerovatno ne mogu parirati quatru ali u svakom slucaju, odlicno mi se pokazao i ovaj 4 motion sistem.
Ja bih ti preporucio ako mognes nabosti Octaviu karavan 2009 ili 2010, uglavnom facelift model sa 1.6 tdi motorom, eventualno 1.9 ako slucajno uspijes naci bio bi jos bolji izbor. I limuzina je super, ali one su skuplje. Isto tako, tebi kazem a savjetovao bih svakom, da pokusas naci auto koje je kod covjeka bar nekoliko godina, a ne ono svercersko "do registracije".

Zanimljiv mi je i Reno Megan 1.5 Dci sa 110 KS, za te pare mozes kupiti nekog 2012 pa cak i do 2015 godista ako trazis duze. Na tim autima obrati paznju na servise i na stanje zamajca i kvacila. Ako te bude zanimalo kako ces to provjeriti pitaj u PP.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 02 dec 2020, 10:16

02 dec 2020, 09:35

Pa sto ga proda ako te perfektno sluzio , i onda ides kupovat upitno auto iste klase ... da bi sta bio dobar 4 k ... ne vidim poentu prodaje auta koji slusa da bi uzeo auto iste klase sa velikim upitnikom iznad ...

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 02 dec 2020, 10:20

Pa trebala covjeku lova ocigledno. Covid je, gube se poslovi, smanjuju se primanja...

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 02 dec 2020, 10:23

BuffonGigi je napisao/la:
02 dec 2020, 10:20
Pa trebala covjeku lova ocigledno. Covid je, gube se poslovi, smanjuju se primanja...
Sve to stoji , al od auta koje slusa ne boli glava .... moze vrlo lahko te pare sto ce mu ostat otic u bas to auto ... sta znam ja jedino prodajem auto ako cu uzeti klasu iznad il novije , ili ako ne slusa tj, non stop se kvari ...

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 02 dec 2020, 10:25

Druze, nije tebi nikad zaskripalo i nisu se otvorile rupe koje su se morale popuniti hitno, nije ni meni, ali sam se nagledao takvih primjera. Isto tako, po meni nije losa varijanta cijediti auto do velikog servisa, dotjerat mu i kvacilo do kraja, i onda ga udati kad ti predstoji trosak od 2000 KM. To svabe redovno rade, pa mi kupujemo kante za koje mislimo da su "nove" kad su presle originalnih 200k.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 02 dec 2020, 10:29

BuffonGigi je napisao/la:
02 dec 2020, 10:25
Druze, nije tebi nikad zaskripalo i nisu se otvorile rupe koje su se morale popuniti hitno, nije ni meni, ali sam se nagledao takvih primjera. Isto tako, po meni nije losa varijanta cijediti auto do velikog servisa, dotjerat mu i kvacilo do kraja, i onda ga udati kad ti predstoji trosak od 2000 KM. To svabe redovno rade, pa mi kupujemo kante za koje mislimo da su "nove" kad su presle originalnih 200k.
Prvo za 12 k ce tesko naci uredno auto ...ne kazem da nema al tesko ... sto kazes za te pare mozes uzet njemackog krsha s 200 k vracenih bez 2 seta guma itd ... tu odma racunaj +1000 na kupovinu minimalno ... bez registracije ... da ne pricam koliko ce potrosit vremena i para ganjajuci auto .... ja sam ljetos kupovao ... vise mi se smucilo hodanje nego sve ...na slikama jedno auto kad dodjes uzivo pola auta fali ...

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 02 dec 2020, 10:33

Pa vidi, ja ti to bas i kazem. Trazis recimo Golfa 6 za 12K, mozes kupiti nekog "do registracije", kojem kad uradis veliki servis, stavis alarm i eventualno gume, dodje te skoro na 15.

Ali zato mozes kupiti Skodu koja je inace 10-11K, za 12K ali tip top, bez ulaganja i greske. Neko ti kasnije kaze da si preplatio auto, a ti znas koje si troskove izbjegao. Zato kazem da kupis auto od urednog vlasnika koji hoce da proda svoje kako bi kupio skuplje, a nije ga zgazio i ulagao je na vrijeme i servisirao. Sve je do toga volis li u startu biti miran, ili nakon 5 odlazaka majstoru i investiranja 2 hiljade. Ja licno ovo drugo mrzim...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.