FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 28 nov 2020, 16:05

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 nov 2020, 16:10

Pozitivanstav je napisao/la:
28 nov 2020, 15:58
Trebat ce dobar restart ove ekipe,ocito je puno igraca sumnjivog kvaliteta
Koga cete za sport direktora nakon sto Muratovic ode..?
NE TREBA NAMA SPORTSKI DIREKTOR.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 28 nov 2020, 16:33

Ovo je klasicni primjer onoga sto ja govorim od pocetka sezone- ekipa potpuno prestane igrat cim dodje do povoljnog rezulata, nije ni cudo da i kad pobjedimo to uvjek bude 1 razlike...

Do trenera je to... Kad vidis da neko nakon vodstva od jedan razlike samo bezveze nabija loptu i ne pokusava da je zadrzi i organizuje napad - izbaci **** napolje iste sekunde... Bar bi ja to sigurno uradio... Bar sad kad imas 5 izmjena nemas sta da cekas i razmisljas... A na Husicu je da im oduzme dio plata koje im daje...

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 28 nov 2020, 16:43

emir012 je napisao/la:
28 nov 2020, 16:33
Ovo je klasicni primjer onoga sto ja govorim od pocetka sezone- ekipa potpuno prestane igrat cim dodje do povoljnog rezulata, nije ni cudo da i kad pobjedimo to uvjek bude 1 razlike...

Do trenera je to... Kad vidis da neko nakon vodstva od jedan razlike samo bezveze nabija loptu i ne pokusava da je zadrzi i organizuje napad - izbaci **** napolje iste sekunde... Bar bi ja to sigurno uradio... Bar sad kad imas 5 izmjena nemas sta da cekas i razmisljas... A na Husicu je da im oduzme dio plata koje im daje...
To je psihologija,jbg i to se haman uci..Prije svega ekipa koja primi gol vise se ne brani ,pocnu da napdaju.
Ne znam da li se City povuko' danas nakon vodstva.
Steta je za ove bodove,bas steta.
3 gola od Olimpika je puno.
Ima jos da se igra,vidjet cemo.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 nov 2020, 17:06

Od kartoniranih igrača ne možemo računat samo na Bađija zbog crvenog kartona (2 žuta).
slika
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 28 nov 2020, 17:12, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 nov 2020, 17:58

1. FK Sarajevo.... 16. 11.. 5.. 0..38
2. FK Željezničar.. 16. 10.. 3.. 3..33
4. HŠK Zrinjski.... 16.. 9.. 2.. 5..29
3. FK Borac ........ 16.. 9.. 1.. 6..28
5. NK Široki........ 16.. 7.. 4.. 5..25
6. FK Velež......... 16.. 6.. 6.. 4..24
7. FK Tuzla City....16.. 7.. 3.. 6..24

17. kolo

02.12.2020 13:00 FK OLIMPIK - FK MLADOST
01.12.2020 13:00(utorak) FK TUZLA CITY - FK VELEŽ
02.12.2020 17:00 FK SARAJEVO - FK RADNIK
02.12.2020 13:00 FK KRUPA - FK BORAC
01.12.2020 17:00 NK ŠIROKI - FK SLOBODA
02.12.2020 15:00 HŠK ZRINJSKI - FK ŽELJEZNIČAR
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 28 nov 2020, 20:30, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 nov 2020, 19:02

Ipak čestitam treneru i momcima na današnjoj utakmici.Ovako nešto se rijetko dešava u fudbalu.Oslabljeni, pa dobro ,ipak je danas u našim dresovima istrčao dobar tim.Čestitke strelcima golova Džafiću i Bađiju.Penali jesu ,takvi - kakvi su ali fudbal nije rukomet.Nažalost nisam mogao gledati utakmicu pa ne mogu znati cjelinu.Po fragmentima koje vidimo na snimku sve nam je ulazilo po bokovima.Slavko Petrović je očito razbio naših 3-5-2.Istina ,ako su igrači Olimpika ovako probijali onda ne znači da su samo igrači u odbrani odgovorni.Odgovorna je cijela momčad u polju.Sredina je očito popuštala i onda je počelo da zuji kroz šesnesterac.Ne treba na puno razbijati glavu o današnjem susretu.Dešava se.Borac je izgubio 2 boda doma.Veležtakođer.Zrinjski isto.Mi smo tri,dakle u minusu smo još za jedan bod.Želim da se okrenemo utakmici protiv Veleža.Nema nam druge.Pa Radniku u Bijeljeni i na kraju Borcu na Tušnju.Samo napred momci ,dignite glave.Bajern je 1999 bio na minut od Lige Prvaka.Nakon 2 minuta pehar je podigao Mančester.To je fudbal.On se sastoji od pobjeda ali i od poraza.Ko to ne može prihvatiti bolje da ga ne prati.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 nov 2020, 20:18

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST U POVODU MEČA NA OTOCI

28. Novembra 2020.
U povodu utakmice 16.kola između Olimpika i Tuzla Cityja, gdje je naš klub poražen sa 3:2, obraćamo se Saopštenjem za javnost:
slika
Nakon još jedne lakrdije u režiji Zorana Grbića, primorani smo da se oglasimo i da pitamo, do kada će trajati njegovo besramno suđenje i do kada će se takvo dijeljenje nepravde tolerisati?

Sa nevjericom iz utakmice u utakmicu gledamo i svjedočimo sramnom suđenju Grbića, u zadnjih nekoliko mečeva na duelima Tuzla Cityja. Zato pitamo Komitet za takmičenje i Komitet za suđenje, do kada će tolerisati suđenje Grbića na štetu našeg kluba?

Pitamo se da li Grbiću smeta naš grb ili nešto drugo, pa da iz utakmice u utakmicu sudi na našu štetu što ima za posljedicu direktan uticaj na rezultat, kao što je to bilo danas na Otoci.

Također, ako Grbić nema mogućnosti da ide na dodatne sudijske edukacije, može se obratiti našem klubu jer mi podržavamo usavršavanje i sportskih klubova i pojedinaca u sportu. A sve u cilju kako ne bi napravio štetu drugim klubovima, jer Tuzla Cityju više neće biti u prilici da sudi, s obzirom da ćemo tražiti njegovo izuzeće.

I na kraju se pitamo je li suđenje na našu štetu počelo kada smo odbili Grbićevo “REKETIRANJE”, da je on u stanju napraviti razliku na terenu za bilo koji tim za koji se odluči?

Ne možemo se oteti utisku da je očito prerano počela da se kreira tabela, jer da je Tuzla City danas na Otoci imala objektivno suđenje, stanje na tabeli bi izgledalo ovako:

1. Sarajevo

2. Željezničar

3. Zrinjski

4. Borac

5. Tuzla City

6. Široki…

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 28 nov 2020, 20:52

Današnji poraz je nažalost velika propuštena prilika da se približi ostalim timovima iz vrha.Nisam gledao utakmicu ali imam utisak kao i @emir da se odmah po postignutom golu ponovo skida papučica s gasa i prestaje igrati,pa protivnici vrlo brzo materijalizuju terensku inicijativu i postižu pogotke.
Na osnovu pregledanog snimka po meni prvi jedanaesterac je više nego smiješan i potpuno nepostojeći i tu nas je podmukli i podli Grbić po ko zna koji put ponovo oštetio.Što se tiče drugog jedanaesterca tu ima nekog materijala za penal jer je neoprezni Đerić nenamjerno u padu igrao rukom što se može ali i ne mora suditi a naravno nitkov Grbić je i u toj situaciji 50:50 jedva dočekao da ponovo svira.Ipak i pored poraza od najlošije ekipe lige ne treba očajavati nego se boriti dalje.Biće još utakmica.
Zadnja izmjena: CityCity, dana/u 29 nov 2020, 14:10, ukupno mijenjano 1 put.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 28 nov 2020, 21:07

Hajmo malo da vidimo kako je to Grbić sudio Cityju do sada.
U prvoj Cityjevoj sezoni u Premijer ligi, Grbić je ukupno četiri puta sudio u mečevima mlađeg tuzlanskog premijerligaša. Bili su to mečevi protiv Širokog na Tušnju, gdje je završilo 0-0, zatim na Grbavici protiv Želje, kada je Starčevićev tim upisao trijumf (2-3), a Grbić je svirao i jedanaesterac za City, kod rezultata 0-0, nakon faula nad Nukićem. Sljedeći meč na kojem je Grbić dijelio pravdu bio je protiv Krupe u veoma važnoj pobjedi Cityja (0-2). Varešanovićeva ekipa je tada zaradila pet žutih kartona, dok su domaći dva puta upisani u zabilješku. Posljednji susret u toj sezoni koji je Grbić sudio Cityju bio je onaj kultni iz Banovića, kada je City slavio s 1-0 protiv Sarajeva i time obezbijedio opstanak. City je tada upisao četiri žuta, a Sarajlije dva.
Dakle u sezoni 2018/19 nije zabilježeno nekih većih problema s ovim sudijom.

Sljedeća sezona donosi probleme na relaciji City - Grbić.
Prvi meč u prošloj sezoni, Grbić je sudio u Bijeljini, u visokoj pobjedi Radnika (3-0) nad Bošnjakovićevim timom. Kao i u Krupi sezonu ranije, i u ovom meču je City zaradio pet javnih opomena, za razliku od dvije javne opomene za domaće.
Sljedeći meč je donio prve veće kontroverze. Željezničar je stigao na Tušanj, a meč koji je završio 2-2, obilježen je diskutabilnim penalom za Osimovu ekipu, kojim su Plavi s Grbavice odnijeli bod u Sarajevo. Kasnije su isplivali detalji da je Azmir Husić verbalno napao Grbića poslije utakmice. Grbić mu je to izgleda dobro zapamtio, pa je sljedeći susret donio još veće kontroverze. Radilo se o susretu na Koševu, kada je Marinovićeva ekipa slavila sa 6-2. Tom rezultatu je dobrano kumovao Grbić s nekoliko krupnih propusta u tom meču, čime je promijenio tok utakmice. Tamo gsje je stao na Koševu, Grbić je nastavio danas na Otoci, sviravši dva penala za domaće.
Očigledno je da je tikva pukla u prošloj sezoni, počevši od duela protiv Želje na Tušnju.
Mes Que Un Club

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 nov 2020, 12:34

hule_barca je napisao/la:
28 nov 2020, 21:07
Hajmo malo da vidimo kako je to Grbić sudio Cityju do sada.
U prvoj Cityjevoj sezoni u Premijer ligi, Grbić je ukupno četiri puta sudio u mečevima mlađeg tuzlanskog premijerligaša. Bili su to mečevi protiv Širokog na Tušnju, gdje je završilo 0-0, zatim na Grbavici protiv Želje, kada je Starčevićev tim upisao trijumf (2-3), a Grbić je svirao i jedanaesterac za City, kod rezultata 0-0, nakon faula nad Nukićem. Sljedeći meč na kojem je Grbić dijelio pravdu bio je protiv Krupe u veoma važnoj pobjedi Cityja (0-2). Varešanovićeva ekipa je tada zaradila pet žutih kartona, dok su domaći dva puta upisani u zabilješku. Posljednji susret u toj sezoni koji je Grbić sudio Cityju bio je onaj kultni iz Banovića, kada je City slavio s 1-0 protiv Sarajeva i time obezbijedio opstanak. City je tada upisao četiri žuta, a Sarajlije dva.
Dakle u sezoni 2018/19 nije zabilježeno nekih većih problema s ovim sudijom.

Sljedeća sezona donosi probleme na relaciji City - Grbić.
Prvi meč u prošloj sezoni, Grbić je sudio u Bijeljini, u visokoj pobjedi Radnika (3-0) nad Bošnjakovićevim timom. Kao i u Krupi sezonu ranije, i u ovom meču je City zaradio pet javnih opomena, za razliku od dvije javne opomene za domaće.
Sljedeći meč je donio prve veće kontroverze. Željezničar je stigao na Tušanj, a meč koji je završio 2-2, obilježen je diskutabilnim penalom za Osimovu ekipu, kojim su Plavi s Grbavice odnijeli bod u Sarajevo. Kasnije su isplivali detalji da je Azmir Husić verbalno napao Grbića poslije utakmice. Grbić mu je to izgleda dobro zapamtio, pa je sljedeći susret donio još veće kontroverze. Radilo se o susretu na Koševu, kada je Marinovićeva ekipa slavila sa 6-2. Tom rezultatu je dobrano kumovao Grbić s nekoliko krupnih propusta u tom meču, čime je promijenio tok utakmice. Tamo gsje je stao na Koševu, Grbić je nastavio danas na Otoci, sviravši dva penala za domaće.
Očigledno je da je tikva pukla u prošloj sezoni, počevši od duela protiv Želje na Tušnju.
Početak je još bio u utakmici Gorki - Sarajevo 2:1 u Kup utakmici ,kad je Drpić -Grgić bio sudija početnik i dosudio penal na kraju utakmice za Sarajevo, kod 2:0 za Gorki.
AkoBogda ako Husić bude izabran u IO F/N Saveza BiH neće nas sudije kasapiti sigurno.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 29 nov 2020, 14:36

**** sudije...

Ovo je evo u 16 kola prvi put da mi imamo nekog razloga da se zalimo na sudije...

Drugi penal je penal - **** ga, prvi je sumnjiv, ali snimak sa utakmice je generalno katastrofa.

Da nismo igrali ko pichke pobjedili bi - bez obzira na sudije...

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 nov 2020, 18:27

emir012 je napisao/la:
29 nov 2020, 14:36
**** sudije...

Ovo je evo u 16 kola prvi put da mi imamo nekog razloga da se zalimo na sudije...

Drugi penal je penal - **** ga, prvi je sumnjiv, ali snimak sa utakmice je generalno katastrofa.

Da nismo igrali ko pichke pobjedili bi - bez obzira na sudije...
Je li postoji snimak cijele utakmice slučajno?Sumnjam.
Hajde vidjet ću kontra Veleža uživo.Objesiš nagađanje na osnovu 2 minuta izvještaja.Drugo ,ja vjerujem da ne bi uprava slučajno izašla sa saopštenjem.Da su Bogdom snimali kao Velež u Banja Luci što je napravio dokumentarac i poslao UEFA.Mislim da je Borac naručilac ovog "plaćenog ubice" Grbića i njegovih pomoćnika.Oni nama gostuju u 19 kolu i da smo mi pobijedili imali bi priliku da ih skinemo sa 4 mjesta.Ipak i Borac je neplanski na svom terenu izgubio 2 boda.Nije nam pobjegao za tri nego za +1.Ukupno 4.Trkat ćemo se pa što ne stignemo sada stići ćemo na proljeće akoBogda.
Protiv Veleža ćemo imati Nukića,Maksimovića i možda Ubiparipa ,HodžićaiRustemovića.Valja istaći da smo dobili i Defu, zna mali lopte.I da se još vratim kod džamije na Otoci,mislm da su oni nas iskasapii faulovima i da je ovaj nečovjek žmurio na sve to a svaki naš pokušaj da oduzmemo loptu je bio faul za njih.O autima i kornerima , ofsajdima ne pitaj.Ako su udarali Bađija a to se vidi iz tekstualnog prenosa morao je i on uzvratiti.Istina sudija je isključio igrača i njima da se pokrije.Ja verujem u navode iz saopštenja našeg kluba i znam te utakmice kad te povale unaprijed.Ali neće to Olimpiku donijeti ništa Dva srpska kluba neće ispasti.Prema tome.....

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 nov 2020, 19:25

Ja sam preslušo 4 puta i nešto sam i shvatio.Preporučujem čitanje sa usta Samira Muratovića.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 29 nov 2020, 19:53

tuzlac je napisao/la:
29 nov 2020, 19:25

Ja sam preslušo 4 puta i nešto sam i shvatio.Preporučujem čitanje sa usta Samira Muratovića.
Pa ništa bitno nije rekao niti on može reći jer ne odlučuje on nego Husić.Očekivali smo nekoliko bodova više-bla,bla.Pokušaćemo se pojačati -bla,bla.Cilj je Evropa-bla,bla.Ako nekad odemo u Evropu doći će i mladi igrači sa kantona bla,bla. Voljeli bi mi svi da imamo stadion-lokacija ovo-ono bla,bla.I sve u tom stilu.
A u stvari od svih ovih pitanja novinara i odgovora Muratovića je najvažnije da zasad Husić još nije pokrenuo i riješio ništa u vezi stadiona a što je najbitniji uslov za sve ostalo.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 29 nov 2020, 20:16

Pobjeda protiv Veleža sigurno bi zacijelila rane dobivene na Otoci.Doći će Mulahasanović ili Šehović i gurati utakmicu u remi.Tako bi i mi i Velež odlijepili od vrha.Ali sad je do nas.Treba nastaviti igrati punim srcem i požrtvovnošću.Ako te nešto ne uništi neka te to osnaži.Utakmica na Otoci smrdi i to puno smrdi.Mi znamo koliko trenutno vrijedimo i možemo.Imat ćemo i širi izbor igrača.Velež se protiv Sarajeva odmorio u dogovorenom remiju.Mi smo u subotu prilično smoreni i skrhani.Valjda nam to što smo doživili na Otoci bude podstrek da damo maksimum i pobijedimo i popravimo bodovno stanje.Ne potcjenjujem nikoga , svako se bori i kidiše.Mi smo imali 5 utakmica bez poraza i tri bez primljenog gola.Naravno da je to postalo upadno.Valjalo je Tuzlu klepiti i vratiti malo u rikverc.Posao je uspješno odrađen.
Sada valja dalje,i to uzdignutog čela.Mi smo poraženi u nepoštenoj igri.Drago mi je da je utakmica kontra Veleža već prekosutra.Dok smo još pod dojmom gorkog ukusa poraza u Sarajevu.Vjerujem da će momci osvjetlati obraz prije svega, a nadam se pobjedi jer nije Velež bolji od nas.Da jeste ,imao bi mnogo više bodova.Tušanj u utorak i borba za čast i ugled našeg kluba.Nadam se da će doći i navijači na brdo ,obzirom da je radni dan.Imamo dvije izazovne utakmice do kraja .Prvo Velež a poslije gostovanja u Bijeljini i Borac.Protivnici koji moraju motivisati naše momke.Nema razloga za defetizam.Glavu gore Bašićevi vitezovi.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 30 nov 2020, 04:26, ukupno mijenjano 1 put.

Pozitivanstav
Kontakt:

Post Postao/la Pozitivanstav » 29 nov 2020, 22:00

tuzlac je napisao/la:
29 nov 2020, 19:25

Ima li gdje kakav snimak intrvjua Muratovica..
On u svakom slucaju nece dugo ,nije opravdao zadatak.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 nov 2020, 09:54

slika

slika
Našem Badari Bađiju izražavam saučešće zbog smrti slavnog fudbalera zemljaka iz Senegala.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 30 nov 2020, 10:04

Utorak:
Tuzla City – Velež (13 sati, Moja TV)

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.