FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

wolfie
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la wolfie » 30 nov 2020, 00:07

sarajevskiPlavi1921 je napisao/la:
29 nov 2020, 23:58
wolfie je napisao/la:
29 nov 2020, 23:47
29 nov 2020, 23:38
Imas golmana koji je u top tri u ligi, a za stopera vidjet cemo kakav ce biti Miletic u tandemu sa Ikicem. Mada se slazem da nam treba stoper.
Erića da prebace u pjetliće, ne bi bio top 3.
Ko su bolji golmani u ligi, ni meni nije ni drag ni dobar ali je u top 3 u ligi. Od njega su bolji Pavlovic i Zlomislic.
E yebiga brate
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 30 nov 2020, 00:27

Nije Erić toliko loš golman za naše uslove i ligu, ove sezone je imao super partija. Nije on kriv što se Kosorić nalazi ispred njega, pa mu vrati loptu glavom kad je pun šesnesterac igrača. Ali volio bih vidjet nekog sigurnog golmana na ubačajima i da nema onih paničnih boksovanja.

Nadam se novom štoperu, dva krila, ako je ikako moguće
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 30 nov 2020, 00:35

wolfie je napisao/la:
30 nov 2020, 00:07
29 nov 2020, 23:58
wolfie je napisao/la:
29 nov 2020, 23:47

Erića da prebace u pjetliće, ne bi bio top 3.
Ko su bolji golmani u ligi, ni meni nije ni drag ni dobar ali je u top 3 u ligi. Od njega su bolji Pavlovic i Zlomislic.
E yebiga brate
Mozda sam subjektivan hahahaha al je u mojim ocima to fakat tako.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 30 nov 2020, 00:37

Kovacevic, Pavlovic, Zlomislic, Brkic, Golubovic, Fejzic, evo 6 boljih golmana od Erica. To sto su bolji od Erica ne znaci da su golmani za nas klub. Jedino Brkic prije povrede je imao kvalitet za Zelju.

Ista prica i za Sinisu bila prije godinu dana, lafo u top3 desna beka u ligi, jes' al' u qrcu. I on i Eric i Blazevic i Veselinovic itd, su obicni polovnjaci koji variraju od utakmice do utakmice..

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 30 nov 2020, 00:42

Brkooo je napisao/la:
30 nov 2020, 00:37
Kovacevic, Pavlovic, Zlomislic, Brkic, Golubovic, Fejzic, evo 6 boljih golmana od Erica. To sto su bolji od Erica ne znaci da su golmani za nas klub. Jedino Brkic prije povrede je imao kvalitet za Zelju.

Ista prica i za Sinisu bila prije godinu dana, lafo u top3 desna beka u ligi, jes' al' u qrcu. I on i Eric i Blazevic i Veselinovic itd, su obicni polovnjaci koji variraju od utakmice do utakmice..
Nikad u zivotu nece bit bolji Kovacevic, Brkic proda zrinjski protiv olimpika da je Eric ono uradio razapeli bi ga nasred Grbavice. Eric je imao ove sezone top utakmica imao je jednu dvije losije i slazem se da nije kvalitet za nas ali nijedan golman u ligi nije puno bolji od njega.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 30 nov 2020, 00:48

30 nov 2020, 00:42
Brkooo je napisao/la:

Nikad u zivotu nece bit bolji Kovacevic, Brkic proda zrinjski protiv olimpika da je Eric ono uradio razapeli bi ga nasred Grbavice. Eric je imao ove sezone top utakmica imao je jednu dvije losije i slazem se da nije kvalitet za nas ali nijedan golman u ligi nije puno bolji od njega.

Vala poslije Vedrana Eric je Neuer... Kad se sjetim samo kikseva u zadnjoj sezoni. Eric nas je dosta i vadio, jeste imao je par kikseva ali idemo dalje.
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 30 nov 2020, 00:56

30 nov 2020, 00:42
Brkooo je napisao/la:

Kovacevic je bolji golman od Erica, to su cinjenice. Jako siguran golman koji pokupi vecinu centarsuteva i tako odbrana Sarajeva ne mora da strahuje citavu utakmicu, nakon svakog centarsuta. Uvijek bih imao u ekipi sigurnog golmana zbog kojeg i odbrana djeluje sigurno nego nekog ko je nesiguran i nikad ne znas kako ce reagovati u nekoj situaciji..
Druga je stvar necije subjektivno i navijacko misljenje da je Eric kao bolji.

Napisao si jednu utakmicu u kojoj je Brkic bio uzasan. On je Zrinjskom donio svojim odbranama bodova i bodova. U kontinuitetu je bio odlican. Nije poput Erica da u jednoj utakmici bude odlican pa onda u naredne dvije los, pa onda dvije dobar pa u narednoj nesto zasere i tako u krug..
Zadnja izmjena: Brkooo, dana/u 30 nov 2020, 00:58, ukupno mijenjano 1 put.

elevenblues
Kontakt:

Post Postao/la elevenblues » 30 nov 2020, 00:58

Eric je Borac lose odradio, ostalo sasvim ok, par utakmica cak briljirao i donio bodove.
Sinisa je za PL uslove kad je u iole normalnoj formi Dani Alves, sjetite se desnih bekova u drugim ekipama.
Nasi problemi leze u drugim dijelovima tima, prije svega oba krila i centralni vezni.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 30 nov 2020, 01:13

elevenblues je napisao/la:
30 nov 2020, 00:58
Eric je Borac lose odradio, ostalo sasvim ok, par utakmica cak briljirao i donio bodove.
Sinisa je za PL uslove kad je u iole normalnoj formi Dani Alves, sjetite se desnih bekova u drugim ekipama.
Nasi problemi leze u drugim dijelovima tima, prije svega oba krila i centralni vezni.
Najozbiljnije te pitam, znas li ko je Dani Alves i ako znas i ako si gledao tog igraca onda si primjetio sta znaci kad bek igra u oba pravca, kad zna probiti po strani i fino centrirati, asistirati, postici gol itd. Jednostavno sta znaci kad je bek prevaga na terenu. Sta Sinisa od toga radi da ga poredis sa Alvesom? Ima brzinu? Cesto probija po strani i pravi visak po svojoj strani? Cesto radi ponavljanja? Ima dobar centarsut?

Sad ce ubrzo 5 godina od trenutka kad je dosao u Zelju. U skoro 5 godina i u 131 utakmici ima 1 gol(Gol je postigao ove sezone u utakmici protiv Borca) i 9 asistencija. U skoro 5 godina samo par mjeseci kvalitetnog fudbala, ostalo je bio uglavnom medju onim najlosijim..

Nasa nesreca je sto dovodimo amatere poput Blazevica pa onda kad vidis kakav je Blazevic pomislis da je Sinisa neka igracina a nije, polovnjak kao i Veselinovic, Blazevic, Eric itd.. Sve dok klub bude trpio ovakve amatere i polovnjake bicemo u ovakvom stanju i necemo moci u kontinuitetu igrati dobro jer ti polovnjaci ne mogu 3 utakmice uvezati da odigraju odlicno..

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 30 nov 2020, 01:26

Kakav Sinisa i Dani Alves, prvo dok pređe 5m napravi 150 koraka, drugo kad uzme da izvede aut jedno dijete se ispise sa fudbala i upiše se u dramsku sekciju, treće Dani zabi prvi gol nakon 5 godina tek nedavno.
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

elevenblues
Kontakt:

Post Postao/la elevenblues » 30 nov 2020, 01:31

Karikiram, grubo, eto nek je Lichtsteiner :D.
Znam da imas averziju glede njega, ali iskreno nakon par utakmica Blazevica na beku i generalno u pogledu i ona dva lijeva beka i vecinu desnih bekova u ligu Sinisa je fudbaler, bar ponekad na to lici, dok ona trojica imaju fatalne nedostatke i rupe u igri da covjek ponekad ne vjeruje da Blazevic nema gram fudbalskog mozga, Sehic za 20 godina nije naucio centritati ni iz jedne situacije bilo iz trka, lopte koja ide ili stoji, njemi je sve uzalud i nece ti dat dobru loptu, Milicevic kojeg nije prosao samo ko nije probao.
Poenta je da imamo vaznijih stvari za promijenit, nemas ni jedno posteno krilo, mislim da je gora i stetnija statistika Veselog nego Sinise, drasticno, druga stvar je taj box to box vezni, Dado je otisao i igra u oba pravca je pala.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 30 nov 2020, 01:46

Imam averziju prema svim polovnjacima koji trenutno nose dres naseg kluba, nije Sinisa jedini. Jos je gore kad mi navijaci opravdavamo nekog od njih. Kao eto ovaj je bolji od onog drugog a u stvarnosti i jedan i drugi i treci itd, polovnjaci kojima je Zeljo vrh svih vrhova..

Poenta je da bi u blizoj buducnosti morali da se rijesimo polovnjaka ako zelimo da napredujemo i da onda dovedemo kvalitetne igrace dostojne naseg dresa..

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 30 nov 2020, 09:30

Brkooo je napisao/la:
30 nov 2020, 01:46
Imam averziju prema svim polovnjacima koji trenutno nose dres naseg kluba, nije Sinisa jedini. Jos je gore kad mi navijaci opravdavamo nekog od njih. Kao eto ovaj je bolji od onog drugog a u stvarnosti i jedan i drugi i treci itd, polovnjaci kojima je Zeljo vrh svih vrhova..

Poenta je da bi u blizoj buducnosti morali da se rijesimo polovnjaka ako zelimo da napredujemo i da onda dovedemo kvalitetne igrace dostojne naseg dresa..
Nemam namjeru nešto da ti kontriram ali Želju kakvog ti priželjkuješ, stabilnog, finansijski jakog, sa kvalitetnim igračima na svim pozicijama, nećeš nikad gledati. Ono o čemu ti maštaš na ovim prostorima ima jedino Dinamo. Da se razumijemo i ja maštam o svemu tome ali opet znam da je Siniša na primjer nešto što je naša realnost.
Ja prvi bih volio da na ovom prelaznom roku dovedemo 3-4 kvalitetna igrača koji će unaprijediti našu igru ali realnost je da će biti odlično ako i ove trenutne zadržimo.

Nastrojeni
Kontakt:

Post Postao/la Nastrojeni » 30 nov 2020, 11:23

Tvoje NE učinilo te legendom!!!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 30 nov 2020, 11:49

Mladi fudbaler iz Goražda na cjeni: Hrelja mjerka ponude

slika

Iako je tek nedavno napunio 19 godina ,Damir Hrelja je svojim igrama u dresu prvoligaša Goražda skrenuo pažnju na sebe. Za usluge ovog darovitog lijevokrilnog napadača su zainteresovani srpski superligaši Zlatibor i Novi Pazar kao i crnogorski prvoligaš Rudar iz Pljevalja, naravno da je Hrelja privukao pažnju i bh premijerligaša a najbliži da ga angažuje je Željezničar . Hrelja je još jedna potvrda u nizu da „iver na pada daleko od klade“ njegov otac Husein je bio dugogodišnji istaknuti fudbaler Azota iz Vitkovića i Radničkog iz Goražda a sestra Maja je članica mostarske Emine i seniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine.

– Fudbal je moja opsesija od kada sam rođen a za to je najzaslužniji moj otac Husein.Prošao sam školu fudbala Azota kao i pionirsku i kadetsku selekciju mog matičnog kluba.Potom sam kao šesnaestogodišnjak došao u redove Goražda gdje sam sa 17 godina izborio mjesto seniorskog prvotimca, moji nastupi nisu ostali nezapaženi i već me je počeo kontaktirati veći broj klubova iz BiH kao i okruženja.Trenutno treniram sa

Željezničarom ,došao sam na poziv trenera Amara Osima koga izuzetno cjenim a iskreno moja životna želja je bila da zaigram u redovima jednog od najtrofejnijih bh klubova.Trudiću se da opravdan povjerenje a samim tim da na proljeće obučem dres Željezničara i zaigram na bh premijerligaškoj sceni- istakao je Damir Hrelja
Jaka nam konkurencija za potpis :P

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 30 nov 2020, 11:52

Dejan1921 je napisao/la:
30 nov 2020, 09:30
Brkooo je napisao/la:

Nemam namjeru nešto da ti kontriram ali Želju kakvog ti priželjkuješ, stabilnog, finansijski jakog, sa kvalitetnim igračima na svim pozicijama, nećeš nikad gledati. Ono o čemu ti maštaš na ovim prostorima ima jedino Dinamo. Da se razumijemo i ja maštam o svemu tome ali opet znam da je Siniša na primjer nešto što je naša realnost.
Ja prvi bih volio da na ovom prelaznom roku dovedemo 3-4 kvalitetna igrača koji će unaprijediti našu igru ali realnost je da će biti odlično ako i ove trenutne zadržimo.
Ne bih se slozio da samo Dinamo ima takvu situaciju. Gledam sinoc Rijeka-Osijek i prodje mi neka misao kroz glavu, kontam, Boze da l' cu docekati da nas Zeljo bude bar u rangu Osijeka ili Rijeke danas? Ono, niko ne ocekuje neke vrhunske rezultate u Evropi, to je danas nemoguce, ali da bar imamo konkurentan tim. Brze, moderne igrace. Majka mu stara, pa ne trazimo neke abnormalne ciljeve.
I slazem se sa @brkom u svemu. Pravimo nekakve zvijede od ovih polovnjaka. Nikada mi necemo naprijed sa takvim stavom.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 30 nov 2020, 12:03

Ako nisi ni među top 3 kluba po finansijama u 36. ligi europe onda ne možeš bolje igrače ni očekivati. Tako da moramo se zadovoljiti s pojačanjima iz Čelika (Jamak, Miletić, Vrhovac, Blažević), Slobode (Alispahić, Bekrić), Zvijezde 09 (Erić), NK Fužinar iz druge slovenske (Ikić) itd.. i molit boga da Amar uradi ono što najbolje zna, a to je da od anonimusa i igrača čija je karijera u padu uspije napravit tim.

Ne možeš očekivati igrače poput onih iz Osijeka ili Rijeke dok dovodiš igrače iz ovih klubova koje sam nabrojao, pravi igrač košta, a mi to sebi ne možemo priuštiti. I pitanje je da li ćemo moći u doglednoj budućnosti.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 30 nov 2020, 12:46

voltron30 je napisao/la:
30 nov 2020, 11:52
Dejan1921 je napisao/la:
30 nov 2020, 09:30
Brkooo je napisao/la:

Ne bih se slozio da samo Dinamo ima takvu situaciju. Gledam sinoc Rijeka-Osijek i prodje mi neka misao kroz glavu, kontam, Boze da l' cu docekati da nas Zeljo bude bar u rangu Osijeka ili Rijeke danas? Ono, niko ne ocekuje neke vrhunske rezultate u Evropi, to je danas nemoguce, ali da bar imamo konkurentan tim. Brze, moderne igrace. Majka mu stara, pa ne trazimo neke abnormalne ciljeve.
I slazem se sa @brkom u svemu. Pravimo nekakve zvijede od ovih polovnjaka. Nikada mi necemo naprijed sa takvim stavom.
Slažem se i ja sa Brkom al sve to što mi želimo je apsolutno nemoguće za ostvariti. Evo @braco reče da nismo u top3, ja bih rekao da nismo ni u top5 u bh. ligi po finansijama, e sad zamisli koliko nam to sužava izbor za dovodjenje igrača.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 30 nov 2020, 13:00

Današnji trening obavili su svi fudbaleri u punom intenzitetu, te će svi igrači konkurisati za utakmicu izuzev Aleksandra Kosorića koji ima suspenziju zbog tri žuta kartona.

Naš tim će sutra otputovati u Sportski centar Circle u Međugorju gdje će boraviti i trenirati do derbi susreta 17. kola m:tel Premijer lige BiH.
https://fkzeljeznicar.ba/foto-zeljeznic ... rje/44038/

slika
slika
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 30 nov 2020, 13:40

Biće zajebano pravo. Sretno Željo!!!
Željezničar za život cijeli!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Grbavica786, Majestic-12 [Bot], mavi i 48 gostiju.