Acquafresca,prije par godina sam bio uvjeren da je to buduci vodja napada Italije kako je igrao,al danasnji Acquafresca nije dovoljno dobar ni za prvih 11 Caglaria,no jos je mlad,mozda bi bljesnuo u Juvetu
Pa dobro u pravu si, samo jel sad Lakić bolji od mrtvog konja ili je mrtav konj. Šala mala
. Evo spominju se Huntelaar ili Acquafresca na pozajmicu, za Huntelara nevjerujem, a što se tiče Acquafresce možda tu bude nešto do ljeta, ali koliko je to pametno neznam.
Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus F.C.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
Goal.com izabrao najbolju ekipu evrope u jesenjem dijelu, tu se nasao Krasic
iz Serie A u prvih 11 su jos T. Silva i Hernanes
iz Serie A u prvih 11 su jos T. Silva i Hernanes
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel
Možda bi bilo nešto kao i Quagliarella, zna Del Neri sa takvim igračimaDylan Dog je napisao/la: Acquafresca,prije par godina sam bio uvjeren da je to buduci vodja napada Italije kako je igrao,al danasnji Acquafresca nije dovoljno dobar ni za prvih 11 Caglaria,no jos je mlad,mozda bi bljesnuo u Juvetu
Na svakoj temi žele Džeku, čak i temama kada se priča o razmjeni Gilardino-Amauri. Nevjerovatno je koliko ga navijači žele. Samo Džeko.
http://www.vecchiasignora.com/topic/169 ... la-amauri/
http://www.vecchiasignora.com/topic/169 ... la-amauri/
Ovdje sam zamalo umro od smijeha. Kaže lik ; '' otići ( passare bukv. proći ) sa Džeke na Gilardina je isto kao otići u krevet sa jednom 90 godišnjakinjom umjesto sa jednom mladom ( obično se podrazumjeva da je i lijepa )'passare da Edin Dzeko ad Alberto Gilardino è come passare dal dover andare a letto con una velina all'andarci con una 90enne!!!!!!!!!
Krasić: Još ništa nije odlučeno
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2847.html
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2846.html
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2847.html
Juventus želi Kolarova?Juventus nakon prvog dijela sezone u Seriji A ima pet bodova zaostatka za vodećim Milanom, a srbijanski reprezentativac Miloš Krasić uvjeren je kako Stara dama na kraju može do Scudetta.
"Sjajna smo momčad. Već smo dokazali da imamo kvalitetu da zakoračimo prema naslovu. Ostaje nam da vidimo gdje ćemo završiti na kraju, ali svakako vjerujemo da možemo do Scudetta i o tome često razmišljamo", kazao je Krasić za Tuttosport, dodavši:
"Ljudi su vidjeli tko smo i što možemo učiniti. Milan je jak, inter će se vratiti u utrku, ali još ništa nije odlučeno. Mogu dati obećanje navijačima da ćemo učiniti sve što možemo kako bi igrali onako kako najbolje znamo. Bez njihove (navijačke) pomoći ne bi nigdje pobijedili. Oni su naš 12. igrač".
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2846.html
Što se tiče Kolarova ovo bi bio odličan transfer, ali nema od ovoga ništa. On je ljetos otišao ispred nosa u City, tako da ovo nije realno, još posudba, pa nisu u City-u budale da daju ovog igrača na posudbu.Srpski defanzivac na meti ''stare dame'', letos im izmakao, sada će probati da ga pozajme. Šanse da im to pođe za rukom, minimalne...
Juventus planira da pojača defanzivnu liniju ekipe, dovođenjem levog beka Manchester Citya, Aleksandra Kolarova. Prema nekim navoodima iz Italije, torinski klub želi da pozajmi Kolarova, sa opcijom da ga kupi na kraju sezone.
Juve je ovog fudbalera želeo i letos, ali je Srbin ipak prešao u City iz Lazija, za oko 20 miliona evra.
Kolarov je s poteškoćama započeo ovu sezonu kod ''građana'', jer je odmah zaradio povredu i nije ga bilo neko vreme na terenu.
Teško je da će Roberto Mancini da pusti srpskog beka, jer po svemu sudeći, veruje u njega i često mu daje šansu, kad god je zdrav...
@sutnu juuhu...ja sam normalan, bio i ostao. I nemoj mi se vise obracat kad onako pocinjes citiranje..uopste me vise nemoj citirat' jer vidim po drugim temama sta radis. Eto tebi tvog Lakica, meni uopste ne smeta sto je lik hrvat, a tebi je ocito Dzeko trn u oku, koliko se moze vidjeti i procitat.... pa ti sad vidi ko je ko
...Udaljavam se malo sa ovo teme, da ne bi doslo do zesce prepirke. Eto tebi pa se rasiri.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Adinjo je napisao/la:@sutnu juuhu...ja sam normalan, bio i ostao. I nemoj mi se vise obracat kad onako pocinjes citiranje..uopste me vise nemoj citirat' jer vidim po drugim temama sta radis. Eto tebi tvog Lakica, meni uopste ne smeta sto je lik hrvat, a tebi je ocito Dzeko trn u oku, koliko se moze vidjeti i procitat.... pa ti sad vidi ko je ko...Udaljavam se malo sa ovo teme, da ne bi doslo do zesce prepirke. Eto tebi pa se rasiri.
Ja i ? Džeko je **** najobičnija.
Ovo je forum i meni se neki igrač može sviđati ili ne sviđati, dok ti ne moraš donositi druge diskusije u ovu temu.
Usput, ono je bilo retoričko pitanje. Bože sačuvaj..
- JuveSissoko
- Kontakt:
evo naidjoh slucajno, opisan nacin, u procentima, kako se TV prava dijele u Italiji ,ovo je od skora, taj "kolektivni" nacin djeljenja, Juventus je najjaci u tome, najvise novca, al prihod na dan igranja utakmica, kad se zbroji je cak manji i od Rome, za dva miliona, evo sablona
40% will be divided equally among the 20 Serie A clubs; 30% is based on number of fans (25%) and the population of the club’s city (5%); and 30% is based on past results (5% last season, 15% last 5 years, 10% from 1946 to the sixth season before last).
40% will be divided equally among the 20 Serie A clubs; 30% is based on number of fans (25%) and the population of the club’s city (5%); and 30% is based on past results (5% last season, 15% last 5 years, 10% from 1946 to the sixth season before last).
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- JuveSissoko
- Kontakt:
evo nadjoh iako opet na engleskom, nacin na koji smo finansirali izgradju stadiona, odnosno kako je novac obezbjedjen, u dvije recenice
:
The club has progressed plans to develop a new 40,000
capacity stadium – scheduled to open in June 2011 –
with the demolition of the former stadium, the Stadio
Delle Alpi, being completed in June 2009. The €105m
(£89.4m) construction cost is being funded by advance
receipts from a naming rights and corporate facilities
agreement with Sportfive worth a minimum of €75m
(£63.9m) over a 12 year period as well as the sale of
adjacent commercial land.
The club has progressed plans to develop a new 40,000
capacity stadium – scheduled to open in June 2011 –
with the demolition of the former stadium, the Stadio
Delle Alpi, being completed in June 2009. The €105m
(£89.4m) construction cost is being funded by advance
receipts from a naming rights and corporate facilities
agreement with Sportfive worth a minimum of €75m
(£63.9m) over a 12 year period as well as the sale of
adjacent commercial land.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- muha milanez
- Kontakt:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
vidis li ti datum objavljenog clanka?muha milanez je napisao/la:http://www.islambosna.ba/index.php/vije ... ov-stadion
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- muha milanez
- Kontakt:
da, to je bilo 2008 godine.. to znaci da je stadion skoro izgradjen i to je sjajna vijest za navijace juventusa i za cjeli italijanski fudbal...
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Juventus ponovo juri Becka
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=542
Razmjena: Sissoko - Cigarini
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=545
Wolfsburg popušta, Džeko može ići za 30M
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=543
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=542
Mladi nemački fudbaler Andreas Beck ponovo se našao na meti Juventusa koji želi da ga angažuje već u januaru a njegov klub Hofenhajm je otvoren za pregovore. Alternativa je Johnson iz Liverpoola.
Juventus želi da u januaru pronadje desnog beka, pominjao se Glen Johnson ali izgleda da ga Liverpool ne želi pustiti tek tako, Marotta je nudio razmenu Johnson-Sissoko što su "Redsi" odbili pa je sada Johnson postao alternativa i to fudbaleru Andreasu Beck-u.
Becku ističe ugovor narednog leta ali Marotti se žuri tako da bi trebalo uskoro očekivati ponudu Juventusa za ovog fudbalera.
Razmjena: Sissoko - Cigarini
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=545
Iako još nije počeo zimski prelazni rok, u Juventusu su već počeli da traže nova pojačanja, a glavni akcenat je na igračima sredine terena.
Prema pisanju Tuttosporta, Juventus je veoma zainteresovan za Lucu Cigarinija, veznog igrača Napolija koji trenutno igra na pozajmici u Sevilli.
Del Neri je ranije trenirao 24-godišnjeg Cigarinija dok su bili zajedno u Atalanti.
Do dogovora bi trebalo da dođe već u narednih nekoliko dana, imajući u vidu dobre odnosne između Juventusa i Napolija koji su ostvareni u transferima Quagliarelle i Rinauda.
Wolfsburg popušta, Džeko može ići za 30M
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=543
Reprezentativac BiH koji je ove sezone postigao 10 golova i koji u klauzuli ugovora koji traje do 2013. ima da može ići ukoliko neko uplati 40 miliona eura, mogao bi otići i za manji iznos.
Pre 18 meseci Wolfsburg je bio prvak, a danas nakon jesenje polusezone izgleda da će se klub boriti za opstanak. Dieter Hoeness je najavio čistu u ekipi. Nemački Bild donosi da bi Wolfsburg mogao popustiti i da će pustiti Edina Džeku već ove zime i to za 30 miliona eura.
Tako Bild navodi da bi reprezentativac BiH koji je ove sezone postigao 10 golova i koji u klauzuli ugovora koji traje do 2013. ima da može ići ukoliko neko uplati 40 miliona eura , mogao otići i za manji iznos od pomenutog za deset miliona. Tako su sada vrata Juventusa i Manchester Citya širom otvorena.
Kako prenosi ovaj ugledni nemački list, Džeko je već dugo nesretan u Wolfsburgu, a kako stoji mnogi su nezadovoljni zašto je Steve McClaren Džeki dao kapitensku traku. Navodno je najviše nezadovoljan Marcel Schafer. Dakle, ukoliko Wolfsburg potvrdi da će pustiti svog kapitena za 30 miliona u narednim danima možemo očekivati pravu lavinu ponudu od velikih klubova.
Chiellini: U 2011 očekujem scudetto
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2848.html
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2848.html
Stub odbrane Juventusa i jedan od najboljih defanzivaca današnjice u izjavi za Juventus Channel govori o 2010 godini, usponima i padovima...
"Prvi mjeseci u 2010 godini su bili krizni za Juventus. Bilo je dosta problema, dosta loših rezultata. Međutim sada postoji jaka želja i volja za pobjedama i boljim stvarima."
"U početku ove polusezone smo imali malo poteškoća jer je ekipa doživjela rekonstrukciju. Ali kako je vrijeme prolazilo tako smo mi igrali sve bolje i bolje."
Chiellini je takođe prokomentarisao i želje za narednu godinu.
"Što se tiče mene lično, nadam se da ću postati nezamjenjiva karika u ekipi Juventusa i u reprezentaciji. Isto tako, nadam se da ću sa Juventusom da osvojim Scudetto."
Giorgio je izrazio vrlo pozitivno mišljenje o svom suigraču Bonucciju, za kojeg kaže da je odličan igrač i da se odlično uklopio.
"Leonardo je odličan igrač i čovjek. Iz utakmice u utakmicu je sve bolji i bolji i odlično funkcionišemo kao tandem. Pored Krasića, koji je postao jedan od stubova tima, Bonucci je veoma bitna karika za nas i svi smo u ekipi zadovoljni kako odbrana funkcioniše." - završio je Chiellini.
- alfarouqaminu
- Kontakt:
Milos krasic definitivno najbolja investicija juvea
Jeste Krasić je odlično pojačanje, ali treba dodati i Quagliarellu, Storraria, Aquilania i Bonuccia. Dok je Motta totalni promašaj. A Pepe, Traore i Martinez (on je najmanje igrao, a jedni od nabrojanih ima već potpisan ugovor) moraju dokazati da zaslužuju da ostanu u Juventusu.
koliko god Krasic bio dobar i drag svima nama meni ce za ovu sezonu ubjedljivo najbolja kupovina biti Leo Bonucci.. pa uporedite samo nasu odbranu od prosle sezone i ove
Grygera/Caceres - Cannavaro - Chiellini - Grosso/De Ceglie
Motta/Grygera - Bonucci - Chiellini - Grosso/De Ceglie
Grygera je za Mottu doktor fudbala, ali radi povrede igra ovaj drugi.. dok ova druga strana je ostala nepromjenjena.. jedina promjena u odbrani jeste Canna - Leo.. a uporedite igru nase odbrane prosle i ove sezone.. eto sta znaci Leonardo Bonucci!
Grygera je za Mottu doktor fudbala, ali radi povrede igra ovaj drugi.. dok ova druga strana je ostala nepromjenjena.. jedina promjena u odbrani jeste Canna - Leo.. a uporedite igru nase odbrane prosle i ove sezone.. eto sta znaci Leonardo Bonucci!
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- JuveSissoko
- Kontakt:
evo jedan guru trac, al ono mozda iz domena naucne fantastike
"Džeko potpisao predugovor sa Juventusom prije nekoliko dana, u Junu bi zavrsili posao, al iz tog razloga Neymara,za kojeg se govorilo da je vec "nas" , bi tek za godinu dana mogli dovest, kako bi uspio da "izganja" italijanski pasos
eh et ,malo zabave za pubilku hhihihihi 
"Džeko potpisao predugovor sa Juventusom prije nekoliko dana, u Junu bi zavrsili posao, al iz tog razloga Neymara,za kojeg se govorilo da je vec "nas" , bi tek za godinu dana mogli dovest, kako bi uspio da "izganja" italijanski pasos
- L'Avvocato
- Kontakt:
Sorensen ovde ideItalia je napisao/la:koliko god Krasic bio dobar i drag svima nama meni ce za ovu sezonu ubjedljivo najbolja kupovina biti Leo Bonucci.. pa uporedite samo nasu odbranu od prosle sezone i ove
Lik je kralj a dobili ga za siću.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
Jeste to tako, ali ne govoris zasto? Pa ove sezone je Juve mnogo jaci na sredini, zato je i odbrana stabilnija. Prosle godine je Melo bio los, Marchisio takodje, Diego katastrofalan, Candreva dobar, Camoranesi i Giovinco nikakvi. Ove sezone iz sredine samo Sissoko i Lanzafame igraju lose, Martinez jedva i da je nesto odigrao, a svi drugi su izuzetni: Krasic, Melo, Aquilani, Marchisio, Pepe.Italia je napisao/la:koliko god Krasic bio dobar i drag svima nama meni ce za ovu sezonu ubjedljivo najbolja kupovina biti Leo Bonucci.. pa uporedite samo nasu odbranu od prosle sezone i ove
Kako god, Krasic je posle Hernanesa i Cavanija, najbolje pojacanje u Serie A ove sezone ako se gleda kinta koja je data za njega i doprinos ekipi koji napravio.
A na pomolu je trade: Sissoko za Cigarinija. Juventus bi da menja Amaurija za Gilardina uz doplatu i da dovede 1 desnog beka. U igri su Johnson iz L`poola i Beck iz Hoff`heima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.