Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Jusuf Nurkić
ma naravno, grebes ekipu gdje ti sa klupe ulaze hezonja, simons i onaj garavi..nema tu ekipe za proci ekipu u kojoj igraju davis i lebron.
cak i kad igraju starteri, ova dvojica se prosetaju do obruca kako hoce ili sebi kreiraju otvoren sut.
portlandovu odbranu smo davno opjevali.
dame i cj bas moraju imati neku ludu noc i da im trojka ulazi iznad 50% da bi imali neke sanse ali to nije realno.
cak i kad igraju starteri, ova dvojica se prosetaju do obruca kako hoce ili sebi kreiraju otvoren sut.
portlandovu odbranu smo davno opjevali.
dame i cj bas moraju imati neku ludu noc i da im trojka ulazi iznad 50% da bi imali neke sanse ali to nije realno.
-
- Kontakt:
To je to , yebeni Kanter poznat kao defanziva rupa sada se odlično snalazi ...Chstal je napisao/la: ↑24 avg 2020, 14:54Ne može Nurkić zakrpiti odbranu kad je šupljo sa svih strana. Nurkić izgleda loše jer ne može igrati u oba pravca 30-35 minuta dok se saigrači šeću. Pogledam npr Boston i kako oni brane Pnr i vanjsku igru, nije perfektno ali mnogo olakšaju Theisu i Kanteru odbranu u reketu. Kod Nurkića svaki PnR se završava na obruču jer Lillard i CJ ne mogu čuvati nikoga ali baš nikoga.
Ovo isto se dešava i sa Denverom, previše igrača koji ne igraju odbranu i ne moguće je sve rupe zakrpiti sa 2 odbranbena igrača.
Kažu ne možeš Bobija koristiti , pogotovo u play-offu e pa kad je trener majstor sve može

Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Hezonja i Simons kad udju s klupe imam osjecaj kao da su zalutali u kosarku,a kamo li u NBA PO.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Boston, Toronto, Miami, Dallas, Utah. Ne racunam ove top ekipe lige. Ne znam jesam li koga zaboravio.bombaysaphire je napisao/la: ↑24 avg 2020, 15:26To je to , yebeni Kanter poznat kao defanziva rupa sada se odlično snalazi ...Chstal je napisao/la: ↑24 avg 2020, 14:54Ne može Nurkić zakrpiti odbranu kad je šupljo sa svih strana. Nurkić izgleda loše jer ne može igrati u oba pravca 30-35 minuta dok se saigrači šeću. Pogledam npr Boston i kako oni brane Pnr i vanjsku igru, nije perfektno ali mnogo olakšaju Theisu i Kanteru odbranu u reketu. Kod Nurkića svaki PnR se završava na obruču jer Lillard i CJ ne mogu čuvati nikoga ali baš nikoga.
Ovo isto se dešava i sa Denverom, previše igrača koji ne igraju odbranu i ne moguće je sve rupe zakrpiti sa 2 odbranbena igrača.
Kažu ne možeš Bobija koristiti , pogotovo u play-offu e pa kad je trener majstor sve može![]()
To su ekipe u kojima je svaki igrac maksimalno iskoristen i ekipe u kojima se mane igraca najmanje vide.
Sve ove ekipe imaju odlicne trenere i to je kljucna stvar za to.
hajde ako ništa i jokara gubi 3-1
Sad sam našao podatak Portland ove sezone u regularnom dijelu ima 27 od 30 odbranu a u bubble-u ima 20 od 22. Skoro svi imaju negativni rejting osim Nurkića, Whiteside-a i Trent-a.
Nadati se da će juka za sljedeći ugovor odigrati "pametnije", ima jaku agenciju, u sezoni pred ugovor nek malo povuče ručnu u odbrani, razigrava, uzme svoj broj šuteva i ide lagano na 20+10 statistiku. Za to će neko dobro platiti.
On je idealan kao treći igrač ekipe koja cilja na titulu. Ovdje govorim o ozbiljnoj ekipi, sa ozbiljnim trenerom a ne ovim indijancima.
Teško da će ikada biti top of the top centar al realno se može vratiti kao jedan od 5-6 najboljih.
On je idealan kao treći igrač ekipe koja cilja na titulu. Ovdje govorim o ozbiljnoj ekipi, sa ozbiljnim trenerom a ne ovim indijancima.
Teško da će ikada biti top of the top centar al realno se može vratiti kao jedan od 5-6 najboljih.
kako mi je drago sto ga je stephen a isprozivao, ne zato sto je on veliki strucnjak, vec zato sto je "first take" uz "nba on tnt" najgledaniji tv show za kosarku, bukvalno je rekao sve sto pisemo mi ovdje, kao i navijaci portlanda i to je izgleda svima jasno, osim samom nurkicu...
E'o prozivaju Jusufa svi redom..
Da Stephen A između ostalog i on.
Drago mi je zbog toga.
Da Stephen A između ostalog i on.
Drago mi je zbog toga.
pocelo je kao u drugoj iz serije, mogla bi biti jednosmjerna ulica:-)
Siluje ga baš Davis
siluju oni svi sami sebe:-)
ova dvojica pimplaju sami sebe, jusuf ko bizon kad navali nesto, hasan ne moze ubaciti nista van obruca, antoni po svom, svaka koja mu dodje u ruke,mora i na kos odmah:-)
sad ce hezonja da to zacini kakvom trojkom..
koliko su lejkersi jaci fizicki, bas u svakom momentu se primjeti. ovi 'nasi' ispuhali ko baloncici.
ova dvojica pimplaju sami sebe, jusuf ko bizon kad navali nesto, hasan ne moze ubaciti nista van obruca, antoni po svom, svaka koja mu dodje u ruke,mora i na kos odmah:-)
sad ce hezonja da to zacini kakvom trojkom..
koliko su lejkersi jaci fizicki, bas u svakom momentu se primjeti. ovi 'nasi' ispuhali ko baloncici.
I sta sad Nurkic moze promjeniti u ovoj utakmici/seriji,kad ne moze natjerati ostale da se brane ili dodavaju 

Dobar je stvarno ostali karinaši žestoki
bravo nurkicu, sad mozes i izaci,yebi im mater levatsku svima.
davis se igra s njima na obe strane parketa.
davis se igra s njima na obe strane parketa.
Sam igra jbt.
Portland bez Nurkica 1/12 za 8 minuta

- AshburtonG
- Kontakt:
Onaj pokusaj Anthonya da zavrsi preko ADa je slika i prilika svih Portlandovih ofanzivaca. Jusuf mu stoji sam i nudi se, da lagano zakuca loptu u obruc, medjutim ovaj zeli svoja je.bena 2p, pa kad bi znacili i titulu prvaka...
Nurkic vs Lakers 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.