Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

ramke0203
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la ramke0203 » 28 nov 2020, 21:20

Zabit je napisao/la:
28 nov 2020, 19:38

Momak je prevaziso NCAA, ne znam sto ga stari nije poslao u Europu da igra, npr. u ABA ligu realno ekstra liga za centra koju NBA skauti prate i postuju radi Jokica, Nurkica, Zubca. Evo po komentarima vec ga Slovenci oslovljavaju kao "njihovog", bas razmisljam ko li ce od Alibegovica i Garze igrati za janeze
moćno fizički izgleda.. nema šta

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 29 nov 2020, 07:38

Ethel je napisao/la:
28 nov 2020, 12:42
Nikola Maric 29 minuta, 21p, 2s, 9/9 iz igre
Postao je ozbiljna grdosija, ali mislim da bi nas te brojke mogle malo i zavarati. Tesko je prognozirati nesto za sve te momke koji kao razvaljuju na koledzu (pogotovo kad si vec u ozbiljnijim godinama kao Maric), ali vjerujem da on ipak ima daleko manji potencijal od Kamenjasa, plus je stariji 2 godine (mada mozda i malo manje, jer je Nikola, ako se ne varam, zamalo ostao kratak za onu Musinu generaciju). U svakom slucaju, mislim da njegova kosarkaska inteligencija i nije bas na nekom zavidnom nivou, nije nesto pretjerano skocan ni atletican, s loptom je 'na vi' itd. Niski post je bio relativno dobar uvijek, tako da vjerujem da je to u medjuvremenu jos dodatno popravio. Vidio sam da je prosle godine poceo sutirati i pogadjati trojke (i to u sasvim solidnim procentima - oko 35% cini mi se), mada ne znam o kojem uzorku suteva se radi. Iako, i nisam bas siguran da mu onakav izbacaj lijevom rukom moze 'osigurati' pristojan sut s distance. :mrgreen:

Opet ne znam, mozda i grijesim, premalo sam ga gledao u zadnje 2 godine da bih mogao nesto pametovati. Stipanovic ima slicnu konstituciju kao on, takodjer je kosarkaski prilicno neinteligentan, nije ni skocan, ni atletican, niti je dobar s loptom, ali je svejedno napravio dosta solidnu karijeru, a bio je koristan i nama u reprezentaciji. Ovaj momak, bar sto se suta tice, ima prednost u odnosu na Andriju i ne bih se iznenadio ako ga dogodine vidimo u nekoj solidnoj ulozi u nekom ABA2-ligasu.

Btw, Alem je takodjer odigrao 2 utakmice dosad. U prosjeku je dobijao po nekih 10-ak minuta, uzeo je ukupno svega tri suta (sve za 3) i pogodio samo jedan.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 29 nov 2020, 11:18

@Ghuraba Ja ovu njegovu statistiku vise vidim kao dobru podlogu da ode u neki pristojan klub u Europi gdje ce moci napredovati i pokazati sta zna. Nakon Alibegovica necu nista da komentarisem, ali ako bude igrac za ABA 1 to ce biti jackpot i odlicna stvar da se malo prosiri baza igraca koja je tanja od igle.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 29 nov 2020, 11:31

Ethel je napisao/la:
29 nov 2020, 11:18
@Ghuraba Ja ovu njegovu statistiku vise vidim kao dobru podlogu da ode u neki pristojan klub u Europi gdje ce moci napredovati i pokazati sta zna. Nakon Alibegovica necu nista da komentarisem, ali ako bude igrac za ABA 1 to ce biti jackpot i odlicna stvar da se malo prosiri baza igraca koja je tanja od igle.
Da se hoće proširiti na vanjskim pozicijama malo :mrgreen:

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 29 nov 2020, 11:54

MrPink je napisao/la:
29 nov 2020, 11:31
Ethel je napisao/la:
Da se hoće proširiti na vanjskim pozicijama malo :mrgreen:
Ako mogu u svijetu igrati small ball, mi cemo da izmislimo big ball. :mrgreen:
#MFFL
Som-Hi Barça

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 29 nov 2020, 13:11

Ethel je napisao/la:
Slazem se definitivno. Nakon Alibegovica nista ne treba pricati, a i ja vjerujem da ce ovaj aBd dobaciti bar do ABA 1 lige.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 30 nov 2020, 14:02

Za nas koje ne pratimo koledž košarku, u kojem rangu igra Garza i kakav je prospekt? Čitao sam neke draft reviewe, tek ga spominju kao potencijalnog pika u drugoj rundi. Ono što sam pogledao na Youtubeu, fizikalije su mu dosta tanke - trom, spor, slaba skocnost, ali ima meku ruku. Šta od njega možemo očekivati ako odluci igrati za nas?

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 30 nov 2020, 16:35

meni na pamet pada Art Parahovski, koji je takođe bijeli centar sa vrhunskim statistikama u NCAA, ogromno snažno tijelo, i školovan low post.

Naravno da nema potrebe trošiti priče na NBA, ali u nekom dobrom scenariju, Garza može imati karijeru kao Bjelorus, dakle nekih par sezona na solidnom EL nivou.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 nov 2020, 17:00

Direktor reprezentacije Samir Avdić.

"Amar Alibegović je naturalizovani košarkaš. Takva su ta striktna FIBA pravila. Razgovarao sam sa ljudima iz FIBA i to ću napraviti ponovo. Učinit ću sve jer nam je značajan igrač i ne vidim nikakve prepreke da u budućnosti ne bude stranac jer je igrao za mlađe selekcije. Naš Amar nije imao pasoš prije 16 godine, to je taj problem, ali nadam se da ćemo kvalitetnim argumentima uspjeti da riješimo njegov status."

"Lukin otac je Amerikanac, pa je zato Amarova situacija mnogo jasnija i čišća, jer mu i roditelji imaju bh. papire. Luka može tražiti bh. pasoš u nekoj privatnoj varijanti, ali bi on uvijek imao status stranca i za njega ne bismo mogli nikada dobiti status domaćeg igrača."

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 30 nov 2020, 18:45

Kako ce se onda Biberovic voditi kao Turcin, a igrao je za nasu kadetsku reprezentaciju i niko od roditelja mu nema nikakve veze s Turskom?! Bojim se da ni Avdic ne poznaje bas najbolje ta 'pravila'. Nije mi jasno zbog cega postoji razlika ako jedan ili oba roditelja imaju nas pasos, tj. kako bas to moze igrati presudnu ulogu u ovome. :? Mada, da budem iskren, ja se ne nadam ni da ce se ovo oko Alibegovica rijesiti. Momak se vrti oko seniorskog tima vec godinama, sve vrijeme se vodio kao stranac i eto oni ce se sad potruditi da to kvalitetnim argumentima rijese. Pa, sta ste dosad radili?!

Uglavnom, ako je sve ovako kako je Samir rekao, onda Garzu komotno mozemo otpisati za sva vremena. Nama naturalizovani centar u narednih 10-15 godina sigurno nece trebati. Steta, ja bih radije da se pozitivno rijesi njegov nego Amarov slucaj (ako bi se vec moralo birati), ali bojim se da je Luka definitivno izgubljen za nas...

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 30 nov 2020, 18:47

Ghuraba je napisao/la:
30 nov 2020, 18:45
Kako ce se onda Biberovic voditi kao Turcin, a igrao je za nasu kadetsku reprezentaciju i niko od roditelja mu nema nikakve veze s Turskom?! Bojim se da ni Avdic ne poznaje bas najbolje ta 'pravila'. Nije mi jasno zbog cega postoji razlika ako jedan ili oba roditelja imaju nas pasos, tj. kako bas to moze igrati presudnu ulogu u ovome. :? Mada, da budem iskren, ja se ne nadam ni da ce se ovo oko Alibegovica rijesiti. Momak se vrti oko seniorskog tima vec godinama, sve vrijeme se vodio kao stranac i eto oni ce se sad potruditi da to kvalitetnim argumentima rijese. Pa, sta ste dosad radili?!

Uglavnom, ako je sve ovako kako je Samir rekao, onda Garzu komotno mozemo otpisati za sva vremena. Nama naturalizovani centar u narednih 10-15 godina sigurno nece trebati. Steta, ja bih radije da se pozitivno rijesi njegov nego Amarov slucaj (ako bi se vec moralo birati), ali bojim se da je Luka definitivno izgubljen za nas...
I ovo je braci Mladjan iz Svicarske je otac sigurno Svicarac rodjen u Cacku :lolno:
#MFFL
Som-Hi Barça

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 30 nov 2020, 19:04

Pretpostavljam da bi se Alibegović morao odreći americkog ili italijanskog drzavljanstva da bi mogao igrati za nas. Jedino mi to ima smisla kad sagledam sve navedeno.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 30 nov 2020, 19:55

Najmladji, a najpametniji - i na parketu i van njega.
U vrijeme juniorskog staža, kao kapiten juniorske reprezentacije BiH kod trenera Borisa Džidića odstranjen si iz reprezentacije navodno zbog nediscipline. Sjećaš li se tog događaja i imaš li kakav komentar na to sve sada nakon više od dvije godine?

"Ja sam sa 18 godina kao kapiten juniorske reprezentacije odstranjen iz tima, ali ja sam po prirodi veoma miran i korektan momak i ne želim da iznosim nikakav prljavi veš niti protiv trenera Borisa Džidića niti protiv Košarkaškog saveza u to vrijeme. Bilo je što je bilo, ne želim se vraćati u prošlost, ja sam nastavio dalje i mogu samo kazati hvala im što su me učinili još jačim i što sam nakon toga još više i jače trenirao"
Takodjer, dopao mi se i njegov zadnji odgovor:
"Želja mi je kao košarkašu da se razvijam i da napredujem. Naravno da bih se volio okušati u jačoj ligi, želja mi je naredne sezone igrati u klubu koji će igrati ABA ligu, nadam se da će se to desiti i da će se karijera nastaviti kretati uzlaznom putanjom. Uz dobro zdravlje vjerujem u to. Imam još dosta prostora za napredak, mnogo treniram, radim, vjerujem u sebe i nadam se da ću biti još bolji u narednom periodu"

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 30 nov 2020, 19:57

Ghuraba je napisao/la:
30 nov 2020, 19:55
Najmladji, a najpametniji - i na parketu i van njega.
U vrijeme juniorskog staža, kao kapiten juniorske reprezentacije BiH kod trenera Borisa Džidića odstranjen si iz reprezentacije navodno zbog nediscipline. Sjećaš li se tog događaja i imaš li kakav komentar na to sve sada nakon više od dvije godine?

"Ja sam sa 18 godina kao kapiten juniorske reprezentacije odstranjen iz tima, ali ja sam po prirodi veoma miran i korektan momak i ne želim da iznosim nikakav prljavi veš niti protiv trenera Borisa Džidića niti protiv Košarkaškog saveza u to vrijeme. Bilo je što je bilo, ne želim se vraćati u prošlost, ja sam nastavio dalje i mogu samo kazati hvala im što su me učinili još jačim i što sam nakon toga još više i jače trenirao"
Takodjer, dopao mi se i njegov zadnji odgovor:
"Želja mi je kao košarkašu da se razvijam i da napredujem. Naravno da bih se volio okušati u jačoj ligi, želja mi je naredne sezone igrati u klubu koji će igrati ABA ligu, nadam se da će se to desiti i da će se karijera nastaviti kretati uzlaznom putanjom. Uz dobro zdravlje vjerujem u to. Imam još dosta prostora za napredak, mnogo treniram, radim, vjerujem u sebe i nadam se da ću biti još bolji u narednom periodu"
Kameni je velika ljudina.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 30 nov 2020, 20:15

Ako ne moze Amar onda ne bi mogo ni Sulejmanovic i on je igrao za Finsku U16, ovi Svicarci rođeni u BG ma pravila niđe veze ili važe kako za koga

Sjecam se da su Srbi odustali od Lazara Mutica kad je preso u Real jer ga nisu mogli registrovati kao domaceg igraca trebao je biti naturalizovan jer ni on nije imo srpski pasoš prije odlaska u Real, bio je samo registrovan kao bh igrač i oni su odustali od toga, a znamo kolko je logističko jači srpski savez
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 01 dec 2020, 00:59

Nikola Maric, 30min, 16p, 8s
#MFFL
Som-Hi Barça

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 01 dec 2020, 06:56

Kako onda trojica Bošnjaka moze da igra za Qatar?

FIBA izgleda neka uhljebska organizacija.

Čudi me sto do sad nismo provalili fazone
dobre guzove ima Belma

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 01 dec 2020, 07:42

Beko je napisao/la:
01 dec 2020, 06:56
Kako onda trojica Bošnjaka moze da igra za Qatar?

FIBA izgleda neka uhljebska organizacija.

Čudi me sto do sad nismo provalili fazone
Pitaj trenera Sparsa, on je ekspert za te poslove :mrgreen: To su trojica sto su ostala, znam da ih je minimalno 6-7 otislo.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 01 dec 2020, 08:50

Ghuraba je napisao/la:
30 nov 2020, 18:45

Ili sjeti se Italije u zadnje vrijeme. Nekoliko crnaca iz domace lige, pa onda nekoliko Amerikanaca italijanskog porijekla, i svi u repki.
Nejasno mi je. Opet se ponavljaju neke nase stare boljke, pa ne treba Avdic da prica na tu temu, kamoli Mirza, zar je moguce da ne postoji pismen pravnik koji se muva oko saveza da prouci te FIbine pravilnike? ;)
tz tz tz tz tz tz

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 01 dec 2020, 09:33

U nekim državama bi igrali Roberson, Alibegović i Garza zajedno i to uopšte nikad ne bi ni postala tema koju bi savez objašnjavao navijačima.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Serha i 8 gostiju.