FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Nesvidja mi se ovo sa Thiagom,sta je problem dati i njemu sad ugovor i pusiti ga da radi sa prvim timom,ako ima viska igraca nek ima jbg,nek se guraju da tako kazem
al ovako mozemo izgubiti ovog momka,jel mu je otac rekao da ne zeli cekati vise i da mu sin ima ponude jos nekih klubova a ovako odugovlacenje ovoga moze doprinjeti tome da neko ukrade po meni najvecu nadu Barcinog podmlatka

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Ne ide to tako, dali bi oni njemu priliku ali... ako igrac iz B tima odigra vise od 6 utakmica za prvi tim, vise nema pravo nastupa u ovom slucaju za Barcu Athletic, vjerujem da je to razlog zasto mu nisu dali profesionalni ugovor.miky_hz je napisao/la:Nesvidja mi se ovo sa Thiagom,sta je problem dati i njemu sad ugovor i pusiti ga da radi sa prvim timom,ako ima viska igraca nek ima jbg,nek se guraju da tako kazemal ovako mozemo izgubiti ovog momka,jel mu je otac rekao da ne zeli cekati vise i da mu sin ima ponude jos nekih klubova a ovako odugovlacenje ovoga moze doprinjeti tome da neko ukrade po meni najvecu nadu Barcinog podmlatka
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal
El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno
...zasto bi on to trebao znati...Portillo je napisao/la:Mater mu ko nindja![]()
Jbo mater, ne mogu vjerovat da ne zna lotpu na ledja stavit, mislim ne znam ni ja, al on bi trebo znat. Nebitno, doveli ste tog malog Ibrahima... zato jer niste imali para za Ozila

Hristo Stoichkov : "Razlog zasto Realove legende i igraci ne nalaze se na postanskim markicama je taj sto ljudi ne bi znali na koju stranu treba pljunuti markicu!"
xaxxxxxxxxxaxaxaxaxaaxax
xaxxxxxxxxxaxaxaxaxaaxax
MVP - Messi-Villa-Pedro
- Nail for Real
- Kontakt:
Stoichkov neotesana budala.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- VolimLiverpool
- Kontakt:
XaXaxaxa..Pravo te iznervirao.Nail for Real je napisao/la:Stoichkov neotesana budala.

Svaka mu čast na toj gore rečenici,oplakao sam.

You'll never walk alone.
volimliverpool je napisao/la:XaXaxaxa..Pravo te iznervirao.Nail for Real je napisao/la:Stoichkov neotesana budala.![]()
![]()
![]()
Svaka mu čast na toj gore rečenici,oplakao sam.
Stoickov bio i ostao legenda
Afellaj veliko pojacanje, ako se uklopi u nas stil igre, nadam se da se nece prepasti i d ace sto prije da se uklopi
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Umjesto koga ce da igra, umjesto Inieste?Romariooo je napisao/la: Stoickov bio i ostao legenda
Afellaj veliko pojacanje, ako se uklopi u nas stil igre, nadam se da se nece prepasti i d ace sto prije da se uklopi

make je napisao/la:Portillo je napisao/la:Umjesto koga ce da igra, umjesto Inieste?Romariooo je napisao/la: Stoickov bio i ostao legenda
Sta je ba makeru? Vidim ni pravopis ti ne ide bas najbolje, "pisaj", pisacu ja na svojoj temi, al kad ti izadjes iz puberteta i kada se malo uozbiljis, a ne bacas majmuna unesvijest svaki sat. I pokusaj djecace shvatit salu, ali dobro, ima vremena za tebe, samo da te tvoji izvedu na pravi put

Aj da te vise ne vrijedjam, jer znam da sam ozbiljno povrijedio tvoj ego... Doveli ste tog Ibrahima, i digli se ko da su doveli nekog igraca kalibra sto sjedi na Realovoj klupi

Da ne bude spam sve ko u ovog iznad. Samo da vam javim i pitam nesto.
http://www.defensacentral.com/real_madr ... florentino Taj mali Nolito je prihvatio ponudu Pereza i doci ce u Madrid. Moze li mi samo neko od vas ko je njega pratio reci o kakvom se igracu radi?
Zadnja izmjena: Portillo, dana/u 26 dec 2010, 18:12, ukupno mijenjano 1 put.
- DAVID VILLA 7'
- Kontakt:
Kad snovi postanu stvarnost
Xavi Hernandez, najbolji veznjak svijeta, prisjeća se savjeta kojeg je dobio kada je imao samo 10 godina, kada je napravio svoje prvo pokusno putovanje u La Masiju – nekada seosku kuću iz 18. stoljeća u kojoj Barcelona školuje svoju mladež.
- Trener mi je rekao: "Gledaj kako Pep Guardiola igra. On je savršen na svojoj poziciji, a to je tvoja pozicija". I bio je upravu. Da Pep i dalje igra, još bi bio ispred svih nas - kazao je Xavi.
Napredak mu je omogućio da igra rame uz rame Guardiolu koji je poslije postao prvi trener Barcelone da potječe iz La Masie.
- U tri godine koliko sam igrao sa njim, mnogo sam naučio od njega. U utakmici i poslije nje mi smo jako slični. Navijači smo i van terena, a također govorimo o momčadi, igračima i taktici svakog dana - dodaje veznjak Barcelone.
Xavi je poznat produkt uspješne Barcelonine škole nogometa, koja dovodi dječake u ranoj fazi njihovog razvitkak, te od njih pravi zvijezde svjetskog nogometa.
- FC Barcelona je škola i ja sam njen povlašteni učenik. Ona nas ne uči samo da postanemo dobri nogometaši već i jako dobre osobe. To je dobro okruženje koje vrednuje poštovanje prema drugim, te izgrađuje radni mentalitet kod pojedinca i grupe - govori Xavi.
Barcin put nije mit
Xavi i Guardiola nisu jedini. Barcin prvi tim, koji se općenito smatra najboljim na svijetu, redovno sadrži sedam ili osam igrača koji dolaze iz La Masie. Lionel Messi, Carles Puyol, Xavi i Andres Ineista su samo neke zvijezde La Masije za koje Barca nije platila niti 1 € obeštećenja, a postali su produkti najboljeg sistema nogometne škole, možemo reći, u dosadašnjoj nogometnoj povijesti.
- Mi nemamo tendenciju kupovanja igrača od 17 ili 18 godina jer oni ne mogu u kratkom periodu naučiti igrati 'Barcinim putem - rekao je Quique Costas, nekada suigrač Johana Cruyffa iz 70.-ih, a danas iskusni trener u omladinskom pogonu Barcelone. 'Barcin put' nije mit. To je metodologija inspirirana Cryffom, nizozemskom legendom i Barcinim junakom, koji je isporučio konstantan uspjeh.
- Igrači moraju brzo misliti i igrati inteligentno znajući kome će uputiti slijedeći pas - rekao je Guardiola, te nastavio:
- To je način kojim smo podučeni igrati i to od nas javnost i navijači i očekuju.
Cruyffov sustav je uveden 1988., u godini kada je postao trener Blaugrane. Do ovog dana brojni strani treneri dolaze u novi trening kampu gdje uče mlade igrače igrati po Cruyffovim metodama i nogometnoj filozofiji. Tommy Wilson, trener rezervnog tima škotskog Rangersa, se nedavno vratio sa proučavanja Barceloninih metoda.
- Barca B je četvrta u Segundi i to Barceloni omogućuje da prati razvoj igrača iz rezervnog tima koji će u budućnosti postati okosnica prvog - kazao je Wilson koji bi želio vidjeti radikalne promjene i u svom klubu kako bi njegovi igrači iz rezervnog tima u budućnosti se mogli uspješno nositi u seniorskoj kategoriji.
Marljiv rad
Guardiola je oduvijek hvalio i druge nogometne škole u Španjolskoj, ali on ističe da Barcelona daje priliku mladim igračima da zaigraju za prvi tim i to je njena prednost.
- Oni prvo moraju naučiti igrati fer igru, zatim napadačku, a tek onda naučiti pobjeđivati. Pobjede ne mogu doć ako prve dvije stavke nisu ispunjene. Vrlo je važno naučiti djecu da pobjeda nije sve - rekao je trener Blaugrane.
Barcini mladići igraju sa puno žara te nerijetko u potpunosti nadigraju svoje protivnike što donosi veliku radost i njima i roditeljima koji se nadaju da će baš njihovo dijete postati novi Messi ili Iniesta. Oni pokazuju sve vrline pve momčadi, jer sa puno dodavanja i maštovitom igrom pobjeđuju svoje protivnike. Za veliku pohvalu je činjenica da igrači u plavo-vrvenim dresovima nisu arogantni ili umišljeni. Na zadnji sučev zvižduk oni odlaze prijateljima i navijačima zapljeskati i zahvaliti im se na prisustvu, baš kao što čine Messi i ostali Barcini igrači aplaudirajući mnogobrojnim navijačima. Slijedi analiza meča sa trenerom i izjave koje neki igrači daju novinaru Barceloninog websitea. Oni su obučeni komunikaciji s medijima prije nego što navrše 10. godinu. -
- Talent i marljiv rad su važni za te dječake. Ali dugoročno, marljiv rad je mnogo važniji - smatra Pep.
Ne uspiju svi iz La Masie postati vrhunske zvijezde. Čak 30 godina Barcelonina škola nije dala vrhunskog napadača. Način na koji igramo ne zahtijeva napadača. Kada klub osjeti da je potreban jedan vrhunski špic, Barca ga kupi jer si ga može priuštiti zbog tolikog broja razvijenih igrača iz La Masie“, mišljenja je Costas. Barcin napadački red danas čine Messi, Pedro i Villa koji su nominalno krila, pa čak i Villa koji je nakon dolaska iz Valencije postao pravi krilni napadač.
Messi, Pique, Fabregas...
Johan Cruyff ima velike zasluge za hvaljenu Barcinu akademiju, ali Laureano Ruiz je bio trener mladih nogometaša koji je 1970. uveo formaciju 3-4-3 ili 4-3-3. Barcelona je sa njim osvojila 5 naslova španjolskog prvaka u mlađim kategorijama. Ruiz i Cruyff su bili dio tima koji su radili na razvoju 'Dream teama', koji će kasnije osvojiti Ligu prvaka 1992.
Ruiz (73) danas ima vlastitu trenersku školu na sjeveru Španjolske i kaže:
- Tri su razloga zašto Barca ima 3 igrača nominovana za "Zlatnu loptu 2010". Prvo je ono što se dogodilo u moje vrijeme, kasnije poboljšano pod Cruyffom. Onda slijedi Guardiolin faktor.
Laureano Ruiz, bivši trener omladinskih pogona Barcelone
Nekoliko je današnjih uspješnih igrača koji dolaze iz generacije 1987. Isitiču se Messi, Pique i Fabregas koji su bez problema pobjeđivali protivnike sa postignutih osam, devet ili čak deset pogodaka, a i danas su često dominantni.
- Nikad nisam naišao na tako ambicioznu i natjecateljsku grupu. Oni tretiraju treninge kao finala - rekao je Alex Garcia, dugogodišnji trener Barceloninih mlađih ekipa.
Zajednički život
Velik dio Barcelonine snage dolazi iz dugogodišnjeg zajedništa, još od vremena kada su djelili sobu ili zajedno ručali u La Masiji. Razvili su rutinu na i izvan terena, u klubu čiji je ponos vezan uz katalonski identitet.
Nisu svi mladi igrači živjeli u spavaonicama La Masije. Xavi je, na primjer, dolazio iz svog doma u Terrassi koji je bio u neposrednoj blizi trening kampa. Tradiconalno, mladići van Barcelone su dolazili ovdje u dobi od 14 godina. Iniesta je jedno vrijeme osjećao nostalgično, ali taj problem je brzo rješen.
Do 14. godine dječaci treniraju 6 sati tjedno i igraju jednu utakmicu u trajanju 90 minuta svakog vikenda. Tipičan radni dan počinje s igračima koji dolaze autobusima iz lokalne škole. Nakon treninga slijedi zajednički ručak u 14:00, da bi se potom vlakom vratili nazad do 18:30.
Igrači prvog tima često navrate na susret sa mladim igračima. Oni su njihovi junaci i velika inspiracija, te tako Barcelona na čvrstim temeljima gradi svoju, nadam se, još uspješniju budućnost.
Xavi Hernandez, najbolji veznjak svijeta, prisjeća se savjeta kojeg je dobio kada je imao samo 10 godina, kada je napravio svoje prvo pokusno putovanje u La Masiju – nekada seosku kuću iz 18. stoljeća u kojoj Barcelona školuje svoju mladež.
- Trener mi je rekao: "Gledaj kako Pep Guardiola igra. On je savršen na svojoj poziciji, a to je tvoja pozicija". I bio je upravu. Da Pep i dalje igra, još bi bio ispred svih nas - kazao je Xavi.
Napredak mu je omogućio da igra rame uz rame Guardiolu koji je poslije postao prvi trener Barcelone da potječe iz La Masie.
- U tri godine koliko sam igrao sa njim, mnogo sam naučio od njega. U utakmici i poslije nje mi smo jako slični. Navijači smo i van terena, a također govorimo o momčadi, igračima i taktici svakog dana - dodaje veznjak Barcelone.
Xavi je poznat produkt uspješne Barcelonine škole nogometa, koja dovodi dječake u ranoj fazi njihovog razvitkak, te od njih pravi zvijezde svjetskog nogometa.
- FC Barcelona je škola i ja sam njen povlašteni učenik. Ona nas ne uči samo da postanemo dobri nogometaši već i jako dobre osobe. To je dobro okruženje koje vrednuje poštovanje prema drugim, te izgrađuje radni mentalitet kod pojedinca i grupe - govori Xavi.
Barcin put nije mit
Xavi i Guardiola nisu jedini. Barcin prvi tim, koji se općenito smatra najboljim na svijetu, redovno sadrži sedam ili osam igrača koji dolaze iz La Masie. Lionel Messi, Carles Puyol, Xavi i Andres Ineista su samo neke zvijezde La Masije za koje Barca nije platila niti 1 € obeštećenja, a postali su produkti najboljeg sistema nogometne škole, možemo reći, u dosadašnjoj nogometnoj povijesti.
- Mi nemamo tendenciju kupovanja igrača od 17 ili 18 godina jer oni ne mogu u kratkom periodu naučiti igrati 'Barcinim putem - rekao je Quique Costas, nekada suigrač Johana Cruyffa iz 70.-ih, a danas iskusni trener u omladinskom pogonu Barcelone. 'Barcin put' nije mit. To je metodologija inspirirana Cryffom, nizozemskom legendom i Barcinim junakom, koji je isporučio konstantan uspjeh.
- Igrači moraju brzo misliti i igrati inteligentno znajući kome će uputiti slijedeći pas - rekao je Guardiola, te nastavio:
- To je način kojim smo podučeni igrati i to od nas javnost i navijači i očekuju.
Cruyffov sustav je uveden 1988., u godini kada je postao trener Blaugrane. Do ovog dana brojni strani treneri dolaze u novi trening kampu gdje uče mlade igrače igrati po Cruyffovim metodama i nogometnoj filozofiji. Tommy Wilson, trener rezervnog tima škotskog Rangersa, se nedavno vratio sa proučavanja Barceloninih metoda.
- Barca B je četvrta u Segundi i to Barceloni omogućuje da prati razvoj igrača iz rezervnog tima koji će u budućnosti postati okosnica prvog - kazao je Wilson koji bi želio vidjeti radikalne promjene i u svom klubu kako bi njegovi igrači iz rezervnog tima u budućnosti se mogli uspješno nositi u seniorskoj kategoriji.
Marljiv rad
Guardiola je oduvijek hvalio i druge nogometne škole u Španjolskoj, ali on ističe da Barcelona daje priliku mladim igračima da zaigraju za prvi tim i to je njena prednost.
- Oni prvo moraju naučiti igrati fer igru, zatim napadačku, a tek onda naučiti pobjeđivati. Pobjede ne mogu doć ako prve dvije stavke nisu ispunjene. Vrlo je važno naučiti djecu da pobjeda nije sve - rekao je trener Blaugrane.
Barcini mladići igraju sa puno žara te nerijetko u potpunosti nadigraju svoje protivnike što donosi veliku radost i njima i roditeljima koji se nadaju da će baš njihovo dijete postati novi Messi ili Iniesta. Oni pokazuju sve vrline pve momčadi, jer sa puno dodavanja i maštovitom igrom pobjeđuju svoje protivnike. Za veliku pohvalu je činjenica da igrači u plavo-vrvenim dresovima nisu arogantni ili umišljeni. Na zadnji sučev zvižduk oni odlaze prijateljima i navijačima zapljeskati i zahvaliti im se na prisustvu, baš kao što čine Messi i ostali Barcini igrači aplaudirajući mnogobrojnim navijačima. Slijedi analiza meča sa trenerom i izjave koje neki igrači daju novinaru Barceloninog websitea. Oni su obučeni komunikaciji s medijima prije nego što navrše 10. godinu. -
- Talent i marljiv rad su važni za te dječake. Ali dugoročno, marljiv rad je mnogo važniji - smatra Pep.
Ne uspiju svi iz La Masie postati vrhunske zvijezde. Čak 30 godina Barcelonina škola nije dala vrhunskog napadača. Način na koji igramo ne zahtijeva napadača. Kada klub osjeti da je potreban jedan vrhunski špic, Barca ga kupi jer si ga može priuštiti zbog tolikog broja razvijenih igrača iz La Masie“, mišljenja je Costas. Barcin napadački red danas čine Messi, Pedro i Villa koji su nominalno krila, pa čak i Villa koji je nakon dolaska iz Valencije postao pravi krilni napadač.
Messi, Pique, Fabregas...
Johan Cruyff ima velike zasluge za hvaljenu Barcinu akademiju, ali Laureano Ruiz je bio trener mladih nogometaša koji je 1970. uveo formaciju 3-4-3 ili 4-3-3. Barcelona je sa njim osvojila 5 naslova španjolskog prvaka u mlađim kategorijama. Ruiz i Cruyff su bili dio tima koji su radili na razvoju 'Dream teama', koji će kasnije osvojiti Ligu prvaka 1992.
Ruiz (73) danas ima vlastitu trenersku školu na sjeveru Španjolske i kaže:
- Tri su razloga zašto Barca ima 3 igrača nominovana za "Zlatnu loptu 2010". Prvo je ono što se dogodilo u moje vrijeme, kasnije poboljšano pod Cruyffom. Onda slijedi Guardiolin faktor.
Laureano Ruiz, bivši trener omladinskih pogona Barcelone
Nekoliko je današnjih uspješnih igrača koji dolaze iz generacije 1987. Isitiču se Messi, Pique i Fabregas koji su bez problema pobjeđivali protivnike sa postignutih osam, devet ili čak deset pogodaka, a i danas su često dominantni.
- Nikad nisam naišao na tako ambicioznu i natjecateljsku grupu. Oni tretiraju treninge kao finala - rekao je Alex Garcia, dugogodišnji trener Barceloninih mlađih ekipa.
Zajednički život
Velik dio Barcelonine snage dolazi iz dugogodišnjeg zajedništa, još od vremena kada su djelili sobu ili zajedno ručali u La Masiji. Razvili su rutinu na i izvan terena, u klubu čiji je ponos vezan uz katalonski identitet.
Nisu svi mladi igrači živjeli u spavaonicama La Masije. Xavi je, na primjer, dolazio iz svog doma u Terrassi koji je bio u neposrednoj blizi trening kampa. Tradiconalno, mladići van Barcelone su dolazili ovdje u dobi od 14 godina. Iniesta je jedno vrijeme osjećao nostalgično, ali taj problem je brzo rješen.
Do 14. godine dječaci treniraju 6 sati tjedno i igraju jednu utakmicu u trajanju 90 minuta svakog vikenda. Tipičan radni dan počinje s igračima koji dolaze autobusima iz lokalne škole. Nakon treninga slijedi zajednički ručak u 14:00, da bi se potom vlakom vratili nazad do 18:30.
Igrači prvog tima često navrate na susret sa mladim igračima. Oni su njihovi junaci i velika inspiracija, te tako Barcelona na čvrstim temeljima gradi svoju, nadam se, još uspješniju budućnost.
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !
[youtube][/youtube]
Jel to taj mali? Dajte malo katalonci, neke informacije, jel igrao ikako za prvi tim (cini mi se da sam ga vidio). Stalno hvalite svoju skolu, recite malo o Nolitu nesto
Jel to taj mali? Dajte malo katalonci, neke informacije, jel igrao ikako za prvi tim (cini mi se da sam ga vidio). Stalno hvalite svoju skolu, recite malo o Nolitu nesto
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar
Ne znam sta se ima tu puno objasnjavati...Nolito je jedan od najboljih igraca iz Barce B, Pep mu je davao šansu u nekoliko utakmica ali jednostavno ne može doci do mjesta pored Pedra,Inieste,Messia....24 godine vec ima, ali po meni ovo je glup potez dati ga Realu gotovo za džabe.
Nek ide ko kakav igrac sa 24 godine tek prelazi iz drugog tima,uostalom ako on misli da ce tamo imati bolju minutazu nego u Barci hebeno se vara,ti djeci nedaju igrati ni u kupu da nepricam o necemu ozbiljnijem,vjerovatno ce zavrsiti u na posudbi u nekom Portugalskom klubu ko sto je obicaj
Ma mislim o kome mi vodimo raspravu o Nolitu
dovidjenja prijatno,usrecio se dabogda 

Ma mislim o kome mi vodimo raspravu o Nolitu

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Portillo vidim da visiš na temi Barcelone...pa da ti odgovorim 
Kao prvo svi znamo da je Ozil zelio u Barcelonu...naravno Pep ga nije zelio jer sto ce bezveze sjedit' na klupi mlad momak pa je izabrao Halu. A taj tvoj Ozil se toliko prepao El Classica da ni on sam ne zna gdje je bio tih 45 min.
A Ibija ces upoznat...pa brate kad se Jeffren mogao upisat realu i kad se jos 2 stopera upisu...onda moze i Ibi.
Usput...give me 5 ili 16 i pozz do sljedeceg El Classica.

Kao prvo svi znamo da je Ozil zelio u Barcelonu...naravno Pep ga nije zelio jer sto ce bezveze sjedit' na klupi mlad momak pa je izabrao Halu. A taj tvoj Ozil se toliko prepao El Classica da ni on sam ne zna gdje je bio tih 45 min.
A Ibija ces upoznat...pa brate kad se Jeffren mogao upisat realu i kad se jos 2 stopera upisu...onda moze i Ibi.
Usput...give me 5 ili 16 i pozz do sljedeceg El Classica.
27.10.2020
ma bezze to je samo nolito sam pokreno da malo upravu prodrma da skontaju da ga mogu izgubit ,,dobar je nolito ne treba ga davat al sta cu kad gvardiola krkica prije gura nego nolita treba makar nekad nolita u nekoj vako utakmici malo normalnijoj ubacit ne samo u kupu npr pola sata pred kraj ak vode umjesto pedra da se i on dokaze da vidimo njegove mogucnosti .krkic je sve kredite ispuco sto se mene tice ,,jest mladji al dzaba mu kad god udje najgori je na terenu stvarno se iznerviram kad ga gledam,isto prije olegera ehheehh koliko mi je tek on zivaca iscupo hehheheheh.Mandrak je napisao/la:Ne znam sta se ima tu puno objasnjavati...Nolito je jedan od najboljih igraca iz Barce B, Pep mu je davao šansu u nekoliko utakmica ali jednostavno ne može doci do mjesta pored Pedra,Inieste,Messia....24 godine vec ima, ali po meni ovo je glup potez dati ga Realu gotovo za džabe.

We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
Nevjerovatno. Chelsea je toliko potrošio za tačno PET godina ! I kažu Chelsea troši mnogo...Guardiolina era
Barcelona od 2008. godine potrošila 277,5 miliona eura
Oko 277,5 miliona eura potrošila je Barcelona na trinaestoricu nogometaša dovedenih u eri trenera Josepa Guardiole. Započela je ona 2008. godine.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Naime, na pitanje da li bi prešao u redove Real Madrida, Nolito je odgovorio:Portillo je napisao/la:Da ne bude spam sve ko u ovog iznad. Samo da vam javim i pitam nesto.
http://www.defensacentral.com/real_madr ... florentino Taj mali Nolito je prihvatio ponudu Pereza i doci ce u Madrid. Moze li mi samo neko od vas ko je njega pratio reci o kakvom se igracu radi?
- Uvijek sam bio navijač Barcelone i uvijek ću to biti. Ali, ja sam realan i iznad svega želim igrati. Ako dođe Florentino i ponudi mi ugovor, a Barcelona ne želi takvo nešto učiniti, prešao bih u Real jer sam profesionalac. Zašto da ne? Uvijek želim da pobijedi Barcelona, ali u tom slučaju, kada bih igrao za Real, želio bih ono suprotno - kazao je Nolito koji se nalazi u svom rodnom gradu Sanlúcar de Barrameda.
Dodao je kako ima odlične odnose sa Pepom Guardiolom i da neće zaboraviti priliku koju mu je Pep pružio u prvom timu u utakmicama La Lige i Kupa Kralja.
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
chelsea je poceo naglo trositi,izazvao je veliki bum u engleskoj premier ligi..ajmo reci prije ga je abramovic izazvao..i sto je odjednom chelsea postao konkurent manchi i arsenalu..i ostalim klubovima u ligi prvaka.ono kao''pojavio se niodkud''..Virtu4l je napisao/la:Nevjerovatno. Chelsea je toliko potrošio za tačno PET godina ! I kažu Chelsea troši mnogo...Guardiolina era
Barcelona od 2008. godine potrošila 277,5 miliona eura
Oko 277,5 miliona eura potrošila je Barcelona na trinaestoricu nogometaša dovedenih u eri trenera Josepa Guardiole. Započela je ona 2008. godine.

u tome je fazon..

Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Jeste došao "niotkud", ali je isto tako naglo stao sa razbacivanjem.
Barca ima dobru vlastitu školu (to joj svako priznaje), ali se također da primjetiti da nisu baš uspješno poslovali što se tiče zadnjih transfera.
Barca ima dobru vlastitu školu (to joj svako priznaje), ali se također da primjetiti da nisu baš uspješno poslovali što se tiče zadnjih transfera.
Vom Jäger zum Gejagten
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.