Problem je sto je tesko naci uredno auto kod nas .... i ta skoda sto je ti spominjes je iz uvoza za te pare ... svako ko odrzava auto nece ga dati za pare koje idi za uvozene grobove ...et vidis on je prodo gola 6 za 18 k ... vjerovatno sto je auto provjereno pa taj neko zna sta kupuje ... inace ko bi lud dao 18 k za golfa 6 kad ih imas po 12 ... eh tako su i te skode od 10-11 k sve svjeze uvezene ...BuffonGigi je napisao/la: ↑02 dec 2020, 10:33Pa vidi, ja ti to bas i kazem. Trazis recimo Golfa 6 za 12K, mozes kupiti nekog "do registracije", kojem kad uradis veliki servis, stavis alarm i eventualno gume, dodje te skoro na 15.
Ali zato mozes kupiti Skodu koja je inace 10-11K, za 12K ali tip top, bez ulaganja i greske. Neko ti kasnije kaze da si preplatio auto, a ti znas koje si troskove izbjegao. Zato kazem da kupis auto od urednog vlasnika koji hoce da proda svoje kako bi kupio skuplje, a nije ga zgazio i ulagao je na vrijeme i servisirao. Sve je do toga volis li u startu biti miran, ili nakon 5 odlazaka majstoru i investiranja 2 hiljade. Ja licno ovo drugo mrzim...
Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
-
- Kontakt:
Toyota Corolla 1.4 D4D Automatik Registriran 1 Vlasnik (11.900 KM)OsmaDolazi je napisao/la: ↑02 dec 2020, 09:35Pa ovako. U braku sam i otac male curice. Vec sam vozio Golf 6 4 motion i nedavno je udao za 18 000. Sa obzirom da je vrijeme Covid-a nebih da se previse uvaljujem pa zato i pitam sta bi valjalo uzeti za pare do 12 000 a da je pouzdano jer i nisam neki poznavalac.bombaysaphire je napisao/la: ↑02 dec 2020, 01:09Za šta ti najviše treba , malo , srednje, manuelni ili automatik ?OsmaDolazi je napisao/la: ↑02 dec 2020, 01:02Neko prijedlog do 12 000 KM. Na sta se bazirati, kvalitet, iskustva?
Recimo ovaj Golf me perfektno sluzio zadnje 3 godine. Nema gdje sa njim nisam otisao i popeo se. Vjerovatno ne mogu parirati quatru ali u svakom slucaju, odlicno mi se pokazao i ovaj 4 motion sistem.
https://www.olx.ba/r/40095034/2190553
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
- BuffonGigi
- Kontakt:
Eh vidis, jest tesko Skodu naci, ali za 12k nije nemoguce, samo treba malo strpljenja. Najgora i najsmrtonosnija greska je odluciti da kupis odredjeni model auta i kupiti to u naredna 2 dana. 99% su sanse da ce ti ga neko sloziti. Isto tako kupovina auta na auto placu oko Kiseljaka, Viteza, Vogosce itd je teski zajeb.
A za Golfa, nije neralna cijena za 4motion sa puno opreme 18k, jer su oni goli i bosi po 12k. Zato kazem, i ovo auto kad ih ima po 10-11, das 12 i provedes jedno vrijeme trazeci i gledajuci.
Ja sam uzeo Skodu 2009. prosle godine, i to limuzinu, od prvog vlasnika (kog sam inace poznavao, ali sam auto nasao na piku), sa stvarnih 165 na satu, za 10.300. Za 10 dana sam je iz zajebancije stavio na pik i bilo je ponuda od 11.500. Dok sam to trazio obisao sam sve auto kuce koje su u krugu od 200 km, i uvjerio se kakve grobove prodaju. Zato i kazem, samo auto od vlasnika...
A za Golfa, nije neralna cijena za 4motion sa puno opreme 18k, jer su oni goli i bosi po 12k. Zato kazem, i ovo auto kad ih ima po 10-11, das 12 i provedes jedno vrijeme trazeci i gledajuci.
Ja sam uzeo Skodu 2009. prosle godine, i to limuzinu, od prvog vlasnika (kog sam inace poznavao, ali sam auto nasao na piku), sa stvarnih 165 na satu, za 10.300. Za 10 dana sam je iz zajebancije stavio na pik i bilo je ponuda od 11.500. Dok sam to trazio obisao sam sve auto kuce koje su u krugu od 200 km, i uvjerio se kakve grobove prodaju. Zato i kazem, samo auto od vlasnika...
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
-
- Kontakt:
Hvala ti puno, to sam odprilike i cuo.BuffonGigi je napisao/la: ↑02 dec 2020, 10:16Ja bih ti preporucio ako mognes nabosti Octaviu karavan 2009 ili 2010, uglavnom facelift model sa 1.6 tdi motorom, eventualno 1.9 ako slucajno uspijes naci bio bi jos bolji izbor. I limuzina je super, ali one su skuplje. Isto tako, tebi kazem a savjetovao bih svakom, da pokusas naci auto koje je kod covjeka bar nekoliko godina, a ne ono svercersko "do registracije".OsmaDolazi je napisao/la: ↑02 dec 2020, 09:35
Pa ovako. U braku sam i otac male curice. Vec sam vozio Golf 6 4 motion i nedavno je udao za 18 000. Sa obzirom da je vrijeme Covid-a nebih da se previse uvaljujem pa zato i pitam sta bi valjalo uzeti za pare do 12 000 a da je pouzdano jer i nisam neki poznavalac.
Recimo ovaj Golf me perfektno sluzio zadnje 3 godine. Nema gdje sa njim nisam otisao i popeo se. Vjerovatno ne mogu parirati quatru ali u svakom slucaju, odlicno mi se pokazao i ovaj 4 motion sistem.
Zanimljiv mi je i Reno Megan 1.5 Dci sa 110 KS, za te pare mozes kupiti nekog 2012 pa cak i do 2015 godista ako trazis duze. Na tim autima obrati paznju na servise i na stanje zamajca i kvacila. Ako te bude zanimalo kako ces to provjeriti pitaj u PP.
Inace, na zna raja kako je kada zafali love pa se cupas na sve strane, a i na 4 motionu nisu bas jeftini dijelovi bili, cak i najbanalniji.
-
- Kontakt:
Pogledaj cijene neregistrovanog 4 motiona na piku, Golf 6, 2012 godiste. Nisam ga bas rado prodao ni za tu cijenu ako mi vjerujes.jelle je napisao/la: ↑02 dec 2020, 10:37Problem je sto je tesko naci uredno auto kod nas .... i ta skoda sto je ti spominjes je iz uvoza za te pare ... svako ko odrzava auto nece ga dati za pare koje idi za uvozene grobove ...et vidis on je prodo gola 6 za 18 k ... vjerovatno sto je auto provjereno pa taj neko zna sta kupuje ... inace ko bi lud dao 18 k za golfa 6 kad ih imas po 12 ... eh tako su i te skode od 10-11 k sve svjeze uvezene ...BuffonGigi je napisao/la: ↑02 dec 2020, 10:33Pa vidi, ja ti to bas i kazem. Trazis recimo Golfa 6 za 12K, mozes kupiti nekog "do registracije", kojem kad uradis veliki servis, stavis alarm i eventualno gume, dodje te skoro na 15.
Ali zato mozes kupiti Skodu koja je inace 10-11K, za 12K ali tip top, bez ulaganja i greske. Neko ti kasnije kaze da si preplatio auto, a ti znas koje si troskove izbjegao. Zato kazem da kupis auto od urednog vlasnika koji hoce da proda svoje kako bi kupio skuplje, a nije ga zgazio i ulagao je na vrijeme i servisirao. Sve je do toga volis li u startu biti miran, ili nakon 5 odlazaka majstoru i investiranja 2 hiljade. Ja licno ovo drugo mrzim...
- BuffonGigi
- Kontakt:
Ne zna ko nije imao 4 motiona, to ono kao samo kupi i kurci se...e nije bas tako. Sve na trapu je razlicito i skuplje nego kao kod standardnog golfa, kugle, krajnice, diskovi... Isto tako, gume ne smiju biti ni prosjecne, moraju uvijek biti vrhunske inace imas show na cesti.OsmaDolazi je napisao/la: ↑02 dec 2020, 13:37Inace, na zna raja kako je kada zafali love pa se cupas na sve strane, a i na 4 motionu nisu bas jeftini dijelovi bili, cak i najbanalniji.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Ok razumijem ja to zafalilo cupas se ... al ako je tako stanje onda uzmi radije auto do 5 k dok se situacija ne popravi .... nego nekog macka u vreci do 12 k i valja opet i to odrzavat ... kod nas je to politika ( ne govorim za tebe nego opcenito ) ima platu 800 stoja , digne kredit kupi auto do 15 k i kasnije nema za gaca , a na autu ne moze osnovno promjeniti ... ja sam nedavno uzeo audia a 3 hatchback 2011 god ...doduse bio je 13500 s tim da sam odma mu radio veliki i mali servis ... sad za sad sam prezadovoljan ...OsmaDolazi je napisao/la: ↑02 dec 2020, 13:42Pogledaj cijene neregistrovanog 4 motiona na piku, Golf 6, 2012 godiste. Nisam ga bas rado prodao ni za tu cijenu ako mi vjerujes.jelle je napisao/la: ↑02 dec 2020, 10:37Problem je sto je tesko naci uredno auto kod nas .... i ta skoda sto je ti spominjes je iz uvoza za te pare ... svako ko odrzava auto nece ga dati za pare koje idi za uvozene grobove ...et vidis on je prodo gola 6 za 18 k ... vjerovatno sto je auto provjereno pa taj neko zna sta kupuje ... inace ko bi lud dao 18 k za golfa 6 kad ih imas po 12 ... eh tako su i te skode od 10-11 k sve svjeze uvezene ...BuffonGigi je napisao/la: ↑02 dec 2020, 10:33Pa vidi, ja ti to bas i kazem. Trazis recimo Golfa 6 za 12K, mozes kupiti nekog "do registracije", kojem kad uradis veliki servis, stavis alarm i eventualno gume, dodje te skoro na 15.
Sinoć prije posla svratim na bp da naspem benzina i plina, čim sam upalio auto upališe se lampica od motora i service lampica. Prebaci na plin kad gori crvena, kao da je pri kraju, a nikad mi se ona nije upalila iako zna da varira pokazivač plina.Inače sipam na Petrolu sve, ovo mi bilo usput i haj reko yebaji ga. Kontam da nije u pitanju loša smjesa s obzirom da sam prije 15 dana radio servis, prije tri dana me zezala treća dizna te sam u nju promjenio. Jutros nakon smjene odem na Petrol da dospem i benzin i plin da se izmješa, ali se ne gasi. Vidjeću u toku dana situaciju ali me interesuje da li je neko imao ovaj problem ?
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Derdiyok je napisao/la: ↑03 dec 2020, 06:48Sinoć prije posla svratim na bp da naspem benzina i plina, čim sam upalio auto upališe se lampica od motora i service lampica. Prebaci na plin kad gori crvena, kao da je pri kraju, a nikad mi se ona nije upalila iako zna da varira pokazivač plina.Inače sipam na Petrolu sve, ovo mi bilo usput i haj reko yebaji ga. Kontam da nije u pitanju loša smjesa s obzirom da sam prije 15 dana radio servis, prije tri dana me zezala treća dizna te sam u nju promjenio. Jutros nakon smjene odem na Petrol da dospem i benzin i plin da se izmješa, ali se ne gasi. Vidjeću u toku dana situaciju ali me interesuje da li je neko imao ovaj problem ?
Ako je mapa plina pravilno podesena te ako su ispravni isparivac plina plus dizne, onda moze biti do lambde sonde.
Skokni do majstora nek ti nakon dijagnostike provjeri i kompresiju, cisto da vidis da li je sagorijevanje smjese u zelenim okvirima i ako nije da li je to do dotrajalosti motora ili pomenute sonde.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Uredu je sve, zato me i začudilo. Skoro radio servis filtera plina, mali servis, diznu promjenio, gasovi uredu sve. Vjerovatno je do goriva. Jutros odletio do Visokog i nazad da malo pročepim, došao kući kad ništa. Taman reko odo do majstora kad ugasiše se.Asteriks je napisao/la: ↑03 dec 2020, 10:45
Ako je mapa plina pravilno podesena te ako su ispravni isparivac plina plus dizne, onda moze biti do lambde sonde.
Skokni do majstora nek ti nakon dijagnostike provjeri i kompresiju, cisto da vidis da li je sagorijevanje smjese u zelenim okvirima i ako nije da li je to do dotrajalosti motora ili pomenute sonde.
Ne znam koji me Bog nagovori da svratim na BP ali eto. Nikad više

® GONGASHI POWERHOUSE ®
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Ja plin stalno sipam na BP-u, nikad problema nije bilo. 

Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Ne mora znacit ako su se ugasile da nije nistaDerdiyok je napisao/la: ↑03 dec 2020, 12:16Uredu je sve, zato me i začudilo. Skoro radio servis filtera plina, mali servis, diznu promjenio, gasovi uredu sve. Vjerovatno je do goriva. Jutros odletio do Visokog i nazad da malo pročepim, došao kući kad ništa. Taman reko odo do majstora kad ugasiše se.Asteriks je napisao/la: ↑03 dec 2020, 10:45
Ne znam koji me Bog nagovori da svratim na BP ali eto. Nikad više![]()

Mogu se i vratit ... nije mi jednom to se desilo

Jesi li ti rijesio onaj problem oko vuce?jelle je napisao/la: ↑03 dec 2020, 13:07Ne mora znacit ako su se ugasile da nije nistaDerdiyok je napisao/la: ↑03 dec 2020, 12:16Uredu je sve, zato me i začudilo. Skoro radio servis filtera plina, mali servis, diznu promjenio, gasovi uredu sve. Vjerovatno je do goriva. Jutros odletio do Visokog i nazad da malo pročepim, došao kući kad ništa. Taman reko odo do majstora kad ugasiše se.Asteriks je napisao/la: ↑03 dec 2020, 10:45
![]()
Mogu se i vratit ... nije mi jednom to se desilo![]()
Ja prije par mjeseci imao problem oko toga, kada sam ti pisao, i bio problem oko te neke leptiraste zaklopke. 400KM. Rijesio to i nikada vise nisam ima problema do jucer. Opet mi se popalile lampice grijaca i check engine i izgubi vucu. Ovaj put samo bez upozorenja od filtera.
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
-
- Kontakt:
On je sipao i benzin i plin ...StrikeWarzone je napisao/la: ↑03 dec 2020, 12:29Ja plin stalno sipam na BP-u, nikad problema nije bilo.![]()
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Pa i benzin raja sipa stalno. Inace im je gorivo iz Slovenije nije nikakav divljak kao na Hifi npr.bombaysaphire je napisao/la: ↑03 dec 2020, 19:13On je sipao i benzin i plin ...StrikeWarzone je napisao/la: ↑03 dec 2020, 12:29Ja plin stalno sipam na BP-u, nikad problema nije bilo.![]()
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
-
- Kontakt:
Nije divljak dok ne dođe u Bosnu i Hercegovinu ...StrikeWarzone je napisao/la: ↑03 dec 2020, 20:58Pa i benzin raja sipa stalno. Inace im je gorivo iz Slovenije nije nikakav divljak kao na Hifi npr.bombaysaphire je napisao/la: ↑03 dec 2020, 19:13On je sipao i benzin i plin ...StrikeWarzone je napisao/la: ↑03 dec 2020, 12:29Ja plin stalno sipam na BP-u, nikad problema nije bilo.![]()
Imali smo prije Škode Fabije druge generacije, na svakoj je bio upaljen check-engine ... Odemo kod majstora , ugasi lampicu , vozi se par najmova i opet upali ... Auta nisu imala problema, ali ta lampica se stalno palila ...
NHTSA probing Tesla over suspension safety problems in 115,000 vehicles
More than 100,000 Tesla vehicles are being investigated for potential safety problems by the US National Highway Traffic Safety Administration.
At issue is the front suspension system for the 2015-2017 Model S and the 2016-2017 Model X, the NHTSA said Friday, with as many as 115,000 vehicles affected.
.....
It also arrives about a month after Tesla recalled about 30,000 vehicles in China over potential suspension problems, which the company reportedly claimed were caused by “driver abuse” rather than any defect.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Jesam ...i meni prvo reko dozer turbine ...promjenim to nakon 7 dana opet greska ista i safe mode ...odem opet do majstora kaze nista ostavi auto da skinem turbinu i odnesem da vidim sta je ... na kraju turbina imala lufta i zbog toga izbacivalo gresku navodno ... uglavnom evo mj dana nema nikakvih gresaka da izbacuje ...i nije mi naplatio nista dodatno ... kao do njega je bilo sto nije odma rijesio problemSMR187 je napisao/la: ↑03 dec 2020, 17:59Jesi li ti rijesio onaj problem oko vuce?jelle je napisao/la: ↑03 dec 2020, 13:07Ne mora znacit ako su se ugasile da nije nistaDerdiyok je napisao/la: ↑03 dec 2020, 12:16
Uredu je sve, zato me i začudilo. Skoro radio servis filtera plina, mali servis, diznu promjenio, gasovi uredu sve. Vjerovatno je do goriva. Jutros odletio do Visokog i nazad da malo pročepim, došao kući kad ništa. Taman reko odo do majstora kad ugasiše se.
![]()
Mogu se i vratit ... nije mi jednom to se desilo![]()
Ja prije par mjeseci imao problem oko toga, kada sam ti pisao, i bio problem oko te neke leptiraste zaklopke. 400KM. Rijesio to i nikada vise nisam ima problema do jucer. Opet mi se popalile lampice grijaca i check engine i izgubi vucu. Ovaj put samo bez upozorenja od filtera.
Kod mene je dugo imao problem sa regeneracijom dpfa. Vozio sam bez problema dok se taj safe mode nije upalio. Onda su mi zamijenili tu zaklopku u ovlastenom servisu, jer kao problem na tom dijelu sprijecava dpf da se regenerise. Od tad mozda 2 mjeseca nikakvih problema nije bilo, nit se palila lampica od dpfa. Neki dan iz cista mira, dok sam bio parkiran u mjestu samo se upali taj safe mode i od tad stalno.
Nekada ugasim i upalim auto, gori samo check engine lampica i nema problema s vucom i u medjuvremenu se opet upali ona od grijaca i nista.
Da li je moguce da problem s diznama pokrene taj safe mode?
Ovako je bilo prvi put, sada samo bez upozorenja od filtera
Nekada ugasim i upalim auto, gori samo check engine lampica i nema problema s vucom i u medjuvremenu se opet upali ona od grijaca i nista.
Da li je moguce da problem s diznama pokrene taj safe mode?
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.