Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

tanzla
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la tanzla » 26 dec 2010, 20:28

*p!p!t@* je napisao/la:
Volim komplikovane knjige inace,a ne sranja tipa Starac i more(prica o tome kako jedna velika riba vuce jednog starca po moru i iz tih odgadjanja mi treba da izvlacimo pouke :? )...
Nezz koji je nas pisac bas protiv ovog tipa pisanja(Starac i more)
Gdje ćeš za Hemingveja reći da je sranje? :D

A svi mi imamo veliku ribu koja nas vuče. :mrgreen:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 26 dec 2010, 20:31

*p!p!t@* je napisao/la:
nevjernik je napisao/la:@Devil ma znam, tesko se moze nabaviti, zato i pitam

@pipita

jel to ono o onom liku sto zivi u iznajmljenim sobicama i sa sobom uvijek nosi kofer sa knjigama, sjecam se iz srednje skole
Da upravo ta :D

Volim komplikovane knjige inace,a ne sranja tipa Starac i more(prica o tome kako jedna velika riba vuce jednog starca po moru i iz tih odgadjanja mi treba da izvlacimo pouke :? )...Nezz koji je nas pisac bas protiv ovog tipa pisanja(Starac i more)
Vezena torbica je vrh sto se toga tice :lol:
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 26 dec 2010, 20:33

Ko voli citati, neka pronađe "Filozofiju vina". Necete se pokajati...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 01 jan 2011, 22:43

Imal' neko da preporuci neku sportsku knjigu jos ali da nisu Hornby ili Kuper(znam da ce te njih predlagati)njih imam?
Danas sam prebrojao kolekciju 25 ih imam,i nadam se da cu u buducnosti povecati to.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 02 jan 2011, 03:32

Danas, iako žestoko mahmuran, sam završio sa čitanjem Andrićeve Proklete Avlije. Kiga je odlična, fascinatn, uostalom kao i sam Andrić. Uspio sam se uživiti u taj njegov svijet, i nisam zažalio :)

Neznam šta bih sljedeće čitao, vjerovatno ću dignut sebi nekog Kinga ili Wilda, da se vratim malo na stranu književnost.

Makaveli
Kontakt:

Post Postao/la Makaveli » 02 jan 2011, 18:26

samson je napisao/la:Ko voli citati, neka pronađe "Filozofiju vina". Necete se pokajati...
razlog ? tematika ?
inace ja debil uzeo malo citati brona i tacku prevare :D nije lose jbg :D stavise svidja mi se triler...
iako volim filozofiju malo dublje teme..al et

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 02 jan 2011, 18:30

tanzla je napisao/la:
*p!p!t@* je napisao/la:
Volim komplikovane knjige inace,a ne sranja tipa Starac i more(prica o tome kako jedna velika riba vuce jednog starca po moru i iz tih odgadjanja mi treba da izvlacimo pouke :? )...

A ne stvarno mislim da je svijet toliko toga prosao da nam ne trebaju vise tipicne price ;)
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Makaveli
Kontakt:

Post Postao/la Makaveli » 02 jan 2011, 18:36

*p!p!t@* je napisao/la:
tanzla je napisao/la:
*p!p!t@* je napisao/la:

A ne stvarno mislim da je svijet toliko toga prosao da nam ne trebaju vise tipicne price ;)
nemoj druze molim te..iz postovanja prema temi...nemoj tako pricati o jednom od najvecih pisaca svih vremena :)
svijet je prosa konkretno sta ? i zasto je ta prica tipicna,sta je tebi netipicno,odnosno potrebno ovakvom svijetu ?

onoffon
Kontakt:

Post Postao/la onoffon » 02 jan 2011, 18:38

odlicna knjiga, licno sam je dobio od autora, BISTRIK KULA!
Big club, great history, Nottm Forest.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 02 jan 2011, 18:40

PA treba se okanuti prica za malu djecu brate...

Kakve ti pouke izvlacis iz te price,zar smo toliko zreli da nam se trebaju bajke pricati kako bismo nesto shvatili... :?
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 jan 2011, 22:46

Makaveli je napisao/la:
samson je napisao/la:Ko voli citati, neka pronađe "Filozofiju vina". Necete se pokajati...
razlog ? tematika ?
inace ja debil uzeo malo citati brona i tacku prevare :D nije lose jbg :D stavise svidja mi se triler...
iako volim filozofiju malo dublje teme..al et
Udaraj po Sartre-u(napisah vec sta bi se dalo procitati od doticnog).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 07 jan 2011, 14:35

Monolog gdje je taj izvještaj, dokle se stiglo ? :D
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

alipasha
Kontakt:

Post Postao/la alipasha » 07 jan 2011, 14:40

zanima me da li je neko od vas citao knjigu "znakovi pored puta" autora Ive Andrica

ako jeste,zanima me vase misljenje vezana za ovo remek dijelo :D

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 08 jan 2011, 14:59

tanzla je napisao/la:Monolog gdje je taj izvještaj, dokle se stiglo ? :D
ma najvise je dobio na bicepsima :D
You are someone else I am still right here

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 08 jan 2011, 15:55

Evo ja sad citam od Hellera "Kvaka 22"...prejaka knjiga,lagano stivo,nasmijava i opusta.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 jan 2011, 17:23

Pročitah prije par dana, samo se nisam htio hvaliti(ne moraš galamiti na mene). Sada sam se vratio s odmora, tako da ne postoji nikakva šansa da pročitam ostatak(ne iz razloga što mi se ne sviđa, već zato što sam na "vi" sa vremenom). Moram priznati da nećeš dobiti šamar; iako nisam ljubitelj ovog žanra, moram dati ocjenu 5 za LOTR.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 08 jan 2011, 19:56

Monolog je napisao/la:
Pročitah prije par dana, samo se nisam htio hvaliti(ne moraš galamiti na mene). Sada sam se vratio s odmora, tako da ne postoji nikakva šansa da pročitam ostatak(ne iz razloga što mi se ne sviđa, već zato što sam na "vi" sa vremenom). Moram priznati da nećeš dobiti šamar; iako nisam ljubitelj ovog žanra, moram dati ocjenu 5 za LOTR.
:D :D

Danas sam konacno procitala knjigu "Izranjanje" od Margaret Atwood...Majko mila,kako glupa knjiga, lafo neki triler, a samo vrazja opisivanja i djavoli nekakvi..To je bas bilo ono mucno citanje, jer mi je zao knjigu ostaviti neprocitanu...
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 08 jan 2011, 20:06

Monolog je napisao/la:
Gay :P
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Thunderstruck
Kontakt:

Post Postao/la Thunderstruck » 17 jan 2011, 23:27

Moram replicirati mom jari Dijalogu i raji sto je prije neki dan na Chatu (str.1245) diskutovala o hrani(cevapima, bureku, McD-u) :D

“Volimo Jureka vise od bureka!”

Nadam se da mi nece zamijeriti i da se nece naljutiti sto cu se pokusati malo nasaliti ;)
Evo jedan zanimljiv dio teksta Miljenka Jergovica.

“Predrasudu da Bosanci jedu samo burek i cevape i da im pod kapom nebeskom nista nije tako sveto i vazno kao burek i cevapi, mi smo lijepo potvrdili.
Misljenje da su buregdzinice jedina nasa pozorista i hramovi pokazalo se tocnim, kao sto je tocno i to da smo mi smijesni i kad se ne zajebavamo. Ali ima i nesto sto je gore od toga: pristali smo biti po vlastitim kriterijima neduhoviti, samo da bi nam se drugi ljudi na osnovi njihovih kriterija smijali. Eto, to je bila ta prodaja duse.”
.
.
.
“Burek je bio i ostao obicno jelo. Nesto vise od tog bureka je samo za one koji su u Sarajevo dolazili na ekskurziju. Njima je burek bio nesto vazno i katkada su sve nas znali gledati kroz rupicu na zvrku bureka. Iz toga je nastajao dobar materijal za viceve o nama i bureku. Ti vicevi bili su smijesni sve dok nisu prestali biti vicevima. Kada smo se ozbiljno poceli sluziti predrasudama, prodali smo dusu vragu. A kada vam danas u nekom dalekom gradu i u nekoj staroj jugoslovenskoj zemlji budu glavu punili burekom, kada budu trazili od vas da govorite onako smijesno kako govore Sarajlije kada se sretnu jedan s drugim i kada vise nijedna rijec koju ste bili u stanju izgovoriti ne bude zvucala uvjerljivo, sjetite se trenutaka kada ste prodavali dusu vragu. Recimo, sjetite se price o Juri Franku koja u sjecanju gubi dragost, koju bi trebala imati, samo zbog idiotskog transparenta, samo zato sto smo na cas zaboravili da i radost i tuga nesto vrijede, a da trivijalnost i glupost svakoj ljudskoj mjeri oduzimaju cijenu.”

Miljenko Jergovic "Historijska citanka 1"
"It's hard to believe it's not Scholes, it's Carrick you know..."

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 18 jan 2011, 00:06

Ja sam si danas uzeo dvije knjige od Teri Praceta "Glinene noge" i "Vjestica na putu" i dodao u kolekciju knjiga o Disksvjetu(imam ih 8+2 ;) ).Prporucujem ovu komicnu fantastiku :D :D
RIP SALE VILENJAK

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 4 gosta.