Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88
Re: Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica
Previse je tu mentalnih patuljaka da mogu nesto izvuci u tako bitnoj utakmici znaci vidjeno vec milion puta od ove grupe igraca tako da se moze ocekivati slican scenario kao i veceras
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Mislim, teško je ne popizditi nakon ove utakmice, ali na ovoj temi ide već standardni overreaction oko svega.
Jednostavno je bolje ne pisati vruće glave.

Jednostavno je bolje ne pisati vruće glave.

Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
Europa League here we come again
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Najlakše je zapizdit kad god se desi poraz i kriviti sve redom, a niko da pogleda realno kompletnu situaciju. Utakmica je odigrana vrlo dobro, od taktike do izvedbe na terenu, ali na promašaje se ne može utjecati (+ ne izvođenje Freda ranije, jedina greška Olea koja je na kraju ipak dosta skupa).Patrice_Evra_3 je napisao/la: ↑03 dec 2020, 00:01Mislim, teško je ne popizditi nakon ove utakmice, ali na ovoj temi ide već standardni overreaction oko svega.![]()
Jednostavno je bolje ne pisati vruće glave.![]()
Utd se sve pita i bod je dovoljan za prolaz. Možemo mi svi sad govoriti da smo prokockali šansu, ali protiv Leipziga se može odigrati pametna utakmica tako da ne sumnjam u ekipu i prolaz na kraju. Nije vala da moramo igrati protiv Bayerna u Minhenu da treba strepiti, al' naravno respect za Leipzig i sigurno da će biti teška utakmica.
Nisam gleda tekmu,bio na poslu.
Generalno Ole ponavlja greske.
Ali,realno treba nama jos pojacanja.
Nisam siguran da bi Pocketino napravio nesto vise od ove ekipe bez krila i jos brzeg,boljeg stopera...
Sve u svemu,svaki poraz boli ali kad promasis svoje sanse onda moras izgubiti..
Generalno Ole ponavlja greske.
Ali,realno treba nama jos pojacanja.
Nisam siguran da bi Pocketino napravio nesto vise od ove ekipe bez krila i jos brzeg,boljeg stopera...
Sve u svemu,svaki poraz boli ali kad promasis svoje sanse onda moras izgubiti..
Dana 28. marta 2019. godine Ole je imenovan kao full time menadžer ekipe. Kao privremeni je imenovan 19. decembra 2018. godine. Dakle, za koji dan kucamo ravno dvije godine od kada sretni norvežanin sjedi na našoj klupi. Kažem sretni, jer da se ljudi u klubu i po čemu vode strukom, ovaj ne bi vodio ništa jače od omladinaca.
Za mene je problem da dvije godine ja vidim ravnu liniju – čovjeka koji u svojoj profesiji nije napredovao „jotu“ u odnosu na dan kada je postavljen. Eliminiši onu „feelgood“ seriju pobjeda koje su na početku došle kao adrenalinski šok po otpuštanju Mourinha i dobijaš nakon toga jednog ispodprosječnog menadžera. Džaba Pheelanovo znanje i iskustvo, Carrickovo igračko znanje, jedan od boljih analitičkih timova iza leđa, džaba, na našeg sreću se ništa od ovoga ne zalijepi. Idemo redom:
Sinoć smo pričali o igračkom kadru – daleko od savršenog jeste, ali da je tako loš da ekipa ima tolike rupe u igri – vala to nije tačno. Ne postoji savršena ekipa na svijetu, čak i kod najboljih si uvijek imao neke likove koji su se šlepali. Poenta je da u tim ekipama imaš nekog ko to uštima. Mene niko ne može ubijediti da Poche ili Allegri u roku od mjesec dana ne bi digli ovu ekipu bar za 25%.
Dobar trener će naglasiti dobro, a sakriti loše. Ovaj naš, ponavljam, nije taj nivo, tako da se jednostavno ne vrijedi nervirati dok je ovaj tu. Jednom će pogoditi, pa onda upropastiti tri zaredom, pa ponovo...
Za mene je problem da dvije godine ja vidim ravnu liniju – čovjeka koji u svojoj profesiji nije napredovao „jotu“ u odnosu na dan kada je postavljen. Eliminiši onu „feelgood“ seriju pobjeda koje su na početku došle kao adrenalinski šok po otpuštanju Mourinha i dobijaš nakon toga jednog ispodprosječnog menadžera. Džaba Pheelanovo znanje i iskustvo, Carrickovo igračko znanje, jedan od boljih analitičkih timova iza leđa, džaba, na našeg sreću se ništa od ovoga ne zalijepi. Idemo redom:
- Taktički: u vodi do grla, u možda 30% utakmica pogodi postavku. Pati se sa dobrima, pati se sa slabima, izmjene kasne. Svaka utakmica je problem. Uvijek fuli, pa moli boga da neka frljoka uleti ili da izmjena da rezultat. Ono ludilo sa Fredom sinoć ne vrijedi komentarisati. Za udžbenika.
- Result oriented: Sinoć sam pisao, a nije zgoreg ni ponoviti: svaka utakmica koja nam se pitala, bio je „preslušan“ od protivničkog trenera. Ni u jednom od polufinala koja smo igrali nikada nismo bili ni blizu. Dakle, luzerski mentalitet. Ne zna uzeti ono što je na tacni pred njim.
- Motivacijski: Igrači prepušteni sami sebi. Isto svaka utakmica, izbaciš ih na teren, pa šta bog da. Bruno, Cavani, Fred, Rashford ginu, jer im je to u DNK. Isto tako Martial i Pogba seru, jer ne zna sa njima, ko što ne zna ni šta će sa tupavim Maguirreom i depresivnim DeGeom. Ne zna, jednostavno. Ne dopire do igrača.
- Problem solving: Za ovo treba autoritet, a naš gura stvari pod tepih, pa tako i ima probleme koje ima. Dovedu mu igrača kojeg neće, šuti, šta god mu uradiš – sve je u redu. Od gorepobrojanih igrača, koji su problem motivacijski i u svlačionici, SAF bi barem dvojicu nogom nabio. Sjećate se kopačke u glavu Davida Beckhama, u tom trenutku najpopularnijeg igrača na svijetu? Znaš kad ćeš sad to dočekati... Nikad. Ovo će ga u konačnici i koštati posla, samo što mi izgubismo godine s njim.
Sinoć smo pričali o igračkom kadru – daleko od savršenog jeste, ali da je tako loš da ekipa ima tolike rupe u igri – vala to nije tačno. Ne postoji savršena ekipa na svijetu, čak i kod najboljih si uvijek imao neke likove koji su se šlepali. Poenta je da u tim ekipama imaš nekog ko to uštima. Mene niko ne može ubijediti da Poche ili Allegri u roku od mjesec dana ne bi digli ovu ekipu bar za 25%.
Dobar trener će naglasiti dobro, a sakriti loše. Ovaj naš, ponavljam, nije taj nivo, tako da se jednostavno ne vrijedi nervirati dok je ovaj tu. Jednom će pogoditi, pa onda upropastiti tri zaredom, pa ponovo...
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
Martial, Mason i Pogba u startu igraci manje. Zali boze Telllesa i Cavania koji ce da poginu ganjajuci nesto i trceci tamo-vamo bez ikakve pomoci.
Strasno los sastav realno. Sredina je prespora, krila koja i ne napadaju po krilima nego trce unutra, MVP ekipe na klupi...
Necu na ovo gubiti vrijeme bgmi!
Strasno los sastav realno. Sredina je prespora, krila koja i ne napadaju po krilima nego trce unutra, MVP ekipe na klupi...
Necu na ovo gubiti vrijeme bgmi!
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Hahah
Neću ni ja gledat evo. Sram da bude Olea šta radi, odmara dva najbolja igrača zbog bitnije utakmice utorak i daje šansu igračima koji bi bili starteri u većini klubova. Jao jao
Neću ni ja gledat evo. Sram da bude Olea šta radi, odmara dva najbolja igrača zbog bitnije utakmice utorak i daje šansu igračima koji bi bili starteri u većini klubova. Jao jao

- DragonReborn
- Kontakt:
Logično da je danas poraz u najavi, jer bismo pobedom izbili visoko na tabeli.
Nijedan Meksiko nije konačan. Svaki Meksiko u sebi krije Novi Meksiko.
@Poligon
Ne znam za tebe i Olea ali ja u ovoj postavi ne vidim 3 boda
Nadam se da grijesim
Ne znam za tebe i Olea ali ja u ovoj postavi ne vidim 3 boda
Nadam se da grijesim
Eto bas cemo je osvojiti ako i prodjemo.

R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
Ma njje problem reći kako očekuješ kiks, standardno loše igramo protiv WH u gostima, ali kukati kako ništa ne valja prije same utakmice nije nikako u redu. @rooney, ti kao da od juče pratiš ovaj klub pa ovako reaguješ. Ovo je Man Utd i ko god da igra, treba da ide na pobjedu protiv yebenog WH-a.
Sastav je odličan što se mene tiče, a nadam se da će i Pogba doći na utakmicu pa nešto odigrati.
Ma na papiru kad pogledas to jeste talentovana postava da se tako izrazim ali brine me da ce faliti vatre na terenu upravo zbog ona 3 igraca koja je @Rooney gore napisao previse su mi mekani a jos kad su zajedno na terenu nekako nemam povjerenja u njihPoligon10 je napisao/la: ↑05 dec 2020, 18:18Ma njje problem reći kako očekuješ kiks, standardno loše igramo protiv WH u gostima, ali kukati kako ništa ne valja prije same utakmice nije nikako u redu. @rooney, ti kao da od juče pratiš ovaj klub pa ovako reaguješ. Ovo je Man Utd i ko god da igra, treba da ide na pobjedu protiv yebenog WH-a.
Sastav je odličan što se mene tiče, a nadam se da će i Pogba doći na utakmicu pa nešto odigrati.
Martiala je zalosno gledati na terenu.
Odbrana je totalno nesigurna kao i obicno, plus ovi iz veznog reda ne prate nikog. Prije cemo ga primiti nego dati.
Odbrana je totalno nesigurna kao i obicno, plus ovi iz veznog reda ne prate nikog. Prije cemo ga primiti nego dati.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Pogba je ovdje očajan. Ponovo drži loptu 3-4 sekunde više nego što treba, nije gurno nijedan pas prema naprijed i evo u svom stilu griješi pas i otvara tranziciju protivniku. E moj Labilni, umjesto da preuzmeš na sebe kad nema Brune, ti djeluješ k'o Fred u prvoj sezoni. 

Ljudi nas siluju prvo poluvrijeme, fuj...
Pogba i Telles se gledaju dok i, frajer mrtav hladan ode na drugu stativu. E jesi ih utrenirao norveški ****
Pogba i Telles se gledaju dok i, frajer mrtav hladan ode na drugu stativu. E jesi ih utrenirao norveški ****
Solskjer je sramota menadzerskog posla. Komedija od covjeka. Budala ne bi Pogbu, Martiala i Greewooda istovremeno izvela na teren vecras.
Najveca opasnost na prekidima je Soucek. To zna cijela liga. Covjek nije pripremio odbranu na njemu na kornerima. Strasan amater vodi United.
Najveca opasnost na prekidima je Soucek. To zna cijela liga. Covjek nije pripremio odbranu na njemu na kornerima. Strasan amater vodi United.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Liverpool - 67 titles
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.