Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- Nerminovic
- Kontakt:
- Donnie Darko
- Kontakt:
Re: Formula 1
Sarlinjo

- BosniaBoston
- Kontakt:
Joj Sarla
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
Nisam nikako skuzio na kojim gumama starta Lec sutra?
meHke, svi osim Mercedesa
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- Donnie Darko
- Kontakt:

vrh staza

Prestići će ga Russell u prvoj krivini.
Kratki krugovi, brzi pravac. Sve u svemu, Charles, kako?
dolazimo do zaključka da samo oval F1 spašava 

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
"FP1 was a mess - pressing the wrong buttons here and there.
"Even in qualifying, I pressed neutral at one point instead of something else."
Russell explained that such a scenario occurred because had was in "such a routine down at Williams", where he has raced since entering F1 as the reigning Formula 2 champion at the start of 2019.
Russell then jokingly appealed to Mercedes team boss Toto Wolff that more time aboard the W11 would rectify the situation, saying: "Toto, a few more races please and I'll be there!"

- SuperPippo
- Kontakt:
Finn je napisao/la: ↑05 dec 2020, 20:34"FP1 was a mess - pressing the wrong buttons here and there.
"Even in qualifying, I pressed neutral at one point instead of something else."
Russell explained that such a scenario occurred because had was in "such a routine down at Williams", where he has raced since entering F1 as the reigning Formula 2 champion at the start of 2019.
Russell then jokingly appealed to Mercedes team boss Toto Wolff that more time aboard the W11 would rectify the situation, saying: "Toto, a few more races please and I'll be there!"![]()
Poslije ova 2-3 dana jos su mi vise smjesni ovi sto za placku kaze da je najbolji u historiji.
Ne bi me cudilo da Russell pobijedi sutra, sto bi iskreno i volio radi njega a i radi ovih koji tvrde da je placko bolji od Schumia i Senne. 

- BosniaBoston
- Kontakt:
Nakon danasnjih kvalifikacija se ne moze reci da je Hamilton najbolji ili bar da ima neoborive argumente da je najbolji. Covjek drugi dan u bolidu, koji nije uopste kompatibilan njegovim gabaritima morao covjek nositi patike koje su mu male rame uz rame sa Bottasom koji je u kvalama ozbiljan konkurent Hamiltonu( u trkama skine gace, u kvalama ne)
Najveci jeste i najuspjesniji, ali da je najbolji se uopste ne moze reci
#Punoljetstvo
Fakat bi bilo presmijesno da uzme Russell sutra. 

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
- Donnie Darko
- Kontakt:
Omjer je 11-4 ove godine u kvalifikacijama, sa prosječnom razlikom 0.257 sekundi u korist Hamiltona. To je prilično velika razlika u kvalifikacijama. Od Bottasove 4 pobjede, tri su ispod 0.1 sekunde. Samo što se svaka Bottasova pobjeda u kvalifikacijama gleda kao monumentalni fail Hamiltona pa se više pamte i samim tim se čini da se dešava češće.BosniaBoston je napisao/la: ↑06 dec 2020, 00:22Nakon danasnjih kvalifikacija se ne moze reci da je Hamilton najbolji ili bar da ima neoborive argumente da je najbolji. Covjek drugi dan u bolidu, koji nije uopste kompatibilan njegovim gabaritima morao covjek nositi patike koje su mu male rame uz rame sa Bottasom koji je u kvalama ozbiljan konkurent Hamiltonu( u trkama skine gace, u kvalama ne)
U kvalifikacijama 11-4, u utrkama 12-3, baš velika razlika.
- BosniaBoston
- Kontakt:
0.25 sekundi iza top 3 kvalifikanta svih vremena u prosjeku je sasvim dobar rezultat. Hamilton je i u Mclarenu bio poprilicno redovan na pole poziciji, samo je razlika sto je tad cesto tu pocetnu prednost prokockao radi problema sa pouzdanoscu, konkurenciji koja je bila jaka u odnosu na mclaren i ličnim greškama.Donnie Darko je napisao/la: ↑06 dec 2020, 01:07Omjer je 11-4 ove godine u kvalifikacijama, sa prosječnom razlikom 0.255 sekundi u korist Hamiltona. To je prilično velika razlika u kvalifikacijama. Od Bottasove 4 pobjede, tri su ispod 0.1 sekunde. Samo što se svaka Bottasova pobjeda u kvalifikacijama gleda kao monumentalni fail Hamiltona pa se više pamte i samim tim se čini da se dešava češće.BosniaBoston je napisao/la: ↑06 dec 2020, 00:22Nakon danasnjih kvalifikacija se ne moze reci da je Hamilton najbolji ili bar da ima neoborive argumente da je najbolji. Covjek drugi dan u bolidu, koji nije uopste kompatibilan njegovim gabaritima morao covjek nositi patike koje su mu male rame uz rame sa Bottasom koji je u kvalama ozbiljan konkurent Hamiltonu( u trkama skine gace, u kvalama ne)
U kvalifikacijama 11-4, u utrkama 12-3, baš velika razlika.
S obzirom da je na ovoj kratkoj stazi Russell bio 0,025 iza bottasa uzet cemo to kao 0.05 na nekoj “obicnoj”. To je zaostatak od tacno 0.3 u odnosu na hamiltona a kad uzmemo u obzir faktore koje sam gore naveo siguran sam da bi razlika izmedju Hamiltona i Russella bila manja ili bar ne ne visa od 0.20 u okolnostima koje je imao Bottas(vise godina sa ekipom, auto prilagodjeno njemu bar sto se dimenzija tice)...
Od 2017. Bottas u prosjeku na oko 30-33% utrka starta ispred hamiltona(slobodna procjena mislim da je otprilike tako i statisticki) odnosno 67-70% iza. Kod Russella bi taj procenat bio barem 37%(odnosno 3 od 8 utrka) kada bi faktore koje sam napomenuo uveli u jednačinu.
To nam govori da bi Hamilton ipak bio bolji od Russella da se razumijemo, ali ta razlika ne bi utjecala na vecinu titula koje je osvojio. Da je Russell iz 2020. (napominjem sa formom koju je prikazao ove godine siguran sam da ce svoje umijece nadogradjivati) hipoteticki stavljen na mjesto Lewisa od 2007 pa do danas uzeo bi 5 titula a to su 2015,2017,2018,2019 i naposlijed ova trenutna sezona. 2008 i 2014 bi ipak prikazale razliku izmedju Lewisa i neiskusnog Russella. Ovu titulu 2014 bi svakako pokupio Russelov timski kolega Rosberg tako da to Mercedesu ne bi napravilo neku razliku.
Jedino se može reći da je 2008. Lewis bio najzasluzniji za svoju titulu. Ovih posljednjih 6 je ipak vecinski produkt ekipe koliko god to surovo zvucalo iako je naravno prisustvo Lewisa pomoglo
#Punoljetstvo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.