Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Memara
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Memara » 05 dec 2020, 21:02

MostarskaKotlina je napisao/la:
05 dec 2020, 19:41
31 godina bez evropske utakmice i niko ti još uvijek nije prismrdio po rezultatima ,
prkosni i ponosni!
A koji su to rezultati? Ozb. pitam..

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 05 dec 2020, 21:09

JohnKeynes97 je napisao/la:
05 dec 2020, 21:01
Sviuodbranu je napisao/la:
05 dec 2020, 19:44
90minut je napisao/la:
05 dec 2020, 19:42
Velež ne postoji Velež je postojao do 92 poslije rata to više jednostavno nije Velež.

Sto bi manijaci rekli kad im je loše išlo ostalo je samo ime dok je njima bukvalno ta parola.

Da se razumijemo ovo nije provociranje vec cinjenica.
Sto nije Velez matere ti.... :?: Koji normalan razlog imas za to
Zato sto ste od ponosa Jugoslavije i Bosne i Hercegovine dosli do sda prcije.
Ne seri.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 05 dec 2020, 21:12

Cvaja novinari jos ne mogu prezalit sto Radnik nije pobijedio. Vec imali 10 naslova podsmijeha...
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 05 dec 2020, 21:13

Ljudi, sutra su tekme ba, jako dobre i bitne za vrh tabele. Iskreno previse se pise o Velezu, dajte malo da komentarisemo o svima, a pogotovo o derbi mecevima. Ja stvarno simpatisem Velez, bez ikakvog dodvoravanja bilo kome, a ne volim npr Zelju, Sirokog i Borca, ali u ovom momentu vise zelim citati o njima nego o Velezu. Ne znam kako vi ostali, ali fokus je na izuzetno vaznim. mecevima sutra, a ovdje 90 posto postova o Velezu....bgm nije interesantno.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 05 dec 2020, 21:18

Memara je napisao/la:
05 dec 2020, 21:02
MostarskaKotlina je napisao/la:
05 dec 2020, 19:41
31 godina bez evropske utakmice i niko ti još uvijek nije prismrdio po rezultatima ,
prkosni i ponosni!
A koji su to rezultati? Ozb. pitam..
Mozda jos ne znaju da se promjenio format takmicenja i da ne postoji Kup EUFA vise :rol:

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 05 dec 2020, 21:34

DembaBa21 je napisao/la:
05 dec 2020, 19:55
Orginal Sarajlije sa Buca Potoka :D

slika
Ha ja i oni šeikovi koji su vlasnici PSG, Man Citya su cistokrvni Englezi, oni Kinezi sto su kupili Inter su cistokrvni Milanisti...Dali bi ste guze da neko 5 fela ulozi u vas smrdljivi klub. Koliko si zaokupiran nama da si morao ss i postavit ovdje... :bow:
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 05 dec 2020, 21:49

Aduka87 je napisao/la:
05 dec 2020, 21:34
DembaBa21 je napisao/la:
05 dec 2020, 19:55
Orginal Sarajlije sa Buca Potoka :D

slika
Ha ja i oni šeikovi koji su vlasnici PSG, Man Citya su cistokrvni Englezi, oni Kinezi sto su kupili Inter su cistokrvni Milanisti...Dali bi ste guze da neko 5 fela ulozi u vas smrdljivi klub. Koliko si zaokupiran nama da si morao ss i postavit ovdje... :bow:
Opsjednuti su a voljeli bi i oni ovakvu porodicu imati. Ljubomorne kari.e mitomanske

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 05 dec 2020, 21:54

Kakvom prevarom olimpik uše u pl? Strašno nekvalitetna ekipa,sredina tabele federalne plafon
Samo Sloboda | COYG

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 05 dec 2020, 21:54

Steven11 je napisao/la:
05 dec 2020, 21:13
Ljudi, sutra su tekme ba, jako dobre i bitne za vrh tabele. Iskreno previse se pise o Velezu, dajte malo da komentarisemo o svima, a pogotovo o derbi mecevima. Ja stvarno simpatisem Velez, bez ikakvog dodvoravanja bilo kome, a ne volim npr Zelju, Sirokog i Borca, ali u ovom momentu vise zelim citati o njima nego o Velezu. Ne znam kako vi ostali, ali fokus je na izuzetno vaznim. mecevima sutra, a ovdje 90 posto postova o Velezu....bgm nije interesantno.
Komentar ti nije na mjestu.
Danas se komentarisu danasnje utakmice, a sutra cemo o sutrasnjim.
Ali kad si vec navalio, sretno sutra u seher banjaluci!
Navijam da dobijete.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 05 dec 2020, 21:58

Sutra na Grbavici i u Banja Luci je sve, ali bukvalno sve moguće. Krenimo redom...
U utakmicama u 13:00h se sastaju Mladost-Zrinjski i Sloboda-Krupa. Zrinjski sutra nema pravo na kiks, te kad se pogleda tradicija s njihovim sutrašnjim rivalom tu ne bi trebali imati problema. Zrinjski radi za njih katastrofalnih rezultata ne bi smio da ne pobjedi, u suprotnom mogu sami sebe uvaliti u još već probleme. Mladost s druge strane je ekipa koja bi mogla biti manje opterećena eventualnim porazom sutra jer igra po papiru s ekipom koja je u top 3, 4 u ligi. Pobjedili su ono što su "morali", a sutra vjerujem da s borbom mogu ugroziti rivala.

Sloboda-Krupa, mislim da je Sloboda tu favorit, jer kad se zanemari zadnje kolo gdje su izgubili na Pecari gdje ne mogu godinama ništa izvući Sloboda je svojom borbom i agresivnošću dolazila do rezultata u ovoj seriji super-teških utakmica. Uzeli su bod na Grbavici i kući protiv Zrinjskog, odmakli su se od dna tabele bodovno tako da mnogo lakše ulaze sutra u meč za razliku od Krupe koja mora da se čupa svako kolo do kraja. Krupa ako sutra ne promijeni pristup u potpunosti od zadnje utakmice, ili ako ponovi ono što je napravila u meču sa Radnikom onda se mogu nečemu nadati.

1. od sutrašnja dva derbija koji se igra u 15:00h je derbi kojem se raduješ, ali i strahuješ kao navijač Željezničara. Ekipe koje bez obzira na poziciju na tabeli kad se sastanu uvijek pruže kvalitetnu fudbalsku predstavu(pogotovo na Grbavici). Sutra je sve moguće, mi smo pod pritiskom što zbog ganjanja bodova, što li iz razloga rušenja neugodne mini tradicije nepobjeđivanja Širokog u ligi već 4 godine. Sutra ako igdje očekujem bar 2-3 gola, to je na Grbavici.

I za kraj kao šlag na tortu sutra nas od 17:00h očekuje spektakl u Banja Luci. Ekipa koja kući ima u 8 utakmica 7 pobjeda i 1 remi protiv ekipe koja nema poraza u ovoj sezoni i koja je lider na tabeli. Sarajevo vidno oslabljeno, ali i tako oslabljeno je sigurno u situaciji da sutra može doći do dobrog rezultata. Mislim da je sutra pravi ispit za igrače Sarajeva koji nisu toliko imali šansi da igraju, s obzirom da koliko sam upoznat nema Pejovića, Rahmanović, Oremuša,... Da im je zamjenama sutra pravi ispit. Borac s druge strane sutra opet treba da demonstrira tu snagu, pogotovo na krilima i u vrhu napada, ali isto tako da vidimo kako će se vidno slabiji dio ekipe, a to je od sredine pa prema dole nositi sa Tatarom, Fanimom, Velkoskim, Mustedanagićem i ostalom ekipom. Očekujem tvrdu tekmu, i ne puno golova...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 05 dec 2020, 22:17

najljepse mi je kad smo nebitni
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 05 dec 2020, 22:25

mozak je napisao/la:
05 dec 2020, 21:54
Steven11 je napisao/la:
Komentar ti nije na mjestu.
Danas se komentarisu danasnje utakmice, a sutra cemo o sutrasnjim.
Ali kad si vec navalio, sretno sutra u seher banjaluci!
Navijam da dobijete.
A druze, da se pise o utakmici danasnjoj, ja nista ne bih rekao. Ali najmanje se o tome pise, evo dva dana vec. Je li Velez mali ili veliki klub, kad je igrao evropu kad nije, usporedba sa Sarajevom ko je i sta vise uradio u ovoj i onoj drzavi, ratna stradanja itd... Veze nema sa danasnjom tekmom. A i pored toga, opet se ne obracam vama, vi pisite o svom klubu stalno, sve ok, ali volio bih od drugih svih citati malo o aktuelnim tekmama, pogotovo jer imamo dva derbija za vrh, sto je meni pitaru sigurno interesantije od historije bilo kojeg kluba, kao da cemo nesto novo iskopati o tome...

Hvala za zelje, ja vama cestitam na danasnjoj pobjedi, i da nastavite u tom ritmu.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 05 dec 2020, 22:29

Steven11 je napisao/la:
Slazem se u potpunosti, problem je sto se pet sest ljudi loze medjusobno do besvjesti, da ne znas kad su ozbiljni.. :urnebes:

Sutra bi trebao biti fin dan za pl bih, teren u bl je dobar, Grbavicu i ne treba komentarisati sto se tice terena.
Zeljo se muci kuci, isto kao da ima neki simptom domacih utakmica. Ja licno volio bih da Sarajevo uzme u Bl, a da na grbavici ili Zeljo ili X.
Ti si naša ljubav jedina!

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 05 dec 2020, 22:40

90minut je napisao/la:
05 dec 2020, 19:42
Velež ne postoji Velež je postojao do 92 poslije rata to više jednostavno nije Velež.

Sto bi manijaci rekli kad im je loše išlo ostalo je samo ime dok je njima bukvalno ta parola.

Da se razumijemo ovo nije provociranje vec cinjenica.
Jesi bio tu ili ti je to neko prenio?? Klasicno tvoje prepricavanje iz 5 ruke :rol: :rol:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 05 dec 2020, 22:40

kolezeljovac je napisao/la:
05 dec 2020, 21:58
Sutra na Grbavici i u Banja Luci je sve, ali bukvalno sve moguće. Krenimo redom...
U utakmicama u 13:00h se sastaju Mladost-Zrinjski i Sloboda-Krupa. Zrinjski sutra nema pravo na kiks, te kad se pogleda tradicija s njihovim sutrašnjim rivalom tu ne bi trebali imati problema. Zrinjski radi za njih katastrofalnih rezultata ne bi smio da ne pobjedi, u suprotnom mogu sami sebe uvaliti u još već probleme. Mladost s druge strane je ekipa koja bi mogla biti manje opterećena eventualnim porazom sutra jer igra po papiru s ekipom koja je u top 3, 4 u ligi. Pobjedili su ono što su "morali", a sutra vjerujem da s borbom mogu ugroziti rivala.

Sloboda-Krupa, mislim da je Sloboda tu favorit, jer kad se zanemari zadnje kolo gdje su izgubili na Pecari gdje ne mogu godinama ništa izvući Sloboda je svojom borbom i agresivnošću dolazila do rezultata u ovoj seriji super-teških utakmica. Uzeli su bod na Grbavici i kući protiv Zrinjskog, odmakli su se od dna tabele bodovno tako da mnogo lakše ulaze sutra u meč za razliku od Krupe koja mora da se čupa svako kolo do kraja. Krupa ako sutra ne promijeni pristup u potpunosti od zadnje utakmice, ili ako ponovi ono što je napravila u meču sa Radnikom onda se mogu nečemu nadati.

1. od sutrašnja dva derbija koji se igra u 15:00h je derbi kojem se raduješ, ali i strahuješ kao navijač Željezničara. Ekipe koje bez obzira na poziciju na tabeli kad se sastanu uvijek pruže kvalitetnu fudbalsku predstavu(pogotovo na Grbavici). Sutra je sve moguće, mi smo pod pritiskom što zbog ganjanja bodova, što li iz razloga rušenja neugodne mini tradicije nepobjeđivanja Širokog u ligi već 4 godine. Sutra ako igdje očekujem bar 2-3 gola, to je na Grbavici.

I za kraj kao šlag na tortu sutra nas od 17:00h očekuje spektakl u Banja Luci. Ekipa koja kući ima u 8 utakmica 7 pobjeda i 1 remi protiv ekipe koja nema poraza u ovoj sezoni i koja je lider na tabeli. Sarajevo vidno oslabljeno, ali i tako oslabljeno je sigurno u situaciji da sutra može doći do dobrog rezultata. Mislim da je sutra pravi ispit za igrače Sarajeva koji nisu toliko imali šansi da igraju, s obzirom da koliko sam upoznat nema Pejovića, Rahmanović, Oremuša,... Da im je zamjenama sutra pravi ispit. Borac s druge strane sutra opet treba da demonstrira tu snagu, pogotovo na krilima i u vrhu napada, ali isto tako da vidimo kako će se vidno slabiji dio ekipe, a to je od sredine pa prema dole nositi sa Tatarom, Fanimom, Velkoskim, Mustedanagićem i ostalom ekipom. Očekujem tvrdu tekmu, i ne puno golova...
e ovo je post za ovu temu i ovaj vikend. Rado cu i svoje misljenje podijeliti.

Mladost vs Zrinjski 2, Gosti su ipak za level iznad domacina, iako Mladost zaista ima. finih aduta, to je ipak za borbu protiv slabijih klubova, a Zrinjski je top ove lige. Vraca im se i njihov glavni igrac Filipovic, Bilbija non stop zabija, dvica kao kuca.

Sloboda vs Krupa 1,. sve sam uvjereniji da ce Sloboda prestici Simin Han. Spoj Mladosti i iskustva, Sloboda je stabilna ekipa, kuci pogotovo, ne daju pardona nikome. Krupa je ozbiljan kandidat za drugu ligu. Kec ovdje.

Zeljo vs Siroki ne znam sta stavit. Zeljo je sve iznenadio svojim rezultatima, imaju x faktor u vidu Amara Osima te Bekrica, i ako im Stilic proradi, ebeni su. Stilic je upitan jos, Juricic isto ne igra ako sam dobro upratio. Siroki veoma nezgodan, dobro igraju i sve se moze od njih ocekivat. Uzese i Borcu jedini bod s domaceg terena. Navijacki zbog Sarajeva prizeljkujem X2, a opet kec je ipak najblizi.

Borac vs Sarajevo prvi put se bojim za poraz, iskreno. Ne igraju nam kljucni igraci, a Borac kompletan i veoma jak ka naprijed. Tesko je zamislit da trojac Zakaric, Ziljkic, Lukic potpomognut Vranjesom nece zabiti gol ili vise. Jedino mi je dilema hocemo li mi zabiti vise ili jednako. Nazalost striker nam je u losoj formi, vraca se Tatar srecom, ali glavni igrac je Rahmanovic...a pored njega ne igra Pejovic. Teska ce tekma biti i po meni najtezi izazov za ostat neporazen.

DembaBa21
Kontakt:

Post Postao/la DembaBa21 » 05 dec 2020, 22:43

Ako mislite na proljece gledati domaci fudbal onda moramo Borca izgurati iz top 4.
Zato se mole igraci FK Sarajevo da se sutra ne zayebaju, ali poznavajuci Pitare njima bi jos jedna korona titula u potpunosti odgovarala.
Tako da covjek ne zna sta ocekivati sutra :hmmmmm:

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 05 dec 2020, 22:51

Baader je napisao/la:
05 dec 2020, 19:28
Oni se jednostavno ne mogu pomiriti sa činjenicom da FK Velež ima bolje evropske rezultate od FK Sarajeva :rol:
:tokralju:

Što je najgore, tolike su neznalice da ove činjenice nisu svjesni bili do neki dan.
Cetvrt finale Kupa Sampiona sa Man. Utd je veci rezultat od svih Velezovih,onda play of LP,vise puta play of EC itd koji su to Velezovi uspjesi finale LP,Kupa Sampiona? 2 puta osvajaci prvenstva bivse Juge,onda titule BIH itd nebi bilo lose da se spustite malo na zemlju jednostavno niste u rangu Sarajeva i Zelje i ako to hocete na silu jbga titule sve same govore

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 05 dec 2020, 22:53

DembaBa21 je napisao/la:
05 dec 2020, 22:43
Ako mislite na proljece gledati domaci fudbal onda moramo Borca izgurati iz top 4.
Zato se mole igraci FK Sarajevo da se sutra ne zayebaju, ali poznavajuci Pitare njima bi jos jedna korona titula u potpunosti odgovarala.
Tako da covjek ne zna sta ocekivati sutra :hmmmmm:
Pa tesko ste centar prelazili u Vrapcicima u zadnjim mecevima mozda da nas oderete jednu tekmu giganti i izbacite iz trke za korona titulu jer cujem da smo i dalje bez poraza?

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 05 dec 2020, 22:55

killafrommanilla je napisao/la:
05 dec 2020, 22:17
najljepse mi je kad smo nebitni
Evropski velikan je uvijek bitan. Molim te da ne budes tako skroman.

Cak je danas citava nacija gledala vasu utakmicu, nadam se da se necete ljutiti zbog toga.

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 05 dec 2020, 23:15

Sutra Sarajevo, Zeljo i Mladost po pobjedu!
Forzza Velez

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Hajdeee, nedimmmm1337 i 11 gostiju.