FC Bayern München
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Nisam gledao utakmicu, nažalost, samo zadnjih. 15min, ali nije pao nijedan gol. Šteta, dobar triler, da je bila koja druga ekipica bilo bi 3-0 za Bayern. Ne može se baš očekivati da protiv Leipziga, gdje je Nagelsmann majstor kontri ne primimo nijedan gol iz kontre, ali loš odbrana. Prekočiću glasanje. Samo postavlja se pitanje šta je Hansi planirao sa Javijem, možda bi njegovo prisustvo na terenu odvuklo utakmicu u drugom pravcu.
Goretzka je bio solidan, radio svoj dio posla, nije to tip veznjaka koji će organizovati igru, sa njim u paru mora biti tehnički veznjak koji će preuzet ulogu organizacije. Šteta za Rocu, Flick iz nekog razloga nema povjerenja u momka a bio je do crvenog poprilično dobar protiv Salzburga, ekipe koja skoro identično igra kao Leipzig. Period adaptacije valjda treba da je prošao, tu je već tri mjeseca, u čemu je problem pa nije zamjenio Javija ili kao što je želja dosta navijača startao? Ako neće igrati onda se nije trebao ni dovoditi, pogotovo u ovoj situaciji kada su dva veznjaka (Kimmich i Tolisso) povrijeđena. Bit će zanimljivo šta i koliko će Flick gurati Dantasa od januara jer je to uz Kimmicha po profilu jedini šlif veznjak.
No dobro je ovo sve, ne možemo očekivati da se cijela sezona igra vrhunski, na top nivou. Rezultati su tu, prvi smo u ligi, prvi u LP, neka nas zdravlje i forma posluži kada bude trebalo, mart-april-maj.
No dobro je ovo sve, ne možemo očekivati da se cijela sezona igra vrhunski, na top nivou. Rezultati su tu, prvi smo u ligi, prvi u LP, neka nas zdravlje i forma posluži kada bude trebalo, mart-april-maj.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
-
Bundesliga
- Kontakt:
Necemo se zavaravati. Problemi sa branjenjem su mnogo veci od toga da je zadnja linija losa ili da nije u formi. Sule jeste van forme, Pavard od pocetka sezone je katastrofa, Boateng nije vise za startera u ovakvim utakmicama ali ovo nije bio njihov poraz. Flick je prvo pogrijesio sto ponovo stavlja Javija u prvi sastav nakon sto je igrao i protiv Atletica. On je zamjena i uopste nije vise za ovog fudbala. Vjerovao sam Flicku da zna sta radi s njim ali sada uvidjam da to nije slucaj. I kad se on povrijedi uvodi Musialu stavlja ga na zadnjeg veznog u nekoj formaciju 4-1-1-3-1. Zbog Javijevih godina i Musiale na zadnjem veznom nismo mogli organizovati igru citavu utakmicu. Pozivali smo ih na kontre sa stalnim prodatim loptama. I onda kada se brane cetiri igraca i golman i to presingom normalno da ces primiti golove. Gledajte samo treci gol sta Boateng radi, instinktivno gleda ka lopti i ide prema njoj iako mu igrac ulazi iza ledja i ostaje sam. Sule kod drugog gola izlazi iz linije i ostavlja igraca iza sebe koji daje gol. Oni samo gledaju loptu, niko ne prati igrace koji im ulaze iza ledja kako hoce. Ako vec ne mozes igrati istu igru kao s Kimmichom onda ili mijenjaj stil na kratko ili ubaci igraca koji moze iznijeti loptu, sacuvati je na 20 sekundi barem pod pritiskom. Daj Roci priliku, Musiala ne igra na toj poziciji, ako ga vec ubacujes nek ide umjesto Sanea koji je bio ocajan. Ovaj bod je poklon Flicka Nagelsmannu jer Leipzig nije imao snage da u drugom poluvremenu sem gola centar predje. Da se napravio pritisak kakav je mogao da je bio veznjak tipa Roca sa Goretzkom popustili bi i primili bi jos golova. A zapravo je Boateng organizovao igru sa svojim dugim loptama u gol aut ili Pavard koji je prodao 20 lopti sam. Ako se iz ovog ne izvuku pouke da Musiala ne ide na zadnjeg veznog, da nam treba neko ko moze iznijeti loptu onda ybg. I nemoj hljeba ti tvog vise ovu formaciju, ja ne znam sta je ovo. Nije ni 4-1-4-1 koja ne valja, a sigurno nije ni 4-2-3-1.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 05 dec 2020, 21:17, ukupno mijenjano 1 put.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Remi protiv Leipziga nije loš, a ko hoće još uzbuđenja u vrhu ovo je idealno. Pobjedom bi prvenstvo već sada skoro pa učinili nezanimljivim, bar što se borbe za titulu tiče.
A generalno ovaj tempo ekipe ubi, zato na momente ovolika neorganiziranost kod obje ekipe danas, a obje su igrale finalni turnir LP (i Leipzig se tu dugo zadržao) i sada ona stara priča, što ponavljam, očigledno niti tijelo, niti psiha mogu biti na maksimalnom nivou. Tako da najmanje do nove godine, teško da ćemo od naše ekipe šta tečno, lijepo i potpuno organizovano vidjeti, nego treba dobivati utakmice, pa kako god, na bilo koji način.
Flick eto jedino za sada Leipziga ne može pobijediti. A danas je bila uzbudljiva dopadljiva utakmica, iako većem broju golova su kumovale dosta slabije odbrane. Svoje odbrane u odnosu na prošlu sezonu su obje ekipe pokvarile (dijelom se možemo vratiti na početak posta, a ostale uzroke treba još otkriti, ako i takvi postoje).
Boateng i Süle katastrofalni danas, do bola loši. A znamo da obojica mogu bolje. Nikako nisu funkcionisali u paru. One kritike Flicka i izostavljanje iz kadra Sülea, vidi se da su bile opravdane. Tako se dobro počeo vraćati nakon povrede, pa nakon takve povrede i u onom finalu LP ušao i odigrao jako, jako dobro. I odjednom nakon par kola ove sezone, čovjek je počeo padati i izgleda dodatno kg nabacio.
Musiala i dalje oduševljava i iako sam govorio da mu treba sve više prilike dati, ipak je ovo već sada iznad očekivanja, razvoj baš ide u pravom pravcu. Ovako bi možda slično bilo s Zirkzeeom, ali on ko da i ne grize više toliko na treninzima, plus mu je Choupo serviran ispred nosa..
Müller predvodnik, a i strijelac bitnih golova. Zanimljivo kada kod jednog napada Leipziga u prvom poluvremenu (u finišu) Müller viče: Neka konačno tamo nazad neko preuzme odgovornost...
A Kimmich kao organizator i predvodnik u sredini fali. Bolje je kada imaš 2-3 igrača koja se dodatno isprse i malo pokažu pravac.
A generalno ovaj tempo ekipe ubi, zato na momente ovolika neorganiziranost kod obje ekipe danas, a obje su igrale finalni turnir LP (i Leipzig se tu dugo zadržao) i sada ona stara priča, što ponavljam, očigledno niti tijelo, niti psiha mogu biti na maksimalnom nivou. Tako da najmanje do nove godine, teško da ćemo od naše ekipe šta tečno, lijepo i potpuno organizovano vidjeti, nego treba dobivati utakmice, pa kako god, na bilo koji način.
Flick eto jedino za sada Leipziga ne može pobijediti. A danas je bila uzbudljiva dopadljiva utakmica, iako većem broju golova su kumovale dosta slabije odbrane. Svoje odbrane u odnosu na prošlu sezonu su obje ekipe pokvarile (dijelom se možemo vratiti na početak posta, a ostale uzroke treba još otkriti, ako i takvi postoje).
Boateng i Süle katastrofalni danas, do bola loši. A znamo da obojica mogu bolje. Nikako nisu funkcionisali u paru. One kritike Flicka i izostavljanje iz kadra Sülea, vidi se da su bile opravdane. Tako se dobro počeo vraćati nakon povrede, pa nakon takve povrede i u onom finalu LP ušao i odigrao jako, jako dobro. I odjednom nakon par kola ove sezone, čovjek je počeo padati i izgleda dodatno kg nabacio.
Musiala i dalje oduševljava i iako sam govorio da mu treba sve više prilike dati, ipak je ovo već sada iznad očekivanja, razvoj baš ide u pravom pravcu. Ovako bi možda slično bilo s Zirkzeeom, ali on ko da i ne grize više toliko na treninzima, plus mu je Choupo serviran ispred nosa..
Müller predvodnik, a i strijelac bitnih golova. Zanimljivo kada kod jednog napada Leipziga u prvom poluvremenu (u finišu) Müller viče: Neka konačno tamo nazad neko preuzme odgovornost...
A Kimmich kao organizator i predvodnik u sredini fali. Bolje je kada imaš 2-3 igrača koja se dodatno isprse i malo pokažu pravac.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- muhamedhulk
- Kontakt:
Manu kriv za prvi gol, zajedno sa Boatengom koji je bio ocajan. Nije ni Süle bio nista bolji. Bekovi nula.
Coman u formi dok ostala krila ranko..Lewat odsjecen..
U globalu dobar rezultat, dobra konzerva..
Coman u formi dok ostala krila ranko..Lewat odsjecen..
U globalu dobar rezultat, dobra konzerva..
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- Centre forward
- Kontakt:
Istina je i da tempo ubi, al' primamo golove k'o na traci. Bayern ne smije primat' tri u Minhenu taman da je sa contra strane Brazil iz 2002. Dobra je stvar što imamo takvu širinu u napadu da je 7-8 igrača spremno uvijek da zabije. Ali, desiće se tekma da i oni stanu, i to neka bitna tekma, eliminaciona. Štoper pod hitno da se dovede, al' krema. Daj opet nekog iz Atletica, ljudi su do sada u prvenstvu primili samo dva gola.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
-
Bundesliga
- Kontakt:
Ako ovako nastave obort će rekord po primljenim golovima u sezoni. Nedopustivo je da se prima ovoliko golova. Flick hvali Musialu na zadnjem veznom. Ja ne znam šta je on onda gledao. Momak nema konstituciju da presijeca napade, nije tip igrača da diktira igru i iznosi loptu. Izgubio je dosta lopti na sredini, nije ni Goretzka za kontrolu sredine terena da se razumijemo. Musiala treba ići na svoju poziciju a ne eksperimenti sa njim na zadnjem veznom, ne ide to. Nikakve kontrole nije bilo, ne znam kako ne vide to.
Bayern jedva čekao pauzu, odmor i normalne pripreme. Ekipa se realno jedva vuče, a za tim kojem je ritam igre najveći forte to je nevjerovatan hendikep. I sve to je posve normalno kad se zna da ekipa igra od povratka iz lockdowna, da nije imala odmora i priprema, da je dosta igrača povrijeđeno. Biće bolje,
Idemo dalje.
Idemo dalje.
- Bayern@heart
- Kontakt:
Dati Sulea(kakvo razocarenje izgleda da Flick ima prabo sto ga je odstranjivao) za Upemecana i dovesti ovog Gintera iz B.M. vidim da ku istice ugovor uz Nianzua bit ce odlicani za stoperski par. Pavarda odvesti kod psihologa da se vrati na stara podešavanja kako samo losa ova sezona jedino što o je valjao dosad je volej od jucer.
Pa cim se rijese Alabe, zna se da ce Lucas biti broj jedan u odbrani. Odlican je defanzivac za jednog beka, na stoperskoj poziciji moze samo biti jos bolji. Za drugo mjesto nek se bore ta dvojica-trojica.
Zbog čudne sezone bez odmora i pravih priprema i sa natiskanim rasporedom radi europskog prvenstva sve velike ekipe redom glavinjaju, ima samo jedan izuzetak a to ste vi. Real je u raspadu, Barca je još veća koma, Liverpool prima 7 komada od Aston Vile, City doma 5 komada od Leicestera, Juve isto posrće, Paris se krumpira opasno...vi ste u tom društvu najbolji. Tradicionalno je proljeće vaša najveća forca, tako da ne vidim nikakvih razloga za brigu, ni u bundesu ni u CL.
-
Bundesliga
- Kontakt:
Ne mogu se oteti utisku da smo se prelako odrekli Hojbjerga. Svidja mi se taj igrac pravo. Strasno borben, slican igrac Goretzki a nije los ni s loptom. Odlican bio u Southamptonu, sad i u Tottenhamu. Kad vidim Tolissoa i njega ko nebo i zemlja. Francuz strasno mlak i nedorecen.
Hojbjerg je uvijek bio solidan za Bayern, nesto slično kao Emre Can
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
-
Bundesliga
- Kontakt:
Dobar bio momak ono sto je igrao. Mlad, borben i ima mentalitet koji se uklapa u Bayern. Steta.
pozdrav za sve bavarce na forumu iz hladnog minhena! pratim forum vec par mjeseci pa evo odlucio da se i registriram. prosla utakmica me zabrinula pravo. ne znam za vas ali nekako mi se cini da je ekipa u sliaznoj putanji odkako se osvojilo sve posle sezone. ne znam je li do flicka ili su se igrači zasitili ali bas se osjeti da to nije na onom nivou na kojem bi ekipa koja raspolaze ovakvim arsenalom igraca trebala da igra. valjda se malo uozbilje pogotovo nakon ovog remija za vikend.
Ekipa umorna zbog rasporeda i van forme. Ako ce pri kraju sezone i u finisu LP biti na vrhu, ja nemam problem da se pate do tada.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
po meni ima tu i flickovog masla. ne djeluje mi on bas kao takticki potkovan trener. dosta mu se stvari poklopilo iskreno prosle sezone. naravno, svaka mu cast na tome ali po meni dugorocno gledano imacemo probleme sa njim. bar ja tako gledam na ovo sve. jer dosao je u takvom periodu kada je klub bio u raspadu i iskoristio razigranu ekipu nakon toga koja je jedva cekala da se rijesi kovaca. ne kazem da bi bilo ko drugi uradio isto ali evidentno je da je bilo tu dosta faktora srece kojeg ove sezone nema i javljju se prvi prroblemi.
boatenkk je napisao/la: ↑07 dec 2020, 21:06po meni ima tu i flickovog masla. ne djeluje mi on bas kao takticki potkovan trener. dosta mu se stvari poklopilo iskreno prosle sezone. naravno, svaka mu cast na tome ali po meni dugorocno gledano imacemo probleme sa njim. bar ja tako gledam na ovo sve. jer dosao je u takvom periodu kada je klub bio u raspadu i iskoristio razigranu ekipu nakon toga koja je jedva cekala da se rijesi kovaca. ne kazem da bi bilo ko drugi uradio isto ali evidentno je da je bilo tu dosta faktora srece kojeg ove sezone nema i javljju se prvi prroblemi.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Problemi koje prirode?boatenkk je napisao/la: ↑07 dec 2020, 21:06po meni ima tu i flickovog masla. ne djeluje mi on bas kao takticki potkovan trener. dosta mu se stvari poklopilo iskreno prosle sezone. naravno, svaka mu cast na tome ali po meni dugorocno gledano imacemo probleme sa njim. bar ja tako gledam na ovo sve. jer dosao je u takvom periodu kada je klub bio u raspadu i iskoristio razigranu ekipu nakon toga koja je jedva cekala da se rijesi kovaca. ne kazem da bi bilo ko drugi uradio isto ali evidentno je da je bilo tu dosta faktora srece kojeg ove sezone nema i javljju se prvi prroblemi.
Bayern na svim frontovima gura sjajno, prvi su u ligi, prvi su u LP-a, igraju najefikasniji nogomet, imaju veoma malo poraza unatoc povredama glavnih igraca.
Ekipa bez priprema, utakmice svaka 3 dana a tako dobre rezultate prave.
Zaista ne vidim da postoji neki problem osim umora.
PS: dobrodosao na forum, zelim ti puno kvalitetnih diskusija i veoma malo pesimizma.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Nije se adekvatno odgovorilo na odlazak Alcantara,nadam se da je to jasno svima u vrhu i da ce na tome poraditi.
Sane bez imalo zara,volje i htijenja u zadnjoj utakmici.Kao da je nezadovoljan,sad sa samim sobom ili odabirom kluba buducnos ce da pokaze.
Sve u svemu i sa ovakom blijedom igrom bez glave i repa izvucu 3:3 sa dosta dobrim Leipzigom pokazuje da je kvaliteta tu, samo treba jedan psiho-fizicki refresh.
Sane bez imalo zara,volje i htijenja u zadnjoj utakmici.Kao da je nezadovoljan,sad sa samim sobom ili odabirom kluba buducnos ce da pokaze.
Sve u svemu i sa ovakom blijedom igrom bez glave i repa izvucu 3:3 sa dosta dobrim Leipzigom pokazuje da je kvaliteta tu, samo treba jedan psiho-fizicki refresh.
VOLIM BAYERN
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.