Tekst u novinama je prilicno optimistican...mozda i vise nego sto treba,mada ne treba biti previse pametan da bi se skontalo kako je ovaj projekat ostvariv...sve je do grada ,opstine i njihovih struktura i interesa...onako kada bi gledao realno iz neutralnog ugla ,ne kao navijac,opet bih zakljucio da nema nikakvog razloga a da grad nema interesa na ovakvu stvar...novi stadion u opstini,mnogo vise poslovnog interesa,sama okolina ce biti mnogo urbanija,trzni centar,mnogo vise zaposlenih,parking mjesta koja su svakako itekako potrebna uvijek,nekretnine u okolini cija se vrijednost povecava,mnogo vise ciljanih prioriteta da se pojaca okolna izgradnja,neovisno od stadiona,popravilo bi se hiljadu stvari na tom dijelu opstine...ovako opstina ima samo svoju zemlju koja bez veze stoji u kaljuzi,gdje se cak i ne trenira,ili jako malo trenira,sve stoji,prljavo,smrdljivo,neuredno,ostavljeno...pa vala ne znam kome bi bilo u interesu da to tako ostane ( sada ne gledam na interese pitara i zeljinih a koji su u strukturama,gledam samo na ekonomsku varijantu i bolju okolinu i vecu zaposlenost )...sta ce opstini zemlja,ako je neupotrebljiva ili samo da pise kako je to zemlja u posjedu...das zemlju zbog visestruke koristi,sama opstina novo sarajevo bi dugorocno bila na velikom dobitku zbog toga,a svakako i cijeli grad da ima jedan takav stadion,ukras na mjestu gdje je objektivno nasa ljubav ali i ruglo od stadiona,gdje sjever curi,krov prokisnjava,jug pod korovom,istog gotovo da i ne postoji vise,zapad samo prilagodjen da postoji,realno stadion nula bodova,mada je nas...o travi,svlacionicama da ne pricam...pomocni teren totalno neupotrebljiv za bilo sta...svakako da su nasi pristali,ali bice tu mnogo peripetija,a najvise me strah ovih glavonja iz politike da ne pocnu traziti da im se produbi dzep,a to mi izgleda kao vec normalna varijanta,tu se gube poslovi ako se ne nadju oni u tome...trebace dosta vremena da se to postavi na mjesto i da ovo sve krene,trebamo biti strpljivi...
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !