DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑06 dec 2020, 01:04
@bega, slažem se za upravu, ali mora se priznati da smo i mi ulagali u ekipu.
Ovaj net spend je zastrašujući. U zadnjih 5 godina smo treći.
Chelsea je potrošio ovo ljeto jer su prošlu dobili ban. Kako god okreneš, Arsenal je dovodio igrače ali rezultati su mizerni.
Ima tu još dosta faktora koji utiču na ovo sve, a najviše kostur ekipe. To se dešava sa Liverpulom zadnje dvije godine, gdje imaju mizernu razliku u potrošnji, a i dalje bace 70 miliona na dva igrača. Plus na sve to, anonimuse tale za 20-30 miliona dok Arsenal za te cifre nije sposoban prodati ni glavne igrače.
Pogledaj u toj tabeli koliko su ulagali Vulvsi, koliko Everton, Aston Vila, itd. Vidjet ćeš da su te cifre poprilično blizu našima, tako da je jasno zašto smo tu gdje jesmo i zašto se i borimo za pozicije sa njima, ako i to.
Arsenal je zaista imao katastrofalna ulaganja u zadnjem periodu, ali su mi potpisi Gabija i Partija dali nadu da se to možda pokreće u pravom smjeru. Deset godina mi na forumu spominjemo zadnjeg veznog, napokon smo ga i dobili. Zadnje informacije koje kruže je i to da tražimo desnog štopera i ofanzivnog veznog. Za mene je to jasan znak da se vide propusti u ekipi i koje pozicije nam trenutno najviše škripe. Iz tog razloga bih Arteti dao ovu i narednu sezonu.
Druga stvar, Lampard je prošlu sezonu odigrao sa omladincima zbog zabrane, uvidio gdje su im potrebna pojačanja i istresli su brdo love. Zato su tu gdje jesu i igraju tako kako igraju. Pa pogledaj im postavku, imaju samo 3-4 igrača iz prošle sezone u prvih 11.
Što se tiče potrošnje, mislim da o Sitiju i Junajtedu ne treba ni da pišemo, jer svima je sve jasno. Junajted ima goru upravu čak i od naše.
Totenhem je imao kostur ekipe, zaista jaku bazu i Jozo je doveo tri igrača koja su mu bila potrebna da implementira svoj stil igre.
Mi se što prije moramo riješiti ovog škarta iz odbrane i veznog reda, a za to nam treba dodatnih 100 miliona, čak i iz prodaju ranije spomenutih. Druga stvar je što ovo nije FM pa većina ne želi da rizikuje temeljite promjene i veliki broj novih igrača u ekipi, a kad si u Arsenalovom trenutnom stanju, samo takav pristup može donijeti rezultat. Meni se iskreno plače kad vidim u sastavu Viloka, Nketiju, Džaku, Elnenija, Beljerina i da dalje ne nabrajam.
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!