AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- ArtVandelay
- Kontakt:
Re: AC Milan
TAKO JEEEE!!!
Strijepio sam do samog kraja. Bio sam siguran da će nam uvaliti kakvu frljoku bezveznu, ali izdržalo se. Važna pobjeda.
FORZA MILAN!
Samu je u strašnoj formi, mogao bi on služiti kao joker s klupe, što da ne?
Strijepio sam do samog kraja. Bio sam siguran da će nam uvaliti kakvu frljoku bezveznu, ali izdržalo se. Važna pobjeda.
FORZA MILAN!
Samu je u strašnoj formi, mogao bi on služiti kao joker s klupe, što da ne?
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro, ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro, ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
-
celikmilan
- Kontakt:
Neka napokon i mi dobijamo ovakve utakmice gdje veoma loše igramo. Na sreću je to sad bilo dovoljno. A ovo na kraju smo se baš izvukli.
Ogromna pobjeda. Falila su 3 mozda i najbolja igraca.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU
- Romagnoli13
- Kontakt:
U četvrtak sve igrače odmoriti iz prvih 11. To je sad najbitnije.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
- OldFashioned
- Kontakt:
Drugo poluvrijeme za zaboraviti.
Da smo ga primili sad zadnji napad kad je ovaj njihov opucao pored gola, jeb'o bih Calabriji sve za ono degensko dodavanje Rebiću gdje je moglo biti 0-3.
Nervira ovo povlačenje protiv svake ekipe nakon vodstva, evo i večeras, ali bez obzira mnooogo bitna pobjeda. Tonali mnogo bolji u nastavku, prije svega defanzivno... Stvarno mi ne djeluje kao da će mnogo pridonijeti ekipi prema naprijed, a ne vjerujem da može uzeti rolu Kessiu koji je prekucao igricu na toj poziciji.
Idemo dalje...
Da smo ga primili sad zadnji napad kad je ovaj njihov opucao pored gola, jeb'o bih Calabriji sve za ono degensko dodavanje Rebiću gdje je moglo biti 0-3.
Nervira ovo povlačenje protiv svake ekipe nakon vodstva, evo i večeras, ali bez obzira mnooogo bitna pobjeda. Tonali mnogo bolji u nastavku, prije svega defanzivno... Stvarno mi ne djeluje kao da će mnogo pridonijeti ekipi prema naprijed, a ne vjerujem da može uzeti rolu Kessiu koji je prekucao igricu na toj poziciji.
Idemo dalje...
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Gabbia 
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Više sreće nego pameti u drugom poluvremenu, ali bitna su tri boda. Treba nekad ovako i na mišiće dobiti, prije bi ovakve utakmice vazda popušili na kraju. 
Previše je i igrača falilo, iako su nazad Gabbia i Rom dobro odigrali bez Kjaera, ali Ibra i Benaser dosta fale.
Previše je i igrača falilo, iako su nazad Gabbia i Rom dobro odigrali bez Kjaera, ali Ibra i Benaser dosta fale.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Tonali je vcra odigrao svoju najbolju tekmu od kako je dosao,mnogo oduzetih lopti,citanje igre protivnika i pas igra sve je to bilo super vcrs,on ce vremenom biti bolji i bolji.
Gabbia.je bio top vcrs,decko ima potencijal da izraste u jako dobrog stopera.
Gabbia.je bio top vcrs,decko ima potencijal da izraste u jako dobrog stopera.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Tonali još uvijek igra pod velikom tremom, i treba tu vremena da počne igrati svoj najbolji fudbal. Ista stvar važi za Haugea, i ako do sada pokazao o kakvom talentu je riječ, i on i dalje igra pod ručnom.
- Beduin
- Kontakt:
Fantasticna pobjeda, u ovakvom tempu (nedjelja-cetvrtak) i osakacenim rosterom i dalje pobjedjivati mogu samo vrhunske ekipe, vrhunski igraci psihicki jako stabilni.
Najveca zamjerka, bez imamo zelje da umanjim pobjedu i Piolijeve rezultate, mi je gusenje Hakana na lijevom krilu evo 2 prvenstvene utakmice u nizu. Nakon toliko vremena si nasao Hakanu najbolju poziciju i to ima rezultata, nema opravdanja za vracanje na staro.
Trebao je nakon Krunica iskoristiti jos 1 izmjenu i zamijeniti Rebica, koji i veceras nije bio posebno dobar na poziciji napadaca, ubaciti Colomba i tako dodatno ukrasti vremena i imati svjezeg igraca, ali hajde pobijedili smo pa ne mozes ni uzeti za zlo ove sitnice.
Gabbia fenomenalan i veceras, uz Calabriu on mi je otkrovenje ove sezone, barem zasad. Tonali takodjer dobar, iako se pred kraj utakmice izgubio na terenu.
Saele veceras znatno slabiji, ali moze i on imati svoj los dan. Diaz fujj, Bogu hvala pa je izasao na poluvremenu.
Najveca zamjerka, bez imamo zelje da umanjim pobjedu i Piolijeve rezultate, mi je gusenje Hakana na lijevom krilu evo 2 prvenstvene utakmice u nizu. Nakon toliko vremena si nasao Hakanu najbolju poziciju i to ima rezultata, nema opravdanja za vracanje na staro.
Trebao je nakon Krunica iskoristiti jos 1 izmjenu i zamijeniti Rebica, koji i veceras nije bio posebno dobar na poziciji napadaca, ubaciti Colomba i tako dodatno ukrasti vremena i imati svjezeg igraca, ali hajde pobijedili smo pa ne mozes ni uzeti za zlo ove sitnice.
Gabbia fenomenalan i veceras, uz Calabriu on mi je otkrovenje ove sezone, barem zasad. Tonali takodjer dobar, iako se pred kraj utakmice izgubio na terenu.
Saele veceras znatno slabiji, ali moze i on imati svoj los dan. Diaz fujj, Bogu hvala pa je izasao na poluvremenu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Romagnoli13
- Kontakt:
Najbolji start Milana još od 1955e godine, i 30 utakmica zaredom su dali gol/ove u Serie A, i taj rekord star skoro 50 godina je srušen.
+7 i ono sto ne najbitnije pobjeđuje se i bez Ibre, tako da priča kako zavisimo isključivo od njega ne pije vode
Il Club più titolato al mondo!
- Romagnoli13
- Kontakt:
Nema više kritika na račun kapitena?
-
celikmilan
- Kontakt:
Gabbia je sve bolji. Romagnoli se pomalo budi. Tonali je u defanzivi bio solidan ali njegova igra prema napred je veoma loša. Osim one lopta za Thea kod penala imao je baš puno loših poteza i dodavanja.
Večeras mi je mirisalo na gubitak bodova, ali konačno Milan pobjeđuje i kada ne igra dobro. Sada se vidi zašto Diaz ne igra više, potez više uvijek. Romagnoli je večeras bio zadnji igrač, taj osigurač i nekako mu to podiže samopouzdanje. Gabbia dobar u odbrani, ali mu pomaže i to što Calabria igra , za sada, sezonu života. Rom je više na vjetrometini zbog stila igre T. Hernandeza. Rebić koliko može je odigrao u ulozi napadača, šteta što ona lopta nije ušla. Samu ponovno solidna igra, nije loš za rotaciju. Hauge je krađa prelaznog roka.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
Veceras je bio na nivou,ma da evo iskreno Gabia mi je bio bolji od njega,ali polako kapiten dolazi na svoje.
Sve u svemu ove pobjede su nam jako bitne,ovakvih pobjeda nije bilo jako jako dugo. Ova ekipa je cudo,tako mlada,a tako puna samopuzdanja. Kako mi je samo zao sto nema Leao sad da igra spica dok nema Ibre,ubjedjen sam da bi dao barem 5 komada u ovih 4-5 tekmi
Ovakve pobjede mnogo znače, svaka čast momcima nije bilo lako bez 3 najbolja igrača u svakoj liniji tima.
Bezveze smo zakomplikovali kraj utakmice, umjesto da je bilo 0:3, na kraju smo strepili do zadnje sekunde za tri boda ali dobro i ovo je neka vrsta iskustva za ovu mladu ekipu.
Bezveze smo zakomplikovali kraj utakmice, umjesto da je bilo 0:3, na kraju smo strepili do zadnje sekunde za tri boda ali dobro i ovo je neka vrsta iskustva za ovu mladu ekipu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Samopouzdanje je ključ svih ovih rezultata. To je efekt Ibrahimović. Taj čovjek puca od samopouzdanja, ima nevjerojatnu radnu etiku što je prenio na ovu mladu ekipu. Srećom pa su to igrači željni uspjeha i rada, jedino je Leao malo usijane glave, neozbiljan. Valjda će Zlatan uticati na njega, da radi maksimalno,te da iskoristi puni potencijal koji ima. Također naklon do poda i Pioliu za rezultate sa ekipom
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
Kad vec pitaš imao je onaj lakat gdje je sudija mogao svirati penal za Sampu. Ma pretjerujete malo u vezi njega, jedni ga stalno kritikuju, drugi ga stalno brane, a istina je negdje u sredini
Il Club più titolato al mondo!
- Romagnoli13
- Kontakt:
Records:
- Best start (8W 2D) since 1954-55 in 10 games.
- Scored in 30 Serie A consecutive Serie A matches, a new all-time club record beating the previous best of 29 set in 1972-73.
- Scored at least two goals in each of the last 12 Serie A matches, most since 1958-59.
- Won seven consecutive Serie A away fixtures, something achieved only twice before in 1964 with Nils Liedholm on the bench and in 1993 under Fabio Capello, when the run stretched to nine.
- Best start (8W 2D) since 1954-55 in 10 games.
- Scored in 30 Serie A consecutive Serie A matches, a new all-time club record beating the previous best of 29 set in 1972-73.
- Scored at least two goals in each of the last 12 Serie A matches, most since 1958-59.
- Won seven consecutive Serie A away fixtures, something achieved only twice before in 1964 with Nils Liedholm on the bench and in 1993 under Fabio Capello, when the run stretched to nine.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.