FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Ja sam u ubjedjen sto posto da bi imali 14-15 bodova vise od zelje da je Ahmetovic igrao umjesto handzica.. danas je bio polu ok al on je u 15 minuti fulio 3 boda..covjek nije dao u zadnje 5-6utakmica a zna da ce opet igrat..
Mi moramo bit pametni i detektovat sve lose stvari i popravit ih i ono sto dobro radimo da jos poboljsamo. Netrebamo bit glupi ko kone, kao eto Amaw nije kriv nizasta on je doso u jad i cemer u bjedu itd.
Prvo tuzio klub za 600 k km, papire imo za 120 k km covjek mu isplatio, on opet tuzio i javno rekao da to hoce da mu se vrati znaci jos 480 k km
Doso u klub i nije mogao posudit (svoj licni novac ili negdje drugo na 2-3 mjeseca) samo 30k km, gdje klub on i njegovi ljudi koji vode klub kostali zelju minimum 2-3 miliona maraka..
I sad kao prosle godine ima najslabi rezultat kuci od kraja rata..i
Njima nije Amar kriv, vec neki drugi.
Kao zecevi igraju za 1000 km bekuc isto stila isto vjerujem da im je prosjek minimum 5 k km
E to nesmijemo sebi dozvolit, koje kriv treba da leti ko drugi dobro radi dic mu ljestvucu jos i to je to.
Mladost( velez kuci) se nesmije desit
Crveni kartoni benjoheba nesmiju se dobivat
Tako isto igrace analizirati pojedinacno koje dobar treba ostat pojacat mu primanje koje ok podic ljestvicu koje bio toplo hladno smanjit bonuse plat koje lose otkaz.. i to je to
Akademac jedan mora upast u prvih 14 igraca u drugom djelu to je minimum
Mi moramo bit pametni i detektovat sve lose stvari i popravit ih i ono sto dobro radimo da jos poboljsamo. Netrebamo bit glupi ko kone, kao eto Amaw nije kriv nizasta on je doso u jad i cemer u bjedu itd.
Prvo tuzio klub za 600 k km, papire imo za 120 k km covjek mu isplatio, on opet tuzio i javno rekao da to hoce da mu se vrati znaci jos 480 k km
Doso u klub i nije mogao posudit (svoj licni novac ili negdje drugo na 2-3 mjeseca) samo 30k km, gdje klub on i njegovi ljudi koji vode klub kostali zelju minimum 2-3 miliona maraka..
I sad kao prosle godine ima najslabi rezultat kuci od kraja rata..i
Njima nije Amar kriv, vec neki drugi.
Kao zecevi igraju za 1000 km bekuc isto stila isto vjerujem da im je prosjek minimum 5 k km
E to nesmijemo sebi dozvolit, koje kriv treba da leti ko drugi dobro radi dic mu ljestvucu jos i to je to.
Mladost( velez kuci) se nesmije desit
Crveni kartoni benjoheba nesmiju se dobivat
Tako isto igrace analizirati pojedinacno koje dobar treba ostat pojacat mu primanje koje ok podic ljestvicu koje bio toplo hladno smanjit bonuse plat koje lose otkaz.. i to je to
Akademac jedan mora upast u prvih 14 igraca u drugom djelu to je minimum
Bordo jutro! Bordo jesenja
a bit će i proljetna 
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
Sada jos samo uspjesno apsolvirati Slobodu i mirno na pauzu.
A na proljece u prva tri kola mozemo puno dobiti ali i izgubiti. Kone i Listica u gostima i Zrinjski kuci, nadam se 7 bodova, a sa 9 bi komotno mogli reci da smo prvaci.
A na proljece u prva tri kola mozemo puno dobiti ali i izgubiti. Kone i Listica u gostima i Zrinjski kuci, nadam se 7 bodova, a sa 9 bi komotno mogli reci da smo prvaci.
Ukoliko Sarajevo ponovo izbjegne poraz bit će jedini klub u Evropi bez poraza u 2020. godini u domaćem prvenstvu, a jedini koji to mogu izjednačiti je Feyenoord
Samo sto bi mi bili i na strani bez poraza znaci jedini u evropi,malo li je
Samo sto bi mi bili i na strani bez poraza znaci jedini u evropi,malo li je
Mogli bi komotno reci da smo prekucali igricu ako osvojimo 9 bodova iz te tri tekme,ja ne sumnjam u to uz pojacanje u vidu napadaca i da smo kompletni
- Shategabri
- Kontakt:
Ma bazu ćemo prekucati

Bitno je samo da ne izgubimo ni jednu od tih utakmica.
Koševo Zapad
Pa zar nije i Feyenoord bez poraza kuci i na strani?
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
U pravu si mislio sam da ima jedno gostovanje izgubljeno,al bez obzira na to Sarajevo je odlicno ove godine napravilo rezultat.
Jedina greska je taj napadac gdje smo vjerovatno trebali imati vecu bodovnu prednost
Odlično smo odreagovali nakon crvenog, pokazala se zrelost i šampionski mentalitet, i magija Tine. Mislim da bi oh dobili da smo ostali 11 na 11.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Na stranu i kvalitet i uslovi i primanja,ono sto me sinoc odusevilo je borbenost...
Koliko je tim momcima stalo do kluba iskazano je upravo na toj tekmi
Trce,uklizavaju,nerviraju se na sudijske pogresne odluke, bacaju su na loptu
Imamo deset igraca i kao sto rece onaj uspavani komentator, "Ovo izgleda kao da gosti imaju igraca vise,a ne obrnuto..."
Sa onakvim zalaganjem,onakvom srcanoscu odusevili ste sve ove bordo bolesnike,svaka vam cast momci tako se bori za grb i Svetinju...

Koliko je tim momcima stalo do kluba iskazano je upravo na toj tekmi
Trce,uklizavaju,nerviraju se na sudijske pogresne odluke, bacaju su na loptu
Imamo deset igraca i kao sto rece onaj uspavani komentator, "Ovo izgleda kao da gosti imaju igraca vise,a ne obrnuto..."
Sa onakvim zalaganjem,onakvom srcanoscu odusevili ste sve ove bordo bolesnike,svaka vam cast momci tako se bori za grb i Svetinju...

sekac je napisao/la: ↑06 dec 2020, 21:50Kemo jarane na Tušnju su bodovi već upisani a ove ćemo ako Bog da na Koševu.Kemo88 je napisao/la: ↑06 dec 2020, 19:53Svaka cast momcima i SŠ, Haris nas je vcrs sve demantovao, mozda je odigrao najbolje kada je to najviše trebalo. Tino je igrač koji loptu sakrije i provuce gdje mi to ne mozemo ni zamisliti. Na kraju minimalno 13 Borcevih igraca protiv 10 naših (11 Borac+ Mujic i onaj mahac - Hebibović). Samo jos na Tušnju upisati bod(ove)

Ti bi nas Kemo unistio,gostovali Borcu,pa da gostujemo Slobodi,pa onda na proljece i konama,ne ide to bratKemo88 je napisao/la: ↑07 dec 2020, 08:59sekac je napisao/la: ↑06 dec 2020, 21:50Kemo jarane na Tušnju su bodovi već upisani a ove ćemo ako Bog da na Koševu.Kemo88 je napisao/la: ↑06 dec 2020, 19:53Svaka cast momcima i SŠ, Haris nas je vcrs sve demantovao, mozda je odigrao najbolje kada je to najviše trebalo. Tino je igrač koji loptu sakrije i provuce gdje mi to ne mozemo ni zamisliti. Na kraju minimalno 13 Borcevih igraca protiv 10 naših (11 Borac+ Mujic i onaj mahac - Hebibović). Samo jos na Tušnju upisati bod(ove)![]()
Ja sam bio uvjeren da mi igramo na Tušnju, sve do jučer
![]()

Mozda bi nam kone na Kosevo doveo u tom slucaju hahah

- BordoSarajevo
- Kontakt:
Pa Kemo dragi i da igramo na Tušnju i u tom slučaju je godina bez poraza u najavi.
Što Šerbečića nije bilo ni na klupi juče?
Što Šerbečića nije bilo ni na klupi juče?
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Što kaže jedan mudri forumaš, ljudi u 2020. godini našli i lijek za koronu, samo nisu našli način da pobijede Sarajevo.

Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Kujundzicu 
Zbog kraja utakmice i zaslužuje pohvale. U 88' sam radi presing na tri zadnja igrača Borca gdje oni ne uspijevaju prenijeti loptu na našu polovicu.Samozdravlje je napisao/la: ↑06 dec 2020, 23:00haris004 je napisao/la: ↑06 dec 2020, 22:47Meni je kod njeg ružno i iritantno ono kreveljenje, prigovaranje a realno najlošiji igrač na terenu al kad se treba bunit i svađat tu je prvi. Ušao u sezonu sa viškom kila i umjesto da grize, da bez povrede izgura Ahmetovića iz prve doveo se do toga da je najomraženiji naš igrač a bez razloga. Danas veoma korektna utakmica i onaj promašaj je nekakva realnost ali raja ga je uzela na zub i odmah je išlo pljuvanje.Samozdravlje je napisao/la: ↑06 dec 2020, 22:39Molio bih vas da mi ne psujete, ali ako morate...
Haris Handzic je manje-vise ucestvovao u sva 4 posljednja gola FKS. Po meni moze biti 2-3 napadac FKS.
Zaboravljate da je gol znao stati i sjajnog Ahmetovica.
Može on biti druga opcija, samo da se bolje spremi. Ima šlifa, radi presing dok ima snage, solidno gradi loptu, zna šutat izvan 16 ali onaj ružni mentalitet, a kasnije i nedostatak samopouzdanja su ga baš koštali.
Ma razumijem kad ga kritikujete. Neko ko napravi najvise prekrsaja, a napadac je i kako ganja u finisu utakmice je sve sem qrcobolja.
Mozes mu prebaciti svasta, ali "kiseli" osmjeh ili "kreveljenje" je vjerovatno njegov odbrambreni mehanizam. ako mozes pogledaj finis utakmice.
Nego kako si zadovoljan akademcima i njihovom minuntažom obzirom da smo evo pri kraju polusezone ? Meni je dojam da su neki mogli dobiti više minuta pogotovo Bešić koji je bio u zapisniku na svakoj utakmici, Faruk Hodžić također jer smo imali dosta utakmica riješenih u prvih 60 minuta. Đokanović odigrao svaku utakmicu ove polusezone, Pidro i Kovačević su već veterani njih da ne računamo

Dobro jutro.
Prvo da čestitam igračima i SŠ psvajanje jesenje titule - više nego zasluženo, BRAVO!!!
KAKO god neko vidio sinoćnju utakmicu, ona je sa naše strane bila vrlo loše odigrana. Kvalitet je bio više nego očigledan i Borac je čitavu utakmicu igrao kao gost. U takvoj konstelaciji, a obzirom na neupitan kvalitet, mi smo onu utakmicu morali dobiti. No, igračima treba čestitati i na karakteru i na snazi, to je još jedan pokazatelj koliko smo bolji i kvalitetniji od Borca.
Ima se tu štošta prigovoriti. Nije mi jasno kako niko do sada nije primjetio da Ziljkić dribla uvijek na desno! Može krenuti, lijevo, praviti fintu na lijevo, ali uvijek dribla desno! Zato ga je, po ulasku, Hodžić otresao ko slinu i dao mu do znanja da će hurca više proć. Zbog toga sam bio mišljenja da Hole mora početi utakmicu. Po mome skromnom mišljenju, najviše problema nam je pravio Vojnović, Vojniković, kako li već... Njegova dobra parija direktno je uzrokovana nikakvom Sušićevom defanzivnom ulogom. Onako, kad drugog Borčevog gola, dodati loptu Vranješu, a koji je imao svo vrijeme svijeta da se namjesti i nacilja, jest direktna Sušićeva krivica. Kod prvog njihovog gola, amaterska reakcija odbrane. Eva igrača lete da zatvore njihovog igrača koji je, ionako, zatvoren gol-aut linijom, a ostavljaju samog igrača na 11m od gola i Kovačevića na krivoj nozi. Osim amaterske reakcije, krivo je i neegzistiranje Hebibovića u odbrani. Lim igrač iskače iz svoje formacije, ista se raspada, jer su odbrambeni igrači okrenuti leđima polju, trče da začepe rupe i pojma nemaju šta im se iza leđa dešava. Crvene kartone sankcionisati nemilosrdno novčano. Te je stvari nemoguće izbjeći, ali ih disciplinom smanjiti na najmanju moguću mjeru.
Naš problem u prvom poluvremenu jest prevelik broj igrača na sredini i to na njihovoj polovini. Tu su se sudarali Tino, Krle, Tatar kad ulazi u sredinu i Handžić kad se povlači da ne uđe u ofsajd. Zato sam i napisao jučer u pauzi, da Vinko digne krila, gurne Tinu gurne naprijed, a Krleta i Handžića u špuc, e da bi rasteretio sredinu i dao Fanimu priliku da radi ono što najbolje zna. Nakon crvenog, prešlo se na 441, što je konačno dalo slobidu našim igračima i pokazalo da smo dva koplja iznad njih. Ulasko Salčina, ekipa je dibika na elanu, Sušiću se ostavio prostor, a Andrej je konačno "protrčo" i počeo davati lopte Sušiću, Salčinu itd i tako smo konačno izvršili pravi pritisak, koki nismo mogli uraditi u prvom pol. zbog velikog razmaka između linija. Puno je lakše sinhronizovano ući naprijed i nazad u liniji sa 4 igrača, nego u buljuku od 5-6 igrača od kojih se dva uopšte ne vraćaju, a trojica trče nazad u neredu. Tu je ključ našeg, hajmo reć, uspjeha, ali i neuspjeha. Mi smo sinoć mogli pobjediti i u zadnjih 10 min. dati 4 komada. I to samo zato što se Tini dao prostor koji su stvarali Đani i Fanimo, a mlazni pogon davao Đokanović.
No, da skratim; Tatar mora na odmor i ja ga protiv Slobode ne bih stavljao. Opet se otvorila prilika da rasterećeno uđemo u tekmu sa Slobodom. Ja bih, ako mi je dozvoljeno predložiti, izašao ovako;
Kovačević
Hodžić-Miličević-Dupovac-Pidro
Đokanović-Sušić-Pejović
Fanimo-Rahmanović-Salčin.
Treba ispitati opcije u takmičarskim utakmicama. Adukor se vraća, Krle može dat ruke, Handžić je tu, ako ulaskom vrati nazad Rahmana koji ide na Sušićevo mjesto, a on može izaći, ili mijenjati Pejovića i sl.
Uglavnom, haj uzdravlje i još jednom čestitke na osvojenoj jesenjoj tituli.
Prvo da čestitam igračima i SŠ psvajanje jesenje titule - više nego zasluženo, BRAVO!!!
KAKO god neko vidio sinoćnju utakmicu, ona je sa naše strane bila vrlo loše odigrana. Kvalitet je bio više nego očigledan i Borac je čitavu utakmicu igrao kao gost. U takvoj konstelaciji, a obzirom na neupitan kvalitet, mi smo onu utakmicu morali dobiti. No, igračima treba čestitati i na karakteru i na snazi, to je još jedan pokazatelj koliko smo bolji i kvalitetniji od Borca.
Ima se tu štošta prigovoriti. Nije mi jasno kako niko do sada nije primjetio da Ziljkić dribla uvijek na desno! Može krenuti, lijevo, praviti fintu na lijevo, ali uvijek dribla desno! Zato ga je, po ulasku, Hodžić otresao ko slinu i dao mu do znanja da će hurca više proć. Zbog toga sam bio mišljenja da Hole mora početi utakmicu. Po mome skromnom mišljenju, najviše problema nam je pravio Vojnović, Vojniković, kako li već... Njegova dobra parija direktno je uzrokovana nikakvom Sušićevom defanzivnom ulogom. Onako, kad drugog Borčevog gola, dodati loptu Vranješu, a koji je imao svo vrijeme svijeta da se namjesti i nacilja, jest direktna Sušićeva krivica. Kod prvog njihovog gola, amaterska reakcija odbrane. Eva igrača lete da zatvore njihovog igrača koji je, ionako, zatvoren gol-aut linijom, a ostavljaju samog igrača na 11m od gola i Kovačevića na krivoj nozi. Osim amaterske reakcije, krivo je i neegzistiranje Hebibovića u odbrani. Lim igrač iskače iz svoje formacije, ista se raspada, jer su odbrambeni igrači okrenuti leđima polju, trče da začepe rupe i pojma nemaju šta im se iza leđa dešava. Crvene kartone sankcionisati nemilosrdno novčano. Te je stvari nemoguće izbjeći, ali ih disciplinom smanjiti na najmanju moguću mjeru.
Naš problem u prvom poluvremenu jest prevelik broj igrača na sredini i to na njihovoj polovini. Tu su se sudarali Tino, Krle, Tatar kad ulazi u sredinu i Handžić kad se povlači da ne uđe u ofsajd. Zato sam i napisao jučer u pauzi, da Vinko digne krila, gurne Tinu gurne naprijed, a Krleta i Handžića u špuc, e da bi rasteretio sredinu i dao Fanimu priliku da radi ono što najbolje zna. Nakon crvenog, prešlo se na 441, što je konačno dalo slobidu našim igračima i pokazalo da smo dva koplja iznad njih. Ulasko Salčina, ekipa je dibika na elanu, Sušiću se ostavio prostor, a Andrej je konačno "protrčo" i počeo davati lopte Sušiću, Salčinu itd i tako smo konačno izvršili pravi pritisak, koki nismo mogli uraditi u prvom pol. zbog velikog razmaka između linija. Puno je lakše sinhronizovano ući naprijed i nazad u liniji sa 4 igrača, nego u buljuku od 5-6 igrača od kojih se dva uopšte ne vraćaju, a trojica trče nazad u neredu. Tu je ključ našeg, hajmo reć, uspjeha, ali i neuspjeha. Mi smo sinoć mogli pobjediti i u zadnjih 10 min. dati 4 komada. I to samo zato što se Tini dao prostor koji su stvarali Đani i Fanimo, a mlazni pogon davao Đokanović.
No, da skratim; Tatar mora na odmor i ja ga protiv Slobode ne bih stavljao. Opet se otvorila prilika da rasterećeno uđemo u tekmu sa Slobodom. Ja bih, ako mi je dozvoljeno predložiti, izašao ovako;
Kovačević
Hodžić-Miličević-Dupovac-Pidro
Đokanović-Sušić-Pejović
Fanimo-Rahmanović-Salčin.
Treba ispitati opcije u takmičarskim utakmicama. Adukor se vraća, Krle može dat ruke, Handžić je tu, ako ulaskom vrati nazad Rahmana koji ide na Sušićevo mjesto, a on može izaći, ili mijenjati Pejovića i sl.
Uglavnom, haj uzdravlje i još jednom čestitke na osvojenoj jesenjoj tituli.
Trenutno korisnika/ca: Dave, Direktorcic, J1897, tajsamja i 82 gosta.