FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

alacious
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la alacious » 07 dec 2020, 15:28

Samozdravlje je napisao/la:
07 dec 2020, 15:22
Oba reprezentativca bih "prodao", ocito je da se i njima ne ostaje.
Po čemu se to vidi da se njima ne ostaje?
Gusili bi jedan drugog TSS i Rahman.
Kako kad je Amar u jednom intervjuu rekao da mu je milina igrati sa TSS?
Uzeti "neki" € za reprezentativce bila bi dobra podloga za dovodjenje poacanja:
- desni bek
Koji će ti vrag kad imamo prije svega vrhunskog beka, ponajboljeg u zadnjih 10-15 godina, a potom i ponajvećeg profesionalca u našoj ekipi?

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 dec 2020, 15:29

Konakovic
Govorio je i o FK Sarajevo i stadionu Koševo, odnosno o tome da li najveći bh. stadion po njemu treba dati na upravljanje FK Sarajevo.

"Stadion Koševo se treba dodijeliti Sarajevu. Ne ovako kako su ovi to htjeli, da opština ubire novce od zakupa prostora. To je nekorektno. Stadion, odnosno održavanje je skupo i mene čudi da Sarajevo to želi. Mislim da novi načelnik, vijeće neće praviti problem. Ne možemo im dati tako skup stadion, a sebi zadržati neka prava."
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 07 dec 2020, 15:36

miky_hz je napisao/la:
07 dec 2020, 15:29
Konakovic
Govorio je i o FK Sarajevo i stadionu Koševo, odnosno o tome da li najveći bh. stadion po njemu treba dati na upravljanje FK Sarajevo.

"Stadion Koševo se treba dodijeliti Sarajevu. Ne ovako kako su ovi to htjeli, da opština ubire novce od zakupa prostora. To je nekorektno. Stadion, odnosno održavanje je skupo i mene čudi da Sarajevo to želi. Mislim da novi načelnik, vijeće neće praviti problem. Ne možemo im dati tako skup stadion, a sebi zadržati neka prava."
:thumbup: ako bude istina
You are someone else I am still right here

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 07 dec 2020, 15:43

feniksptica je napisao/la:
07 dec 2020, 13:38
Dotrajali ou SEATI, kad kontaju mijenjati
Nesposobni uhljebi ne mogu namaći pare, da im nije Nama ugasili bi se, rumeni namoto sebi procenat preko kluba, daj nam rundave legende u klub da bude bolje, kontaaaš braaacaa?
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 07 dec 2020, 15:44

Đe nam je Holyman, jel to inšala nije preživio drugi gol Fanima?

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 07 dec 2020, 15:45

Ja koliko se pjenilo za SEAT-e :rol:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 dec 2020, 15:52

alacious je napisao/la:
07 dec 2020, 15:28

Za jednog necu komentarisati, a za Rahmana hocu. Rahman ne zasluzuje nista manje € od TSS. Skupo da imas dvojicu sjajnih na jednoj poziciji, drugog stavljati na nedominantnu poziciju je nepotreban trosak. Uzeti za Rahmana cca 300 k€ i 200k€ za drugog je super, ako ne moze vise.

Kad su ga ovdje napadali (Rahmanovica)i govorili da je glup,prgav i ne znam sta jos, medju rijetkim sam ga velicao. Slicno kao sa Fanimom.
Jedno je prica, a drugo pregovori sa SD.

- desni bek
Koji će ti vrag kad imamo prije svega vrhunskog beka, ponajboljeg u zadnjih 10-15 godina, a potom i ponajvećeg profesionalca u našoj ekipi?
Oremus je dobar igrac. Biti profesionalac nije prevaga, Čomor je bio profesionalac. Oremus je polivalentan igrac sa bogatim iskustvom. Covjek ima 33 god. po isteku ugovora. Jedno je nekog gotiviti, skloni smo tome, a posebno strance, treba gledati i u buducnost. produziti Oremusa na koliko? Dvije godine i da do 35 g. bude prvi izbor na beku ili DM. Zar ne mozemo naci bolje rjesenje ? Kao recimo ova dva reprezentativca sa 24 god., plati ga duplo, ali ce mozda vratiti sve ulozeno. Oremus to nece, gotivim ga kao borbenog, iskusnog i u ovom trenutku najbolje rjesenje na RB. Dozvoli da imam svoje misljenje. :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 07 dec 2020, 15:53

broj6 je napisao/la:
07 dec 2020, 03:00

Zamjene za Rahmanovica realno nemamo. Vidi se ovih par utakmica koliko nedostaje da gore stane na loptu i odigra. DM nam ne treba (Djokanovic, Susic, Pejovic, Adukor, Milicevic u nuzdi). Treba nam stoper, sada nam je to najtanja pozicija jer Serbecic odlazi, nemas zamjene za Milicevica i Dupovca.

Ja bas suprotno mislim. Ove dvije utakmice su pokazale da se dobri rezultati mogu postici i bez njih. Oba reprezentativca bih "prodao", ocito je da se i njima ne ostaje. Treba imati u vidu da TSS nije potpuno spreman.
Legitimno je trazenje enormnih cifara od reprezentativaca, ovim rezultatima smo im taj argument izbili iz ruku. Rahman je neko koga cijenim i kome nikad necu zaboraviti briljantne igre. Hvala mu, a i on se treba zahvaliti FKS sto je na ovom nivou. Gusili bi jedan drugog TSS i Rahman.
- desni bek
- spic
- lijevo krilo (desnjak)
Druze nazalost se ne mogu sloziti s tobom iako si mi puno drag.
Ove 2 utakmice su nam upravo pokazale da ovisimo o Rahmanu, jer bi obje utakmice pobijedili, tj Radnik bi prije pao. Zamisli imas spremnog Rahmana i Tinu u ekipi, a iza ti stoji Djokanovic. Pa najbolja veza u historiji PLBiH.

Za Tatara se slazem da ga treba prodati, ali isto tako dovesti i dobru zamjenu jer prakticki ostanemo na Jukicu koji je ocajan i neperspektivan.

Za pojacanja se naravno slazem, trebat ce nam i neki stoper je Serbo je otpao def, Kurdic klupiran u NPZ...
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 07 dec 2020, 15:56

extazy je napisao/la:
07 dec 2020, 13:45
Joj sta ovaj portal pise. Kakav crni rekord ganjamo Zeljeznicara ? Dvije razlicite lige, sada liga teza drasticno, kakav crni rekord njihov. Druga je liga sada upitanju, drugi rekordi, a njih rekord kao i sve druga ostalo u proslosti, nostalgicari.

Mora ovaj portal glupost napisat.
Nemoj tako, te sezone su igrali jaki klubovi tipa, Kozara, Rudar P, Zvijezda, Gosk, Travnik, Leotar, Olimpik, Slavija...
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 07 dec 2020, 16:00

07 dec 2020, 15:52
alacious je napisao/la:

Za jednog necu komentarisati, a za Rahmana hocu. Rahman ne zasluzuje nista manje € od TSS. Skupo da imas dvojicu sjajnih na jednoj poziciji, drugog stavljati na nedominantnu poziciju je nepotreban trosak. Uzeti za Rahmana cca 300 k€ i 200k€ za drugog je super, ako ne moze vise.

Kad su ga ovdje napadali (Rahmanovica)i govorili da je glup,prgav i ne znam sta jos, medju rijetkim sam ga velicao. Slicno kao sa Fanimom.
Jedno je prica, a drugo pregovori sa SD.

- desni bek
Oremus je dobar igrac. Biti profesionalac nije prevaga, Čomor je bio profesionalac. Oremus je polivalentan igrac sa bogatim iskustvom. Covjek ima 33 god. po isteku ugovora. Jedno je nekog gotiviti, skloni smo tome, a posebno strance, treba gledati i u buducnost. produziti Oremusa na koliko? Dvije godine i da do 35 g. bude prvi izbor na beku ili DM. Zar ne mozemo naci bolje rjesenje ? Kao recimo ova dva reprezentativca sa 24 god., plati ga duplo, ali ce mozda vratiti sve ulozeno. Oremus to nece, gotivim ga kao borbenog, iskusnog i u ovom trenutku najbolje rjesenje na RB. Dozvoli da imam svoje misljenje. :thumbup:
Skupo da imas dvojicu sjajnih na jednoj poziciji, drugog stavljati na nedominantnu poziciju je nepotreban trosak
Jel možda želiš da kažeš da Rahmanovića treba prodati kako ne bi došli u situaciju da dobro plaćenog Sušića stavljamo na zadnjeg veznog, jer je jazuk da dobro plaćen igrač igra na DMF? I kako misliš ostvariti napredak ako ti nije cilj da u ekipi imaš što više igrača koje možeš masno platiti?

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 dec 2020, 16:02

Bilo bi dobro prodati Tatara kad ga produžimo na ljeto, i dovesti još bolje krilo iz vana, te eventualno Ziljkića il Brandao-a za rotaciju.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 dec 2020, 16:03

haris004 je napisao/la:
07 dec 2020, 09:52

Zbog kraja utakmice i zaslužuje pohvale. U 88' sam radi presing na tri zadnja igrača Borca gdje oni ne uspijevaju prenijeti loptu na našu polovicu.
Nego kako si zadovoljan akademcima i njihovom minuntažom obzirom da smo evo pri kraju polusezone ? Meni je dojam da su neki mogli dobiti više minuta pogotovo Bešić koji je bio u zapisniku na svakoj utakmici, Faruk Hodžić također jer smo imali dosta utakmica riješenih u prvih 60 minuta. Đokanović odigrao svaku utakmicu ove polusezone, Pidro i Kovačević su već veterani njih da ne računamo :mrgreen:
- Ovdje se Handzicu prebacivalo da ne moze dobiti duel, a u prvih 6-7 minuta dobio 4/4. Ne vidim ga kao drugi izbor, ali treci sigurno. Dobro @fera rece, njemu je Mersina povreda pala teze nego samom Ahmetovicu.
- Ove sezone ne razmisljam puno o Akademcima, jer je ova Titula iz 1[/color]75raloga bitnija od bilo koje prosle i buduce. Od naredne Titule, Akademci moraju biti u fokusu. naravno ovih 5-6 mjeseci iskoristiti i unaprijediti rad skautinga i Akademije opcenito. :thumbup:

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 07 dec 2020, 16:05

bengalka je napisao/la:
07 dec 2020, 14:20
Nego jel spreman gazda pljunuti sta novaca da vam prodamo Lukica al' mora se dobro otvoriti ? 😁
Handzic je stvarno taraba postao.
Koji ce nam racku on, jeli to onaj zuti?
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 07 dec 2020, 16:06

alacious je napisao/la:
Ja bi doveo desnog beka, ali bas ako uspijemo naci nekog igraca sa strasnim CV-em...Desni bek bi bio zadnji prioritet, jer prije toga moramo da dovedemo spica, krilo(ako Tatar ode), stopera(Besim ide), lijevi bek(neki sa dobrim CV-em, po mogucnosti sa nasim papirima, da bude konkurencija Pidri)...Znaci prvo sve to se treba rijesiti, pa tek onda desni bek...Ma da, sve ovisi hocemo li produziti ugovor Mirku, ako ne nadjemo zajednicku rijec, ili jednostavo ne budemo htjeli da mu produzimo ugovor(u sta sumnjam), onda bi RB bio prioritet nad LB
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 07 dec 2020, 16:07

Oremušu dat ugovor na tri godine i platit mu polaganje trenerske licence ako izrazi želju da radi kao trener nakon završene karijere.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 dec 2020, 16:16

skoroalen je napisao/la:
07 dec 2020, 16:07
Oremušu dat ugovor na tri godine i platit mu polaganje trenerske licence ako izrazi želju da radi kao trener nakon završene karijere.
Jedini bek za kojeg bi mijenjao Oremuša momentalno je Cipetić. Sve ostalo nema smisla. Mirko je baš spreman, nerijetko u Top 3 po kilometraži. Uz to i veliki profesionalac koji itekako pozitivno utiče na svlačionicu što se uvijek mora cijeniti.

Više nam je potreban lijevi, Pidri konkurencija a Salčina počet koristit u vezi, mislim da bi ga čak mogao probati i na centralnom veznom.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 07 dec 2020, 16:19

Akademci ni pod koju cjenu nesmiju bit izbaceni iz kalkulacija. Akademac svake pauze po jedan treba da upada u prvih 11-14 igraca.. sa tim tempom za 4-5 godina imacemo mini DINAMO sa prosjekom od 22 godine.. uz to sve te igrace pod ugovorom po 3-4 godine. To ce bit setanje kroz ligu sa 33 pobjede i ulazenje u grupnu fazu kup uefa..ja takvo SARAJEVO vidim u narednih 4-5 godina, takodje tad ce se igrac sa 27 godina smatrat starce kao sto to sad smatramo za 29-30 godina. A tipovi ko ahmet ostarjeli dedi nece smjet dalje od skenderije .. ahma volim najdrazi mi je igrac od kako je Tan investiro al govorim radi starosti..

4 zuta kartona za 5 minuta 2 ica naj iskusni igraca u timu nesmiju sebi dozvolit, posebno jos onaj jado iz olipmica izdera dres.. to je dokaz slabosti i samo da ti kazem benjo takve psihicke patuljcice nece ni domazel iz slovenije dovest..

Hvala navijacu borca, i meni nije jasno koliko ste para istresli fino ste se pojacali a da niste mogli nac boljeg trenera od one binde..
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 07 dec 2020, 16:21, ukupno mijenjano 1 put.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 dec 2020, 16:19

miky_hz je napisao/la:
07 dec 2020, 15:29
Konakovic

Svi uslovi su tu da dobijemo stadion, Mandic obecao sad je na vlasti Dino je vlast u kantonu evo i on je za. Znaci nema prepreka spremni su da daju po nasim uslovima.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 07 dec 2020, 16:20

Zagor je napisao/la:
07 dec 2020, 16:05
bengalka je napisao/la:
07 dec 2020, 14:20
Nego jel spreman gazda pljunuti sta novaca da vam prodamo Lukica al' mora se dobro otvoriti ? 😁
Handzic je stvarno taraba postao.
Koji ce nam racku on, jeli to onaj zuti?
Sto da ne, dati handzica i 3 milje. Lukic treci napadac na ljeto
NEMA NAZAD

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 dec 2020, 16:23

Stroj1946 je napisao/la:
07 dec 2020, 01:42

Ima tu igrača koji su trebali realno na kraju prošle sezone već da nas napuste, ali nisu. Sve si to dobro nabrojao, samo još i lijevo krilo nam fali. Jukić nema mjesta u ovoj ekipi.
Ekipa se mora osvježiti, predugo su neki igrači u klubu, zasićenje a i apetiti su nam porasli trebaju nam bolji igrači ako hoćemo naprijed.

O tome ja pricam, dobro je imati neki kontinuitet i uigranost, ali dodje do zasicenja. Ispliva kvalitet vise pojedinaca i tesko se podnose livade PL.
Porasli su apetiti i igracima, a i Klubu. Ipak se ne bih slozio da je prosle godine to trebalo uraditi, rezultati u PL i Evropi govore da je dobro odradjeno.
Medjutim sad na zimu treba stvarati puno jaci tim i pripremati se za Evropu prvenstveno. Imamo dosta alibi igraca ciji je krajni domet FKS, ali su debelo ispod zelja za grupama u Evropi. :thumbup:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: feniksptica, fera, Google Adsense [Bot], Jadnimi, James1987, johntravolta123, keli, ledesma, riki46, sirferguson, WeekendOffender i 112 gostiju.