Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Pored svih problema u igračkim i organizacionim strukturama Željezničara onaj daleko najveći je nepostojanje omladinskog pogona već neko vrijeme. Bivša uprava je uništila ono na čemu je zasnovan klub, na čemu je građen identitet i ono šta je zapravo temelj za svaki uspjeh. I samo zbog toga ih treba linčovati. Bez temelja se ne može kuća graditi. Sistem je obrisan. Željo više ne razvija, ne proizvodi i ne prodaje igrače. Mladi talenti koji su se do skora otimali za njihovu omladinsku školu sada bježe ko đavo od krsta te idu ka Sarajevu, Zrinjskom, pa čak i Slobodi koja ima kakav takav sistem.
I ranije je bilo kriza, bez titula ili bez izlazaka u Evropu ali si se uvijek mogao pouzdati da ćeš nešto prodati, namaći neku lovu i nastaviti živjeti bez da moraš razbijati glavu kako sabrati za iduću platu. Trenutno od mladih igrača u timu su Subašić, Bojo, Hajdarević i Šehić. To je dovoljan pokazatelj šta su uradili s onakvom školom fudbala. Igrači koje ni Famos iz Hrasnice neće, a kamoli zapad, i za koje ne možeš marke uzeti. 2016. kada nisu izašli u Evropu lova se našla tako što su imali Hadžiahmetovića i Bajića u rezervi za koje su uzeli 1.000.000 eura. Uvijek se krpilo, bilo je robe koja je tražena jer se ipak nešto radilo i razvijalo.
Onda dođe ovaj nesretni period s virusom i ostaneš bez love od navijača, nemaš ništa za prodati a veliki je pritisak od javnosti, slaviš 100 godina kluba i moraš htio ili ne htio ići all-in. I onda kako to obično biva kad se kockaš, il ćeš dobit sve ili izgubiti. U slučaju da ne uzmu titulu to će biti veliki poraz i bojim se da slijedi još gori period. UEFA je smanjila prihode za konferencijsku ligu gdje će naši predstanici ići, te ona prava je sada samo u ligi šampiona. Prvak nosi faktički sve.
Amar drži klub iznad provalije, kopa i bori se rukama i nogama, izvlači ne 100% nego 300% iz trenutnih mogućnosti. Zaostaju ovih 6 bodova i kao daju sebi (lažnu) nadu da će ipak ugledati svijetlo na kraju tunela. To je sve kratkoročno jer kako rekoh bez temelja se ne može ništa napraviti, ili može ali će se srušiti prvom prilikom. Željo se mora reorganizovati i vratiti fokus na omladinske selekcije. Uložiti trud, vrijeme i novac te povratiti ono po čemu su bili prepoznatljivi u cijelom regionu. Ovako idu stazama Hajduka koji više nije ni među tri hrvatska kluba, prošlost. Igrom slučaja imam malog rođaka koji je u kadetima Želje, i upoznat sam nešto detaljnije sa situacijom, to zaista nije zdrava sredina, najblaže rečeno.
I ranije je bilo kriza, bez titula ili bez izlazaka u Evropu ali si se uvijek mogao pouzdati da ćeš nešto prodati, namaći neku lovu i nastaviti živjeti bez da moraš razbijati glavu kako sabrati za iduću platu. Trenutno od mladih igrača u timu su Subašić, Bojo, Hajdarević i Šehić. To je dovoljan pokazatelj šta su uradili s onakvom školom fudbala. Igrači koje ni Famos iz Hrasnice neće, a kamoli zapad, i za koje ne možeš marke uzeti. 2016. kada nisu izašli u Evropu lova se našla tako što su imali Hadžiahmetovića i Bajića u rezervi za koje su uzeli 1.000.000 eura. Uvijek se krpilo, bilo je robe koja je tražena jer se ipak nešto radilo i razvijalo.
Onda dođe ovaj nesretni period s virusom i ostaneš bez love od navijača, nemaš ništa za prodati a veliki je pritisak od javnosti, slaviš 100 godina kluba i moraš htio ili ne htio ići all-in. I onda kako to obično biva kad se kockaš, il ćeš dobit sve ili izgubiti. U slučaju da ne uzmu titulu to će biti veliki poraz i bojim se da slijedi još gori period. UEFA je smanjila prihode za konferencijsku ligu gdje će naši predstanici ići, te ona prava je sada samo u ligi šampiona. Prvak nosi faktički sve.
Amar drži klub iznad provalije, kopa i bori se rukama i nogama, izvlači ne 100% nego 300% iz trenutnih mogućnosti. Zaostaju ovih 6 bodova i kao daju sebi (lažnu) nadu da će ipak ugledati svijetlo na kraju tunela. To je sve kratkoročno jer kako rekoh bez temelja se ne može ništa napraviti, ili može ali će se srušiti prvom prilikom. Željo se mora reorganizovati i vratiti fokus na omladinske selekcije. Uložiti trud, vrijeme i novac te povratiti ono po čemu su bili prepoznatljivi u cijelom regionu. Ovako idu stazama Hajduka koji više nije ni među tri hrvatska kluba, prošlost. Igrom slučaja imam malog rođaka koji je u kadetima Želje, i upoznat sam nešto detaljnije sa situacijom, to zaista nije zdrava sredina, najblaže rečeno.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- kolezeljovac
- Kontakt:
Zato i kazem da savez godinama nista ne radi po pitannu terena... Klubovi uredjuju terene od svoje crkavice, ili ako imaju srece da repka treba da igra ko sto smo mi ili Zenica imali pa da se pomogne za teren i hibrid.holyman je napisao/la: ↑07 dec 2020, 16:57Tereni tereni terenikolezeljovac je napisao/la: ↑07 dec 2020, 14:13Interesuje me jedna stvar, da li ovi iz saveza ili ko već odlučuje od fudbalskih guzonja misli nekad smanjiti pauzu zimskog dijela sezone. Sezona bi se taman završavala u zacrtanom roku pošto ne bi imao potrebe da onaj cijeli mjesec u maju ja mslm klubovi igraju ritam srijeda/subota. Nema svrhe ovo realno, evo ekipe ce sad na pauzu, za 3 mjeseca pauze ekipa koliko god da trenira i piprema se ne može biti na nivou prva 3/4 kola. Pogotovo ekipe iz donjeg dijela tabele. Strašno je da se tek tako godinama prave pauze, ok ne valjaju tereni, dajte onda neku aktivnost neke kupove u zatvorenom, nešto. Jer ovo je preglupo, da se ovolika pauza pravi, sad opet će doći proljeće i opet ćeš čuti trenere kako govore pa trebat će par utakmica da uhvatimo ritam. Gubi smisao, komotno liga može početi u septembru, ali daj da 2. dio sezone krene krajem krajem januara/1. sedmicu februara.. Moje mišljenje je ovo...
Evo i po hrvatskoj se vec ne moze igrati poslije prvih kisa, a zamisli sad kako bi bilo na tusnju ili evo na kosevu, nebitno.
Nit se moze igrati kasno u decembru, niti u januaru.
Daj uslove, ko ne ispunjava, idemo rentanje stadiona prvog koji ispuni... 2020. godina, tereni koda je 1980.
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
Ma nije to tema svakako, govorim to kao odgovor Denciju na ovo da su rezultatska očekivanja smanjena kada je Amar došao, a zato je postojao dobar razlog svakako.Stroj1946 je napisao/la: ↑07 dec 2020, 16:05I da jest tako, jel to mislis da mi ne bi ulozili duplo vise nego sad!? Mi jos uvijek igramo sa igracima tipa Hebibovic, Velkoski, Ahmetovic, Hodzic, Dupovac, Handzic... Zasto!? Jer su nasi procjenili da su dovoljni za ovu ligu, a to ne znaci da se ne bi pojacali vise da neko od konkurencije ulozi vise, ovako je to sasvim dovoljno.
A to kako bi se ko pojačao je šbb kbb priča, ne mora to ništa značiti, eto vidi Zrinjski najbolji ti je primjer pa ih nema nigdje, na kraju krajeva i Željo u Misketovom mandatu, prejaki igrači ali nigdje rezultata.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Opet ti bulaznisRaonffa je napisao/la: ↑07 dec 2020, 17:44Ma nije to tema svakako, govorim to kao odgovor Denciju na ovo da su rezultatska očekivanja smanjena kada je Amar došao, a zato je postojao dobar razlog svakako.Stroj1946 je napisao/la: ↑07 dec 2020, 16:05I da jest tako, jel to mislis da mi ne bi ulozili duplo vise nego sad!? Mi jos uvijek igramo sa igracima tipa Hebibovic, Velkoski, Ahmetovic, Hodzic, Dupovac, Handzic... Zasto!? Jer su nasi procjenili da su dovoljni za ovu ligu, a to ne znaci da se ne bi pojacali vise da neko od konkurencije ulozi vise, ovako je to sasvim dovoljno.
A to kako bi se ko pojačao je šbb kbb priča, ne mora to ništa značiti, eto vidi Zrinjski najbolji ti je primjer pa ih nema nigdje, na kraju krajeva i Željo u Misketovom mandatu, prejaki igrači ali nigdje rezultata.
Zasto su smanjena rezultatska ocekivanja?
Usao je kako ne valja drugo mjesto i kup je nista
I treba se vratit fudbalu
Evo, raskinuli ugovore, isplatili raskide, racunao na evropu, zajebu uplatnicu, pa cucnu finansijski
Gdje njegova pozajmica? Miske je davao svoju lovu pa i kamatu opet u klub vracao? Ili se varam?
Po izvjestaju finansijskom vise je love sad potroseno na plate da li su ih dobili ne znam
Amar ne moze imati finansijska sredstva jer svi znaju da mulja, on da ima povjerenje investitora ne bi se citav zivot samo vrtio oko zelje i gdje ga stari posalje...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- robertkosar
- Kontakt:
Koje gazda ove prcije sa sugavice Morz ili neko drugikolezeljovac je napisao/la: ↑07 dec 2020, 17:25Zato i kazem da savez godinama nista ne radi po pitannu terena... Klubovi uredjuju terene od svoje crkavice, ili ako imaju srece da repka treba da igra ko sto smo mi ili Zenica imali pa da se pomogne za teren i hibrid.holyman je napisao/la: ↑07 dec 2020, 16:57Tereni tereni terenikolezeljovac je napisao/la: ↑07 dec 2020, 14:13Interesuje me jedna stvar, da li ovi iz saveza ili ko već odlučuje od fudbalskih guzonja misli nekad smanjiti pauzu zimskog dijela sezone. Sezona bi se taman završavala u zacrtanom roku pošto ne bi imao potrebe da onaj cijeli mjesec u maju ja mslm klubovi igraju ritam srijeda/subota. Nema svrhe ovo realno, evo ekipe ce sad na pauzu, za 3 mjeseca pauze ekipa koliko god da trenira i piprema se ne može biti na nivou prva 3/4 kola. Pogotovo ekipe iz donjeg dijela tabele. Strašno je da se tek tako godinama prave pauze, ok ne valjaju tereni, dajte onda neku aktivnost neke kupove u zatvorenom, nešto. Jer ovo je preglupo, da se ovolika pauza pravi, sad opet će doći proljeće i opet ćeš čuti trenere kako govore pa trebat će par utakmica da uhvatimo ritam. Gubi smisao, komotno liga može početi u septembru, ali daj da 2. dio sezone krene krajem krajem januara/1. sedmicu februara.. Moje mišljenje je ovo...
Evo i po hrvatskoj se vec ne moze igrati poslije prvih kisa, a zamisli sad kako bi bilo na tusnju ili evo na kosevu, nebitno.
Nit se moze igrati kasno u decembru, niti u januaru.
Daj uslove, ko ne ispunjava, idemo rentanje stadiona prvog koji ispuni... 2020. godina, tereni koda je 1980.

KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
Smanjena su jer finansijska situacija nije dobra, zapravo nisu ona smanjena, ona su vazda ista samo što uvijek treba gledati okolnosti, a okolnosti ne idu u prilog nikako.Denchi je napisao/la: ↑07 dec 2020, 17:55Opet ti bulaznisRaonffa je napisao/la: ↑07 dec 2020, 17:44Ma nije to tema svakako, govorim to kao odgovor Denciju na ovo da su rezultatska očekivanja smanjena kada je Amar došao, a zato je postojao dobar razlog svakako.Stroj1946 je napisao/la: ↑07 dec 2020, 16:05
I da jest tako, jel to mislis da mi ne bi ulozili duplo vise nego sad!? Mi jos uvijek igramo sa igracima tipa Hebibovic, Velkoski, Ahmetovic, Hodzic, Dupovac, Handzic... Zasto!? Jer su nasi procjenili da su dovoljni za ovu ligu, a to ne znaci da se ne bi pojacali vise da neko od konkurencije ulozi vise, ovako je to sasvim dovoljno.
Zasto su smanjena rezultatska ocekivanja?
Usao je kako ne valja drugo mjesto i kup je nista
I treba se vratit fudbalu
Evo, raskinuli ugovore, isplatili raskide, racunao na evropu, zajebu uplatnicu, pa cucnu finansijski
Gdje njegova pozajmica? Miske je davao svoju lovu pa i kamatu opet u klub vracao? Ili se varam?
Po izvjestaju finansijskom vise je love sad potroseno na plate da li su ih dobili ne znam
Amar ne moze imati finansijska sredstva jer svi znaju da mulja, on da ima povjerenje investitora ne bi se citav zivot samo vrtio oko zelje i gdje ga stari posalje...
Ono što Željo danas igra je bolje nego što se igralo u Misketovom mandatu što jasno može pokazati i broj osvojenih bodova, ali pita se nešto i konkurencija. Amar još nije odigrao kompletnu sezonu, znamo kako je prošla završila

Kada se Amar vratio fino je rekao da će se rashodi po pitanju plata smanjiti i zato su se i doveli Sadiković, Bekrić, Jamak i ostali i iluzorno je pričati da oni imaju veća primanja od Čurjurića, Markovića ili Uglješe Radinovića, tako da ova ekipa sasvim sigurno nije skuplja.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Pa sumnjam baš da E. Zec i Štilić igraju za džak krompira, sumnjam da je i Lendrić jeftin, pa i Alispahić. A i sam Osim sigurno ima dobru stipendiju.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
[/quote]
Pa onda je Amar los za zelju
Znaci s njim ne gradi se apsolutno nista na stadionu a nema ni rezultata ni para
Pod Misketom se gradio stadion i uporedo igrala kvalitetnija ekipa sa boljim rezultatom, drugo mjesto + trofej...da ne spominjemo sponzorstva i organizaciju kluba...
Mozda je iluzorno ali neko radi izvjestaj i sada se trosi vise na plate kako sta ne znam??? To vi gatajte....osim toga ne uplacuje se nikom doprinos nikakav ni na te sto kazes "manje" plate a pod Misketom sve u fullu se placalo...
A ovo sto zeljo danas igra nije bolje od drugog mjesta koje je Amar rekao da je los rezultat a trofeju nisu ni primirisali evo treca takmicarska sezona, nijednom...kad kazes okolnosti pa onda brojis bodove iz razlicitih sezona sa razlicitim okolnostima jel se to malo salis???
Znaci s njim ne gradi se apsolutno nista na stadionu a nema ni rezultata ni para
Pod Misketom se gradio stadion i uporedo igrala kvalitetnija ekipa sa boljim rezultatom, drugo mjesto + trofej...da ne spominjemo sponzorstva i organizaciju kluba...
Mozda je iluzorno ali neko radi izvjestaj i sada se trosi vise na plate kako sta ne znam??? To vi gatajte....osim toga ne uplacuje se nikom doprinos nikakav ni na te sto kazes "manje" plate a pod Misketom sve u fullu se placalo...
A ovo sto zeljo danas igra nije bolje od drugog mjesta koje je Amar rekao da je los rezultat a trofeju nisu ni primirisali evo treca takmicarska sezona, nijednom...kad kazes okolnosti pa onda brojis bodove iz razlicitih sezona sa razlicitim okolnostima jel se to malo salis???
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Kako su plaćali u fulu, ako ih je Petrović tužio, i izvisili za evropu?
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
[/quote]
[/quote]
- kolezeljovac
- Kontakt:
@robertkosar na moj post sa takvim uvredama možeš odgovoriti, ali ja ne idem s tobom u polemiku....
Svi znaju da ovdje ne vrijeđam i očekujem da mi se vrati mjerom objektivnosti i korektnosti.. Svima na obraz
Svi znaju da ovdje ne vrijeđam i očekujem da mi se vrati mjerom objektivnosti i korektnosti.. Svima na obraz
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!
- robertkosar
- Kontakt:
Nista drug ja vam klub tako zovem i ne vrijedjam samo pitam koje gazdakolezeljovac je napisao/la: ↑07 dec 2020, 19:21@robertkosar na moj post sa takvim uvredama možeš odgovoriti, ali ja ne idem s tobom u polemiku....

KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
Plitki, ko je po tebi gori, fašisti na sportskim terenima ili oni koji ih spominju na sportskim forumima?kksiroki je napisao/la: ↑07 dec 2020, 08:46Papčino s dna kace.....jeb...te onaj tko te štiti i dozvoljava ti ovako pisati na sportskom forumu...sampras je napisao/la: ↑06 dec 2020, 20:54Ide sve po planu, šampion je tamo gdje i pripada, doduše sa mnogo manje bodova prednosti nego je trebalo. Prvenstveno zahvaljujući Haretu, ali ga gotovim, pa mu je oprošteno što ova liga još uvijek ima neku neizvjesnost.
Ostali, svi u vrhu imaju sreću što na klupama Zrinjskog i Borca sjede dva stroga ublehaša, inače bi ove dvije ekipe bile 2. i 3.
jer su po kvalitetu svakako tu. Fašisti iz širokog dosta dobri, mladi, brzi, tu su gdje i pripadaju. željezničar daleko iznad realnih mogućnosti, vjerovatno će vremenom padati, oslanjaju se na igrače 40-. Velež i Tuzla borba za top 6.
Dva su već ispala.
Dobro razmisli, ne moraš danas odgovoriti.
Ja mislim da bi Zelji idealna kombinacija bila Osim kao trener samo, i da se puta iskljucivo za sportski segment a Misimovic za sve ostalo, odnosno uprava. Osim bi se bavio onim sto zna, a u nasoj ligi to najbolje zna, a imao bi support dovoljan da moze po svom ekipu pravit, a ne da cuda radi od igraca na zalasku karijere. To se nece desiti vjerovatno, i ja to i prizeljkujem, nek se handre, jer ovako je bolje za nas.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.
Mislio sam na prijavljene radnike i igrace, a to s Petrovicem su obje garniture pomalo zajebale, mada isti lik u obje, familija Amarova...
To je nemoguce jer Miske hoce red i cist racun a Amar hoce nered i netransparentnost da moze samo on objasnjavat situaciju i na svoj nacin izvrtat stvari(culi smo ga vise puta ove sezone kako insinuira stvari koje samo on vidi) da bi od sebe pravio zrtvu i stvarao alibije...Steven11 je napisao/la: ↑07 dec 2020, 19:34Ja mislim da bi Zelji idealna kombinacija bila Osim kao trener samo, i da se puta iskljucivo za sportski segment a Misimovic za sve ostalo, odnosno uprava. Osim bi se bavio onim sto zna, a u nasoj ligi to najbolje zna, a imao bi support dovoljan da moze po svom ekipu pravit, a ne da cuda radi od igraca na zalasku karijere. To se nece desiti vjerovatno, i ja to i prizeljkujem, nek se handre, jer ovako je bolje za nas.
Druga stvar je naravno Misketova namjera da trazi pravdu za finansijsku stetu nanesenu od strane bivsih uprava(2,2 mil), tu je kod Amara i tadasnjih likova u i oko kluba se upalile sve lampice i zvona uzbune i oresli su u survival mode, gdje su morali otjerat ove po cjenu zivota...nisu prezali od prijetnji direktno clanovima uprave....i dobili su sve na dlanu....sad ne mogu otici jer trecih nema...kad bi htjeli otici, jedini koji imalo bi htjeli opet se latiti zelje su misketovci a onda opet se obnavlja ova prica tako da izlaza i nema bas.....
Nije baš da je krov na istoku urađen za misketovog mandata, a tek je s njim tribina zapravo završena ( bar ovaj dio što gleda prema terenu ) .Denchi je napisao/la: ↑07 dec 2020, 19:06Pa onda je Amar los za zelju
Krov je preko saveza ako se ne varam i dogovoren je za Misketovog mandata ali je problem bila dozvola...samo je fizicki montirano za ovih novih....
Ispravi me ako grijesim, znam da je najavljeno i prezentirano za vrijeme prosle uprave
Jadu šovinistički....sampras je napisao/la: ↑07 dec 2020, 19:32Plitki, ko je po tebi gori, fašisti na sportskim terenima ili oni koji ih spominju na sportskim forumima?kksiroki je napisao/la: ↑07 dec 2020, 08:46Papčino s dna kace.....jeb...te onaj tko te štiti i dozvoljava ti ovako pisati na sportskom forumu...sampras je napisao/la: ↑06 dec 2020, 20:54Ide sve po planu, šampion je tamo gdje i pripada, doduše sa mnogo manje bodova prednosti nego je trebalo. Prvenstveno zahvaljujući Haretu, ali ga gotovim, pa mu je oprošteno što ova liga još uvijek ima neku neizvjesnost.
Ostali, svi u vrhu imaju sreću što na klupama Zrinjskog i Borca sjede dva stroga ublehaša, inače bi ove dvije ekipe bile 2. i 3.
jer su po kvalitetu svakako tu. Fašisti iz širokog dosta dobri, mladi, brzi, tu su gdje i pripadaju. željezničar daleko iznad realnih mogućnosti, vjerovatno će vremenom padati, oslanjaju se na igrače 40-. Velež i Tuzla borba za top 6.
Dva su već ispala.
Dobro razmisli, ne moraš danas odgovoriti.
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .
Jeste ali su se radile korekcije projekta, onda je išao skroz novi tender pa izvođač radova, a i bili su neki problemi s mjestima za ankere jer su bile stavljene baze na pogrešna mjesta pa se to ispravljalo, uglavnom bilo je dosta posla, koji nije bio završen oko pripremnih radnji.
-
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.