Maestro je napisao/la: ↑08 dec 2020, 09:38
bablaz1 je napisao/la: ↑08 dec 2020, 09:30
Golmani: Šehić, Kovačević, + golman U21
Stoperi: Ahmethodžić, Saničanin, Hadžikadunić, Miličević, +U21
Bekovi: Sušić, Kolašinac, Cipetić, + l.bek U21
Zadnji vezni: Pjanić, Hadžiahmetović, Cimirot, Danilović, + U21
D. Krila: Višća, Menalo, U21
L. krila: Gojak, U21
Prednji vezni: Krunić, U21
Napad: Džeko, Demirović, Hasić, U 21
Normalan selektor.
Za 2 godiune respektabilna reprezentacija.
E ovo je ono razmisljanje bh selektora. Znaci guranje igrace na pozicije za koje nisu stvoreni. Primjer Gojaka na krilo. A igrac dokazao da nije za to iz utakmice u utakmicu. Na drugoj strani Visca i Menalo koji nisku kvalitet.
Mi moramo igrati formaciju za koju imamo igrace a ne izmisljati igracima pozicije.
To ti je ono daj nam promjene ali da bude kako mi zamisljamo.
Pod jedan cipetic i Sanicanin su dokazali da nisu za ovaj nivo fudbala. Mozda sam ja gledao neke druge utakmice ne znam ali obojica su pravili kardinalne greske. Sanicanin me podsjeca na ono guranje Sarica i forsiranje.
Mi ni u jednoj formaciji nemamo krila (lijeva strana pogotovo).
Desno imas Viscu koji je neiskoristen maksimslno.
Dobar je da srusi Mancester, i nosi svoju ekipu ali forumski selektori napravise od njega bauk. Podcjenjuje se Turska liga i pljuje ali moze Cipetic iz Sirokog, ili Sanicanin iz Vojvodine (cini mi se)...
Gojak ne igra svoju poziciju u repki, Krunic takodjer, Kolasinac mora citavu stranu pokriti ofanzivnog i defanzivno..Visca takodjer pretrce velike kilometre ali u klubu kada Visca ode naprijed neko zatvori prazninu a kod nas ako se on ne vrati u sprintu nazad ode to u ku rac. Slicno i Kolasinac. I onda kazu gledaj Visce sto zuji uprazno.A Sto mu pola ekipe stoji kao kip po terenu nevidi.
Samo Selektor nam treba koji ce igrati sa onim sto ima, gdje ce svako igrati svoju poziciju i imati svoja zaduzenja. Formacija koja odgovara profilu igraca i onome sa cim raspolazes.
Kod nas su ocekivanja da Visca bude Messi, Pjanic da dribla od 16 do 16 ...Ljudi u glavama zamisljaju da smo mi Brazil ili sta ja znam.
Mora se u ekipi imati i starijih koji ce ekipu drzati. Neko moje razmisljanje.
Begovic, Kolasinac, Bicakcic, Ahmethodzic,Hadzikadunic, Pjanic, Krunic, Visca,Cimirot, Dzeko,Demirovic.
Ako se opameti i pocne igrati imamo Besica, tu je Sehic, Gojak, imamo mladog Hasica, sigurno 15-tak jako dobrih igraca imamo.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".