Moj Kole,moj drug...kolezeljovac je napisao/la: ↑08 dec 2020, 11:43U subotu i nedjelju se spušta zavjesa na zimski dio sezone Premijer Lige BiH. Kao što smo mogli pročitati 3 susreta se igraju u subotu, a tri u nedjelju. Naravno da je u ovom kolu u 1. planu derbi kola, tj. Hercegovački, ali i susret u Tuzli gdje Tuzla City dočekuje tim iz Banja Luke.
No, krenut ću redom:
U subotu od 3 susreta, 2 počinju u 13:00 sati, te jedan u 17:00
U 13:00 sati na Otoci Olimpik dočekuje Radnik iz Bijeljine. Veliko iznenađenje u pozitivnom smislu je ekipa iz sjeveroistočne Bosne gdje je smjena trenera bila pun pogodak. Nakon odlične partije na Koševu i nesretnog poraza, u prošlom kolu su igrači Radnika nakon preokreta na sjajan način savladali ekipu Tuzla City i samim tim pokazali karakter. S druge strane Olimpik igra toplo-hladno, ali je činjenica da ekipa Radnika igra sjajno i kompaktno, tako da na Otoci očekujem da Radnik 1. dio sezone završi u stilu s formom, te sve osim pobjede gostiju bi smatrao iznenađenjem.
Druga utakmica koja se također igra u 13 časova je ona iz Krupe gdje igraju moje hairlije. S obzirom da se radi o gostujućem terenu, a i želji da se popravi utisak od vikenda očekujem gotovo sigurnu pobjedu, pa čak i uvjerljivu. Krupa s druge strane je pretposljednja ekipa na tabeli sa istim brojem bodova kao i zadnjeplasirani Olimpik sa -5 od Radnika na 10. mjestu, te očekujem od njih rovovsku borbu, ali mislim da će bodove morati potražiti na drugom mjestu. Da je utakmica na Grbavici, onda ne bi bio tako siguran.
I u posljednjem subotnjem meču na Koševu sad već jeseni šampion, te aktuelni prvak BiH Sarajevo dočekuje Slobodu iz Tuzle od 17 sati. Šta očekivati u ovom meču je glupo uopšte govoriti, Sarajevo potpuni favorit. Šampion igra sjajno, imaju sjajnu formu, atmosferu u ekipi, i sigurno je da neće ništa prepustiti slučaju, te da ovu zaista uspješnu 2020. godinu završe u stilu.
U nedjelju nas očekuju dvije super zanimljive utakmice, ali isto tako će biti veoma zanimljivo na stadionu Rođeni gdje ekipa Feđe Dudića sigurno želi da potvrdi dobru formu i da protiv Mladosti upiše nova 3 boda, te na taj način završi godinu, podsjećam u 1. utakmici u Kaknju su Rođeni slavili rezultatom 2:1 golovima koga drugog no Fejsala Mulića, te je drugi pogodak dodao S. Radovac. Ovaj susret se igra od 15 sati.
Nešto prije meča u Mostaru Tuzla City dočekuje Borac iz Banja Luke od 13:00h. Jedan od dva derbija u ovom kolu iz više razloga. Jedan od njih je naravno hajka koja se vodila između uprava ova dva kluba prije nešto više od pola godine zbog neslavnog kraja prvenstva, te pored te činjenice, ali i činjenice da Tuzla City bilježi nešto lošije rezultate očekujem da se u ovoj utakmici probude, pogotovo što im dolazi poljuljani Borac. Borac sigurno emotivno ispražnjena ekipa nakon derbija, smatram da im je remi od nedjelje ostavio traga u ekipi, ali i da im je krajniji rezultat ravan porazu, jer kad vodiš 2:1 s igračem više i primiš gol u finišu susreta, onda definitivno ne može da se ekipa tek tako oporavi. Još jedna činjenica koja ide na ruku ekipe iz Siminog Hana je ta da je Borac mnogo lošiji u gostima, gdje ako se ne varam imaju samo 3 pobjede, a Tuzla dobro stoji kući, te tu očekujem tvrdu tekmi, ali ipak pobjedu domaćina.
I kao šlag na tortu dolazi derbi na Pecari. Široki koji je u sjajnoj formi, koji je pun samopouzdanja dočekuje Zrinjski koji nakon poraza od Želje na jedvite jade uspio upisati pobjedu protiv Mladosti. Široki u seriji sjajnih rezultata, ali i igara je po meni potpuni favorit, te sve osim pobjede Širokog sa bar 2 gola u mreži Brkića će za mene biti veliko iznenađenje. 11 raspoloženih igrača protiv Bilbije je po meni veoma jasna slika ko je favorit.
Da se rukije poslozise i da poslusa tetka ili dajdzu,zaboravio sam ko je ono bio od njih, sad bi uzivao,a ne Bosaurine pucao ...