hurem je napisao/la: ↑08 dec 2020, 13:33
emir79 je napisao/la: ↑08 dec 2020, 10:58
Pratim reprezentaciju od njenog postanka, i iskustvo me je naucilo da smo mi nacija prvak svijeta u davanju laznih nada.
Ne smijemo istini u oci da pogledamo, generalno u svim sferama zivota.
Zadnjih 5-6 godina nas bukvalno ispišaju Armenija, Finska, Kipar, S. Irska. Ne valja niko od selektora, ali zato su nam igraci u rangu Messija i Ronalda.
Bar malo kada bi se potrudili da ljestvicu postavimo tamo gdje je nas kvalitet, mozda bi imali nekakvih sansi i skinuli bi pritisak i bespotrebni naboj. Pogotovo sto poslije velikih ocekivanja, dođe razocarenje koje nam nasteti ekipu, jer je potrebno mnogo vremena da istu oporavimo.
Realno smo tu negdje sa Finskom i to je to.
Pratim reprezentaciju od postanka isto kao i ti i ne slazem se da nismo imali kvalitet i da je do toga. Kvalitet smo uvijek imali ili bar u 80% kvalifikacija, ali nismo imali adekvatne ljude u struci i savezu. Najmanji problem je kvalitet.
Pa pogledaj generaciju Bolica, Barbareza...pa i ovu nakon njih itd. Pa i ovu iz proslih kvalifikacija. Jel to hoces kazati da su Finska, S.Irska i jos neke reprezentacije kvalitetnije od nas i da mi ne zaslužujemo EP. Daj molim te. I s trenutnim rosterom smo koplje iznad njih. Imati Igrace Barcelone, Rome, Hoffenheima, Arsenala, sada Torina, Freiburga, Standarda, Rostova, do "jucer" Lazia, SPAL-a, D.Moskve itd., nepozivane iz Udinesea, Norwicha i sl. To je kvalitet kojim se mnoge reprezentacije ne mogu pohvaliti...ni one s EP.
...
A takodjer mislim da su vecina ljudi realni ali se uvijek nadaju boljem rezultatu.
Realista i optimista su dvije razlicite stvari. Kvalitet se ne gleda samo po imenu kluba u kojima igraci "igraju". To je sirok pojam. Treba ponekad i igrati za taj Torino, Freiburg...
Dzaba tebi i sto si legenda Rome, kada ti tamo neki "nekvalitetni" Pukki ocita lekciju.
Dzaba tebi i sto si Barbarez, Bolic, Baljic, a Ivanauskas ti zabije 3 gola.
Da ne shvatis pogresno, ja ove nase nabrojane momke volim Bog sami zna koliko.
Danas je ako se ne varam godisnjica smrti najvecoj sportskoj licnosti u historiji sporta u BiH, naseg Mirze Delibasica, tacno 19 godina.
Vidis, on je pred finale SP-a se podvrgnuo Kinezu jednokratnom terapijom da bi nastupio za reprezentaciju, iako mu je receno da poslije te terapije moze doci do velikih zdravstvenih poslijedica.
Danas pojedinim nasim nebitnim igracima travka na terenu smeta, vremenska prognoza utice...
Koliko bi danas uradilo ovakvu stvar da bi igrao za reprezentaciju?
Hejjj ovo je uradio veliki Kindže.
Kod nas fol povracaju po terenu, izmisljaju povrede i bolesti iiii.