Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
@ devil
Klasicni stoper, odnosno prijasnji libero, ne znam u kojoj je formaciji Hitzfeld sastavljao svojih idealnih 11, da nije bila formacija 3-5-2.
Opet ponavljam polovinu ovih igraca koje sam stavio u svoj izbor nisam nikad uzivo gledao, ali kroz knjige i video klipove (posebno knjiga 40 Jahre Bundesliga) sam dosao do ovog misljenja.
Klasicni stoper, odnosno prijasnji libero, ne znam u kojoj je formaciji Hitzfeld sastavljao svojih idealnih 11, da nije bila formacija 3-5-2.
Opet ponavljam polovinu ovih igraca koje sam stavio u svoj izbor nisam nikad uzivo gledao, ali kroz knjige i video klipove (posebno knjiga 40 Jahre Bundesliga) sam dosao do ovog misljenja.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
4-3-3 je formacija koliko se ja secam:
----------------------------Kahn--------------------------
---Augenthaler-----Schwarzenbeck---Kaiser--------Breitner--
----------------------------Effenberg-----------------------------------
---------------Matthaus--------------------School--------------------
----------------------------Gerd Muller------------------------------
---------------------Elber-----Rummeninge----------------------
Ovako je nesta formacija isla po secanju je pravim i ovo me totalno zbunilo sto se tice Klausa.
----------------------------Kahn--------------------------
---Augenthaler-----Schwarzenbeck---Kaiser--------Breitner--
----------------------------Effenberg-----------------------------------
---------------Matthaus--------------------School--------------------
----------------------------Gerd Muller------------------------------
---------------------Elber-----Rummeninge----------------------
Ovako je nesta formacija isla po secanju je pravim i ovo me totalno zbunilo sto se tice Klausa.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Ma te formacije o idealnih 11 nisu neko mjerilo. To je više ono, daj da ubacimo sve "zaslužne".
Brajtna je na početku igrao beka, u Realu i po povratku u Bundesligu igrao je više u veznom redu.
Unatoč tome što je proveo 3 godine u Španiji i završio karijeru sa 32 godine u Bundesligi je postigao gotovo 100 golova. Po tome i njega možemo svrstavati na različite pozicije.
Brajtna je na početku igrao beka, u Realu i po povratku u Bundesligu igrao je više u veznom redu.
Unatoč tome što je proveo 3 godine u Španiji i završio karijeru sa 32 godine u Bundesligi je postigao gotovo 100 golova. Po tome i njega možemo svrstavati na različite pozicije.
Vom Jäger zum Gejagten
Lijevi bek:
1.Dede- Malo navijacki ali po meni zasluzuje visok plasman.U ligi je vec 12 godina i igra na visokom nivou sve ove godine...clan sampionskog tima 2001/02...
2.Lizarazu...Veoma zahvalan i pouzdan igrac kojeg sam gotivio koliko je bilo moguce s obzirom na tim u kojem je igrao...
3.P.Breitner
Desni bek
1.P.Lahm- Momak koji igra odlicno vec duzi niz godina...od vremena u Stuttgartu kada je igrao odlicno lijevo pa sad u Bayernu i reprezentaciji kada igra desnog beka...
2.Salihamidzic...Malo je bekova koji su imali dobar centarsut kao on...na to jos i veliki brzina i borbenost...ne moze se mnogo vise traziti
3.Berti Vogts
1.Dede- Malo navijacki ali po meni zasluzuje visok plasman.U ligi je vec 12 godina i igra na visokom nivou sve ove godine...clan sampionskog tima 2001/02...
2.Lizarazu...Veoma zahvalan i pouzdan igrac kojeg sam gotivio koliko je bilo moguce s obzirom na tim u kojem je igrao...
3.P.Breitner
Desni bek
1.P.Lahm- Momak koji igra odlicno vec duzi niz godina...od vremena u Stuttgartu kada je igrao odlicno lijevo pa sad u Bayernu i reprezentaciji kada igra desnog beka...
2.Salihamidzic...Malo je bekova koji su imali dobar centarsut kao on...na to jos i veliki brzina i borbenost...ne moze se mnogo vise traziti
3.Berti Vogts
Lijevi bek:
1. Paul Breitner - Neustrašivi čupo i fudbalska veličina. Staviću ga na ovu poziciju (bek) jer je manja konkurencija nego u veznom redu. Otresit, na momente drzak, ali je vječito fur'o svoj stil i nikad nije dao podase. Najveći pajdo Uli Hoenessa iz igračkih dana. Gledao sam samo snimke njegovih utakmica za Bayern i reprezentaciju.
2. Bixente Lizarazu - Moj ljubimac. Strašno zahvalan igrač i meni kao osoba veoma drag. Smatram da zaslužuje da bude među najboljim.
3. Manfred Kaltz - Legenda Hamburga i Elfa tokom '80-ih. Poznat na daleko po svom centaršutu. Duga i uspješna karijera.
Da sam obrnutim redom postavio ne bih pogriješio, manje-više po simpatijama.
Desni bek:
1. Hasan Salihamidžić - najbolji, največi, najjači....nema dalje.
2. Berti Vogts - Red je da i ovdje ubacimo jednog matorca.
Pripadnik zlatne Borusijine (M) generacije. Stariji kažu da je bio kao krpelj, terijer....beskompromisan borac.
3. Philipp Lahm - Konstantan, dobar, pouzdan. Sve mislim da može bolje i čekam kada će pravo eksplodirati.
1. Paul Breitner - Neustrašivi čupo i fudbalska veličina. Staviću ga na ovu poziciju (bek) jer je manja konkurencija nego u veznom redu. Otresit, na momente drzak, ali je vječito fur'o svoj stil i nikad nije dao podase. Najveći pajdo Uli Hoenessa iz igračkih dana. Gledao sam samo snimke njegovih utakmica za Bayern i reprezentaciju.
2. Bixente Lizarazu - Moj ljubimac. Strašno zahvalan igrač i meni kao osoba veoma drag. Smatram da zaslužuje da bude među najboljim.
3. Manfred Kaltz - Legenda Hamburga i Elfa tokom '80-ih. Poznat na daleko po svom centaršutu. Duga i uspješna karijera.
Da sam obrnutim redom postavio ne bih pogriješio, manje-više po simpatijama.
Desni bek:
1. Hasan Salihamidžić - najbolji, največi, najjači....nema dalje.
2. Berti Vogts - Red je da i ovdje ubacimo jednog matorca.
3. Philipp Lahm - Konstantan, dobar, pouzdan. Sve mislim da može bolje i čekam kada će pravo eksplodirati.
Vom Jäger zum Gejagten
lijevi bek:
1. breitner
2. brehme
3. lizarazu
desni bek:
1.vogts
2.sagnol
3. lahm
na drugim pozicijama bi mi palo jos vise igraca ove stare garde, al et sad onako na prvu je ovo moj neki izbor....
1. breitner
2. brehme
3. lizarazu
desni bek:
1.vogts
2.sagnol
3. lahm
na drugim pozicijama bi mi palo jos vise igraca ove stare garde, al et sad onako na prvu je ovo moj neki izbor....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Neka, čekajte i mene.
Golmani(prepis'o od Gere):
1.Oliver Kahn
2.Andreas Kopke
3.Michael Schumacher
Desni bekovi:
1.Philipp Lahm
2.Paul Breitner
3.Willy Sagnol
Lijevi bekovi:
1.Andreas Brehme
2.Bixente Lizarazu
3.Dede
1.Oliver Kahn
2.Andreas Kopke
3.Michael Schumacher
Desni bekovi:
1.Philipp Lahm
2.Paul Breitner
3.Willy Sagnol
Lijevi bekovi:
1.Andreas Brehme
2.Bixente Lizarazu
3.Dede
Klare je napisao/la:Neka, čekajte i mene.
3.Michael Schumacher
Jesi sigurno.
Vom Jäger zum Gejagten
geronimo je napisao/la:Klare je napisao/la:Neka, čekajte i mene.
3.Michael Schumacher![]()
![]()
![]()
Jesi sigurno.
lijevi bek:
1. lamm
2. brehme
3. lizarazu
1. lamm
2. brehme
3. lizarazu
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric
"My Favorite Ring is Always the Next One"
amerosm je napisao/la:Za ovo treba imati mu.da![]()
![]()
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... -dach.html
Legenda...dominiramo protiv plavaca na svim poljima
Christian Eichner i Slavomir Peszcko novi igraci Kolna.
A Okazaki blizu potpisa sa Stuttgartom.
To je onaj iz Lecha,ako se ne varamDevil je napisao/la:Christian Eichner i Slavomir Peszcko novi igraci Kolna.
Koln se pojačao došli su Rensing i sada ova dva igrača!
Maggio 5, 2010: Coppa Italia
Maggio 16, 2010: Campione d'Italia
Maggio 22, 2010: Campione d'Europa
Agosto 21, 2010: Supercoppa Italiana
Dicembre 18, 2010: Campione del Mondo
Forza Inter ! Merda Milan !
Ma,da valjda se ovako pise.
Dobar igrac jedan od najboljih u Poljskoj ligi,polivalentan moze igrati u vezi a poprilicno dobro i na poziciji desnog beka.
Dobar igrac jedan od najboljih u Poljskoj ligi,polivalentan moze igrati u vezi a poprilicno dobro i na poziciji desnog beka.
Gledao sam ga protiv Juventusa u EL i postigao je gol i odigrao dosta dobro tu utakmicu!
Maggio 5, 2010: Coppa Italia
Levi bek:
1) Andreas Brehme - najbolji levi bek ikada na nemackom terenima
2) Bixente Lizarazu - najbolji levi bek BMa i najbolji stranac ikada u BL
3) Christian Ziege - jedan od najboljih levih bekova sveta u 90im
Desni bek:
1) Willy Sagnol - isto ko i Lizarazu, samo desno
2) Philipp Lahm - trenutno najbolji odbrambeni igrac lige i jedan od najboljih desnih bekova sveta
3) Hans-Peter Briegel - legenda Verone, desetobojac i covek koji nije nosio kostobrane
1) Andreas Brehme - najbolji levi bek ikada na nemackom terenima
2) Bixente Lizarazu - najbolji levi bek BMa i najbolji stranac ikada u BL
3) Christian Ziege - jedan od najboljih levih bekova sveta u 90im
Desni bek:
1) Willy Sagnol - isto ko i Lizarazu, samo desno
2) Philipp Lahm - trenutno najbolji odbrambeni igrac lige i jedan od najboljih desnih bekova sveta
3) Hans-Peter Briegel - legenda Verone, desetobojac i covek koji nije nosio kostobrane
Hehe, kad se sjetim da su Predraga Spasića zvali jugoslavenski Briegel i čovjek zaglavi u Realu.MaGiCa je napisao/la: 3) Hans-Peter Briegel - legenda Verone, desetobojac i covek koji nije nosio kostobrane
Vom Jäger zum Gejagten
- Omerbavarac
- Kontakt:
Lijevi bekovi:
1-Bixente Lizarazu - Jedan od najboljih bekova Svijeta u njegovo vrijeme i nije bez razologa prvi na mojoj listi.
2-Andreas Brehme - Nisam ga puno gledao, ali ono sto sam vidio je dovoljno da zadovolji apetite mnogih navijaca. Naravno youtube ja najvise pripomogao mojoj odluci.
3-Dede - Odlican igrac, koji je dosta dao za BvB, ali najveci problem su povrede koje su ga bukvalno unistile.
Desni bekovi:
1-Phillip Lahm - Najbolji igrac kojeg sam do sada gledao u Njemackoj na poziciji desnog beka, iako je odlicne partije pruzao i na drugoj strani, stoga je prvo mjesto apsolutno zasluzeno.
2-Hasan Salihamidzic - Veliko majstor i na njegovo hvalisanje ne treba previse trositi rijeci, jer svaki iole navijac zna kakva je ovo radilica bila i sta je sve radio za dobrobit svog tima.
3-Willy Sagnol - Majstor sa ubojitim ubacajem, a isti ga je krasio kroz cijelu karijeru. Sjecam se da je jedno vrijeme cak i slobodnjake izvodio.
1-Bixente Lizarazu - Jedan od najboljih bekova Svijeta u njegovo vrijeme i nije bez razologa prvi na mojoj listi.
2-Andreas Brehme - Nisam ga puno gledao, ali ono sto sam vidio je dovoljno da zadovolji apetite mnogih navijaca. Naravno youtube ja najvise pripomogao mojoj odluci.
3-Dede - Odlican igrac, koji je dosta dao za BvB, ali najveci problem su povrede koje su ga bukvalno unistile.
Desni bekovi:
1-Phillip Lahm - Najbolji igrac kojeg sam do sada gledao u Njemackoj na poziciji desnog beka, iako je odlicne partije pruzao i na drugoj strani, stoga je prvo mjesto apsolutno zasluzeno.
2-Hasan Salihamidzic - Veliko majstor i na njegovo hvalisanje ne treba previse trositi rijeci, jer svaki iole navijac zna kakva je ovo radilica bila i sta je sve radio za dobrobit svog tima.
3-Willy Sagnol - Majstor sa ubojitim ubacajem, a isti ga je krasio kroz cijelu karijeru. Sjecam se da je jedno vrijeme cak i slobodnjake izvodio.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
To ga je Miljanic prodao tamo. Lik odigrao par utakmica, napravio glup penal i dao auto gol, i onda klupa. Cak i pod Anticem nije igrao. Njegova zena mi je predavala matematiku u skoli (zeni dosadno bilo kuci, pa uzela da radi malo).geronimo je napisao/la:Hehe, kad se sjetim da su Predraga Spasića zvali jugoslavenski Briegel i čovjek zaglavi u Realu.MaGiCa je napisao/la: 3) Hans-Peter Briegel - legenda Verone, desetobojac i covek koji nije nosio kostobrane
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.