Champions League 2020/2021
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Champions League 2020/2021
Pravo pitanje je zasto se ovaj Webo stidi svog identiteta.
-
CarlitoBrigante
- Kontakt:
Dobar dio ateista su antiteisti koji bi vjerojatno vjernike trpali u logore da mogu.
Glup incident u svakom slučaju, a UEFA bi ovo trebala registrirati 3:0 za PSG.
Skroz u drugom planu završio sjajan nastup Leipziga i sramotno suđenje u korist Manchestera. Ovog Lahoza bi trebalo poslati na hlađenje za ovako dijeljenje "pravde."
Juve fino nakantao Barcu. Očito je Koeman izgubio sve konce. Sad i Setien izgleda kao dobar trener.
A mogli bi malo o nogometu, za ove gluposti imate chat temu , ima nas koje boli ona stvar za crncima,lqbt sranjima, i ostale gluposti
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
-
CarlitoBrigante
- Kontakt:
Bijele osobe kroz povijest nisu ugnjetavane?Denchi je napisao/la: ↑09 dec 2020, 07:38Fali ti i mozga i skole na tu temuBiscione je napisao/la: ↑08 dec 2020, 23:44Po meni je rasistički npr. "crnčuga" ili sl ali zašto bi "crnac" bilo rasistički? Pa takve su rase jbg, da li bi se iko od nas uvrijedio da crnac za nas kaže "onaj bjelac"? Ja ne bih. Ovo se samo čini da se mnogi crnci stide svoje boje kože pa se zbog toga nađu uvrijeđeni. Nezz nema mi to logike, pogotovo što crnci između sebe jedan drugog zovu "nigga" i sl ali ako im bjelac kaže "negro", što sasvim normalna riječ za pripadnika te rase koja se koristi u knjigama biologije, za razliku od podrugljivog "nigga" oni se nađu uvrijeđeni.
Tvoj zivotno iskustvo kao bjeli muskarac ti ne dozvoljava da pojmis iskustvo crne osobe kroz povijest
Nije isto niti ce ikad biti isto
-
CarlitoBrigante
- Kontakt:
Problem je što ti ta sranja naturaju u sport htio ti to ili ne. Danijel Subašić je na SP popio kaznu jer je na majici ispod dresa imao sliku poginulog prijatelja Hrvoja Ćustića (nogometaš Zadra nastradao na utakmici), a s druge strane imaš forsiranje klečanja i sl. gluposti na sve strane zbog nečega što nije imalo veze sa Europom.
Imaš slučaj otvorenog vrijeđanja Dončića u NBA od strane crnog igrača LA Clippersa koji je pometen pod tepih, dok se ovdje zbog nesretnog izbora jedne riječi govori o nekom silnom rasizmu.
Sve to iritira.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Mi nemamo tih problema, kod nas je to barem jednostavno, kod nas se bira onaj koji ima bolju štelu
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ali iz kakve situacije je Ole sebe doveo do ispadanja pa to nikome na Dunjaluku nije jasno sem njemu. Kakva ubleha u pm.
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
- feniksptica
- Kontakt:
Kako je Manchester ispao... ni oni ne znaju.
Veceras i Real ostavit bez 1/8 . Mada ce tu bit poguranac ako zatreba 1000%
Veceras i Real ostavit bez 1/8 . Mada ce tu bit poguranac ako zatreba 1000%
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Podrska rumunjskom sucu protiv licemjernih govana
Barem mi ne fali kulture kao tebi. Nego, ja sam itekako svjestan povijesti crnaca ali današnji crnci zbog te prošlosti žele sebi priuštiti povlašten položaj, dakle ne jednakost nego povlaštenost npr dva kandidata istih kvalifikacija bjelac i crnac se kandiduju za posao i ako slučajno bjelac dobije posao crnac će se žalit na rasnu diskriminaciju, dakle mora se u tim slučaju orimit crnac da ne bi izbio skandal. Čak idu toliko daleko da npr John Boyega pljuje po scenaristima i producentima Star Warsa jer njegov lik nije dobio dovoljno pozornosti jer je kobiva crnac, iako je bio među 3 glavna lika i iako niko za njega nije čuo prije ovog filma. Da malo razmišljaš svojim mozgom a ne tuđim (tj medijskim) ne bi tako razmišljao. PozzDenchi je napisao/la: ↑09 dec 2020, 07:38Fali ti i mozga i skole na tu temuBiscione je napisao/la: ↑08 dec 2020, 23:44Po meni je rasistički npr. "crnčuga" ili sl ali zašto bi "crnac" bilo rasistički? Pa takve su rase jbg, da li bi se iko od nas uvrijedio da crnac za nas kaže "onaj bjelac"? Ja ne bih. Ovo se samo čini da se mnogi crnci stide svoje boje kože pa se zbog toga nađu uvrijeđeni. Nezz nema mi to logike, pogotovo što crnci između sebe jedan drugog zovu "nigga" i sl ali ako im bjelac kaže "negro", što sasvim normalna riječ za pripadnika te rase koja se koristi u knjigama biologije, za razliku od podrugljivog "nigga" oni se nađu uvrijeđeni.
Tvoj zivotno iskustvo kao bjeli muskarac ti ne dozvoljava da pojmis iskustvo crne osobe kroz povijest
Nije isto niti ce ikad biti isto
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
Ja bih prije rekao da ti nisi u stanju pročitati intervju i razumjeti ga. PozzBiscione je napisao/la: ↑09 dec 2020, 09:30Čak idu toliko daleko da npr John Boyega pljuje po scenaristima i producentima Star Warsa jer njegov lik nije dobio dovoljno pozornosti jer je kobiva crnac, iako je bio među 3 glavna lika i iako niko za njega nije čuo prije ovog filma. Da malo razmišljaš svojim mozgom a ne tuđim (tj medijskim) ne bi tako razmišljao. Pozz
Micah Richards smatra da je sve to pretjerana reakcija i da za njega ne predstavlja uvredu kada mu neko kaže ''crni čovjek".
- Da neko sada uđe u ovu prostoriju i za mene kaže 'crni čovjek', ne bih to smatrao nikakvom uvredom nego logičnim opisom. Ako je istina sve ovo što se navodi oko ovog incidenta večeras, onda mislim da je reakcija Pierrea Weboa i Dembe Baa ipak malo pretjerana. Međutim, treba sačekati da dobijemo potpuni izvještaj ima li u pozadini svega nešto što još ne znamo, rekao je Micah Richards.
Napokon neko normalan
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
LeBron James kaže da se "ne osjeća sigurnim u Americi kao crnac". Razumijemo te LeBron nije ti lahko ali strpi se, proći će i to 
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."
Postoje definicije rasisma i nek tumače da li ovo spada pod rasizam. Ne može niko od nas po vlastitoj logici odlučivati je li nešto rasistički, jednako kao što ne može Stanivuković odlučivati je li bio genocid u Srebrenici jer on ima svoju logiku i argumente zašto nije bio genocid iako ti argumenti nemaju veze sa onim što određuje genocid.
Ma mozemo mi ovdje pricat sta hocemo,al niko od nas ne zna kako je bit crnac i sa cim se ti ljudi srecu u zivotu.Cisto sumnjam da bi ovako burno reagovali na ove "incidente" da im bas cvjetaju ruze.
Kako god bilo, neprofesionalizam level 100. Kaznit ga samo radi toga je dovoljno. Jbte ja znam ko je Webo, a on ne zna jbem ga glupa.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Kako i te glupe sudije iz Rumunije nemaju neki žargon za crnce ko mi Bošnje npr gareži, garavi, nego negro baš ono na njihov šleng.
Nego, realno da te osobe tamnog tena u Europi sve veća prava na osnovu toga dobijaju i traže. U Njemačkoj na studentskom radu, sa mnom je upravo bilo puno takvih osoba iz Afrike, al bila je jedna starija radnica Švabica baš vidi se na njoj da joj svi doseljenici smetaju. I jedne prilike ovaj Afrikanac je preko trake krenuo da pređe, a valjda je ona njeg htjela povući i da mu objasni da ne smije tako, nego da zaobiđe, ali jok on je tu scenu napravio, da je ona njeg htjela ogrebat, tamo, vamo. Šefovi dolazili, da izglade situaciju zbog toga.
Pita mene tako ovaj jedan brat iz Senegala imal u Bosni crnih ljudih, reko kad bi došao sa mnom svi bi se slikali sa tobom
Nego, realno da te osobe tamnog tena u Europi sve veća prava na osnovu toga dobijaju i traže. U Njemačkoj na studentskom radu, sa mnom je upravo bilo puno takvih osoba iz Afrike, al bila je jedna starija radnica Švabica baš vidi se na njoj da joj svi doseljenici smetaju. I jedne prilike ovaj Afrikanac je preko trake krenuo da pređe, a valjda je ona njeg htjela povući i da mu objasni da ne smije tako, nego da zaobiđe, ali jok on je tu scenu napravio, da je ona njeg htjela ogrebat, tamo, vamo. Šefovi dolazili, da izglade situaciju zbog toga.
Pita mene tako ovaj jedan brat iz Senegala imal u Bosni crnih ljudih, reko kad bi došao sa mnom svi bi se slikali sa tobom
Tako blizu, a tako daleko.
nesporazum, rasizam, preosjetljivost, šta god da je bilo bilo je. vidjećemo šta će uefa uraditi.
meni je najbolje da se baš tim jednog od zadnjih evropskih diktatora i ignoranata svih ljudskih prava našao boriti baš za ljudska prava
meni je najbolje da se baš tim jednog od zadnjih evropskih diktatora i ignoranata svih ljudskih prava našao boriti baš za ljudska prava
Na redditu pisalo par Rumunja oko ovog sinoć i svi kažu da je negro = crnac, normalan prijevod te riječi na njihovom jeziku. Još kad uzmeš da tamo ni ne živi nešto puno crnaca, odnosno boje kože koja se ne smije imenovati, dobiješ bezveznu situaciju.Civa je napisao/la: ↑09 dec 2020, 10:11Kako i te glupe sudije iz Rumunije nemaju neki žargon za crnce ko mi Bošnje npr gareži, garavi, nego negro baš ono na njihov šleng.
Pita mene tako ovaj jedan brat iz Senegala imal u Bosni crnih ljudih, reko kad bi došao sa mnom svi bi se slikali sa tobom![]()
Ja sam skroz na strani sudije, lik ništa loše nije mislio, da je Demba bio ofarbano u plavo ovaj bi rekao igrač sa plavom kosom. Apsolutna glupost koja dolazi iz Amerike.
I ti crnci sve bijelce zovu white boys, al to je valjda okej.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.