Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Džanan Musa
Smiju se komentaru od dnaylydal2 a covjek sve tacno od a do z rekao a ovaj gazija iznad izvali kaze 2 godine potrosio na dizanje fizicke spreme. Pa majstore manje su se ljudi za odlazak na mjesec spremali nego on za dizanje fizicke spreme za NBA, bijednog izgovora sprema se digne za par mjeseci ali eto kad treba izgovor za kriminalne partije i neigranje onda hajmo izvaliti da je dvije godine radio na fizickoj spremi haha
Zar stvarno mislis da Musa stalno stoji na istom mjestu i šuta samo sa mjesta? Logicno da igrac jednog nba tima ima najbolje moguce trening metode. Ovo je samo minut privatnog treninga, a sta radi ostalih 4-5 sati, to se ne vidi na tom videu.gazijabih je napisao/la: ↑05 dec 2020, 11:42Čitajući komentare o Musi kao promašaju, dalo bi se zaključiti da se govori o Bavčiću u najmanju ruku. Ispade on ranga Muje Tuljkovića ili Bariše Krasića. Odvadite malo!
Imao je Musa finih partija u nekim NBA utakmicama koji su pokazatelji impulsa da ima tu prostora. Musa je jako brz za bijelca, a nažalost 2 godine je potrošio na dizanje fizičke spreme koja ga je izbacila iz takmičarskog elementa i uništila ono dječačko. Sjedenje na klupi, manjak utakmica je uticao i na psihu i samopouzdanje. Ono što meni smeta gledajući postavljene videoklipove je njegov statični šuterski trening. Lijepo je biti automat koji izbacuje loptu iz istog položaja uz ležernost, koje nema skoro nikad u dinamičnoj igri. Loše dodana lopta, nenalijeganje lopte u ruke, nepripremljen položaj nogu na dodavanje, šut iz nepozicioniranog potpunog otvaranja, šut van težišta tijela su česte pozicije u igri i to treba trenirati šuterski. I takvi šutevi su debelo razlikuju od statičnog položaja i stalnog ispaljivanja lopte iz automata na jednu poziciji. Bolji trening je sa insanom koji će ti pogrešno dodati loptu, koji će ti ranije ili kasnije dodati loptu, koji će te trznuti pa dodati na novoj natrčavajućoj poziciji. Nije isto istrčati 10x preko terena, natrčati na loptu (stvoriti sebi poziciju) koja nikad nije završila u istom položaju u rukama i šutnuti je, naspram 10x statičnih šuteva odraditi sa iste pozicije. Više vježbati realne situacije iz utakmice a ne puko šutiranje.
OVO NIJE ŠUTERSKI TRENINGOVO JE ŠUTERSKI TRENING
Odvadi malo japa.Eno Muse jos u nba,kaze nisam nikakav kvalitet,pojma nemam o kosarci al hocu malo da vadim mast japi i ostaloj bratiji sa foruma,tako da...moras se jos neko vrijeme nervirati i cekati.japa je napisao/la: ↑05 dec 2020, 12:57Smiju se komentaru od dnaylydal2 a covjek sve tacno od a do z rekao a ovaj gazija iznad izvali kaze 2 godine potrosio na dizanje fizicke spreme. Pa majstore manje su se ljudi za odlazak na mjesec spremali nego on za dizanje fizicke spreme za NBA, bijednog izgovora sprema se digne za par mjeseci ali eto kad treba izgovor za kriminalne partije i neigranje onda hajmo izvaliti da je dvije godine radio na fizickoj spremi haha
Dan tmuran ja mahmuran
Ko se nervirao ovdje lako je utvrditi listajuci stranice ove teme, kada to uradis javi nam da kazes ima li mene medju iznerviranimZagor121 je napisao/la: ↑05 dec 2020, 18:41Odvadi malo japa.Eno Muse jos u nba,kaze nisam nikakav kvalitet,pojma nemam o kosarci al hocu malo da vadim mast japi i ostaloj bratiji sa foruma,tako da...moras se jos neko vrijeme nervirati i cekati.japa je napisao/la: ↑05 dec 2020, 12:57Smiju se komentaru od dnaylydal2 a covjek sve tacno od a do z rekao a ovaj gazija iznad izvali kaze 2 godine potrosio na dizanje fizicke spreme. Pa majstore manje su se ljudi za odlazak na mjesec spremali nego on za dizanje fizicke spreme za NBA, bijednog izgovora sprema se digne za par mjeseci ali eto kad treba izgovor za kriminalne partije i neigranje onda hajmo izvaliti da je dvije godine radio na fizickoj spremi haha

Musa jednostavno nema kvalitet za NBA i nije toliki talenat ko sto su subjetkvini navijaci mislili opijeni uspjehom na kadetskom turniru, mislim da ce vrlo brzo vecina ina ovoj temi to da prihvati isto ko sto je prihvaceno da je Doncic galaksijama ispred nakon samo par mjeseci u NBA iako je to svako objektivan mogao da vidi i prije nego su u NBA zaigrali. Tako da stvari dolaze na svoje, istina uvijek izadje na vidjelo tako da ja nemam sta da se nerviram, samo lagano pratim. Inace ko ima vremena i zivaca da izvlaci postove sa ove teme od likova poput Tracya Mcgradya, Tesnjaka i mnogih drugih i tih poredjanja ta dva igraca tada mogao bi dobro da se zabavi.
Kazes Musa jednostavno nema kvalitet za Nba?Pa nista onda javi se ovima u Detroit,reci im da nemaju pojma,preuzmi posao,sutiraj Musu preko bare.japa je napisao/la: ↑05 dec 2020, 23:03Ko se nervirao ovdje lako je utvrditi listajuci stranice ove teme, kada to uradis javi nam da kazes ima li mene medju iznerviranimZagor121 je napisao/la: ↑05 dec 2020, 18:41Odvadi malo japa.Eno Muse jos u nba,kaze nisam nikakav kvalitet,pojma nemam o kosarci al hocu malo da vadim mast japi i ostaloj bratiji sa foruma,tako da...moras se jos neko vrijeme nervirati i cekati.japa je napisao/la: ↑05 dec 2020, 12:57Smiju se komentaru od dnaylydal2 a covjek sve tacno od a do z rekao a ovaj gazija iznad izvali kaze 2 godine potrosio na dizanje fizicke spreme. Pa majstore manje su se ljudi za odlazak na mjesec spremali nego on za dizanje fizicke spreme za NBA, bijednog izgovora sprema se digne za par mjeseci ali eto kad treba izgovor za kriminalne partije i neigranje onda hajmo izvaliti da je dvije godine radio na fizickoj spremi haha![]()
Musa jednostavno nema kvalitet za NBA i nije toliki talenat ko sto su subjetkvini navijaci mislili opijeni uspjehom na kadetskom turniru, mislim da ce vrlo brzo vecina ina ovoj temi to da prihvati isto ko sto je prihvaceno da je Doncic galaksijama ispred nakon samo par mjeseci u NBA iako je to svako objektivan mogao da vidi i prije nego su u NBA zaigrali. Tako da stvari dolaze na svoje, istina uvijek izadje na vidjelo tako da ja nemam sta da se nerviram, samo lagano pratim. Inace ko ima vremena i zivaca da izvlaci postove sa ove teme od likova poput Tracya Mcgradya, Tesnjaka i mnogih drugih i tih poredjanja ta dva igraca tada mogao bi dobro da se zabavi.
Onda navijamo za tebe

Dan tmuran ja mahmuran
I ne znam zasto si ko mazga zapeo za Doncica?Jel to nisi uspio u Nba ako ne prestignes Doncica?Sta je sa Samanicem,Cancarom,Smailagicem?Sve mladi igraci iz exyu koji jos nista nisu napravili i cekaju sansu ko i Musa.Sta je sa Guduricem,euroligaski igrac,dosao iz Fenera pa opet nije postigao nista u Nba,slabije brojke od Muse.
Nije problem reci da su neki navijaci ovdje na forumu poletili nebu pod oblake i poceli sa nekim bajkama,prstenjem,all-starovima itd. itd.
Ali i ti ides u drugu krajnost i govoris o Musi ko da je aterirao u Nba sa igralista iza osnovne skole
Nije problem reci da su neki navijaci ovdje na forumu poletili nebu pod oblake i poceli sa nekim bajkama,prstenjem,all-starovima itd. itd.
Ali i ti ides u drugu krajnost i govoris o Musi ko da je aterirao u Nba sa igralista iza osnovne skole
Dan tmuran ja mahmuran
Brate glupljeg posta nisam procitao zamisli ti koliko je to maloumno da stvarno misli da je ovo njegov trening i da radi ovo po 2 sata.SWOT je napisao/la: ↑05 dec 2020, 12:57Zar stvarno mislis da Musa stalno stoji na istom mjestu i šuta samo sa mjesta? Logicno da igrac jednog nba tima ima najbolje moguce trening metode. Ovo je samo minut privatnog treninga, a sta radi ostalih 4-5 sati, to se ne vidi na tom videu.gazijabih je napisao/la: ↑05 dec 2020, 11:42Čitajući komentare o Musi kao promašaju, dalo bi se zaključiti da se govori o Bavčiću u najmanju ruku. Ispade on ranga Muje Tuljkovića ili Bariše Krasića. Odvadite malo!
Imao je Musa finih partija u nekim NBA utakmicama koji su pokazatelji impulsa da ima tu prostora. Musa je jako brz za bijelca, a nažalost 2 godine je potrošio na dizanje fizičke spreme koja ga je izbacila iz takmičarskog elementa i uništila ono dječačko. Sjedenje na klupi, manjak utakmica je uticao i na psihu i samopouzdanje. Ono što meni smeta gledajući postavljene videoklipove je njegov statični šuterski trening. Lijepo je biti automat koji izbacuje loptu iz istog položaja uz ležernost, koje nema skoro nikad u dinamičnoj igri. Loše dodana lopta, nenalijeganje lopte u ruke, nepripremljen položaj nogu na dodavanje, šut iz nepozicioniranog potpunog otvaranja, šut van težišta tijela su česte pozicije u igri i to treba trenirati šuterski. I takvi šutevi su debelo razlikuju od statičnog položaja i stalnog ispaljivanja lopte iz automata na jednu poziciji. Bolji trening je sa insanom koji će ti pogrešno dodati loptu, koji će ti ranije ili kasnije dodati loptu, koji će te trznuti pa dodati na novoj natrčavajućoj poziciji. Nije isto istrčati 10x preko terena, natrčati na loptu (stvoriti sebi poziciju) koja nikad nije završila u istom položaju u rukama i šutnuti je, naspram 10x statičnih šuteva odraditi sa iste pozicije. Više vježbati realne situacije iz utakmice a ne puko šutiranje.
OVO NIJE ŠUTERSKI TRENINGOVO JE ŠUTERSKI TRENING

Nevjerovatno.

Nisam ja zapeo za njega ne bi ga nikada spomenuo da ti i takvi ko ti niste pravili nekakva poredjenja koje se nigdje na svijetu i evropi nisu pravila osim u Bosni i Hercegovini i zato ga spominjem. Jer ste vi strucnjaci usporedjivali neusporedivo, igraca koji je do 19 godine osvojio sve zivo u najjacim takmicenjima evrope bilo sa klubom bilo sa reprezentacijom sa prosjecnim igracem aba lige (ako i to). Te igrace sto si nabrojao niko nije stavljao u kos sa Doncicem i vodio neke diskusije ko je bolji, da jeste i njima bi se smijao.Zagor121 je napisao/la: ↑06 dec 2020, 00:21I ne znam zasto si ko mazga zapeo za Doncica?Jel to nisi uspio u Nba ako ne prestignes Doncica?Sta je sa Samanicem,Cancarom,Smailagicem?Sve mladi igraci iz exyu koji jos nista nisu napravili i cekaju sansu ko i Musa.Sta je sa Guduricem,euroligaski igrac,dosao iz Fenera pa opet nije postigao nista u Nba,slabije brojke od Muse.
Sto se tice Detroita, pa nemam im ja sta govoriti, oni ce to sami da procjene, dobili su ga u nekakvom bezveznom tredju, nije sad da su ga nesto i zeljeli i vidjecemo sta ce uraditi sa njim. Naravno ti imas pravo da se nadas kao i Musa toj nekoj njegovoj eksploziji koju je najavljivao ove sezone u Bruklinu i to je ok, hajde da vidimo sta ce biti, ja sam dao samo svoje misljenje, nema kvalitet i u Detroitu ce biti nebitan kao i u Bruklinu, ako pogrijesim javicu se da priznam gresku. Mislim da niko ne govori dovoljno o kvalitetama Muse nego vi sami kada ga poredite sa nama forumasima, cuj idi ti u Ameriku i sutiraj Musu preko bare

- Chapman1886
- Kontakt:
Čemu ovoliko degradiranje bavčića? Mrora džanan još raditi kako bi stigao njegov level,a trenutna situacija vrišti da se to neće desiti nikad
Samo Sloboda | COYG
Ma stipu ba pricu, ajmo nabaciti neki video gdje Musa baca tricu 10/10 i porediti ga Doncicom.
uzeo novi broj, 31...znakovito. nagovjestaj potpunog preokreta nba karijere
jbes ovo sve, kad opet moramo cekati 20-30 utakmica da ispadnu iz playoff trke, pa da udje u rotaciju.zadnjih dana su doveli par leseva, ellingtona,mcgrudera, j.jacksona... kojima valja provjerit puls, pa kad konstatuju da nema nista od njih,mozda se sjete muse...znaci tamo poslije all stara...
kao sto se moglo pretpostavit, nije se usrecio spajanjem sa caseyem kojj je godinama sabotirao toronto, sve dok konacno nije otjeran u korist Nursea. mada... pitanje je da li bi igdje bilo drugacije...mozda u charlotteu
depresija sta reci...
bolje mu je da spakuje kofere i dodje u evropu, nego da trecu godinu sjedi na klupi i skuplja mrvice.....nace misko nesto solidno za njega

jbes ovo sve, kad opet moramo cekati 20-30 utakmica da ispadnu iz playoff trke, pa da udje u rotaciju.zadnjih dana su doveli par leseva, ellingtona,mcgrudera, j.jacksona... kojima valja provjerit puls, pa kad konstatuju da nema nista od njih,mozda se sjete muse...znaci tamo poslije all stara...
kao sto se moglo pretpostavit, nije se usrecio spajanjem sa caseyem kojj je godinama sabotirao toronto, sve dok konacno nije otjeran u korist Nursea. mada... pitanje je da li bi igdje bilo drugacije...mozda u charlotteu
depresija sta reci...
bolje mu je da spakuje kofere i dodje u evropu, nego da trecu godinu sjedi na klupi i skuplja mrvice.....nace misko nesto solidno za njega
PG: Killian/Rose
SG: Wright/Svi
SF: Grant/Jackson
PF: Blake/Sekou
C: Plumlee/Okafor
SG: Wright/Svi
SF: Grant/Jackson
PF: Blake/Sekou
C: Plumlee/Okafor
evo malo isjecaka s treninga
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
dwane casey ga je pohvalio (16:05 ide pitanje, a na 16:40 prica o musi)
sve mu ovisi o sutu, ako bude sutirao na prihvaljivom nivou, imace buducnost u nba
sve mu ovisi o sutu, ako bude sutirao na prihvaljivom nivou, imace buducnost u nba
Bojim se da ga je svrstao u istu rečenicu sa Lianđelo Bolom (komedija) i Entoni Lembom (nedraftiran igrač), koji su tu na trening kampu. Živi bili pa vidjeli, ali za mene tu optimizma nema. Objektivno ima u ligi i daleko gorih igrača i u nekakvom povoljnom kontekstu bi Musa možda i mogao imati neku minutažu, ali to je sve šta bi bilo kad bi bilo. On niti ima šut, niti ima odbranu, a to mu jedino može dati epizodnu ulogu u bilo kojoj franšizi, a epizodna uloga i jeste neki njegov maksimum. Ja ga iskreno ne vidim ni na klupi. Mislim da će ga Pistonsi otpustiti vrlo brzo ili poslati u razvojnu ligu, ali ajde da vidimo...
casey jos uvijek nije odredio rotaciju, rekao je da eskperimentisu s raznim petorkama i da je na pozicijama dva i tri sve otvoreno, prema tome, na musi je da se nametne... dobice priliku sigurno (prije ili kasnije), jer bila bi glupost da mlad igrac s potencijalom, koji je pri tome na rookie ugovoru, odnosno jeftinom ugovoru, ne dobije priliku za pokazati sta i koliko moze... detroit s njim nema sta izgubiti, moze samo dobiti
Casey je vjerovatno najgori trener u ligi. Nisam optimistican.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.