FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
Što bi drug @coelho rekao - ranjeni lav je najopasniji. 
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Ronald Koeman postao je prvi trener Barcelone koji od 2006. nije uspio stići do osmine finala Lige prvaka kao prvoplasiran u grupi.
Blaugrana je 2006. godine bila u grupi sa Chelseajem, Werderom iz Bremena i Levskim iz Sofije. Ekipa iz Londona završila je kao lider grupe sa 13 poena, a Barça je bila druga s 11.

Dođe u Barcu i odmah obori 14 godina star rekord
Rijetko gdje imas to da ovakva igracka legenda kluba izgubi jednu svlacionicu u ovom roku kojem je Koemanu poslo za rukom. Fakat nevjerovatno.
Yebo si nas Barto halal ti vjera.
Yebo si nas Barto halal ti vjera.
@igrajlopte 🐦
Ja mislim da mu treba dati još vremena. Uvjeren sam da ovako klasan trener može da obori još puno rekorda u Barsi.
Može li neko navesti koliko je to šansi Juventus propustio, odnosno da li su ih uopće imali ?
Reći će mnogi kako se golovi broje i u pravu su.
Sinoćnja utakmica je splet okolnosti, tu se slažem, neko je to već pomenuo. Barcelona iznimno slabo odigrala prvih pola sata. Neshvatljivo. Zašto? Ne znam.
Trener danas kritizira sudiju. Tu se moram ujediniti sa njim. Prvi penal je usmjerio utakmicu. Gledam nogomet već dugo, i u živo i na TV.
Ovakav penal se rijetko ili nikada ne svira. Pri udaranju Messi-jeve noge sudija nije išao niti provjeriti što se zaista dogodilo. Nije prvi put ove godine.
Protiv Cadiza ista situacija koja je Realu u derbiju dosuđena kao penal, Barceloni se VAR soba nije ni počešala po glavi.
Tu završavam sa kritikom suđenja.
Po drugoj strani, prije prvog gola Cadiza, grafika pokazuje kako Cadiz izvodi kornere i upravo tamo gdje je uslijedio centaršut, tamo je označenih 70% upućenih lopti. Dakle, propust trenera. Zašto to pominjem? Pa zato što smo sinoć dobili sličan takav gol, samo poništen zbog ofsajda.
Dakle, nerad i neznanje trenerske struke.
Sve ono što je problem već zadnje 3 godine se i sinoć pod Koeman-om superponiralo, naročito u tih prvih 30 minuta igre:
-duel igra, svaki izgubljen, ja se ne sjećam dobijenog, jedan na jedan, duela, premalo rada u teretani ,
-neagresivnost i smušenost u odbrani i u igri u cijelosti, koja vjerovatno proizlazi iz slabe fizičke spreme, statična igra, bez trčanja, dupli pas protivnika se uopće ne prati, mekano, mlitavo, traljavo, bojažljivo,nema presinga, ona Guardiolina paradigma uzeti što brže loptu nazad u posjed i ako je moguće to učiniti na polovini protivnika je iščezla,
-stravično usporavanje tranzicije od strane golmana, koje je vjerovatno uzrokovano nepokretnošću igrača sredine terena, ali i njegovom željom da igra nogom, umjesto, da uputi rukom puno precizniju loptu,
-igra bez, tzv. lopti sa očima, alibi igra, prvom do sebe, bez rizika, vraćanje natrag, nema proigravanja igrača iza leđa odbrane
protivnika, nema imaginacije, nema lopti koje ostavljaju napadače na "ziceru", nema ni pokušaja igranja takvih lopti, jedino Messi nešto pokušava. Svakako, da takve lopte ne mogu sve uspijeti, čak obrnuto, ali ako i ne pokušavaš s takvim proigravanjima, to je još veći problem.Mnogo puta napadač ili bek signalizira, da bi utrčao, sredina ne odigrava,
-nema šuteva iz daljine, kruženje oko šesnaesterca u nedogled bez šuta na gol. Ono što se udari na gol je tako otužno, neprecizno, mlitavo, beskorisno, da je jadno za gledati.,
-odbrambenu fazu igre mora igrati cijela ekipa, jednostavno mora i tu kritika leti na Messi-ja. Trčati u odbranu se mora uvijek.
Nešto što sam primjetio u igri bez Messi-ja, a protiv DK i FER, je bilo puno više trčanja i agresije, presinga, želje da se što prije
oduzme lopta. Zašto? Ne znam. Nešto što je sinoć jedini Riqui Puig pokušavao, to su bez Messi-ja svi igrali. Jučer, ništa. Zašto? Ne znam.
Reći će mnogi kako se golovi broje i u pravu su.
Sinoćnja utakmica je splet okolnosti, tu se slažem, neko je to već pomenuo. Barcelona iznimno slabo odigrala prvih pola sata. Neshvatljivo. Zašto? Ne znam.
Trener danas kritizira sudiju. Tu se moram ujediniti sa njim. Prvi penal je usmjerio utakmicu. Gledam nogomet već dugo, i u živo i na TV.
Ovakav penal se rijetko ili nikada ne svira. Pri udaranju Messi-jeve noge sudija nije išao niti provjeriti što se zaista dogodilo. Nije prvi put ove godine.
Protiv Cadiza ista situacija koja je Realu u derbiju dosuđena kao penal, Barceloni se VAR soba nije ni počešala po glavi.
Tu završavam sa kritikom suđenja.
Po drugoj strani, prije prvog gola Cadiza, grafika pokazuje kako Cadiz izvodi kornere i upravo tamo gdje je uslijedio centaršut, tamo je označenih 70% upućenih lopti. Dakle, propust trenera. Zašto to pominjem? Pa zato što smo sinoć dobili sličan takav gol, samo poništen zbog ofsajda.
Dakle, nerad i neznanje trenerske struke.
Sve ono što je problem već zadnje 3 godine se i sinoć pod Koeman-om superponiralo, naročito u tih prvih 30 minuta igre:
-duel igra, svaki izgubljen, ja se ne sjećam dobijenog, jedan na jedan, duela, premalo rada u teretani ,
-neagresivnost i smušenost u odbrani i u igri u cijelosti, koja vjerovatno proizlazi iz slabe fizičke spreme, statična igra, bez trčanja, dupli pas protivnika se uopće ne prati, mekano, mlitavo, traljavo, bojažljivo,nema presinga, ona Guardiolina paradigma uzeti što brže loptu nazad u posjed i ako je moguće to učiniti na polovini protivnika je iščezla,
-stravično usporavanje tranzicije od strane golmana, koje je vjerovatno uzrokovano nepokretnošću igrača sredine terena, ali i njegovom željom da igra nogom, umjesto, da uputi rukom puno precizniju loptu,
-igra bez, tzv. lopti sa očima, alibi igra, prvom do sebe, bez rizika, vraćanje natrag, nema proigravanja igrača iza leđa odbrane
protivnika, nema imaginacije, nema lopti koje ostavljaju napadače na "ziceru", nema ni pokušaja igranja takvih lopti, jedino Messi nešto pokušava. Svakako, da takve lopte ne mogu sve uspijeti, čak obrnuto, ali ako i ne pokušavaš s takvim proigravanjima, to je još veći problem.Mnogo puta napadač ili bek signalizira, da bi utrčao, sredina ne odigrava,
-nema šuteva iz daljine, kruženje oko šesnaesterca u nedogled bez šuta na gol. Ono što se udari na gol je tako otužno, neprecizno, mlitavo, beskorisno, da je jadno za gledati.,
-odbrambenu fazu igre mora igrati cijela ekipa, jednostavno mora i tu kritika leti na Messi-ja. Trčati u odbranu se mora uvijek.
Nešto što sam primjetio u igri bez Messi-ja, a protiv DK i FER, je bilo puno više trčanja i agresije, presinga, želje da se što prije
oduzme lopta. Zašto? Ne znam. Nešto što je sinoć jedini Riqui Puig pokušavao, to su bez Messi-ja svi igrali. Jučer, ništa. Zašto? Ne znam.
Slažem za utakmicu protiv Juventusa. Neka me neko ispravi ako griješim, ali meni djeluje da su imali više šansi u Torinu nego sinoć, samo jbga sinoć su iskoristili skoro sve šanse. Jedino eto što je ter Stegen skinuo onaj Ramseyev šut. Barcelona jeste napravila više šansi u Torinu, ali i sinoć je bilo dosta dobrih situacija. Jednostavno je realizacija grohnula i nema više šta da prikriva nedostatke. Uz jednog stopera i Depaya u januaru možda se može malo popraviti situacija.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
nadam se da novi upravni odbor nece odobriti transfere u januaru (izuzev erica garcije), jer ce tek na ljeto uslijediti rekonstrukcija ekipe i stoga ne treba dodatno gomilati igrace, a upravo bi to predstavljala kupovina depayja, jer on nije ono sto je potrebno barci u vrhu napada, a na lijevom krilu imas ansu-a i samim tim on tu nema sta traziti... da, za rotaciju bi dobro dosao, al barca ima prece stvari za rijesiti
jasno je da su potrebne velike promijene u ofanzivi i defanzivi, vezni red je skoro pa potpun, jer nema apsolutno nikakve sumnje da ce riqui i de jong biti starteri kod xavija (mislim da ce on biti novi trener, kod font-a sigurno, za laportu ne mogu garantovati, al se mogu nadati), samo je pitanje ko ce biti treci vezni igrac, busquets, pjanic ili neki igrac koji ce biti kupljen
messi, griezmann, coutinho, dembele, busquets, jordi alba, pique, lenglet, umtiti, sergi roberto, sve su ovo igraci o kojima treba ozbiljno razmisliti dal ih prodati il premjestiti na klupu, iako za coutinha, dembelea i umtitija nema nikakve sumnje = prodaja (pogledaj nas boze)!
zanima me sta ce xavi traziti u ofanzivi (okej, kupovina napadaca je prioritet, idealno haaland), medjutim, postavlja se pitanje sta ce biti s desnog krila, jer messi voli uci u sredinu vise nego ista, a to ne bih volio gledati, jednostavno je negledljiva barca kad sve ide preko messija
dakle, sve dok messi bude u klubu, gledati cemo takav fudbal, stoga je najbolje da messi napusti klub, koliko god to ruzno zvucalo i da barca konacno ima dva krilna igraca na krilnim pozicijama, naravno, to bi znacilo i da griezmann mora napustiti klub, al i da krilni igrac mora biti kupljen
medjutim, ako xavi (dakle, pricam o sadasnjem vremenu) nema problem sto messi igra kako igra, u slucaju njegovog odlaska, njegovu ulogu bi mozda trebao dodijeliti griezmann-u, pa da konacno vidimo griezmann-a iz atl. madrida i francuske, no, ako messi ostane, griezmann ce biti visak i samim tim ce prodaja biti jedino prihvatljivo rijesenje
ovako zamisljam "next generation" barcu s trenutim igrackim kadrom:
---------------------------???-------------------------------
----ansu-------------------------------------???------------
----------------riqui-------------???-------------
-----------------------de jong-------------------
---???------------???--------araujo-------dest--------
----------------------ter stegen---------------
dakle, bas velika rekonstrukcija je neophodna, kad je rijec o prodaji, al i kupovini igraca i za to ce biti potrebne dvije il tri godine, a dok se gore navedeni igraci ne prodaju il ne premjeste na klupu, moracemo ih trpiti jbg
ps ko god pobjedi na izborima, treba dovesti xavija i dati mu slobodu kad je rijec o sportskom segmentu, da to poslozi shodno svojoj viziji i da on bude taj koji ce pokrenuti proces izgradnje jedne nove barce i naravno istrpiti ga u slucaju da rezultati izostanu, a kad je klub u tranziciji, sto neminovno ceka barcu, to je i za ocekivati
jasno je da su potrebne velike promijene u ofanzivi i defanzivi, vezni red je skoro pa potpun, jer nema apsolutno nikakve sumnje da ce riqui i de jong biti starteri kod xavija (mislim da ce on biti novi trener, kod font-a sigurno, za laportu ne mogu garantovati, al se mogu nadati), samo je pitanje ko ce biti treci vezni igrac, busquets, pjanic ili neki igrac koji ce biti kupljen
messi, griezmann, coutinho, dembele, busquets, jordi alba, pique, lenglet, umtiti, sergi roberto, sve su ovo igraci o kojima treba ozbiljno razmisliti dal ih prodati il premjestiti na klupu, iako za coutinha, dembelea i umtitija nema nikakve sumnje = prodaja (pogledaj nas boze)!
zanima me sta ce xavi traziti u ofanzivi (okej, kupovina napadaca je prioritet, idealno haaland), medjutim, postavlja se pitanje sta ce biti s desnog krila, jer messi voli uci u sredinu vise nego ista, a to ne bih volio gledati, jednostavno je negledljiva barca kad sve ide preko messija
dakle, sve dok messi bude u klubu, gledati cemo takav fudbal, stoga je najbolje da messi napusti klub, koliko god to ruzno zvucalo i da barca konacno ima dva krilna igraca na krilnim pozicijama, naravno, to bi znacilo i da griezmann mora napustiti klub, al i da krilni igrac mora biti kupljen
medjutim, ako xavi (dakle, pricam o sadasnjem vremenu) nema problem sto messi igra kako igra, u slucaju njegovog odlaska, njegovu ulogu bi mozda trebao dodijeliti griezmann-u, pa da konacno vidimo griezmann-a iz atl. madrida i francuske, no, ako messi ostane, griezmann ce biti visak i samim tim ce prodaja biti jedino prihvatljivo rijesenje
ovako zamisljam "next generation" barcu s trenutim igrackim kadrom:
---------------------------???-------------------------------
----ansu-------------------------------------???------------
----------------riqui-------------???-------------
-----------------------de jong-------------------
---???------------???--------araujo-------dest--------
----------------------ter stegen---------------
dakle, bas velika rekonstrukcija je neophodna, kad je rijec o prodaji, al i kupovini igraca i za to ce biti potrebne dvije il tri godine, a dok se gore navedeni igraci ne prodaju il ne premjeste na klupu, moracemo ih trpiti jbg
ps ko god pobjedi na izborima, treba dovesti xavija i dati mu slobodu kad je rijec o sportskom segmentu, da to poslozi shodno svojoj viziji i da on bude taj koji ce pokrenuti proces izgradnje jedne nove barce i naravno istrpiti ga u slucaju da rezultati izostanu, a kad je klub u tranziciji, sto neminovno ceka barcu, to je i za ocekivati
Jel zuti bivsi?
Jedini ko se moze proci su Sahtar/ova lazna Borusia, ovi ostali potencijalni protivnici ce ih naguziti da valja. Valjda sad prime manje od 5 bar.
- jasonstatham
- Kontakt:
Koje to Coutinho privatne probleme ima? To se sada prodaje kao razlog njegovih oscilacija na terenu. Nije ni trenirao danas.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Rafael Hernández (španski novinar): "Ne znam ni odakle da počnem. Ovo je još jedno poniženje u Ligi šampiona. Koeman nije dočekao ni nokaut fazu da bi sve uništio. Zašto se uopšte i takmičiti u nokaut fazama? Samo siđi u Ligu Europe gde postoji šansa za osvajanje takmičenja."
"Pirlo ima 20 mečeva iskustva kao trener, a nadmašio je Koemana koji je trener već 20 godina. Juventus je tim koji nije mogao pobediti Crotone i Benevento, koji se mučio ove sezone u Italiji i koji nisu igrali dobro preko pola godine."
"Penal nad Cristianom je sramotan. VAR ga nije ni pregledao kako treba ili nikad ni neće. Drugi je bio jasan, Lenglet i početničke greške."
"Pošto Cristiano postiže golove ne radeći ništa na Camp Nouu, dok je Messi najbolji na terenu, to je ludilo. Argentinac je bio jedan od retkih koji je stvarao prilike, šteta što je njegova završnica i dalje loša ove sezone. Nema šanse da ostane posle januara/siječnja."
"Messi je imao fantastičan meč, a Cristiano će puniti naslove postizanjem dva penala. Njihovo "rivalstvo" ukratko. To je srceparajuće i više nego užasno."
"Još jedno poniženje. 2017. 2018. 2019. 2020. Nismo ni morali da čekamo 2021. da vidimo Barcelonu ponovo poniženu u Evropi."
"Bayern, Liverpool, Borussia Dortmund, PSG, Manchester City, Chelsea... Mogući protivnici Barcelone u nokaut fazi, samo ne bih pominjao ličnu katastrofu od Shakhtara i Mönchengladbacha, koji su napravili velike probleme Real Madridu."
Liverpool
Bayern
PSG
City
BvB
Chelsea
Koga biste vi željeli.
Meni je prvi put svejedno. Inače, zadnji put kad je Barca bila druga u grupi, ispala je u osmini finala,, što je zadnje ispadanje u toj fazi takmičenja. Nakon toga se osmina prošla svaki put.
Bayern
PSG
City
BvB
Chelsea
Koga biste vi željeli.
Meni je prvi put svejedno. Inače, zadnji put kad je Barca bila druga u grupi, ispala je u osmini finala,, što je zadnje ispadanje u toj fazi takmičenja. Nakon toga se osmina prošla svaki put.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Čelzi dobijamo, nismo dugo s njima pikali.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Ne kažem da se čemu nadam, ali do februara ko živ ko mrtav.
Sve ove ekipe što su sad u formi mogu past za ku.rac do tad. Nismo mi jednom izašli iz grupe u formi a dočekali KO nikakvi.
Real godinama kad je osvajao bio rinaka u ovom dijelu sezone.
Sve ove ekipe što su sad u formi mogu past za ku.rac do tad. Nismo mi jednom izašli iz grupe u formi a dočekali KO nikakvi.
Real godinama kad je osvajao bio rinaka u ovom dijelu sezone.
Plus još ima i januarski prelazni rok. Tu je potrebno dovesti stopera (barem 1, a možda i 2). Isto tako treba probati i s Depayom. Donio bi prijeko potrebnu novu dimenziju u napadu. Pedri i Trincao, koliko god se forsirali, trenutno nisu za Barce. Do februara bi se trebao i Ansu vratiti, koji je bip najbolji Barcin igrač ove sezone.
Naravno, tu su i izbori. Ko zna kakve promjene bi se mogle tada dogoditi. Zamišljam situaciju u kojoj bi Xavi aka španski Hansi odveo Barcu na krov Europe.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.