Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Vucevich

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Vucevich » 11 dec 2020, 01:20

Smaras torpedcicu, idi raspravljaj mozete li dobiti makar 200 hiljada eura za vaseg megatalenta

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 11 dec 2020, 01:24

forgemp...pls ne budi budala, ne zaviruj u ove topike oko repke:-)
sta kaze, svi normalni to kazu:-)
sreca kaze sto ne zalaze ovamo, svi bi dobili kanticu:-)

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 11 dec 2020, 01:33

:urnebes: :clap:
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 11 dec 2020, 01:46

forgempp je napisao/la:
11 dec 2020, 01:09
Chapman1886 je napisao/la:
10 dec 2020, 23:58
DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
10 dec 2020, 22:09
:rol: :rol: :rol: :rol:

Hordaška paranoja ne prestaje, svi su protiv njih, čak je sportsport protiv njih pa traže alternativu

slika
slika
:urnebes: :rol:
Ma ovo je nekako dijete puati bogati
Znao sam i da sam Chapmana zaboravio. hahahahahahhaha sve intelektualci koji blate sve sto je u vezi sa bhtpl, a citaju nase pdf-ove :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Najveca skupina praznoglavaca na forumu, svi normalni to kazu.
Gnjide najvece.

Al za neke se i zna da su pisali na pdf-u Zelje nekad, a sad slucajno im ne valjaju igrači FKS :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Al Duljevinjo imas srecu sto vecina navijaca (forumasa aktivnih) i ne prati redovno reprezentacija pdf (nisu budale ko ja da se nerviraju), inace bi ti bio kanta godine uvjerljivo.
Druže, dokle sa ličnim prozivanjem? Svi mi raspravljamo o fudbalu, ali hordaši uspijevaju to sve emotivno i lično da shvate. Što je dokaz jako niskog kapaciteta.

Ni u jednom trenutku ne prozivam na osnovu ličnih uvreda, ali kod tebe je postala konstanta, par puta sam prešutio, ali nije ni to dovoljno.

I da ti iskreno kažem, možeš mi se samo sageti u tu kantu, hehehehe.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 11 dec 2020, 02:28

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
11 dec 2020, 01:46
forgempp je napisao/la:
11 dec 2020, 01:09
Chapman1886 je napisao/la:
10 dec 2020, 23:58

:urnebes: :rol:
Ma ovo je nekako dijete puati bogati
Znao sam i da sam Chapmana zaboravio. hahahahahahhaha sve intelektualci koji blate sve sto je u vezi sa bhtpl, a citaju nase pdf-ove :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Najveca skupina praznoglavaca na forumu, svi normalni to kazu.
Gnjide najvece.

Al za neke se i zna da su pisali na pdf-u Zelje nekad, a sad slucajno im ne valjaju igrači FKS :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Al Duljevinjo imas srecu sto vecina navijaca (forumasa aktivnih) i ne prati redovno reprezentacija pdf (nisu budale ko ja da se nerviraju), inace bi ti bio kanta godine uvjerljivo.
Druže, dokle sa ličnim prozivanjem? Svi mi raspravljamo o fudbalu, ali hordaši uspijevaju to sve emotivno i lično da shvate. Što je dokaz jako niskog kapaciteta.

Ni u jednom trenutku ne prozivam na osnovu ličnih uvreda, ali kod tebe je postala konstanta, par puta sam prešutio, ali nije ni to dovoljno.

I da ti iskreno kažem, možeš mi se samo sageti u tu kantu, hehehehe.
Najgore je kad čovjek misli da je pametan :D Zavrsavamo raspravu da ne kvarimo temu.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Izvanredni
Kontakt:

Post Postao/la Izvanredni » 11 dec 2020, 02:33

Jel vas neko placa da se zajebavate po forumu?

OnakoBa
Kontakt:

Post Postao/la OnakoBa » 11 dec 2020, 04:06

Brate mili de predlažite igrače a ne da se nadjebavate radi gluposti.
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 11 dec 2020, 07:07

Mi ne navijamo za drugu repku. Gdje zivimo to i guramo. Nemamo krize indetiteta
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 11 dec 2020, 08:42

Evo ja predlazem da se stavi veto na pozive igracima iz BH PL, sve dok ista ne postane barem nivo lige Luksemburga.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 11 dec 2020, 08:49

Da da, Tatar Corluka Cipetic su glavni krivci sto nismo otisli na euro. Da su mjesto njih igrali igraci iz drugih liga Njemacke prosli bi. Nema veze sto i nisu igrali te kvale za prvenstvo. Glavni su krivci
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 11 dec 2020, 08:58

Glavni krivci su Prosinecki i Bajevic sto su stavljali igrace koji su ponikli u BH PL i igrace koji tu trenutno igraju.

Dok su samo Dzeko i Zukanovic bili sa bh. terena nismo se bojali ni Argentine ni Brazile, sada sa PL vedetama strepimo i od Kazahstana i Malte.

Ako si za rezultat mislim da ces se sloziti da se donese ta odluka u pisanoj formi.
Zadnja izmjena: Wandelanoite, dana/u 11 dec 2020, 08:59, ukupno mijenjano 1 put.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 11 dec 2020, 08:59

Idite na klupske forume, imate o čemu rasptravljat.
Npr kako da ne budete najgora liga u Europi, kako da napravite jednog pristojnog igrača, kako da se nergdje plasirate...
Dok su igrači i navijači iz dijaspore vukli reprezentaciju, bilo je rezultata. Sad kad kolo vode domaći propaliteti, logično 5. šešir + kvalifikacije za konferencijsku ligu. :clap:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 11 dec 2020, 09:11

Da slazem se da okosnicu ne trebaju ciniti igraci Bh terena, isto tako mislim da medju 18 uvijek ima mjesta za 1 a medju 23 za 3. No ono sto je najgore i gdje vasa ogranicenost dolazi do izrazaja i tvrdoglavost takodjer je nemogucnost shvatanja da nijedan igrac sa Bh terena nije kriv za ovaj neuspjeh. Krivci su oni sto pozivaju igrace iz ne tako jakih i bitnih evropskih klubova. Takodje mnogo tih igraca ne igra stalno, tako da i nije lose negdje nekada ubaciti igraca koji barem igra stalno. Takodjer to najvise vazi za utakmice LN gdje se svakom od vas moze naci post gdje ste pisali ne tako bit o takmicenje i da tu treba isprobavati igrace. Dakle, opet idete sebi u kontru. Pogotovo kada smo usli u A diviziju gdje ste pisali da se nema sta izgubiti i da se 99% vracamo. A kad su dosli losi rezultati sve vase price ste ponistili i poceli pljuvati. Tako isto vam sad ide prica za selektora, neka ga nek dodje necemo ga dorat bitne su one kvale tamo. Nek izgubi prvu u Finskoj svi cete ga tjerati i pljuvati, to vam najbolje ide.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 11 dec 2020, 11:46

Od prvi jedanest protiv sjeverne irske su dva igraca ponikli van BiH. Ostali su krenuli iz BiH. Protiv Argentine na SP14 su deset igraca krenuli iz njemacke, svicarske itd. a samo jedan iz BiH. Tada prvi sesir bili sada cetvrti, peti. Mislim da to sve govori.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 11 dec 2020, 11:52

Nisu navijači Sarajeva ti koji ovde stalno donose prepirku i priče dijaspora vs domaći i Sarajevo vs dijaspora. Uglavnom to rade navijači Željezničara ili se u početku, ima i takvih, ne deklarišu kao navijači Željezničara da bi tek kroz pola godine njihovog pisanja postalo jasno da to jesu a njihov cilj nije dobrobit bh fudbala nego da se kako-tako zaustavi razvoj FK Sarajeva jer se boje da ne ode predaleko. Ima i drugih likova, nisu oni jedini, al' glavninu takvih čine oni.

I ja sam dijaspora ali mi ne pada na pamet kidnapirat reprezentaciju. Meni je sasvim logično da ono što je Bosna i što je bosansko da bude proizvod domaćih snaga. A svoju ulogu kao dijasporaša doživljavam kao nekog ko može samo pomoći, nikako kolo voditi. Ko god hoće da kolo vodi trebao bi da uzme pasoš i da se vrati dole jer je lako drugima pametovat a naročito je lako pametovat kad znaš da imaš stabilan posao. Dva puta lako pa onda i nije čudo što je toliko atraktivno pametovat.

Mi, kao dijaspora, imamo svoj dio kolača-odgovornosti kad je u pitanju ovo stanje u Bosni pa i bosanskom fudbalu. Ne znam hoće li me svi razumjeti i hoće li svi razumjeti značaj ovoga, siguran sam da ljudi poput admina hoće jer im treba takva vrsta podataka ali naš najveći dio odgovornosti se ogleda u tome da mi zamagljujemo informacije sa terena, povratne informacije raznim institucijama i organizacijama u Bosni pa imaš primjere da općina asfaltira put svima iako su pojedina sela prazna namjesto što bi sela gdje ima ljudi iz tih para mogla dobiti asfalt i rasvjetu primjera radi. Isto je tako i u reprezentacijama. Strani igrači zamagljuju povratnu informaciju domaćim igračima gdje su i koliko još moraju raditi. Propast bh fudbalskih klubova nije ništa drugo do manjak tačne povratne informacije.

Naš najuspješniji sportski kolektiv na reprezentativnom nivou je bh košarka i oni su uvijek i to velikom većinom bili proizvodi domaćih snaga i domaće lige. I nad tim se treba zamisliti. Ali za to treba hrabrosti. Na isti način na koji je bila potrebna hrabrost Čeliku ili Slobodi da priznaju da nisu to što misle da jesu i da se svedu na dva miliona maraka veliki klub i počnu odatle. Danas bi bili kudikamo uspješniji.

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 11 dec 2020, 12:02

Maestro je napisao/la:
11 dec 2020, 11:46
Od prvi jedanest protiv sjeverne irske su dva igraca ponikli van BiH. Ostali su krenuli iz BiH. Protiv Argentine na SP14 su deset igraca krenuli iz njemacke, svicarske itd. a samo jedan iz BiH. Tada prvi sesir bili sada cetvrti, peti. Mislim da to sve govori.
Znači ne trebaju igrati igrači iz bh lige, a ni igrači koji su davno prevazišli istu?

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 11 dec 2020, 12:18

Arnelv52 je napisao/la:
11 dec 2020, 11:52
Nisu navijači Sarajeva ti koji ovde stalno donose prepirku i priče dijaspora vs domaći i Sarajevo vs dijaspora. Uglavnom to rade navijači Željezničara ili se u početku, ima i takvih, ne deklarišu kao navijači Željezničara da bi tek kroz pola godine njihovog pisanja postalo jasno da to jesu a njihov cilj nije dobrobit bh fudbala nego da se kako-tako zaustavi razvoj FK Sarajeva jer se boje da ne ode predaleko. Ima i drugih likova, nisu oni jedini, al' glavninu takvih čine oni.

I ja sam dijaspora ali mi ne pada na pamet kidnapirat reprezentaciju. Meni je sasvim logično da ono što je Bosna i što je bosansko da bude proizvod domaćih snaga. A svoju ulogu kao dijasporaša doživljavam kao nekog ko može samo pomoći, nikako kolo voditi. Ko god hoće da kolo vodi trebao bi da uzme pasoš i da se vrati dole jer je lako drugima pametovat a naročito je lako pametovat kad znaš da imaš stabilan posao. Dva puta lako pa onda i nije čudo što je toliko atraktivno pametovat.

Mi, kao dijaspora, imamo svoj dio kolača-odgovornosti kad je u pitanju ovo stanje u Bosni pa i bosanskom fudbalu. Ne znam hoće li me svi razumjeti i hoće li svi razumjeti značaj ovoga, siguran sam da ljudi poput admina hoće jer im treba takva vrsta podataka ali naš najveći dio odgovornosti se ogleda u tome da mi zamagljujemo informacije sa terena, povratne informacije raznim institucijama i organizacijama u Bosni pa imaš primjere da općina asfaltira put svima iako su pojedina sela prazna namjesto što bi sela gdje ima ljudi iz tih para mogla dobiti asfalt i rasvjetu primjera radi. Isto je tako i u reprezentacijama. Strani igrači zamagljuju povratnu informaciju domaćim igračima gdje su i koliko još moraju raditi. Propast bh fudbalskih klubova nije ništa drugo do manjak tačne povratne informacije.

Naš najuspješniji sportski kolektiv na reprezentativnom nivou je bh košarka i oni su uvijek i to velikom većinom bili proizvodi domaćih snaga i domaće lige. I nad tim se treba zamisliti. Ali za to treba hrabrosti. Na isti način na koji je bila potrebna hrabrost Čeliku ili Slobodi da priznaju da nisu to što misle da jesu i da se svedu na dva miliona maraka veliki klub i počnu odatle. Danas bi bili kudikamo uspješniji.
Jarane ovdje nisu zeljini navijaci protiv navijaca fks. Nego ovdje ukazuju @vucevich, @filgud, @wanda i ostali par navijaca REPREZENTACIJE da igraci FKSa nisu za reprezentacije. Ti clanovi nisu navijaci zelje jer jednako poklapaju i navijace zelje ako isti pocnu gurati nekog svoga. Sada je FKS bolji od zelje tako da su navijaci FKSa glasniji.
Problem je ovdje poceo kad je Bazdarevic preuzeo repku. On je poceo gurati igrace iz vana nebitno bili kvalitet ili ne. I tada je poceo apetit rasti kod pojedini domaci navijaca sto se tice guranja svoji igraca u repku. Dok je tu bio Susic toga nije bilo i na tome mu treba biti zahvalan. Uglavnom su najkvalitetniji igrali i nije bilo mjesta za sumnjivog kvaliteta iz vana tipa Salatic ili Milicevic. Znaci morao si imati kakav takav kvalitet da si mogao upasti u repku. A toga je bilo sa Kolasincem, Besicem itd.
A iz domace lige nisi ni mogao prismrditi repki izuzev treci golman koji je tu bio da se popuni to mjesto.
I od Mese mi nazalost imamo te rasprave ovdje.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 11 dec 2020, 12:23

MrPink je napisao/la:
11 dec 2020, 12:02
Maestro je napisao/la:
Znači ne trebaju igrati igrači iz bh lige, a ni igrači koji su davno prevazišli istu?
Trebaju ako su kvalitet kao Dzeko ili Cimirot. Ne trebaju ako su kvalitet Irfana Hadzic, Corluke, Cipetica, Todorovica, Kadusica itd.
Vidis da je ovi drugi bez kvaliteta dosta vise.

Tuta Petrov

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 11 dec 2020, 12:27

Maestro je napisao/la:
11 dec 2020, 12:23
MrPink je napisao/la:
11 dec 2020, 12:02
Maestro je napisao/la:
Trebaju ako su kvalitet kao Dzeko ili Cimirot. Ne trebaju ako su kvalitet Irfana Hadzic, Corluke, Cipetica, Todorovica, Kadusica itd.
Vidis da je ovi drugi bez kvaliteta dosta vise.
Slažem se, ali iz utakmice koju si naveo jedino je Cipetić zalutao u prvih 11.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 11 dec 2020, 12:33

Ne zasnivam misljenje o igracu po tome je li iz fks ili nmp vec odakle.
Ja sam govorio i kazem opet da Tatar nije za repku.
Objektivno govorim.
Al fazon je sto pojedinci prepljuju bhpl igrace. Znaci nabacaju i vise nego sto treba.

Prvi ovaj vucevic, pisao po fkž temi i sad kao slucajno izblati fks igraca.
Npr on vec sad zna da ce Kovacevic bit ko Piric.
Vidovit frajer. 🤣🤣.
To meni zivce kida. Unistavanje teme bzvz.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 10 gostiju.