"After playing in the 1994 FIFA World Cup, Parma wanted to buy Baggio. At first, Baggio rejected the offer by Parma and wanted to stay at Juventus. Juventus were ready to offer Parma a youngster named Alessandro Del Piero instead of Baggio; Parma accepted, and with Del Piero all ready to go to Parma, Dino Baggio changed his mind on his decision and decided he would make the move to Parma. Del Piero stayed at Juventus and later became a legend at the club"
Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- JuveSissoko
- Kontakt:
Re: Juventus F.C.
opet ja sa engleskom verzijom, al ovo nisam znao, do danas, promaklo mi a istina je, sramota hehe
"After playing in the 1994 FIFA World Cup, Parma wanted to buy Baggio. At first, Baggio rejected the offer by Parma and wanted to stay at Juventus. Juventus were ready to offer Parma a youngster named Alessandro Del Piero instead of Baggio; Parma accepted, and with Del Piero all ready to go to Parma, Dino Baggio changed his mind on his decision and decided he would make the move to Parma. Del Piero stayed at Juventus and later became a legend at the club"
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Moggi: Kod mene bi Krasić bio rezerva
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2854.html
Del Neri: Bili bismo idioti da prodamo Bufona
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2852.html
A ovo što Moggi-a kaže za Krasića, pa od njega je svašta očekivati.

http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2854.html
Kontroverzni Luciano Moggi, bivši direktor Juventusa, tvrdi da bi u njegovo vreme Miloš Krasić sedeo na klupi za rezerve.
Popularni "Lucky Luciano" je rekao da je srpski reprezentativac odličan igrač, ali da bi ipak prednost u njegovoj ekipi imao Mauro Camoranesi.
"Krasić i Quagliarella su dobri igrači, nema sumnje. Krasić je bolji od njih dvojice, ali bi Juventus trebalo da bude još uspešniji. Mislim da za Miloša ne bi bilo mesta u mom Juventusu. Ipak, bio bi sjajna rezerva", rekao je Moggi u razgovoru za "TuttoJuve".
On je dodao da su crno-beli nekada igrali drugačiji fudbal u kom Krasić ne bi imao dovoljno prostora.
"Postoji velika razlika u načinu igre i ovo sa Krasićem nije isto ono što smo mi radili sa Camoranesiem. Krasićeve sposobnosti dolaze do izražaja kada igraš na kontre, ali mi smo navikli da sateramo rivala u 16 metara i da budemo sve vreme tamo. Krasić u takvoj igri ne bi imao dovoljno prostora", rekao je Moggi.
Del Neri: Bili bismo idioti da prodamo Bufona
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2852.html
Što se tiče Del Neria i Buffona, to je sad već riješena stvar, mora da je bilo mali nesuglasica, ali sve se vraća na pravo mjesto. Ali prije mislim da je Del Neria onim izjavama htio motivisati Sorraria.Italijanski stručnjak ocenio da je važan ostanak sjajnog golmana. Kako se bliži prelazni rok, Bufonova sudbina sve izvesnija...
Trener Juventusa, Luiđi Del Neri, upozorio je da prodaja prvog čuvara mreže, Đanluiđija Bufona, nikako ne bi bila dobar potez kluba.
Bufon treba da se vrati na teren u novoj godini, posle povrede i njegov trener želi da otkloni svaku sumnju o njegovom odlasku.
''Ne može da se govori o velikim šampionima, a da ne postoji rizik da će to biti pogrešno protumačeno. Ljudi žele da stvore kontroverze, kada kažu da ja mislim da Bufon nije najbolji od najboljih. U proteklih 10 godina, on je učio trenere kako da treniraju golmane'', rekao je Del Neri i dodao.
''Kako da dovedem njegov status pod pitanje? Ideja o njegovoj prodaji je idiotska. On je pravo blago ovog kluba'', zaključio je trener Juventusa.
A ovo što Moggi-a kaže za Krasića, pa od njega je svašta očekivati.
- JuveSissoko
- Kontakt:
ovo za Krasica , mozda je upravu, ko ce znat, svi znamo da je onaj tim tri puta jaci bio, na klupi je sjedio Mutu, toliko o snazi tima, a recimo Marchisio i De Ceglie ne bi vidjeli ni klupe, al sreca prati hrabre 
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- tony-mortale
- Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
- Kontakt:
ma dobro malo on sad sebe diže, al činjenica je da je u njegovom juventusu svaki prvotimac bio barem među 5 najboljih na svojoj poziciji, tako da ja mislim da on nije sad išao omalovažavati krasića il nekog drugog već samo reći da bi on doveo takve igrače pored koji se ovaj nebi mogao nametnuti u prvi tim.
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.
- JuveSissoko
- Kontakt:
Laurentiu Branescu, eto ovog golmana cemo mozda kupit, novog Buffona
sve nesto , novo ovo novo ono, na kraju ce bit kao onaj bugarin Kirev, nema ga ni na mapit, ili mozda ima 
Pa dobro Moggi je poznat po tome do svoje diže u nebesa, ali ni ja nevjerujem da je tim htio Krasića omalovažavati. Pa dobro, ali Kirev je imao i jaku konkurenciju , ali to neumanjuje njegovo "nestajanje"
, teško će biti budućim Juventusovim golmanima, jer Buffon je postavio nešto veliko. 
Schalke prati Sissoka
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2855.html
Alex po treći put postao otac...
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2855.html
Sve je izgledniji odlazak Mome iz Torina, stvarno mi je žao, jer nije on loš, samo što je u lošoj formi .Prema izvještajima Bilda, Schalke 04 pažljivo prati situaciju veznog igrača Juventusa Mohameda Sissoka...
Dvadsetpetogodišnji vezni igrač je višak u Torinu i očekuje se da će u januarskom prelaznom roku napustiti Staru Damu.
On je prethodno bio povezan sa klubovima kao što su Wolfsburg i Fenerbahce, ali sada se vjeruje da je Schalke glavni kandidant za angažovanje veznog igrača Juventusa.
Klub sa Gelsenkirchena želi da doda još jednog veznjaka u svoj tim zbog vjerovatnog odlaska Ivana Rakitića i trener Felix Magath navodno vidi Sissoka kao savršenu zamjenu za Rakitića.
U izvještajima se tvrdi da su predstavnici Schalkea navodno već putovali u Italiju kako bi razgovarali o mogućem preseljenju Sissoka u Bundesligu.
Alex po treći put postao otac...
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma sad se da diskutovati o ovome sto je Mogi rekao, mada je cinjenica da je upravu u jednom. Ova ekipa igra dosta drugacije od one ekipe , igra se puno vise na kontre tako da Krasic ima prostora . Znate i sami da smo prije davili protivnika, satjeramo ga na njegovu polovinu, pa cak i u sesnaesterac i onda okolo lagano ,strpljivo i samo je bilo pitanje vremena kad ce past go.I u toj igri bi Kamoranezi u svojim najboljim godinama bio bolji od Krasica zbog tehnike i centarsuta. Mogi nije rekao nista pogresno , istina je da Krasic u onoj igri ne bi imao toliko prostora i da je Kamoranezi pogodniji. Ne znaci to da je Kamoranezi bolji igrac od Krasica vec jednostavno da se ne uklapaju u isti sistem igre. To bi bilo isto da sad neko kaze da su ne znam Pedro ili Vilja bolji od Ibrahimovica koji se jednostavno nije uklapao u Barcin stil.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Del Piero objavio veselu vest na Facebook
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2857.html
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2857.html
Tako to radi veliki Alessandro Del Piero...
Dok mnogi ne žele da otkrivaju ništa o privatnom životu, kapiten Juventusa je još jednom pokazao da ga popularnost uopšte nije promenila. Italijanski as objavio je na sva zvona - Facebook - da je po treći put postao otac. Del Piero je dobio sina i na društvenoj mreži ostavio je status "Rodio se!", a već je stiglo nekoliko hiljada čestitki...
Alessandro Del Piero sa prelepom suprugom Soniom Amorusom ima već dvoje dece, sina Tobiasa i Doroti, tako da je Italija verovatno dobila još jednog budućeg fudbalera Sasha Del Piero...
Juventus razmišlja o Pazziniju i Gilardinu
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2858.html
Nadam se da će Marotta na svim potrebnim pozicijama pronaći rješenja, uz napadača, još jedan bek, jedan vezni igrač i bilo bi dobro za sad.
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /2858.html
Sve je izglednije da će Gilardino doći u Juventus na posudbu, ali to je i bolja opcija, jer ako se ne dokaže da se može vratiti nazad, jer dosta je Amaurija i Iaquinti. Pazzini bi naravno bio bolja opcija, ali nema od toga kako sada stvari stoje ništa.Juventus je navodno spreman poslati ponudu bilo za napadača Sampdorije Giampaolo Pazzinia ili napadača Fiorentine Alberta Gilardina u Novoj godini...
Obojica su na Juventusovom radaru od ljeta. Zbog bivših članova Sampdorije Beppe Marotte i Luigi Del Neria vjeruje se da je napadač Sampdorije Pazzini favorit za dovodjenje medjutim i Alberto Gilardino je meta Bianconera već duže vrijeme.
Il Corriere dello Sport tvrdi da će za angažovanje Giampaolo Pazzinia biti potrebna velika sredstva. Juventus će morati prodati neke od igrača (Sissoka, Lanzafame i možda i Amaurija) kako bi skupili odredjena sredstva za dovodjenje Pazzinia.
Takodjer, Sampdoriji se ne žuri da proda Pazzinia koji ima ugovor sa klubom iz Genove do 2013. Odlazak Cassana je ostavio rupu u napadu i Sampdorija odoljeva ponudama koje stižu za Pazzinia.
Zbog ovoga bi Juve mogao skrenuti pažnju na Gilardina koji je prema Tuttosportu glavni prioritet za trenera Del Nerija.
Fiorentina nastavlja sa promjenljivim igrača ove sezone i odlazak Gilardina je sve izvjesniji. Dvadesetosmogodišnji napadač želi da igra u Ligi Prvaka i Juventus to može ponuditi napadaču.
Nadam se da će Marotta na svim potrebnim pozicijama pronaći rješenja, uz napadača, još jedan bek, jedan vezni igrač i bilo bi dobro za sad.
+1ultrasstyle_tz je napisao/la:ma sad se da diskutovati o ovome sto je Mogi rekao, mada je cinjenica da je upravu u jednom. Ova ekipa igra dosta drugacije od one ekipe , igra se puno vise na kontre tako da Krasic ima prostora . Znate i sami da smo prije davili protivnika, satjeramo ga na njegovu polovinu, pa cak i u sesnaesterac i onda okolo lagano ,strpljivo i samo je bilo pitanje vremena kad ce past go.I u toj igri bi Kamoranezi u svojim najboljim godinama bio bolji od Krasica zbog tehnike i centarsuta. Mogi nije rekao nista pogresno , istina je da Krasic u onoj igri ne bi imao toliko prostora i da je Kamoranezi pogodniji. Ne znaci to da je Kamoranezi bolji igrac od Krasica vec jednostavno da se ne uklapaju u isti sistem igre. To bi bilo isto da sad neko kaze da su ne znam Pedro ili Vilja bolji od Ibrahimovica koji se jednostavno nije uklapao u Barcin stil.
U ovoj igri Juventusa, Camoranesi na vrhuncu karijere bi bio poput Pepea. Krasic bi u onom Juventusu grejao klupu pod uslovom da se njemu ne prilagodjava igra. Ali duo Nedved-Krasic bi bio najjaci krilni par sveta u eri modernog fudbala, jer je Nedved posedovao ono sto Krasic nema, a Krasic ima brzinu kakvu Nedved nikada nije imao.
[youtube][/youtube]
Kontroverzni Luciano Moggi, bivši direktor Juventusa, tvrdi da bi u njegovo vreme Miloš Krasić sedeo na klupi za rezerve
Ne znam sta nije jasno. Covjek je fino objasnio u tancine...znaci u njegovo vrijeme ne bi imao mjesta. Pogledali se tadasnja ekipa tima, covjek je u pravu.
Ne znam sta nije jasno. Covjek je fino objasnio u tancine...znaci u njegovo vrijeme ne bi imao mjesta. Pogledali se tadasnja ekipa tima, covjek je u pravu.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- Ponos Torina
- Kontakt:
Pa ovo bi bila budalastina davati pare na starkelju poput Gilardina 10 + Amauri,pa jesu li oni u stanju naci mladog napadaca koji ubija i za njega dati 10 mill pa neka bude i iz Nexace ali neka zabija a ne tu sve neke minderpuze hoce u napad..dosta je Amaurija jos treba i Gilardino

usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
Krasić "Juventino 2010"?
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=554
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=557
A još Buffon kralj, kad se vrati kakve će to tek ekipa biti, koliko to igračima znači kad im je Gigi iza leđa. A što se tiče Del Piera to je više umor i mala povreda ipak mu je 36 godina, ali biće sa capitanom sve uredu aBd.
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=554
Del Neri: Ekipa je motivisanaU izboru "Tutosporta" naš as ubedljivo vodi sa skoro polovinom glasova. Procenjuje se da je ovakva pomama za Krasićem posledica činjenice da je vratio nadu navijačima.
Krasić je tek nekoliko meseci u Juventusu, ali je opčinio navijače najvećeg italijanskog kluba.
Naime, nikada se nije dogodilo da jedan fudbaler za tako kratko vreme pridobije takve simpatije. Glasanje navijača pokazuje koliko je popularan, a činjenica da ima blizu 50% glasova i da će sigurno biti proglašen za "Juventina 2010." se objašnjava na nekoliko načina.
Prvo, Juventus iza sebe ima možda i najgoru sezonu u istoriji.
Drugo, niz promašaja kluba u prelaznim rokovima je uslovio i loše rezultate, ali i smenu većeg dela uprave.
Krasić je pridobio navijače time što je od početka želeo u Juventus, što je odbio finansijski jače ponude, a dodatno ih je kupio recimo time što je platio avion kako bi stigao na početak priprema.
Naravno, ništa od toga ne bi bilo dovoljno da ne igra fantastično. Neverovatni golovi i asistencije su zacementirali status idola među navijačima.
Mnogi veruju da je ovo samo početak i da će naredna godina zaista biti u znaku Miloša Krasića.
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=557
Ovo boldirano me najviše raduje, jer polako se vraćaju povrijeđeni igrači, jedva čekam da vidim Martineza i De Cegliea poslije povreda, dali će biti i blizo one forme prije povrede, ovo se više odnosi na De Cegliea.Odrađen je prvi trening posle Božićne pauze i trener Luigi Del Neri je prokomentarisao stanje u ekipi i koja su njegova očekivanja u narednih nekoliko mjeseci.
Kakvo je stanje u ekipi posle praznika?
"Mislim da su svi dobro, srećan sam što su se svi igrači okupili na vrijeme. To je primjer velike pouzdanosti i raspoloživosti, tako da možemo početi sa radom uveliko motivisani i sa najboljim perspektivama."
Ovih dana ekipa je odvojena od Torina, zašto?
"To nije baš prava odvojenost. Mislim da je važno da, posle osam dana odmora, igrači provedu neko vrijeme zajedno, da dobro jedu i spavaju, i to je razlog zašto smo odsjeli u hotelu ovde u trening centru Juventusa. Ali, pošto je srce veoma važno, planirali smo raspored koji dozvoljava igračima da se sastanu sa svojim porodicama tokom dana, na primjer provešće prvi dan nove godine kod kuće."
Na čemu se najviše radi ovih prvih dana treninga?
"Na mnogim aspektima kako bi se fokusirali na narednih pet veoma važnih mjeseci. Tjelesne vježbe su veoma važne kako bi se povratile sve funkcije kao što su na primjer snaga, izdržljivost i brzina. Posle toga slijedi taktički dio. Takođe, gledaćemo i snimke sa nekih mečeva kako bi smo analizirali određene situacije."
U međuvremenu, grupa je skoro kompletirana?
"Buffon i Amauri, a takođe Martinez i De Ceglie, oporavili su se od povrede, neki igrači će raditi po specijalnom programu kao na primjer Del Piero, ali lijepo je vidjeti grupu ponovo na okupu kako zajedno radi."
Koja su očekivanja u narednih nekoliko mjeseci?
"To je veoma važan period za nas, jer kao što je rekao i sam predsjednik, moramo dati sve od sebe da pobjedimo na svakom meču na oba takmičenja na koja učestvujemo. Moramo biti još bolji, uporediti ono što smo uradili za prvih šest mjeseci, nastaviti našim putem i na kraju ćemo vidjeti rezultat. Prvenstvo u Kup su naši prioriteti i moramo dati svoj maksimum."
A još Buffon kralj, kad se vrati kakve će to tek ekipa biti, koliko to igračima znači kad im je Gigi iza leđa. A što se tiče Del Piera to je više umor i mala povreda ipak mu je 36 godina, ali biće sa capitanom sve uredu aBd.
I ja sam već govorio, ako bi dolazio Gilardino, po meni samo posudba bi dolazila u obzir, ali Marotta ipak zna posao, pa ćemo vidjeti nadam se da će odlučiti kako je najbolje.Ponos Torina je napisao/la:Pa ovo bi bila budalastina davati pare na starkelju poput Gilardina 10 + Amauri,pa jesu li oni u stanju naci mladog napadaca koji ubija i za njega dati 10 mill pa neka bude i iz Nexace ali neka zabija a ne tu sve neke minderpuze hoce u napad..dosta je Amaurija jos treba i Gilardino![]()
pa i pozitivna strana Calciopolija jeste sto vise ne kupujemo najbolje svjetske igrace vec sto neke mi proizvedemo a neke pronadjemo koji nisu toliko poznati bili previse.. tj. nisu bili zvijezde.. i u tom sistemu Marchisio 100% nikad ne bi zaigrao za klub jer bi mjesto zauzimali starci od 30 godina i nikad ne bi dosao do izrazaja vec bi se izgubio negdje u posudbama.. Capitano
Juventusov veznjak se uporedio sa bivšim igračem i legendom Juventusa Pavelom Nedvedom, tvrdeći da se ni on ne bi mogao vidjeti kako nosi dres intera...
Dvadesetčetverogodišnji vezni igrač je u pregovorima sa Juventusom oko novog ugovora i inter je navodno želio da ga dovede u svoje redove.
"inter? Ja sam kao Nedved, ne vidim se u dresu intera." rekao je za 'Il Giorno.'
"Znam da je bilo nekih kontakata. Drago mi je da se ekipa koja je osvojila sve raspitivala o meni. Ali sada ja mislim samo o Juventusu i nadam se da ću obnoviti ugovor uskoro, želim ostati u Torinu do kraja života."
Bivši igrač Empolia je uvjeren da Bianconeri mogu do neke titule na kraju sezone, unatoč tome što su eliminisani iz Europa lige u grupnoj fazi.
"Mi želimo osvojiti nešto na kraju sezone, tu je Scudetto i Coppa Italia, i mi ćemo učiniti sve kako bi ostvarili te ciljeve." dodao je.
Juventus je ponovo u akciji 6.januara kada na svom stadionu dočekuje Parmu.
I da, kako ocekujete da Martinez zaigra pored Marchisija i Pepea? mislim da ce Martinez lagano da krupu grije i na kraju godine pronaci novi klub..
Juventusov veznjak se uporedio sa bivšim igračem i legendom Juventusa Pavelom Nedvedom, tvrdeći da se ni on ne bi mogao vidjeti kako nosi dres intera...
Dvadesetčetverogodišnji vezni igrač je u pregovorima sa Juventusom oko novog ugovora i inter je navodno želio da ga dovede u svoje redove.
"inter? Ja sam kao Nedved, ne vidim se u dresu intera." rekao je za 'Il Giorno.'
"Znam da je bilo nekih kontakata. Drago mi je da se ekipa koja je osvojila sve raspitivala o meni. Ali sada ja mislim samo o Juventusu i nadam se da ću obnoviti ugovor uskoro, želim ostati u Torinu do kraja života."
Bivši igrač Empolia je uvjeren da Bianconeri mogu do neke titule na kraju sezone, unatoč tome što su eliminisani iz Europa lige u grupnoj fazi.
"Mi želimo osvojiti nešto na kraju sezone, tu je Scudetto i Coppa Italia, i mi ćemo učiniti sve kako bi ostvarili te ciljeve." dodao je.
Juventus je ponovo u akciji 6.januara kada na svom stadionu dočekuje Parmu.
I da, kako ocekujete da Martinez zaigra pored Marchisija i Pepea? mislim da ce Martinez lagano da krupu grije i na kraju godine pronaci novi klub..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- JuveSissoko
- Kontakt:
Britos, 25 godina, Bologna , stoper but why???
valjda njega ganjamo, valjda, izvor tuttoshit 
- JuveSissoko
- Kontakt:
Iličić je "nas" igrac, tako "cujem", samo ne odmah, kroz godinu dana ili tako nesto, vec je pristao 
Pa zaigrat će sigurno, bar malo, i ako to iskristi može on Pepea istisnuti iz tima. A treba biti realan pa reći da Martinez i Marchisio nisu ista pozicija (silom prilika kod Del Neria je tako, jer Aquilani igra dobro, a tek Melo, za njega tu nema mjesta trenutno, ali ne mora značiti da neće biti), tako da ja mislim da on može biti bolji od Pepea, ali vidjet ćemo šta će biti.Italia je napisao/la: I da, kako ocekujete da Martinez zaigra pored Marchisija i Pepea? mislim da ce Martinez lagano da krupu grije i na kraju godine pronaci novi klub..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.