OsmanhodzicBuco je napisao/la: ↑12 dec 2020, 21:13
Sviuodbranu je napisao/la: ↑12 dec 2020, 19:30
Nije uopste bila gruba utakmica, momak je u zaru borbe pregorio i to je to. Jedna premlada ekipa zeljna dokazivanja i rezultata.
Sarajevo jako za ovu ligu ali da se razumijemo za evrope ovo je odron. Fizicko stanje ekipe vidili smo protiv skota, 60 minuta i krepali (to je najveca boljka cijele lige).
Mora se pojacati ova ekipa sa 3 ili 4 igraca evropske klase za evropu ili ste zadovoljni nasom ligom. Mislim da se prije svega mora "vlasnik "odluciti.
Pobjedili ste danas, ali juniore, i to nasim greskama uglavnom. To za evrope nece valjat
Koji odron za Europu legendo? Iz lige prvaka nas je izbacio sudija, jer je poništio čist gol, i nije nam dao penal. Po svim parametrima smo bili bolji. A u PLAY OFFu(gdje nema odron ekipa) smo ispali od seltika, koji je dao gol na odbicu, i to je sve to su uspjeli napraviti pred našim golom. Tako da nije ovo nikakav odron, ne trebaju tu neke velike promjene. Jos par dijelova i slagalica gotova.
A to za vas što kazes, da smo vas pobijedili vašim greškama, juniori ovo, ono. Sam si svjestan da smo nakon 2-0 i crvenog vratili u prvu brzinu. Odnosno odigrali kolko nam treba da dobijemo.
Legendo utakmica sa bjelorusima je bila bara-bara i da se igralo i uzvrat sanse su svakako 50-50.
Sa druge strane Celtic je igrao koliko mu je trebalo. U 60-65 minuti igraci Sarajeva su skoro polijegali na teren ocigledno fizicki nespremni za taj nivo i takvu ekipu. A da su igrane dvije utakmice pa to bilo to svakako
Ne znam zasto tako reagujete jer govorim cinjenice.
Za mene je Sarajevo najjaca ekipa lige, koju jedino vidim kao nekoga ko moze uspjeti u evropi. Ali to ide postepeno da,iz godine u godinu se mora rasti ali Sarajevo vec drugu godinu stoji u mjestu. Susic je za ovu ligu Maradona, kvalitet je pokazao protiv skota ali je to momak sklon povredama glavom totalno van fudbala i fizicki nespreman. Za nasu ligu ubio se.
Trebali ste dovesti Vedada, u svakom pogledu 5 levela iznad Mersudina a i velika razlika pred protivnikom koji ce stisnuti kocnicu pred takvim imenom. Kao finansijski jak klub to se mora raditi, Vedo jeste u godinama ali moze jos 2 sezone i takav igrac izdize klub na sledeci nivo..Moje misljenje, nebitno totalno.
Zamisli recimo Sarajevo koje u veznom redu ima kombinaciju spremnih Susic-Besic,u napadu Ibisevic ...i tak to

"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".