AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Romagnoli13
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Romagnoli13 » 13 dec 2020, 00:32

slika

31 utakmica u 2020oj
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Sinpos
Kontakt:

Post Postao/la Sinpos » 13 dec 2020, 00:33

According to the latest report from Sky Italia (via MilanNews.it), Samu Castillejo is the favourite to start on the right flank tomorrow. In the run-off with the Spaniard, though, we find Jens Petter Hauge and not Alexis Saelemaekers.

Nije mi jasno zasto se ne pruzi prilika Haugeu u ligi od pocetka nakon dobrih partija u EL,a gura se Hakan na krilo.Samu je odigrao solidno par zadnjih utakmica,ali Diaz nista nije pokazao i opet ce vjerovatno igrati.Pioli radi sjajan posao sa ekipom,ali neki potezi mi jednostavno nisu jasni.
Forza Milan!

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 13 dec 2020, 08:41

Nikad mi neće biti jasne određene trenerske odluke za koje i ja, totalni laik, znam da nisu korisne za tim. Kao da ih ne mogu zadovoljiti samo dobri rezultati već moraju da pokažu svoju genijalnost tako što će igračima pronaći nove pozicije i zadatke.

Hakan mora igrati u sredini, iza napadača. Trebalo bi da je to kristalno jasno svakome koje gledao Milan posljednjih par sezona. Igrao je lijevo krilo i lijevog veznog gdje je bio beskoristan. Kada je stavljen u sredinu, odigrao je najbolji fudbal u svojoj karijeri. Pioli ga sad ponovo vraća na lijevu stranu a ima 3 lijeva krila u timu. U sredinu gura Diaza koji je bio najgori igrač u posljednjih nekoliko utakmica. Tako dobija dvije pozicije na kojima ima neadekvatne igrače. Tri ako se računa i Rebić u vrhu napada.

Dobri rezultati su počeli onda kada su za početnih 11 birani najbolji igrači u timu i kada im je dato da igraju na svojim prirodnim pozicijama, odnosno na pozicijama gdje se izvlačio maximum iz njh.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 dec 2020, 09:11

Imas i Leaoa sad, pametnije je on na poziciji napadaca, nego Rebic koji je tu beskoristan. Ante lijevo neka igra, Hauge zamjena i cao.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 13 dec 2020, 09:13

3 dan 😉
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 13 dec 2020, 09:14

Ovo je kao prelijep san sve.
Samo me kopka to koliki utjecaj ima činjenica što ovi mladi momci igraju pred praznim tribinama i kako će to izgledati kada se navijači vrate na stadion/e. A da ne pričam o Ibra efektu iako su već dokazali da i bez njega igraju super, međutim on je tu, na treninzima, na klupi, do kada, vidjet' ćemo.

P.S Ne sviđa mi se nimalo ovo što sam vidio da se Hakan vraća na krilo, a Diaz ispred napadača ako su sa bleacher reporta pogodili ovaj sastav, ali treba sačekati još 2-3h pred tekmu za potvrdu.
Zar nije bolje Haugea koji je u formi baciti lijevo, a Hakana koji je dokazao da jedino može ponuditi najbolje od sebe iza napadača staviti upravo tu. Svakako je lik od ove sage oko produženja ugovora qurčevog raspoloženja i ne igra kao prije nekih par mjeseci, najmanje što je trebalo je da ga se vrati na poziciju koja mu nimalo ne odgovara.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 13 dec 2020, 09:17

Samo nek pobjedjuju pa nek ih rotira kako hoce 🙂
Nego sto se mene tice moze bez navijaca dok ne dignemo skudeto abd 😂
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 13 dec 2020, 09:51

Možda ide ciljano, da ima šta ubaciti sa klupe. Imaju neke stvari kao ti mikrociklusi kod svakog igrača,o kojima treneri vode računa prilikom pripremanja igrača i slično. Trenutno samo trebamo uživati nakon 10 godina patnje...
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 13 dec 2020, 10:23

ronaldo99 je napisao/la:
12 dec 2020, 23:14
Sa pobjedom sutra Laziu bjezimo na +12 moglo bi se reci konkurent manje za top4.
Meni dodje da izadjem s foruma kad ovako nesto procitam. Prvi nakon vise od cetvrtine takmicenja i on se nafurava na 4. mjesto! Samo je sreca sto ovo ne moze procitat nikood igraca. Ti majstore nisi navijac nego neutralni analiticar!!

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 13 dec 2020, 10:26

Zašto smeta, pa druže Juve dominira ovom ligom godinama.
Mi imamo najmlađu ekipu u ligi i top 3 čini mi se u prvih pet liga u EU i to sa Ibrahimovićem.
Naravno da je scudetto san, ali niko se neće ljutiti ako ga ovi mladi momci ne uspiju osvojiti jer se zna naš primarni cilj, a to je LP koja nam onda donosi ogromnu zaradu i šansu da napokon uložimo kako treba i bez previše posudbi.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 dec 2020, 10:33

Ruicosta je napisao/la:
13 dec 2020, 10:23
ronaldo99 je napisao/la:
Sa pobjedom sutra Laziu bjezimo na +12 moglo bi se reci konkurent manje za top4.
Meni dodje da izadjem s foruma kad ovako nesto procitam. Prvi nakon vise od cetvrtine takmicenja i on se nafurava na 4. mjesto! Samo je sreca sto ovo ne moze procitat nikood igraca. Ti majstore nisi navijac nego neutralni analiticar!!
A ti druze otkako si se pojavio raspires neku agresivu i negativu. Ako ne mozes svariti da postoji i tudje misljenje, razmisljanje, onda odes sa foruma i mirna Bosna. Zato i jeste forum, da diskutujemo, mastamo se, zezamo se i glumimo strucnjake, j3bemu vraga. 😁

Opusti se malo, uzivaj u pobjedama naseg kluba, hvali dobro i kudi lose.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 13 dec 2020, 10:36

Mora vazda neko zayebavat :D

Večeras Parma, srijeda Genoa u gostima, nedelja Sassuolo u gostima opet. :opaopa:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 13 dec 2020, 11:01

Sve osim 4.mjesta i plasmana u CL je čisti bonus. Primarni i jedini cilj, već gotov deceniju: povratak u CL. Inter je nedavno bio bez poraza prvih 10-12 kola, pa su na kraju jedva došli do 4.mj, vrlo realan scenario je to i za Milana.

Sezona je duga, apetiti rastu, ali je činjenica da će biti uspona i padova, dakle Milan je u vrhunskoj formi već duži period, kad-tad slijedi prizemljenje. Pioli je oborio "sve moguće" rekorde, naravno da je nerealno očekivati Scudetto.

Parma? Inter je izjednačio u 92.min za konačnih 2-2 na San Siru protiv Parme. Zijanili su 2-0 i 3-0 vs Napolija i Rome.
Očekivam da će Kessie dobiti žuti, da odradi suspenziju vs Genoe, koja je na papiru najlakši protivnik naredne 4 utakmice.
Haugea je uhvatio grč u samom finišu EL, naravno da neće počet večeras. Hakana gura lijevo zbog trkačkog kapaciteta, bolje pokriva defanzivno za ultraofanzivnim Theom. Iako turčin puno bolje igra u sredini, Pioli vjerovatno smatra da Diaz/Leao nisu u stanju obaviti defanzivne zadatke na poziciji krila.

Dok god ima rezultate, a Milan redovno trpa 2+, opustite se i uživajte :mrgreen: Puno bi značio prvi gol Rebiću, nadam se već ove hefte, jedino je on bez gola od svih ofanzivaca (uz juniore Colombo i Maldini)

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 13 dec 2020, 11:08

Parma je sve osim lagan protivnik, ni na papiru ni u realnosti.
Mislim da je Diaz samo 2 tekme do sada odigrao na poziciji iza napadača gdje ga i ja jedino vidim kao relevantnog i jedna od tih je bila užasna predstava. Fali mu bolji decision making, a na krilo ne može zbog manjka snage.

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 13 dec 2020, 11:20

Beduin je napisao/la:
13 dec 2020, 10:33
Ruicosta je napisao/la:
ronaldo99 je napisao/la:
A ti druze otkako si se pojavio raspires neku agresivu i negativu. Ako ne mozes svariti da postoji i tudje misljenje, razmisljanje, onda odes sa foruma i mirna Bosna. Zato i jeste forum, da diskutujemo, mastamo se, zezamo se i glumimo strucnjake, j3bemu vraga. 😁

Opusti se malo, uzivaj u pobjedama naseg kluba, hvali dobro i kudi lose.
Forum je tu da mastamo, kazes. Naravno. I navijaci mastaju o 4. mjestu a klub im nakon 10 kola prvi. E svaka cast! Ja se zbog doze agresive koje fakat bude nekad kod mene izvinjavam svima, ali zbog svog misljenja se ne izvinjavam. Ja sam se prijavio na forum da napisem da ne treba kupovat stopera jer je Gabia bolji od svakog kojeg smo mogli tada kupit. Neki tek sad nadolaze na to.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 13 dec 2020, 11:36

Ruicosta je napisao/la:
ronaldo99 je napisao/la:
Gdje si bio svih ovih godina,kad smo gubili,igrali razno razni uhljebi. Gdje si tad bio navijacu prve klase Millana?

Ti ces mi reci kakav sam ja navijac,hajd odjavi se sa ovog foruma kako si se i prijavio.

Sve osim top4 je premija

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 13 dec 2020, 12:08

Milan treba još 50-52 boda za siguran plasman u top 4, sve preko toga je premija.

Što se tiče postave za večeras. Hakan je na lijevoj strani jer ima puno veći radijus kretanja od Diaza, te je odgovorniji u defanzivi. Hauge je umoran, a Ante mora i večeras početi kao "devetka" jer je Leao spreman za maksimalno jedno poluvrijeme. Nije to nikakva mudrost, te nije teško za skontati neke stvari.

Castillejo počinje vjerovatno zbog pozitivnog momentuma u kojem se nalazi.

U drugom dijelu je očekivati ulazak Leao-a, Ante će lijevo a Hakan u sredinu. Te naravno uvijek spremni Hauge i Sale, ako bude potrebe.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 13 dec 2020, 12:28

ronaldo99 je napisao/la:
13 dec 2020, 11:36
Ruicosta je napisao/la:
ronaldo99 je napisao/la:
Gdje si bio svih ovih godina,kad smo gubili,igrali razno razni uhljebi. Gdje si tad bio navijacu prve klase Millana?

Ti ces mi reci kakav sam ja navijac,hajd odjavi se sa ovog foruma kako si se i prijavio.

Sve osim top4 je premija
Sta gdje sam bio? Nisam imo pojma da forum postoji. Za Milan navijam od '96. i nisam nimalo manji navijac od tebe samo zato sto nisam bio na forumu. Ja sam Milana gledo isto i kad je gubio svaku a i sada. Samo sam bolji navijac od tebe jer ja navijam za scudetto a ti za 4. mjesto. Zgadio si mi i navijanje i forum.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 13 dec 2020, 12:36

Lagano se odjavi :wave:

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 13 dec 2020, 13:09

Hauge opet klupa iako igra sve bolje i bolje, nije mi jasno nikako. Hakan na krilu je igrač manje.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: tuzlanskinacin i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []