Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Sarajevo zasluženo na prvom mjestu nakon 19 kola.. I ništa nije slučajno.. Ni pobjeda protiv Radnika, ni Tuzle, ni povratak protiv Borca..
Od maja 2012. kad je usvojen statut, trebalo je proći taj bolan put nepovjerenja mase u ideju, gotovo propasti same ideje zbog slabog odziva i uloga, do dolaska Tana u klub i početka druge faze priče..
Pa onda kako uzlet tako i bolno prizemljenje koje nas je naučilo da nema ništa naprečac, i da ne vrijedi ona da "svako može voditi klub kad ima para"..
Sjećam se i pljuvanja, pogotovo nekih sportskih radnika, novinara itd po statutu, Tanu, i generalno po FK Sarajevo..
Zato nam je za ovo danas trebalo više vremena, ali se opet pokazalo kako se stvari mogu posložiti..
Prvo i osnovno promjena statuta koja je omogućila legalan priliv novca u klub, koji bi se isplatio ulagaču (sjetimo se da je Tan prodao namu 65% prava za više novca nego je on kupio oko 95%).
Već vidim da o sličnom modelu razmišljaju i navijači drugih klubova, a prepisati su mogli i tada..
Nadam se samo da ovi uspjesi neće uspavati rukovodstvo, već da ima plan razvoja u svakom smislu (igrački i infrastrukturom prije svega..)
Ne stoji priča da je danas konkurencija lošija.. Svi konkurenti imaju jako dobre ekipe, a Sarajevo izdvaja širina, kontinuitet i rekao bih trener.. Ima stvari koje mi i kod Vinka nisu jasne, al opet čini mi se da je nivo više u odnosu i na prethodnika i na konkurenciju..
Daleko od toga da je gotovo, ali bit će lijepa pauza, i vidjet ćemo hoće li Vinko tempirati formu za finiš ili za start polusezone..
Od maja 2012. kad je usvojen statut, trebalo je proći taj bolan put nepovjerenja mase u ideju, gotovo propasti same ideje zbog slabog odziva i uloga, do dolaska Tana u klub i početka druge faze priče..
Pa onda kako uzlet tako i bolno prizemljenje koje nas je naučilo da nema ništa naprečac, i da ne vrijedi ona da "svako može voditi klub kad ima para"..
Sjećam se i pljuvanja, pogotovo nekih sportskih radnika, novinara itd po statutu, Tanu, i generalno po FK Sarajevo..
Zato nam je za ovo danas trebalo više vremena, ali se opet pokazalo kako se stvari mogu posložiti..
Prvo i osnovno promjena statuta koja je omogućila legalan priliv novca u klub, koji bi se isplatio ulagaču (sjetimo se da je Tan prodao namu 65% prava za više novca nego je on kupio oko 95%).
Već vidim da o sličnom modelu razmišljaju i navijači drugih klubova, a prepisati su mogli i tada..
Nadam se samo da ovi uspjesi neće uspavati rukovodstvo, već da ima plan razvoja u svakom smislu (igrački i infrastrukturom prije svega..)
Ne stoji priča da je danas konkurencija lošija.. Svi konkurenti imaju jako dobre ekipe, a Sarajevo izdvaja širina, kontinuitet i rekao bih trener.. Ima stvari koje mi i kod Vinka nisu jasne, al opet čini mi se da je nivo više u odnosu i na prethodnika i na konkurenciju..
Daleko od toga da je gotovo, ali bit će lijepa pauza, i vidjet ćemo hoće li Vinko tempirati formu za finiš ili za start polusezone..
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Mogao bi Velež u Europu sljedeće godine
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
To svake godine i oni kažu
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
- OldFashioned
- Kontakt:
Step by step.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
- feniksptica
- Kontakt:
Zavisi da l ce se na polusezoni odlicit za stadion ili ekipu
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Koji ce zeljo izborit Evropu?Merakk1921 je napisao/la: ↑13 dec 2020, 15:49Borac ekipa za qrac, ako se ne pojacaju, nece izboriti ni Evrope.. Željo takodjer ekipa za qrac, al bar ce izboriti Evropu mada im nista ne znaci, ako ne dodju kakva pojacanja.. Zrinjski je vazda tu, oni ce sigurno izboriti Evropu, Široki il Borac pitanje je sad , preko kupa naravno![]()
I sta to vrijedi cak ako bi uspjeli ako nece licencu dobit?
Borac ce smjeniti trenera , moguce i Zrinja, to su automatski 40% bolje ekipe....
Informisi se haveru malo u kakvom ti je stanju klub
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Volio bih vidjeti Velez u evropskom takmicenju sljedece sezone, samo da i njegovi navijaci na ovom forumu vide i shvate kolike prijatelje imaju u nama i koliko bi nama bilo drago zbog njih.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
To mozda nekoliko navijaca na forumu. Inace, niko nije ocekivao Europu lani, a ni ove godine. Hocemo da imamo stabilan klub prije svega. Idemo korak po korak.
Sjecam se tog sastanka u Bristolu, kada je buducnost kluba bila u pitanju. Nije to bilo tako daleko.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Kako mislis? Mora da ne znas da oni imaju svake godine plasman u Europu, bez obzira na kojem mjestu zavrse u ligi
PSPHM
Neocekivan rasplet na kraju polusezone. Borac peti, Velez možda treći ili najgore četvrti...Zeljo drugi...
Liga je neizvjesna i dobra.
Liga je neizvjesna i dobra.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.
- svrakino1921
- Kontakt:
Denchi je napisao/la: ↑13 dec 2020, 16:19Koji ce zeljo izborit Evropu?Merakk1921 je napisao/la: ↑13 dec 2020, 15:49Borac ekipa za qrac, ako se ne pojacaju, nece izboriti ni Evrope.. Željo takodjer ekipa za qrac, al bar ce izboriti Evropu mada im nista ne znaci, ako ne dodju kakva pojacanja.. Zrinjski je vazda tu, oni ce sigurno izboriti Evropu, Široki il Borac pitanje je sad , preko kupa naravno![]()
I sta to vrijedi cak ako bi uspjeli ako nece licencu dobit?
Borac ce smjeniti trenera , moguce i Zrinja, to su automatski 40% bolje ekipe....
Informisi se haveru malo u kakvom ti je stanju klub

Nije ni na olimpijskom stadionu puno bolji travnjak.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 13 dec 2020, 16:36, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Imas ligu za opstanak gdje se bore 3 ekipe i plus Mladost
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Yebote pa ovaj Jagodic isto kao da zivi u nekom svom, paralelnom svijetu. Je li moguće da levat izjavi da je ovaj poraz možda previsok? Fakat se levat sprda sa svojim navijačima.
Zadnja izmjena: Steven11, dana/u 13 dec 2020, 16:36, ukupno mijenjano 1 put.
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.
Tačno. Ako hoćemo bolju ligu, prioritet moraju biti sami tereni.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
- svrakino1921
- Kontakt:
Au, pucat će čirevi večeras na utakmici u Širokom 

- forza_juve
- Kontakt:
Rezultati to govoresvrakino1921 je napisao/la: ↑13 dec 2020, 16:36![]()
![]()
![]()
![]()
Tako je
Nema oni su najbolji u svemu
Imaju pare
Sampioni su
I o terenima sve znaju
O opremi da ne govorim

❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan
Na tronu može biti samo jedan
Prva četri mjesta velikani bivše Juge.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.