Džanan Musa

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Papastathopoulos » 14 dec 2020, 01:31

forgempp je napisao/la:
14 dec 2020, 01:10
Papastathopoulos je napisao/la:
14 dec 2020, 00:53
forgempp je napisao/la:
14 dec 2020, 00:21
hoce li bit ludjaka kao ja da ga cekaju da udje u igru? :D
hoce drug :) :bih:
Hocel dobit vcs sansu?
Pripremne su utakmice tako da svi ocekujemo da dobije koje minute, ako je zdrav i spreman za igru, ja ga ocekujem na terenu nocas :) :bih:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 14 dec 2020, 01:39

Valjda uđe sad u drugoj cetvrtini.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 14 dec 2020, 01:40

Ne gine mu mahanje peskirom

Btw. Juka pocinje u 3:00

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 dec 2020, 01:42

Nece on haman imat mjesta ni za klupe. Nevjerovatno glupa liga.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 14 dec 2020, 01:44

Sta je liga kriva?

Trener rasista :mrgreen:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 14 dec 2020, 01:47

Federer17 je napisao/la:
14 dec 2020, 01:42
Nece on haman imat mjesta ni za klupe. Nevjerovatno glupa liga.
Nije to liga kriva, samo je nama u Bosni bitno sta je on uradio na kadetskom prvenstvu.. Nesto ne vjerujem da ce dobiti priliku prije ovih na njegovoj poziciji koji su se do sad pokazali, ili Jacksona koji je bio 4i pik na draftu, ako bas ne bude mnogo mnogo bolji od njih na treninzima

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 14 dec 2020, 01:54

sto je najgore, ne zna se na kojoj poziciji ga vidi casey (ako ga uopste vidi)

wright, jackson, mykhailiuk i bey, to su mu konkurenti na pozicijama dva i tri, granta ne racunam jer ce on uvijek biti starter na trojci, a sansu vjerovatno treba traziti protiv wrighta i jacksona, mislim da su mu to glavni konkurenti

ovaj wright mi nije poznat, 28 godina, prosjecan igrac, iako ga casey zove "swiss army knife", sto je svakako kompliment, a jackson je prije tri godine bio 4 pick, al do sada to nije opravdao, decko nije dobar s glavom

uglavnom, ne treba paniciti, duga je sezona, cisto sumjam da ce njih dvojica igrati toliko dobro da musa ne dobije priliku... samo strpljenje i naporan rad, dace mu casey priliku prije ili poslije

zaboravio sam ellingtona, 33-godisnji suter, na pripremnim dobiva minutazu, iako to ne kontam, sta ce ti takav igrac u ekipi koji tankira, bolje je mladim igracima dati priliku za igru

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 14 dec 2020, 01:58

Vec je 12 izrotirano, nista za vcrs

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 dec 2020, 02:00

JHam je napisao/la:
14 dec 2020, 01:47
Nije to liga kriva, samo je nama u Bosni bitno sta je on uradio na kadetskom prvenstvu.. Nesto ne vjerujem da ce dobiti priliku prije ovih na njegovoj poziciji koji su se do sad pokazali, ili Jacksona koji je bio 4i pik na draftu, ako bas ne bude mnogo mnogo bolji od njih na treninzima
Da nisu u pitanju pripremne utakmice, rijec ja ne bih rekao. Ovako, ne mogu da vjerujem da mu ne moze dati tih 5 minuta da barem osjeti kako je igrati s novim saigracima. Nemojte mi reci da u nekim timovima ne igraju 3x losiji od njega (a vala su i ovi u Pistonsima sve zvijezda do zvijezde), ili starci koji imaju gotovo 40 godina. Jednostavno, milion nelogicnosti u ligi koju osim 10-ak posljednjih utakmica RS ne vrijedi ni gledati (PO ne racunam).

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 14 dec 2020, 02:09

Mehhhh
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 14 dec 2020, 02:12

Federer17 je napisao/la:
14 dec 2020, 02:00
JHam je napisao/la:
14 dec 2020, 01:47
Da nisu u pitanju pripremne utakmice, rijec ja ne bih rekao. Ovako, ne mogu da vjerujem da mu ne moze dati tih 5 minuta da barem osjeti kako je igrati s novim saigracima. Nemojte mi reci da u nekim timovima ne igraju 3x losiji od njega (a vala su i ovi u Pistonsima sve zvijezda do zvijezde), ili starci koji imaju gotovo 40 godina. Jednostavno, milion nelogicnosti u ligi koju osim 10-ak posljednjih utakmica RS ne vrijedi ni gledati (PO ne racunam).
Imas samo par pripremnih utakmica a mnogi nisu igrali od marta, nesto ne vjerujem da ce puno rotirati one koje ne planira igrati, cak sta vise mislim da vece sanse za par minuta ima Ball nego Musa, da eto dobihe par minuta prije otkaza. Po cemu su ti neki, sto igraju, 3x losiji od Muse? Sta je to Musa pokazao u seniorskoj kosarci da ti garantujes da su ti neki losiji od njega? Ja sam misljenja, da sad ubacis nekog ko je tek upisao college, da je u Top100 igraca srednjih skola, da su vece sanse da dobije minute nego Musa, jer do sad ni jednu sansu nazalost nije iskoristio

@Chinaglia ne vjerujem da ce DET poceti a tankiranjem od samog starta, ako dodje do tog, ored trade deadline, pa vi mogli neke i tradeovati pa da dobije sansu, ovako Bgm tesko, jer Svi zna ubosti, a Jackson koliko god bio los s glavom oni ga vide kao veceg potencijala od Muse u kom mogu dobiti dobrog igraca ako ga srede psihicki

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 14 dec 2020, 05:06

Cak 17Detroitovih insana dobilo priliku za igrat, samo on nije. :mrgreen:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 14 dec 2020, 05:29

To je to.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 dec 2020, 06:22

JHam je napisao/la:
14 dec 2020, 02:12
Imas samo par pripremnih utakmica a mnogi nisu igrali od marta, nesto ne vjerujem da ce puno rotirati one koje ne planira igrati, cak sta vise mislim da vece sanse za par minuta ima Ball nego Musa, da eto dobihe par minuta prije otkaza. Po cemu su ti neki, sto igraju, 3x losiji od Muse? Sta je to Musa pokazao u seniorskoj kosarci da ti garantujes da su ti neki losiji od njega? Ja sam misljenja, da sad ubacis nekog ko je tek upisao college, da je u Top100 igraca srednjih skola, da su vece sanse da dobije minute nego Musa, jer do sad ni jednu sansu nazalost nije iskoristio
Podavno sam prestao pisati postove duze od 5 recenica, ali eto izgleda da cu sada morati. :D

Ne znam jesi li primijetio, ali sam pisao o tih 5 minuta koje mu ne moze dati evo drugu utakmicu, tamo nekad kad se sve zvijezde Pistonsa izredaju jer rezultat utakmice svakako nije nesto bitan. :) Ne govorim cak ni o 10 minuta, bilo bi previse. :)

Ako ti je realno da Ball ima vise sanse od njega, zasto onda postavljas pitanje o nekom ucinku u seniorskoj kosarci? Kakva ti je to logika?

Kada sam napisao da je od nekoga bolji 3x, naravno da to nije trebalo shvatiti bukvalno - kako si ti izgleda shvatio. I, mislio sam generalno na NBA ligu, a ne samo na situaciju u Detroitu. Roster Pistonsa (tacnije te pozicije 2 i 3) mi nije narocito ni poznat, ali dovoljna su dva klika da vidis da to nisu igraci zbog kojih Musa ne bi trebao dobiti ni tih 5 min u PRIPREMNOJ utakmici. Na to, izmedju ostalog, mislim kada pricam o nelogicnosti NBA lige i njenih trenera.

Kada je u pitanju Musa, ne mislim bas da je imao neku/e aman priliku/e koju/e nije iskoristio (poput npr. jednog Bendera ili Hezonje). Pisao sam vec u jednom od prethodnih postova da je ta 'neiskoristena prilika' bila, ali ne moze se na osnovu tih nekoliko utakmica gdje je bio maksimalno isprepadan nesto zakljucivati. Mislim da je izostala podrska od strane trenera, starijih saigraca, koja bi ga sigurno ohrabrila i donekle oslobodila tog straha koji je bio i previse prisutan. Ne kazem sad da je neko drugi kriv, ali je cinjenica da je covjek u stanju straha i psihicke nestabilnosti umnogome hendikepiran.

Imam osjecaj da ga posmatras kao da se ocekuje da on ima 20+ minuta u RS (u nekom pretendentu za titulu) i da je neko ko ima 30 godina pa da se prica o seniorskoj karijeri. Momak ima tek 21 godinu, mnogi u tom periodu gotovo da ne znaju ni sta je seniorska kosarka, a on to zna maltene od 16-e godine. Ne znam bas da ima puno onih koji imaju zagarantovane minute (nekih 15+ min) u ekipama poput Detroita (a haman da u NBA dugo nije bio ovoliki broj uzasno losih ekipa) koji imaju neku extra statistiku, ili su je imali igrajuci u NBA G ligi. On je u toj ligi prosle godina imao 20-ak poena u prosjeku uz procenat za tri 41% (ukupno u G ligi 37%). Nije valjda u NBA drugaciji kos pa ima bijednih 24% prosle sezone? Racuna li se ta G liga kao seniorska kosarka?

Da ne idem daleko, uporedio bih ga sa Hernangomezom koji je igrao u tvojim Nuggetsima. Dosao u NBA sa 21 godinu (ako se ne varam), onoliko koliko Musa tek ima. Sve vrijeme u NBA dobivao neku minutazu, a imao mizerne ucinke. Izdvojio bih sezonu 2018/19 (kada je imao 23-24 godine) u kojoj je igrao 19,4 MPG i imao 5,8 poena u prosjeku. Hoces reci da Musa sada (2 godine mladji) nije sposoban imati takvu statistiku za tu minutazu? Prica li se o Spancu kao nekom propalom talentu koji je trebao davno dobiti nogu u NBA? Nesto sumnjam. Covjek na osnovu takve statistike (4,3 PPG za 4 sezone u Denveru) sa 25 godina otisao u Minnesotu i gledam sinoc imao sut 2/10. Mozes reci da je on izuzetak, ali ovakvih 'izuzetaka' u NBA ima koliko hoces (njega sam uzeo jer je iz Evrope). Sta mislis o tim sansama koje je Juan imao i kako ih je iskoristio, pa se ne vrati u Evropu i opet ode u tim u kojem ce haman imati pristojnu minutazu? Dajes li vecu sansu nekim koledz igracima u odnosu na njega?

Za mene je Dzanan, kada se sve sagleda, bolji igrac i ima veci potencijal, ali to nikako ne znaci da ce ostati u NBA i imati bolju (NBA) karijeru od njega. Nekada se neke stvari jednostavno (ne) poklone.

Da se razumijemo, kod nas Bosnjaka se ide iz krajnosti u krajnost. Od toga da je Musa najbolji na svijetu (bolji od Doncica), do toga da je totalna propalica koju treba prvim letom poslati za Bosnu da igra za KK Slobodu u BH ligi (jer i nije za bolje). Kao eto, igrati Euroligu je nesto bas jadno, svi su to u stanju igrati. Sto se mene licno tice, njega kao licnost bas i ne simpatisem, ali je nas pa ga (kroz karijeru) pomno pratim i zelim mu da uspije. Da li (po mom misljenju) moze uspjeti u NBA (imati nekih 20-ak MPG tamo smatram uspjehom) - ne bih se usudio prognozirati, ali ne smatram ni neuspjehom da se vrati u Evropu i bude jedan od boljih igraca EL i nosilaca svog tima. Da bih volio da ostane u Americi, suludo je i govoriti, i onako iskreno mislim da je glavni razlog eventualnog povratka u Evropu njegova fizicka hendikepiranost (koja ga uveliko 'koci' ponajvise da igra dobru odbranu). Sve ostalo ima i potencijalno moze imati/popraviti za nivo NBA lige.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 14 dec 2020, 07:09

Šta ako je Musa toliko antipatičan i arogantan, da ga u ekipi ignorišu? Ili neče da mu pomognu?

Mozda je neka povreda u pitanju?

Mozda ga tretiraju kao zvjezdu, koja ne mora igrati preseason? Kao Lebron:
Zadnja izmjena: Beko, dana/u 14 dec 2020, 07:23, ukupno mijenjano 1 put.
dobre guzove ima Belma

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 14 dec 2020, 07:11

Vidim da su tri igrača otpustili a nije on među njima, još im i ne igra.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 14 dec 2020, 07:24

Decko u razvoju igracke karijere od 19 do 21 godine kad je najvaznije za njega da se definise, u te 2 godine nema ni jedne cestite ili ozbiljne takmicarske utakmice. On je propali projekt Netsa, sa 19 su mislili da ce dizanjem fizicke spreme ispraviti fizicku manu i ojacati. Nije se desilo ocekivano. Sa 20 godina se pokazalo da nije to to i da ima boljih bezveznih igraca u koje ne treba trositi vrijeme i energiju a posebno novce. Kad se samo sjetim kako ga je Irvig histericno sklanjao s pozicije jer mu je smetao i koji je propuh u odbrani, pametnom dosta. Realno on nije PG, nije se izgradio za nekog SG koji ce biti ubica, a nije ni za SF da igra kombo sut-polaganje. Nije izrastao u ono sto smo ocekivali i to je. Ne moze on igrati ozbiljnu kosarku u NBA, da defanzivno odgovori zadacima a u napadu se sve svodi na lijevi ulaz i neprecizan sut. Kad ga vidim da se sav skvrci i doda pas ili asist, ne odaje utisak nekog kosarkasa koji ulijeva povjerenje da vlada loptom i materijom. Nek proba jos ovo pola sezone, ako ne moze biti u 12, neka se kupi na proljece. Nije sramota priznati licni poraz da nisi uspio, sramota je besciljno pokusavati i sebe ubjedjivati da mozes. Idi bolan dijete u Evropu, nadji klub gdje nema neke taktike, uzmi valjaj loptu, trosi je i nabijaj sebi statistiku i naredne godine se uglavi u nekog euroligasa i nastavi tamo gdje si stao prije drafta. NBA ti je pomogla da se malo fizicki popravis, da vidis gdje si. Taman da 2022 lijepo odigras jedan dobar eurobasket i prodas se u top 5 ekipa kao veliki. Kani se NBA, ona trazi ono sto nemas. Jeblo te sjedenje na klupi. Jel kosarku igras zbog para il zato sto je volis. Ako je volis, ne trpi sjedenje. Igraj je tamo gdje je mozes igrati, vrlo jednostavno

benjo34
Kontakt:

Post Postao/la benjo34 » 14 dec 2020, 07:45

Kad se sjetim, mnogi su ga ovdje poredili sa Dončićem. Musu sa igrama toplo hladno u Cedeviti, i Dončić kao najbolji igrač Reala :crazy:

Jednostavno nije kalibar za NBA, bar ne trenutno i to je to, što prije se pomiri sa tim, veće šanse su da ima ako ništa bar dobru Europsku karijeru što nije loše

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 14 dec 2020, 07:58

kakav je bio?
Samo Sloboda | COYG

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 14 dec 2020, 08:17

Ove što spominju Doncica na ovoj temi banovao bi doživotno

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Iniesta12 i 11 gostiju.