AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

ronaldo99
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la ronaldo99 » 16 dec 2020, 23:01

Nije to toliko do Ibre,jednostavno vcrs je falio Theo,falio je Kjaer da unese stabilnost i mirnocu u odbrani,falio je Benaser da poveze sredinu,falio je Kessie koji je vcrs bio jako slab,fali nam Ante na krilu ne na poziciji 9-ke gdje ga gusi,eto to je sto je falilo,naravno da Zlatan cini dodatnu razliku,ali ova ekipa kada ona ne igra jos nije izgubila.

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 16 dec 2020, 23:02

.📊@OptaPaolo: AC Milan have scored at least 2 goals in 14 Serie A games in a row: an historical record in the Serie A (overtaken Torino in 1948, 13 games in a row). https://t.co/z0o6Q4KniP

Ljudi dragi, nisu u ligi izgubili od marta nesto se zalite. U jednom trenutku 7 igraca na terenu koji su mlađi ili imaju 21 godinu. Šta vam je :mrgreen:

Ali da se trebale uzeti ove dvije tekme da, ali smo dobili i Napoli i Inter. Ne mozemo ocekivati bez 4 kljucna igraca svaku pobjedu u utakmicama :mrgreen:

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 16 dec 2020, 23:04

Mala pauza i onda opet ludački ritam od trećeg januara, gdje će se pet utakmica odigrati na svaka tri dana.

Merkato se otvara četvrtog, a nadam se da je Maldini dogovorio par igrača koji će se brzo moći priključiti ekipi, inače će se čitava sezona razjebati.
Prvom Kessiju visi ta suspenzija, a Benasera vjerovatno nema ni čitav januar... sve i da se nekako sačuva od kartona, opet će ga suspenzija kad-tad dočekati u januaru. Zato je bitno da Maldini brzo reaguje, bar sa tim defanzivnim veznim.

Njih će i nedostatak desnog krila i backup napadača koštati, pa se nadam da će bar i tu nešto regulisati u januaru.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 dec 2020, 23:05

ronaldo99 je napisao/la:
16 dec 2020, 22:47
I da opet napisem,ovaj Leao je novi Niang,lik je beskoristan i igrac manje na terenu

@muxa

A ko je to napisao da zeli odlazak trenera?
Brat Beduin je napisao da jedva čeka da Pioli ode.
A Memaga je prekuc'o, želi odlazak Calabrije u trenutku kad momak igra bez greške :crazy:
Il Club più titolato al mondo!

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 16 dec 2020, 23:06

Ti nabrajas igrace kad su bili top forma, hakan i rebic nisu konstantni i na njih se ne mozes osloniti...ukupno obojica nisu 15 utakmica odigrali kako treba...Mislim da su limitirani i da je ovo njihov maksimum, znaci toplo hladno nikad ne znas, vise hladno nego toplo...hakan kao jedan od najiskusnijih treba povuci ove momke protiv slabasne genoe njega nigdje, cak i ubacaji iz kornera ocajni...

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 dec 2020, 23:07

Nisam riječ napisao o njima, govorim o Calabriji

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 dec 2020, 23:07

Ja prizeljkujem odlazak Piolia i to je moje subjektivno misljenje. Kao sto vi imate razloge da stane tako i ja vidim razloge za odlazak, ponajvise jer me nerviraju njegovi postupci narocito u posljednje vrijeme i ne trudi se to ispravljati. A da radi dobar posao, radi.
Ove 2 utakmice su njegove greske i gubljenje bodova, najvecim dijelom. Povreda Kjaera je njegovom greskom. Forsiranje Samua je njegova greska, kao i vracanje Hakana na krilo kad za to nema razloga. I veceras je Hakan MORAO ici vani jer je bio uzasan.

Diaz daleko bolji kad udje sa klupe. Kalulu odlican, ali za stopera mora dosta raditi na skok igri, jer nije lopta uvijek na zemlji. Calabria TOP.

Jeste poletili Hauge dizati u nebesa, jos je on daleko od kvalitetnog igraca. On skoro da ne moze proci igraca, ne znam gdje nestade njegova brzina, toliko se spetlja s loptom, barem na mene ostavlja takav dojam.

Sassuolo kiksao i veceras, Napoli i Atalanta takodjer, ogromna steta za 4 boda koja izgubismo protiv ovakvih ekipa. Jbg.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 16 dec 2020, 23:11

muxa je napisao/la:
16 dec 2020, 23:07
Moje vidjenje doticnog Calabrije, kriv kod orvog gola direktno ili indirektno kod odbijene lopte nije pokrivao teren stao pa krenuo, nikog nije cuvao, kod drugog gola zajednivki krivac sa crnjom i on i crnjo udaljeni id destra po metar i pol....dalje ni jedak ubacaj nije imao tacan narucito poslije postignutog gola dva sljedeca nabada centarsutevi gol aut...
Za gol kapa dole....

Ako mi ne vjerujes pogledaj ponovo....

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 16 dec 2020, 23:21

memaga je napisao/la:
16 dec 2020, 23:06
Ti nabrajas igrace kad su bili top forma, hakan i rebic nisu konstantni i na njih se ne mozes osloniti...ukupno obojica nisu 15 utakmica odigrali kako treba...Mislim da su limitirani i da je ovo njihov maksimum, znaci toplo hladno nikad ne znas, vise hladno nego toplo...hakan kao jedan od najiskusnijih treba povuci ove momke protiv slabasne genoe njega nigdje, cak i ubacaji iz kornera ocajni...
Mozda zbog toga sto lik igra svaka tri dana. Znas sta je trčati po 10 kilometara svaka 3 dana?Nije zivotinja jbt. Rebic je super igrac samo nije za spica.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 16 dec 2020, 23:25

Realno ovo je prvi put da nismo pobijedili i da nismo zaslužili da pobijedimo, sva tri prethodna remija smo trebali pobijediti ali ovdje je večeras x bio premija.

Malo umor, malo povrede, malo nedostatak napadača i dobiješ ovo što dobiješ. Šta znam, ne mogu biti nezadovoljan kada vidim koliko je ovo mlada ekipa, sve ovo shvatam kao proces novog odrastanja.

Ibrin povratak će značiti mnogo, vjerujem da bi ovo večeras dobili da je on bio tu ali Bože moj, idemo dalje.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 dec 2020, 23:27

memaga je napisao/la:
16 dec 2020, 23:11
muxa je napisao/la:
16 dec 2020, 23:07
Moje vidjenje doticnog Calabrije, kriv kod orvog gola direktno ili indirektno kod odbijene lopte nije pokrivao teren stao pa krenuo, nikog nije cuvao, kod drugog gola zajednivki krivac sa crnjom i on i crnjo udaljeni id destra po metar i pol....dalje ni jedak ubacaj nije imao tacan narucito poslije postignutog gola dva sljedeca nabada centarsutevi gol aut...
Za gol kapa dole....

Ako mi ne vjerujes pogledaj ponovo....
Pa ne sudim na osnovu jedne utakmice. Calabriju sam prvi kritikovao prethodnih sezona, al ne mogu pored očiju reci da momak nije dobar ove sezone

Sinpos
Kontakt:

Post Postao/la Sinpos » 16 dec 2020, 23:29

Veceras je definitivno umor stigao igrace i lose je odigrala cijela ekipa.Izgubilo se 4 boda u zadnje dvije utakmice,ali mogao se ocekivati pad u igri,jer je nemoguce izdrzati ovaj tempo,a nedostaju 4 ponajbolja igraca.U januaru se obavezno mora osvjeziti ekipa.Nadam se da ce se Ibra i Kjaer vratiti u nedjelju i da ce se ekipa uspjeti regenerirati,jer nam dolaze veoma vazne dvije utakmice.
Na ovaj forum pojedinci dolaze samo da bi kritikovali i stvarno ne razumijem da nakon ovakve serije dobrih igara i dva losa rezultata,niko ne valja.To tako valjda ide kod nas Bosanaca.Ja vjerujem u ovu ekipu i siguran sam da ce se izdignuti iz ovih poteskoca.
Forza Milan!!!!!!!!
Forza Milan!

memaga
Kontakt:

Post Postao/la memaga » 16 dec 2020, 23:32

Svaka cast na seriji obaraju se rekordi svi smo ponosni na to, ALI LJUDI MALE EKIPE SE MORAJU DOBIJATI DA BI BILI KONKURENTNI ZA 4 MJESTO i eventualno borbu za seriju a...djabe nama serije kojekakve ako se ne izbori l.p.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 16 dec 2020, 23:39

Prosle sezone Milan nakon 12 kola je bio 14. sa 13 bodova i gol razlikom 11:16.Nije se igrala Europa i nije bio ovakav tempo.
Ove sezone Milan nakon 12 kola je 1. sa 28 bodova i gol razlikom 27:13. Igra se Europa jos od pretkola i Milan ima utakmice fakticki svaka 3-4 dana zadnjih 3 mjeseca.

Prošle sezone nakon 12 kola Juve je bio prvi sa 32 boda i gol razlikom 20:9, Inter drugi sa 31 i gol razlikom 26:12. Tako da je ovo super s obzirom na zgusnut raspored.

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 16 dec 2020, 23:44

:mrgreen:

slika

baltazar7
Kontakt:

Post Postao/la baltazar7 » 17 dec 2020, 00:07

Očekivano da dođe ovaj period ali ako ništa borimo se, čupamo, grebemo i dalje smo 1. :njanjanja:

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 dec 2020, 00:11

Nego ne znam jeste primijetili pokusaj Scamacce koji je Donnaruma skinuo. Ja fakat mislim da ce onaj momak biti jedan od najboljih italijanskih igraca u narednih 10-15 godina.Ima sve predispozicije i slican stil igre kao Ibra a uzor mu je valjda Van Nistelrooy.

slika

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 17 dec 2020, 06:52

Evo i dalje sam razocaran zbog sinoc,ona ekipa Genove se morala dobiti. Dvije lose reakcije odbrane dva gola,i ono sto me brine je to da je svaki protivnicki prekid opasnost za nas,svaki put strijepim,bas lose branimo prekide.

Hajde nadam se da se neki igraci vracaju u nedjelju pa da ce to malo bolje izgledati,jer protiv Sasuola ce nam trebati puno bolja igra od sinoc.

Ono sto je jos dobro je to da ipak Kessie nije dobio karton nego Samu

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 17 dec 2020, 10:08

Kao prvo rezultati iz prosle sezone moraju se staviti na stranu (kao nagradu za te dobre rezultate dobili smo EL) i krenuti racunati od ove sezone jer oni nam donose lp, znam da niz od 22-23 utakmice bez poraza zvuci lijepo ali treba gledati ovu sezonu a to je 12 utakmica 8 pobjeda i 4 remija. Kao drugo mnogi su htjeli i ne htjeli priznati poceli se nadati skudetu iako se pise da je cilj lp i slicno, a kad dodju "losi" rezultati vidi se pravo misljenje ili da kazemo zelja. Zelje su jedno realnost je druga, a realnost je takva da mi nemamo tim za skudeto i pored kikseva glavnih konkurenata mi nemamo taj mentalni sklop da pobijedimo ekipu koja se bori za opstanak i utakmice koje bi sampionska ekipa lako uzimala tako da bit ce oscilacija kako u igri tako i rezultatima, recimo proslo kolo nismo imali srece, ali ovo zadnje kolo znanja je falilo. Izborimo lp a skudetu se nadati za godinu, dvije ili tri.
FORZA MILAN

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 17 dec 2020, 10:56

gambler1899 je napisao/la:
17 dec 2020, 10:08
Kao prvo rezultati iz prosle sezone moraju se staviti na stranu (kao nagradu za te dobre rezultate dobili smo EL) i krenuti racunati od ove sezone jer oni nam donose lp, znam da niz od 22-23 utakmice bez poraza zvuci lijepo ali treba gledati ovu sezonu a to je 12 utakmica 8 pobjeda i 4 remija. Kao drugo mnogi su htjeli i ne htjeli priznati poceli se nadati skudetu iako se pise da je cilj lp i slicno, a kad dodju "losi" rezultati vidi se pravo misljenje ili da kazemo zelja. Zelje su jedno realnost je druga, a realnost je takva da mi nemamo tim za skudeto i pored kikseva glavnih konkurenata mi nemamo taj mentalni sklop da pobijedimo ekipu koja se bori za opstanak i utakmice koje bi sampionska ekipa lako uzimala tako da bit ce oscilacija kako u igri tako i rezultatima, recimo proslo kolo nismo imali srece, ali ovo zadnje kolo znanja je falilo. Izborimo lp a skudetu se nadati za godinu, dvije ili tri.
FORZA MILAN
U pravu si druze, samo eto znacio bi nam i skudeto. Jer sa skudetom idemo u pot 1 pri izvlacenju grupa za LP, a inace bi bili 3 ili 4 sesir.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []