AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Zenga
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Zenga » 17 dec 2020, 11:46

Sta ocekivate od recimo Piolija, Calabrije, ili Hakana, Kessiea? Ova zadnja trojka je godinama lutala, topli-hladni, svako petu bi odigrali da valja, nakon lockdowna su se drasticno popravili.

Pioli cini cuda sa ovom ekipom, novi rekord sinoc, 70 godina niko nije imao ovakav niz, pa sta ocekivate? :rol:
Protiv Sassuola okoncavamo prvu trecinu Serie A, puno su bitnije utakmice vs Sassuolo i Nazio, nego Genoa i Parma, kad su vec prosipali neke bodove, neka su bas protiv ovih manjih klubova. Veceras je i nula premija bila, protiv Parme jednostavno nije bilo srece, kao ni protiv Verone, ni Rome (sva tri remija). Duga je sezona vratit ce se to, a svakako smo mi "opljackali" Intera, sto je puno bitnije nego da smo Parmu dobili.

Jucer je sedam igraca bilo 21 god ili mladji, nijedna ozbiljna ekipa u top5 ligama nije ni blizu toga.
Falila 4 najbitnija igraca, Kjaer, Theo, Bennacer i Zlatan - to je gotov pola ekipe, ali se opet zabise dva gola. Svaka cast Pioliju i momcima, ovo je vise nego odlicno. Plasman i comeback u CL je premija, sve ostalo cisti bonus, svega smo 5p ispred petoplasirane ekipe, a Roma i Atalanta imaju utakmicu manje. Spominjem njih, jer vidim da su pojedini padobranci ovdje vec otpisali Atalalntu i Romu - niste normalni :rol:

Pisao sam prije sezone; kljucni faktor uspjeha je da Ibra, Theo, Kjaer, Bennacer, Kessie i Hakan odigraju 80% utakmica ili vise. Svi ostali se mogu mijenjati u ekipi, ali su ovi najbitnije karike. Dakle max 8 utakmica da su odsutni, kako su krenuli crno nam se pise, zato je i logican pad forme.

Dalje, ovi koji su tu zbog sirine tipa Tonali, Samu, Rebic i sl, izuzetno je bitno da doprinose u vidu asistencija i golova, inace cemo opet ostati bez CL na kraju sezone.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 dec 2020, 12:25

Treba isposlovati posudbu Nainggolana od Intera. Pokušati dovesti Papua i zamjenu za Kajer-a.
Prodati Krunića i možda zaganjati Renata Sanchesa. Što se tiče napada nema nekih bas dobrih opcija.

Bez sirine nema se tu šta pričati. Jos je dobra situacija s ozljedama s obzirom koliko su neki igraci utakmica izgurali.

Jbg zbog Szobozslai-a. Nije se na vrijeme reagovalo i prilika da se ugrabi dobar igrac je propala.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 17 dec 2020, 12:36

Calabria želi novi ugovor i potpisat će šta god mu Maldini ponudi. Old school igrač po tom pitanju. Tako se riješavaju stvari kad zaista voliš klub u kojem igraš. O njegovom enormnom napretku u svim segmentima je suvišno pričati. Momak je već 30ak utakmica uvijek među 3 najbolja na terenu.

To je bek koji danas vrijedi najmanje 30M eura.

Dalje, od 4 remija, iskreno 3 su bila potpuni plod nesretnih okolnosti. Ništa strašno. Kao što napisah i sinoć, izgurati još ova dva meča, pa u januaru reagovati na pravi način. Pa se potući za top 4 muški.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 dec 2020, 12:38

Romagnoli13 je napisao/la:
17 dec 2020, 12:36
Calabria želi novi ugovor i potpisat će šta god mu Maldini ponudi. Old school igrač po tom pitanju. Tako se riješavaju stvari kad zaista voliš klub u kojem igraš.
Sreća pa mu Raiola nije agent.

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 17 dec 2020, 12:44

Ne treba biti nezadovoljan, krenuli smo bolje od ocekivanog i ne treba kritikovati igrace kad znamo da je ovo sto vecina pruza mozda i njihov maksimum (kad se sjetimo prethodnih sezona kako su neki izgledali hladan znoj me oblije). Ostaje zal za propustenim bodovima ali sta je tu je, dosta ce nam otkriti januar i pojacanja (ako se mognu tako nazvati) koja se dovedu. Jasno je da ce siroka (citaj kvalitetna) klupa odigrati veliku ulogu jer povrede/covid ce stici svaku ekipu. Nama je mozda i najvaznije Ibrino stanje, dosta to drugacije/sigurnije/lakse izgleda kad je on na terenu iz vise razloga.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 17 dec 2020, 12:52

Locateli nece igrati za Sasuolo sinoc je dobio karton,to nije lose za nas,momak igra odlicno ove sezone

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 dec 2020, 13:29

Al' gdje onaj raspali Destro da nam dva komada složi, kakva je to stožina sjećam se da sam kosu čupao kada je igrao za nas prije par godina.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 17 dec 2020, 13:46

Ljudi ja nisam od onih šokova sinoć više ništa mogao pisati, otišao sam ljut ko ris pravac u krevet da ne bi nešto napisao zbog čega bi mi kasnije bilo krivo. Kontam, pametnija je prospavana noć, ali...
Neke stvari se moraju spomenuti i izdvojiti kao očite. Najviše me brine naša defanzivna igra kada su u pitanju prekidi ili centaršutevi. Mislim da smo po primanju golova iz takvih situacija ili jednostavno opasnih napada iz tih situacija uvjerljivo prvi u ligi.

1. Ekipu je stigao umor, kada si umoran onda ne možeš ni razmišljati kako treba a kamoli trčati.
Imam osjećaj da su nam svaku 50-50 loptu uzeli i da su uvijek uspjevali duplati igrača sa loptom a onda se vraćati na svoje prirodne pozicije, nešto slično što nam je radila Parma, (samo je razlika što je ovdje bod realan, a Parmu smo trebali dobiti 5-1).
Ekipi očito fali širine, tj. kvalitetnih rješenja sa klupe a ne igračA koji su više hladni nego topli kada je o nastupima riječ.

2. Piolijeva jedina greška može a i ne mora biti Reba - Leao. Da su se možda oni zamijenili za pozicije ali shvatam i njegovu stranu. Leao nije igrač koji će stvarati ikakav pritisak na odbranu, tu je Rebić živina. Vraćaš Leaoa na njegovu prirodnu poziciju i dobivaš dvije pozitivne stvari umjesto jedne sa drugačijom rokadom. Ipak, Leao je daleko od bilo kakve iole normalne forme na bilo kojem djelu terena. Ja sam još sa njegovim prvim utakmicama za nas govorio da me najviše podsjeća na Nianga iako je Niang bio lošiji prema naprijed ali se mnogo više trudio i nudio bez lopte. Ovaj lik samo igra kad ima loptu u nogama, a zadnjih nekoliko utakmica ne radi ni to. Mlad jeste, ali baš iz te činjenice i brine, ovako mlad a toliko nezainteresovan. I onda pogledaš sa druge strane Destra, čovjek ušao u treću deceniju života, svugdje ga na terenu a ovaj nas se šetka sa odvratnim body languageom. Ja bih svu kosu izgubio trenirajući takvog hablećinu.

3. S obzirom da je Dominik faktički jednom nogom u Leipzigu, rodužiti ugovor Hakanu samo ako će pristati na uvjete koje mu je Maldini dao, ništa više od toga, (a i ono što mu nude je previše za igrača koji je u 3 godine odigrao 20-ak kvalitetnih utakmica za klub). Međutim, ako se može dovesti Gomez ih Atalante, ne bi se mislio ni sekunde. Ima li bi mnogo boljeg i konstantnijeg igrača prema naprijed, defanzivno tu i tamo, ali prema naprijed bi se vidjela ogromna razlika.

4. Samu,hvala ti, ali ne hvala. Momak se zaista trudi, ore teren za razliku od Leao kojem je Bog dao talenat ali ne želi qurcem da pomakne. Samuova igra prema naprijed ne postoji. Lik igra kao bek, uzme loptu, krene prema naprijed, vrati se i doda je najbližem igraču. Frka je što ni Sale nije pretjerano nadaren prema naprijed ali opet to donekle i na nešto liči uz sličnu količinu truda defanzivno. Ja bih tu tražio bolje rješenje na sljedećem prelaznom roku.

5. Kapitenu hvala za sve ove posljednje godine, ali ovo što nam momak pruža 10ak tekmi prije povrede i sada nakon je čisti prosjek. Toliko golova svojim individualnim greškama, lošim odlukama, postavljanjima, nespretnim reakcijama. Zaista previše za nekoga ko je prvi stoper ekipe na papiru. Ne znam koliko Kjaer ima ugovor, ostavio bih ga tu još 2 godine jer nije ni on više u cvijetu mladosti, imamo Gabbiu koji je kopija Romagniolija po fizikalijama, brzini itd ali je još uvijek jako mlad i vidit ćemo kakav će se vratiti poslije povrede i šta se od njega može očekivati u budućnosti. Kalulu ima sigurno možda i veći potencijal od Gabbie, i sviđa mi se da je skroz drugačiji tip stopera od svih navedenih gore. Po meni, pojačati se tu sa nekim dobrim stoperskim imenom koji je već gazda vlastite ekipe na toj poziciji. Ovdje ne bi štedio novac. Taj stoper mora biti brži od onih koje imamo sada.
Kapiten siguran sam neće biti spreman igrati sa klupe za nas, Maldini ovdje mora reagovati pametno.
Ne smijemo biti taoci niti jednog igrača i prošlosti. Ako se može uzeti 35-40 milki za kapitena, odlično!!

Tonali mi je od svih najveća enigma. Trenutno u njemu u igri prema naprijed vidim malo konkretnijeg Kessiea, u odbrani se trudi i dobro čita igru ali je i jako spor. Mlad jeste i to mu je prednost, ali bojim se da mnogo novaca keširamo na ljeto... Vidit' ćemo...

Sa Diazom i Dalotom svakako nemamo pravo otkupa iako bi se vjerujem dalo možda nešto i dogovoriti.
Niti jedan mi nije materijal za prvih 11 bez dvojbe pa mi je u ovom slučaju na neki način i svejedno šta će biti sa njima.

Za Haugea sam već rekao i ranije, da je ovo bundesliga momak bi bio jedan od glavnih igrača u istoj. Ali ne možeš u Seriji A na finoću prolaziti igrače. Ne gradi dobro loptu i nema potrebnu žustrinu kada probija okomito.

Od ostalih... kad - tad se riješiti Contija, Krunića, Duartea i Musacchia.
Maldinija mlađeg i Colomba baciti na posudbe ali tamo gdje će im biti zagarantovano da igraju u kontinuitetu.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 17 dec 2020, 16:31

Szoboszlai u Leipzigu. Steta.

BakaSliskovic
Kontakt:

Post Postao/la BakaSliskovic » 17 dec 2020, 17:30

Šta kažete na ovaj novi preporođeni AC Milan? Iako zasad guraju solidno u Serie A, mislim da će im uspjeh biti ako završe među prva 4 u Italiji.
Ko igra za raju, a zanemaruje taktiku, završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku.

senadrosoner
Kontakt:

Post Postao/la senadrosoner » 17 dec 2020, 18:02

Gabbia je trenutno doktor za Romagnolia !!!
Ac.Milan 2001-2024!

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 17 dec 2020, 18:24

Ma rekao sam vam neki dan za mađara, to je već davno završeno.

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 17 dec 2020, 19:47

Riqui Puig iz Barce. Izgleda da smo dali ponudu za 18 mjesecnu posudbu uz obavezu otkupa za 13 miliona.
Ja ne znam nista o momku

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 dec 2020, 21:14

Puig bi mogao biti jedan od boljih veznjaka u narednim godinama, ako bi se pravilno razvio. Momcic je nevjerovatan talenat, tehnicar, singerica prava, vjerujem da ce ti skoro svaki Barcin navijac reci slicno.
Odakle ti to?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 17 dec 2020, 23:27

Ma nešto se pričalo o tome, ali sumnjam da će ga Barsa pustiti bez obzira na ova dešavanja sa Komanom. Preveliki je talent da ga se tek tako odreknu jer ga ne miriše trener kojeg će ionako nabiti nogom na kraju sezone.

Bar ne za stalno, a ja baš i nisam za još jednu posudbu bez prava otkupa. Drugima razvijati i brušiti talente, hvala ne. :zzz:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 17 dec 2020, 23:52

Beduin je napisao/la:
17 dec 2020, 21:14
Puig bi mogao biti jedan od boljih veznjaka u narednim godinama, ako bi se pravilno razvio. Momcic je nevjerovatan talenat, tehnicar, singerica prava, vjerujem da ce ti skoro svaki Barcin navijac reci slicno.
Odakle ti to?
Procitah na jednoj stranici brate. Doduse izvor nije najstabilniji, al' bilo mi zanimljivo odakle se on stvori iz vedra neba.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 18 dec 2020, 08:55

Pa piše uz obavezu otkupa.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 18 dec 2020, 09:41

Ne cita on 😃
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 18 dec 2020, 09:57

1,69 visok, 56 kg. Sta ce mi ta nejac u klubu.
Ne dovoditi igrace ispod 1,80 m.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 18 dec 2020, 10:08

SonVolt je napisao/la:
18 dec 2020, 09:57
1,69 visok, 56 kg. Sta ce mi ta nejac u klubu.
Ne dovoditi igrace ispod 1,80 m.
Rijetki su kao Papu...

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: zamorano1plus8 i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []